רסיבר NAD חולה - האם לתקן או לעבור הלאה?
שלום לכם,
ברשותי רסיבר NAD 705 ששירת אותנו נאמנה כ-17 שנים (חי בזוגיות נפלאה עם זוג Mordaunt Short ושניהם ייצרו סאונד איכותי). משום מה לאחר החלפת מקום הוא החליט לשתוק. השלט שולט על הרסיבר וזה מתבטא בכך שכל הפונקציות כביכול עובדות (כפתור הווליום עולה, מעברים בין מודים שונים) פרט לסאונד...
לאחר פתיחה של הרסיבר וניקוי אבק גיליתי פיוזים שרופים ומעגל כח שנראה בגסיסה מתקדמת. שאלתי היא האם יש טעם לשלוח לתיקון (אם כן - אצל מי ?) או שעדיף לקבור ולהמשיך הלאה?
תודה מראש על התשובות.
ברשותי רסיבר NAD 705 ששירת אותנו נאמנה כ-17 שנים (חי בזוגיות נפלאה עם זוג Mordaunt Short ושניהם ייצרו סאונד איכותי). משום מה לאחר החלפת מקום הוא החליט לשתוק. השלט שולט על הרסיבר וזה מתבטא בכך שכל הפונקציות כביכול עובדות (כפתור הווליום עולה, מעברים בין מודים שונים) פרט לסאונד...
לאחר פתיחה של הרסיבר וניקוי אבק גיליתי פיוזים שרופים ומעגל כח שנראה בגסיסה מתקדמת. שאלתי היא האם יש טעם לשלוח לתיקון (אם כן - אצל מי ?) או שעדיף לקבור ולהמשיך הלאה?
תודה מראש על התשובות.
עברו הרבה מים בירקון מאז הולדתו של הרסיבר שלך.
היום הרסיברים טובים יותר ומשוכללים יותר.
לא כולם יחזיקו מעמד 17 שנה,
השאלה כמה אתה מוכן להשקיע.
החלט על סכום מסויים ואז תרכוש.
גם לא חסרות מציאות מיד שניה,אפילו כאן באתר.
בכל מקרה הייתי ממליץ ללכת על רסיבר מודרני יותר.
בהצלחה
היום הרסיברים טובים יותר ומשוכללים יותר.
בהצלחה
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 173 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
"משוכללים יותר" - יש להניח, אבל "טובים יותר" - באיזה מובן? ודאי לא במובן של סאונד. אני אמנם לא מכיר את ה-705 מהאזנה, אבל בהסתמך על העובדה שזה רסיבר סטריאו של NAD מאמצע שנות ה-90 - תקופה שבה מוצריהם היו טובים מאלה של היום - קשה להאמין שיש היום איזשהו רסיבר סטריאופוני (במחיר הגיוני לפחות) שיישמע טוב יותר, קל וחומר רסיברים לק"ב שרובם ככולם איומים מבחינה מוזיקלית.Hybrid כתב:היום הרסיברים טובים יותר ומשוכללים יותר.
בהצלחה...
בקיצור, הייתי בודק את אופציית התיקון ואם זה לא יקר מדי (אתה צריך להחליט כמה זה יקר מדי) - כדאי לתקן מכשיר שאתה מרוצה ממנו. זו דעתי.
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
+1"משוכללים יותר" - יש להניח, אבל "טובים יותר" - באיזה מובן? ודאי לא במובן של סאונד. אני אמנם לא מכיר את ה-705 מהאזנה, אבל בהסתמך על העובדה שזה רסיבר סטריאו של NAD מאמצע שנות ה-90 - תקופה שבה מוצריהם היו טובים מאלה של היום - קשה להאמין שיש היום איזשהו רסיבר סטריאופוני (במחיר הגיוני לפחות) שיישמע טוב יותר, קל וחומר רסיברים לק"ב שרובם ככולם איומים מבחינה מוזיקלית.
בקיצור, הייתי בודק את אופציית התיקון ואם זה לא יקר מדי (אתה צריך להחליט כמה זה יקר מדי) - כדאי לתקן מכשיר שאתה מרוצה ממנו. זו דעתי....
מצטרף בהמלצה לתקן (אם יש צורך) .
החלף פיוזים (שים לב לערכם) ובדוק את הרסיבר עם אזניות לפני שתחבר רמקולים.
מה הבעיה במעגל הכח? תוכל לצלם?
אתם גדולים מהחיים
היה לי רסיבר סנסוי 5050 במשך 20 שנה.
התקלקל מספר פעמים עד שנשבר לי.
אהבתי מאוד את הצליל שלו,והחלפתי אותו לאונקיו.
הצליל היה שונה,פחות טוב ? לא חושב.
ההחלפה הייתה במקומה.
לשמוע מוזיקה צריך באמצעות מגבר לא רסיבר.
רסיבר בן 17 שנה עשה את שלו,אם אתם חושבים על וינטאג' זה עניין אחר.
נדמה לי שיש כאן באתר פורום כזה
היה לי רסיבר סנסוי 5050 במשך 20 שנה.
התקלקל מספר פעמים עד שנשבר לי.
אהבתי מאוד את הצליל שלו,והחלפתי אותו לאונקיו.
הצליל היה שונה,פחות טוב ? לא חושב.
ההחלפה הייתה במקומה.
לשמוע מוזיקה צריך באמצעות מגבר לא רסיבר.
רסיבר בן 17 שנה עשה את שלו,אם אתם חושבים על וינטאג' זה עניין אחר.
נדמה לי שיש כאן באתר פורום כזה
מוזיקה היתה אהבתי הראשונה
תודה על התגובות ועל העצות.
בשלב ראשון אנסה להחליף את הפיוזים כמובן ולבדוק האם משהו זז.
במידה וזה לא יעזור (חוששני, ואני מקווה להעלות תמונה של פנים הרסיבר לטובת המגיבים הנחמדים שביקשו) תיקון בהחלט בא בחשבון בתלות בעלותו , השאלה היא האם מישהו מכיר בעל מקצוע שמתאים כאן?
שוב תודה
בשלב ראשון אנסה להחליף את הפיוזים כמובן ולבדוק האם משהו זז.
במידה וזה לא יעזור (חוששני, ואני מקווה להעלות תמונה של פנים הרסיבר לטובת המגיבים הנחמדים שביקשו) תיקון בהחלט בא בחשבון בתלות בעלותו , השאלה היא האם מישהו מכיר בעל מקצוע שמתאים כאן?
שוב תודה