קניית מכונה ידנית מיד 2

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
ShoshyM פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 66
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום חברים,

קודם כל אני רוצה להודות לכם על כל המידע שרכשתי (כמשתמשת סמויה עד עכשיו), על המקצועיות, השליטה בפרטים והכי חשוב -הרוח הטובה. ממש כיף לקרוא את הפורום הזה ומבלי לשים לב אני פוקדת אותו בתדירות יותר ויותר גבוהה.

הציוד שכרגע ברשותי: פרקולטור פרס, קונוס עם פילטרים של מליטה, מקינה של ביאלטי (Musa), טוטוקרמה, מטחנת להבים ומכונת קפסולות. אף אחת מהאופציות לא אופטימלית ואין מנוס מהבלתי נמנע...

מה שמביא אותנו לסיבת כתיבת ההודעה: בגללכם החלטתי לרכוש מכונה ומטחנה ובגלל נטיות קלות להרס עצמי :) בחרתי להתחיל מ LaPavoni. מצאתי את ההודעה הבאה ביד 2: http://www.yad2.co.il/Yad2/Print.php?Ca ... f84d19907c
(מס' מודעה: 96425286)

ורציתי לדעת מה כדאי לבדוק או לשאול את בעל המכונה.

concordia
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 355
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שליחה #2 

ה la pavoni יורופיקולה דומותיה הינן מכונות מנוף ללא קפיץ עם תרמובלוק-המשמש למעשה גם דוד. רוב הבעיות(הקלות) הן סביב אטמים יבשים (גיא מאספרסוטק יוכל להחליף בעת הצורך,ובכלל, לתת שירות מעולה ואדיב בכל עת) הנושא השני אותו יש לבחון הוא האבנית-אך גם כאן הטיפול פשוט ובדרך כלל פעולה ביתית עם חומר מתאים תפתןר גם זאת. מומלץ להשתמש במים מרוככים. חשוב לומר שאחרי הרבה לימוד ואולי גם תסכול, המכונה תפיק באופן לא עקבי קפה בינוני עד בלתי סביר, "קרמה" נדירה אך אפשרית לעיתים במכונה כזו והקפה ככלל יהיה יותר דליל ופחות קרמי-סמיך. המכונה הזאת אמינה ויפהפיה אמיתית! וזהו מין שדרוג למקינטה(למרות שלא לבריקה למשל) המכונה נוסטלגית ויפה על השיש אך הקפה(המסורתי) שתפיק הוא כאמור לא ממש הדבר למרות שישנם אנשים שעם המון למידה והשקה, עבודת יד וראש משולבת "חשים" את המכונה ומפיקים ממנה קפה לא רע. היא לא מומלצת לקפוצינו למרות הפטנט עם צינורית הגומי. הסכום של 1600 שח נראה לי גבוה-תוכלי לרכוש מכונה חדשה באיביי פפחות מ 2000שח, המכונה קטנה וקל להביאה גם מאירופה במחיר זול ושווה לכל נפש.אז כאמור, לסיכום, זו יפיופה קלאסית וקסומה שקשה לעמוד בפניה-קשה שבעציים להפיק ממנה אספרסו טוב(הגם שניתן עם מאמץ) והמלצה חמה: רנציליו סילביה, גם יד שניה,יש תמיד משהו ביד2 או בלוח הפורום. מה שבטוח הוא שהפאבוני אמינה והיא "מכונה לכל החיים" האם תרצי אותה להרבה שנים לאחר שתשתמשי בה? -זו כבר שאלה אחרת. בהצלחה רבה, וברוכה הבאה לפורום!

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #3 

תרמובלוק בלה פבוני? ממתי... יש דוד רגיל לכל דבר.
לה פבוני היא אחת ממכונות המנוף המאתגרות שיש.
לא מומלצת כמכונה ראשונה לדעתי.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #4 

מצטרף לקודמי.

לדעתי כדאי לך לקנות לה-פבוני לקישוט, ואסקסו בייסיק לקפה :)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

concordia
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

דבוטאנט כתב:תרמובלוק בלה פבוני? ממתי... יש דוד רגיל לכל דבר.
לה פבוני היא אחת ממכונות המנוף המאתגרות שיש.
לא מומלצת כמכונה ראשונה לדעתי.
...
היתה לי יורופיקולה משך 8 שנים, אין בה דוד, האלמנט נמצא במבנה המכונה שנפתח עם פקק מלמעלה, לתוכו מוזגים אצ המים ומשם אחרי רתיכה הוא עובר לראש, זה הוא לא דוד אלא אלמנט מובנה בבלוק של המכונה וזהו התרמובלוק הראשון האמיתי, היתרון בתחזוקה ומניעת אבנית וופשטות מכאנית גדולה כמו גם עמידות לאורך שנים אך זהו לא דוד. אין ספק שאנשים בעלי נסיון מפיקים קפה מהמכונה אבא שלי בן ה90 משתמש עד היום במכונה והוא מומחה גדול בתחום הזה. בדרך כלל אני פוגש אנשים שזו להם המכונה הראשונה שאינם מתפעלים אותה כראוי, בהחלט אתגר, נדמה לי שלרונן היתה כזו ושווה לשוחח עימו.

concordia
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

Compare features between La Pavoni Europiccola EPBB-8 Espresso Machine ... It features a thermo block heating system, a 15 bar Italian made pump and a dual wall crema system.
it is the unexpected which plays the biggest role in life

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #7 

רפי - מה שאתה מתאר נקרא בפשטות דוד.
[img2=550x419]http://www.linz.wright.name/pavoni/Pavo ... ection.png[/img2]
יש דוד שממלאים בו מים. בתחתית שלו גוף חמום. זאת בדיוק ההגדרה של דוד.
מהמנוף יוצא צינור אל תחתית הדוד - כשהמים מתחממים לחץ האדים דוחף את המים אל המנוף.
מה שעוצר אותם זאת הבוכנה.
תרמובלוק זה דבר אחר לחלוטין - זה צינור שמחומם חיצונית עי"י גוף חמום. זה ממש לא מה שיש בלה פבוני.
דרך אגב - למעט הקפיץ, זה בדיוק המבנה שיש לך בפיורנצאטו ואצלי בקונטי.
גם הפיורנצאטו שלך היא תרמובלוק?... לא.
קרא כאן:http://www.htcafe.co.il/p-1.article01688
חבל להטעות ולטעות.

חוצמזה - לעניין שלנו. מכל מכונות המנוף הביתיות היא אכן העמידה ביותר ולכם היא והאלקטרה הם היחידות ששרדו את שנות ה 60.
אבל ללה פבוני אין שום בקרת לחץ, טמפרטורה, כלום.
לא ממליץ כמכונה ראשונה.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #8 

זה לא תרמובלוק. קרא טוב טוב מה זה תרמובלוק ואחר כך תערוך את ההודעות שלך....

concordia
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

shopping.yahoo.com/156209... - ארצות הבריתla Pavoni Europiccola EPC-8 Espresso Machine. The boiler is made of ... Thermoblock heating element.
it is the unexpected which plays the biggest role in life

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #10 

מה אתה מצוטט לי מיאהו? אתה רציני?
תקרא מה שכתבתי לך - ותסתכל על התמונה של המבנה של הלה פבוני

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #11 

לפני שאתה מגיב - קרא כאן :http://www.htcafe.co.il/p-1.article01688
אחרת זה סתם למלא את השרשור במלל בלי מטרה.

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #12 

ללה פבוני אין ולא היה מעולם תרמובלוק ...

ישנם 2 דגמים (יורופיקולה ופרו) ואין ביניהם הבדל באיכות הקפה אלא רק בגודל הדוד.

צריך להפנים שלא מדובר במכונה ליותר מ 2-3 כוסות רצוף היות ויש מגבלה לכמות החום שהראש מסוגל לספוג ותהליך הכנת הקפה דורש יותר השקעה ודיוק אבל היא מתגמלת בשליטה ידנית מלאה 100% וניתן להרכיב איזה פרופיל חליטה שרוצים.

כמכונה ראשונה בהחלט אתגר כבד (והמכונה הזו התישה רבים), צריך המון סבלנות ואורך רוח כי יש המון מה ללמוד גם בלעדיה אבל שום דבר לא בשמיים ובהחלט אפשר ללמוד אחרי קריאה ברשת וצפיה בסרטונים ביו טיוב.

לגבי הקרמה ואיכות האספרסו עם נסיון ומטחנה ראויה אפשר לדלג בקלילות על מכונות משאבה ברמה של גאג'יה ואסקסו(כולל ביכולת ההקצפה) ולטעמי הפבוני תיתן פייט גם למכונות יקרות ממנה.

אתן לתמונות של האספרסו מהיורופיקולה לדבר בעד עצמן ...
שוט מהידית כפולה
 שוט מהידית כפולה
שוט מהידית הכפולה - ניתן להתרשם מעובי הקרמה לאחר כ 30 שניות מהחליטה.
 שוט מהידית הכפולה - ניתן להתרשם מעובי הקרמה לאחר כ 30 שניות מהחליטה.
שוט מידית נייקד
 שוט מידית נייקד

ShoshyM פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #13 

תודה רבה על ההמלצות והאזהרות :)
חבל שאין פורום כזה לעוד תחומים בחיים.
אני אקפוץ להתרשם מהמכונה אחרי הכל הסקרנות הרגה את החתול...וכמו כל מתחיל אני מצוידת בהרבה אופטימיות/טפשות/גם וגם
אין לי ספק שיש פתרונות פשוטים יותר לקפה טוב אבל אי אפשר לשים מחיר להרפתקה...בגלל אופי העבודה שלי (הנדסה, מעבדות) יצא לי לתפעל כל מני מכשירים ואין כמעט הרגשה טובה יותר מהבנה ושליטה במכשיר אז אני חייבת לנסות. הפרמטר שיקבע בעיניי הוא האם אני מצליחה להפיק קפה שטעים לי. במקרה הכי גרוע לא יהיה מנוס ממכונת החלומות האמיתית-הסמיאוטומטיקה (למרות שלא יצא לי עדיין לטעום).
ל-concordia , במידה ואני ארכוש את המכונה אני אקפוץ לאספרסוטק לבדיקה. בנוסף, מדובר ב-Pro ולא ביורופיקולה אתה חושב שהמחיר גבוה מדי?

מבטיחה לעדכן בהמשך השבוע

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #14 

כדאי להחזיק מכונה כזו כמכונה שניה, המכונה הראשונה צריכה להיות ידנית רגילה (אסקסו זה רעיון לא רע)
ככה שיהיה רפרנס לקצב נכון, לזליגה נכונה, לטמפ' נכונה.
what's next?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #15 

לגבי המחיר נשמע דיי סביר תלוי במצב המכונה וגילה, מכונה מדגם פרו חדשה בארץ עולה בסביבות 4K וביבוא אישי סביב 3K (אם יש 220V באיביי חדשה דגם פרו ב 2000 כדאי לחטוף).

תוודאי האם מדובר בדגם לפני שנת 2000 או אחרי (נעשה מקצה שיפורים בדגם החדש יותר) ושיש את כל האביזרים שהגיעו עם המכונה: 2 סלסילות, טמפר וידית קפה עם מזלף כפול.

אטמים קל לבדוק, כאשר המכונה חמה בדקי שבמצב המתנה לא נוזל מים מראש החליטה ושפעולת המנוף קשה במידה ולא צריך כוח מופרז בהזזתו למעלה למטה, את אטם ראש החליטה תבדקי על ידי הכנת קפה וודאי שלא נוזל כלום מסביב לידית בעת החליטה.

אבנית לבדוק על ידי הצצה לדוד מלמעלה עם פנס קטן.

אטמים וחלקים ניתן לרכוש גם מהיבואן הרשמי בבני ברק (http://www.lapavoni.co.il/) או מחנויות בחו"ל ששולחות לארץ.

אם תחליטי לקנות אני ממליץ בחום לזרוק כל כלי עזר להקצפה ופטנטים כאלו או אחרים ולעבוד רק עם הצינורית המקורית של המכונה (ניתן להחליף את הפיה של צינורית ההקצפה מ 3 חרירים לחריר אחד כדי לקבל שליטה טובה יותר).

בהצלחה.

ShoshyM פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #16 

לכפיר_ש , השוטים נראים מצויין !! עכשיו אני אהיה חייבת גם ידית נייקד...
לגבי טמפרטורת הראש, לא ציינתי שהצריכה שלי יחסית נמוכה, בד"כ 2 כוסות ביום אז זאת לא תהיה בעייה.
לגבי מטחנה, מאחר שזה פריט שאני מעדיפה לא לשדרג בעתיד הקרוב כנראה שלא יהיה מנוס מה-K3 הענקית (שכנראה תתפוס חלק ניכר מהשיש בדירה השכורה והקטנה שלנו ולכן אני מקווה שאני, המכונה והמטחנה לא נמצא את עצמינו מחץ לדלת...)

concordia
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

דבוטאנט כתב:לפני שאתה מגיב - קרא כאן :http://www.htcafe.co.il/p-1.article01688
...
מתנצל בפני כבודו על הבלבול במונחים, קורה לבני אדם. הרגשתי את הטון וזה כאב יותר אפילו מהטעות אבל זה מה יש לא? עצוב לי מאוד

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #18 

concordia , נא לקחת דברים בפרופורציה, טל"ח, קורה
ShoshyM , אם את מעוניינת לחסוך, K3 למכונה כזו ממש לא חובה, כל מטחנה מדרג כניסה תתאים כיון שהטחינה הנדרשת לא מאוד דקה וגם הכמות למנה לא גדולה. בכל מקרה כדאי להתאים מטחנה מניירוסטה/אלומיניום מוברש, המטחנה של קופיטק יכולה להתאים (ראיתי כזו בקופיסטור בסינמה סיטי ראשלצ ב 1200, מן הסתם ניתן להשיג בעוד מקומות)
what's next?

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

כדאי להציץ פה, הבחור תיעד בצורה דיי יפה את המסע שלו עם הלה פבוני פרו ...

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שליחה #20 

concordia כתב:
דבוטאנט כתב:לפני שאתה מגיב - קרא כאן :http://www.htcafe.co.il/p-1.article01688
...
מתנצל בפני כבודו על הבלבול במונחים, קורה לבני אדם. הרגשתי את הטון וזה כאב יותר אפילו מהטעות אבל זה מה יש לא? עצוב לי מאוד
...
קורה ולכן מתקנים, אין כל בעיה. שלא יתפרש שאני לא ממליץ על מנוף אבל כמכונה ראשונה היא מאתגרת מדי לדעתי.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”