איך לשלב כרטיס קול creative x -fi extreme לתוך יציאה HDMI
אני מחדש את ה-HTPC שלי, אחרי 10 שנות שרות
בחדש אני מתכוון לשים כרטיס מסך Radeon HD6450
רציתי לשמר אבל את כרטיס הקול הישן שיש (Creative X-Fi Extreme)
אבל לא ברור לי איך לנתב את הסאונד דרך היציאה HDMI של כרטיס המסך,
אולי זה לא ניתן לביצוע.
מישהו יודע?
בחדש אני מתכוון לשים כרטיס מסך Radeon HD6450
רציתי לשמר אבל את כרטיס הקול הישן שיש (Creative X-Fi Extreme)
אבל לא ברור לי איך לנתב את הסאונד דרך היציאה HDMI של כרטיס המסך,
אולי זה לא ניתן לביצוע.
מישהו יודע?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אתה לא צריך בשביל זה את כרטיס הקול של קריאייטיב, ה-HD6450 כולל כרטיס קול דיגיטלי עצמאי משלו.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
גם לח האם כולל מעבד קול של Realtek, אבל התרגלתי לעיבוד סאונד המצויין של Creative, ולפי מה שאני קורא בפורומים בחו"ל, שומעים את ההבדל. אולי לסרטים זה לא כך,אצטרך לשפות בעצמי, אבל כן בהשמעה של קבצי מוסיקה, mp3.,pixies כתב:אתה לא צריך בשביל זה את כרטיס הקול של קריאייטיב, ה-HD6450 כולל כרטיס קול דיגיטלי עצמאי משלו....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מי שמפענח את הסאונד בחיבור דיגיטלי זה הרסיבר ולא כרטיס הקול, כולל מוסיקה. התקן הקול הדיגיטלי של כרטיס המסך לא מתערב בעיבוד ומעביר את המידע כמו שהוא, באופן דומה לחיבור USB ל-DAC או חיבור רשת.
מבלי לנסות להתנשא,אני יודע שאתא גורו בפורום, אבל שכחתה ש-Creative כן מפענח MP3 על מנת לבצע כל מיני אפקטים, X-FI )crystalize) על שמו נקרא הכרטיס וגם 3D expansion.pixies כתב:מי שמפענח את הסאונד בחיבור דיגיטלי זה הרסיבר ולא כרטיס הקול, כולל מוסיקה. התקן הקול הדיגיטלי של כרטיס המסך לא מתערב בעיבוד ומעביר את המידע כמו שהוא, באופן דומה לחיבור USB ל-DAC או חיבור רשת....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא מדוייק: כרטיס הקול אינו מפענח בעצמו את ה-MP3, אלא מקבל Stream לא דחוס של PCM סטריאו מהמחשב דרך חיבור ה-PCI, לאחר שה-MP3 נפרס ל-PCM ע"י התוכנה/מקודדים בהם אתה משתמש במערכת ההפעלה.
את ה-Stream של ה-PCM כרטיס הקול של קריאייטיב ממיר לאנלוגי תוך כדי הפעלת אותם אפקטים שדיברת עליהם.
אם אינך יכול לוותר על האפקטים הספציפיים של כרטיס הקול הזה, אז אין לך ברירה אלא לוותר על העברת אודיו דרך ה-HDMI של כרטיס המסך.
במקום זה, אתה יכול להתחבר בכבל אנלוגי אל הרסיבר, ולהגדיר שייקח מאותה כניסה אנלוגית את האודיו, כשאתה נמצא על כניסת HDMI מסויימת.
לעניות דעתי, הדרך הנכונה היא להעביר את ה-PCM הנקי ללא עיבודים אל הרסיבר, ואת זה עושים ע"י חיבור SPDIF או HDMI.
לרסיבר עצמו, אגב, יש גם שלל אפקטים שאתה יכול לבחור ביניהם.
אבל זוהי כמובן דעתי בלבד, ואני רחוק מלהתיימר להיות מומחה לאודיו.
את ה-Stream של ה-PCM כרטיס הקול של קריאייטיב ממיר לאנלוגי תוך כדי הפעלת אותם אפקטים שדיברת עליהם.
אם אינך יכול לוותר על האפקטים הספציפיים של כרטיס הקול הזה, אז אין לך ברירה אלא לוותר על העברת אודיו דרך ה-HDMI של כרטיס המסך.
במקום זה, אתה יכול להתחבר בכבל אנלוגי אל הרסיבר, ולהגדיר שייקח מאותה כניסה אנלוגית את האודיו, כשאתה נמצא על כניסת HDMI מסויימת.
לעניות דעתי, הדרך הנכונה היא להעביר את ה-PCM הנקי ללא עיבודים אל הרסיבר, ואת זה עושים ע"י חיבור SPDIF או HDMI.
לרסיבר עצמו, אגב, יש גם שלל אפקטים שאתה יכול לבחור ביניהם.
אבל זוהי כמובן דעתי בלבד, ואני רחוק מלהתיימר להיות מומחה לאודיו.