ככה "מריצים" רמקולים בחנויות (וגם סתם אנשים שאין להם סבלנות ורוצים כבר לקבל את הרמקול שלהם במלוא הדרו אחרי ה-"burn in"...) - שמים את הרמקולים אחד מול השני כשהם כמעט נוגעים זה בזה, מחברים אחד מהם כמו שצריך ואת השני הפוך (פלוס למינוס ומינוס לפלוס), ומריצים בווליום נורמלי במשך יומיים-שלושה. בפועל, בגלל היפוך הפאזה והמרחק הקטן מאוד בין האלמנטים בשני הרמקולים, לא שומעים כמעט כלום במשך כל התקופה הזאת, ומקבלים "הרצה" של 50+ שעות במינימום זמן...shlomiassaf כתב: הבעיה עם רמקולים שהפאזות שלהם הפוכות היא שהם מנטרלים אחד את השני כאשר הגלים מתנגשים ישירות
מכיוון שסכום הגל בכל נקודה אל מול הנקודה התואמת בגל ההפוך הוא 0, כלומר אין צליל.
זה תקף במיוחד בטווח הנמוך ולכן פאזה חשובה מאוד בסאב.
אם מכוונים רמקול ימין ישירות מול רמקול שמאל כאשר הפאזות שלהם הפוכות ומנגנים - לא נשמע כלום תאורטית, בפועל 80% מהטווחים נעלמים
זה דיי נחמד לנסות, אני ניסיתי ובאמת כמעט כל תחום ה-MID וה-BASS נעלמים...
קשה לדמיין את זה במוח אבל הסאונד פשוט נעלם...
מישהו יכול להסביר לי מה זה ה PHASE בסאבוופר?
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
תקרא את התגובה הראשונה שלי, או כל מדריך כיול סאב אחר לצורך העניין - אבל בגדול למטרות כיול שמים קודם כל את הפאזה בסאב על אפס ורק אז מריצים את הכיול של אודיסי...
בכיול ידני:
- אם הסאב בקו אחד עם הקדמיים, הפאזה צריכה להיות על אפס
- אם הסאב ניצב מול הקדמיים (למשל, סמוך לקיר האחורי בסלון), הפאזה צריכה להיות על 180
- במקרים אחרים (סאב באלכסון בפינה, סאב ב-90 מעלות לחדר סמוך לקיר צדדי וכיו"ב...), צריך לעבוד בשיטה של ניסוי ותהייה
בכיול ידני:
- אם הסאב בקו אחד עם הקדמיים, הפאזה צריכה להיות על אפס
- אם הסאב ניצב מול הקדמיים (למשל, סמוך לקיר האחורי בסלון), הפאזה צריכה להיות על 180
- במקרים אחרים (סאב באלכסון בפינה, סאב ב-90 מעלות לחדר סמוך לקיר צדדי וכיו"ב...), צריך לעבוד בשיטה של ניסוי ותהייה
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
האופציה השניה זה המצב אצלי. נבדוק ונדווחepony כתב:בגדול, אם הסאב הוא בקו אחד עם הקדמיים אז ה-PHASE צריך להיות על אפס.
אם הסאב צמוד לקיר האחורי (מול הקדמיים), אז ה-PHASE צריך להיות על 180.
ברוב המקרים האחרים (סאב בצד, כלומר פונה ב-90 מעלות ביחס לקדמיים, או סאב בפינה שפונה באלכסון לכיוון מרכז החדר), אז ה-PHASE צריך להיות גם על אפס, אבל כאן כבר באמת יש מקום לקצת ניסוי ותהייה......
תודה