עזרה-ריבוי כרטיסי מסך בלוח אם..

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
orevbd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 5
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם,

יש לי לוח אם ASUS P5KC ויושב עליו כרטיס מסך ATI HD4870
עכשיו הבנתי שיש לו עוד חריץ PCI EXPRESS השאלה שלי אם יש לי 2 חריצי X16 או רק 1?שעליו יושב הכרטיס כיום.

ואם אני אביא כרטיס דוגמת HD7770 איך הכרטיסים ישתלבו ביחד???

תודה

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #2 

התקנת יותר מכרטיס מסך יכולה להיות טובה בעיקר ל-2 דברים:
1. שיתוף משאבים לעיבודי תלת מימד עבור משחקים כבדים (אין קשר לוידאו 3D).
2. חיבור עוד מסכים לאותו מחשב.
מה בדיוק אתה מעוניין לעשות?
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

orevbd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

אני רוצה שיפור בהעלאת משחקים כבדים כי כרגע המשחקים החדשים "צולעים".
עוד שימוש שאני עושה זה חיבור הכרטיס המסך לטלויזייה.
אם אני אביא חדש אני אחבר את החדש כמובן.
השאלה אם אני צריך לקנות אותו כרטיס בדיוק או אפשר לשדרג לכרטיס אחר??איך הביצועים ישתלבו??

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32979
נתן תודות: 769 פעמים
קיבל תודות: 2316 פעמים

שליחה #4 

צריך לוודא שכרטיסים מדורות שונים אכן יודעים לעבוד ביחד ב-Cross Fire (שיתוף הפעולה של המשאבים).
רוב הסיכויים שכן, אבל צריך לבדוק...
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

PCingAddict
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1564
שם מלא: יוסי
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 190 פעמים

שליחה #5 

לגבי השאלה איזה סוג חריץ יש בלוח האם שברשותך, לפי האתר של ASUS:
2 x PCIe x16 (blue @ x16 mode, black @ x4 or x1 mode) Supports CrossFire Technology
...
אגב - CrossFire, לפחות בתחילת הדרך ידע לעבוד עם שני כרטיסי מסך שונים, בניגוד ל SLI של אותה תקופה שלא ידע לעשות זאת ואפילו הכריח שימוש באותה גרסת BIOS (היום זה כבר אחרת - שניהם עובדים עם כרטיסים מדגמים שונים).
אבל - למיטב ידיעתי יש בעיה לשלב שתי סדרות שונות (HD7XXX + HD56/5/4XXX). אני ממליץ לך לקנות כרטיס מסדרה 4 ולעבוד איתו, או לחלופין לשדרג לאחד מכרטיסי ה Hi-End החדשים שיעבדו טוב יותר מ CrossFire אבל יעלו הרבה יותר.

orevbd פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

כן בדיוק מה שרציתי להגיע,החריץ השני עובד עד מהירות X4 וכרגע הכרטיס מסך יושב על חריץ X16....

מה זה אומר שכרטיס אחד יעבוד פשוט יותר לאט??

IamEzio
סמל אישי של משתמש
גורו מחשוב/לינוקס
גורו מחשוב/לינוקס
תגובות: 6835
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #7 

לא יודע איך CF עבד בדורות הקודמים, אבל CrossfireX בצורה שהוא ממומש כיום דורש שכל הכרטיסים במערך יהיו לפחות בעלי אותה ליבה ,לדוג' HD5870 וHD5850 חולקים אותה ליבה למרות שזאת בHD5850 נמצאת ליבה שעברה הגבלות כדי להחליש אותה ושני הכרטיסים האלו יוכלו לעבוד במערך CFX כאשר המהירות של המערך תקבע לפי הכרטיס החלש יותר ומה שיצא זה שתקבל ביצועים של שני HD5850 למרות שאחד הכרטיסים האו 5870. אצלך מה שאתה צריך בשביל מערך CFX הוא HD4850 או HD4870 נוסף בשביל שהמערך יעבוד, קח בחשבון שהכרטיסים האלו מאוד בזבזניים ככה שצריך ספק איכותי ובעל הספק גבוהה מה שלדעתי אין לך .

http://www.overclock.net/t/369535/hwcan ... nce-review

ובכל אופן ,הHD4870 הוא כבר סוס זקן ,מה שגם שAMD הודיעו שכל הכרטיסים לפני סדרה HD5000 לא יתמכרו יותר בדרייברים המעודכנים ,אם תשים לב הדרייברים האחרון שיצא הוא 12.9 בטא ,והאחרון שזמין לכרטיס מסך שלך הוא 12.6 , וזה מאוד בעייתי בהתחשב בזה שדרייברים מעודכנים משפיעים המון במערכים של כמה כרטיסי מסך ,בעיקר בגלל שהם מוסיפים תמיכה באותו ריבוי הכרטיסים במשחקים חדשים מה שיצא שבלי התמיכה הזאת המשחק פשוט ישתמש בכרטיס מסך אחד מתוך השתיים ולא תקבל שום שיפור בביצועים ,בנוסף דרייברים חדשים משפרים גם ביצועים במערכים של כמה כרטיסים במשחקים חדשים .. מה שגם שהכרטיס מסך שלך הוא DX10 ככה שמשחקים שמנצלים DX11 יראו הרבה יותר טוב מאשר על הכרטיס מסך שלך , עוד נקודה לרעה היא שלא יהיה דרייברים לWindows 8 לסדרה 4XXX ומטה ..
נקודה נוספת היא שכרטיס מסך כמו שלך בזבזני בחשמל ,מתחמם מאוד וכרטיסי מסך חדשים הרבה יותר יעלים מהבחינה הזאת .. ככה שאם כבר להתסכל על כרטיסי יד שנייה ,אולי תנסה למצוא איזה GTX460 או HD6850 יד שנייה בהנחה שהמעבד שלך סביר + עדיין. זה לא יעלה כמו כרטיס מסך חדש (הGTX460 כבר בן יותר משנתיים ככה שכנראה תוכל למצוא במחיר סביר וזה יהיה הרבה יותר משתלם מענתיקה כמו כרטיס מסדרה 4000 שרק יעשה לך בעיות )
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”