כיצד להתאים את תחום התדרים של הסאב לשאר הרמקולים?
-
Galna
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 615
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
היי,
ברור לכולם שאנחנו לא רוצים ליצור "בור" של תדרים בין הרמקולים לבין הסאב.
(כלומר שלא יהיו תדרים שהם נמוכים מדי לרמקולים וגבוהים מדי לסאב ואז לא ישמעו אותם).
השאלה שלי היא כזו:
האם אמורה להיות חפיפת תדרים בין הרמקולים לסאב? אם כן, כמה?
או שזה לא משנה כ"כ... הסאב ישמיע עד גובה מסוים, ושאר הרמקולים ישמיעו בדיוק מאותו הגובה ומעלה...
אני לפני רכישת סאב חדש ולא יודע אם לבחור סאב עם טווח רחב שייצור "חפיפת" תדרים עם השאר או סאב שרק ישלים מהנקודה הנמוכה ביותר שלהם...
תודה לכולם!
ברור לכולם שאנחנו לא רוצים ליצור "בור" של תדרים בין הרמקולים לבין הסאב.
(כלומר שלא יהיו תדרים שהם נמוכים מדי לרמקולים וגבוהים מדי לסאב ואז לא ישמעו אותם).
השאלה שלי היא כזו:
האם אמורה להיות חפיפת תדרים בין הרמקולים לסאב? אם כן, כמה?
או שזה לא משנה כ"כ... הסאב ישמיע עד גובה מסוים, ושאר הרמקולים ישמיעו בדיוק מאותו הגובה ומעלה...
אני לפני רכישת סאב חדש ולא יודע אם לבחור סאב עם טווח רחב שייצור "חפיפת" תדרים עם השאר או סאב שרק ישלים מהנקודה הנמוכה ביותר שלהם...
תודה לכולם!
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
בד"כ אין צורך בחפיפת תדרים, ויותר חשוב לוודא שהסאב יכול לעלות עד כדי 20-40 הרץ "לתוך" הטווח התחתון של הקדמיים כדי לוודא שהוא יכול לחפות על "הבור" בתדרים שנובע מביצועים פחות טובים של הקדמיים בגבול התחתון של מעטפת הביצועים שלהם (שם יכולה להיות דעיכה מהירה בעוצמה בסדר גודל של 3-6DB, שזה אומר הנחתה משמעותית של פי 2-4 בעוצמת הצליל..!)
בהינתן הנ"ל, גם אם הקדמיים שלך יורדים עד 30 הרץ, אתה כנראה תכוון את הסאב על 80 הרץ, כי זו נקודת החיתוך האידיאלית לבאסים (אבל לא בהכרח האופטימאלית - זה כבר תלוי בחדר, ברמקולים, במערכת, בשימושים וכיו"ב...)
אם הקדמיים שלך לא יורדים מתחת ל-100-120 הרץ (קורה לעיתים עם סאטליטים זולים יחסית, ועם הסאטליטים של קבאס שהם ממש לא זולים...), אתה כנראה תצטרך לקחת את זה בחשבון כשאתה קונה סאב, ולבדוק עד כמה הוא מתאים טונאלית לקדמיים שלך, כי מעל 80-100 הרץ חשוב מאוד שהוא ישלים את הקדמיים כמו שצריך.
בהינתן הנ"ל, גם אם הקדמיים שלך יורדים עד 30 הרץ, אתה כנראה תכוון את הסאב על 80 הרץ, כי זו נקודת החיתוך האידיאלית לבאסים (אבל לא בהכרח האופטימאלית - זה כבר תלוי בחדר, ברמקולים, במערכת, בשימושים וכיו"ב...)
אם הקדמיים שלך לא יורדים מתחת ל-100-120 הרץ (קורה לעיתים עם סאטליטים זולים יחסית, ועם הסאטליטים של קבאס שהם ממש לא זולים...), אתה כנראה תצטרך לקחת את זה בחשבון כשאתה קונה סאב, ולבדוק עד כמה הוא מתאים טונאלית לקדמיים שלך, כי מעל 80-100 הרץ חשוב מאוד שהוא ישלים את הקדמיים כמו שצריך.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
לרוב מה שחשוב הוא כמה נמוך יורד הסאב ולא כמה גבוה הוא עולה..
קח בחשבון גם שמעל 80HZ האוזן יודעת לזהות את כיוון הבאס ולכן באסים יישמעו כאילו הם בוקעים מהסאב במקום מהבמה המרכזית.
איזה רמקולים קדמיים יש לך?
קח בחשבון גם שמעל 80HZ האוזן יודעת לזהות את כיוון הבאס ולכן באסים יישמעו כאילו הם בוקעים מהסאב במקום מהבמה המרכזית.
איזה רמקולים קדמיים יש לך?
-
Galna
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 615
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
iveleli,
המדריך אכן מצוין, אבל הוא לא נותן מענה לשאלה שלי בנוגע לחפיפת תדרים.
ע"פ ההתייחסויות של החברים אני מבין שכדאי שתהיה חפיפת תדרים בין הסאב לרמקולים.
avilior,
קדמיים- Wharfedale, דאימונד 10.6, ע"פ נתוני יצרן (וגם ע"פ אוזניים שלי) יורדים עד 35Hz.
סנטר - Wharfedale, דאימונד 10 CM, ע"פ נתוני יצרן יורד עד 55Hz.
אם הבנתי אתכם נכון, אני צריך סאב שיכול לעלות עד 55-75Hz מצד אחד, ולרדת כמה שיותר נמוך מצד שני.
המדריך אכן מצוין, אבל הוא לא נותן מענה לשאלה שלי בנוגע לחפיפת תדרים.
ע"פ ההתייחסויות של החברים אני מבין שכדאי שתהיה חפיפת תדרים בין הסאב לרמקולים.
avilior,
קדמיים- Wharfedale, דאימונד 10.6, ע"פ נתוני יצרן (וגם ע"פ אוזניים שלי) יורדים עד 35Hz.
סנטר - Wharfedale, דאימונד 10 CM, ע"פ נתוני יצרן יורד עד 55Hz.
אם הבנתי אתכם נכון, אני צריך סאב שיכול לעלות עד 55-75Hz מצד אחד, ולרדת כמה שיותר נמוך מצד שני.
גל נעים - Gal Naim,
כמו ששומעים.
כמו ששומעים.
- avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
אתה צריך סאב טוב שיורד נמוך. כל הסאבים עולים לפחות ל-80hz כך שהנתון הזה לא צריך לעניין אותך, תן לרסיבר לחתוך את התדרים מתחת ל-80hz ישירות לסאב. והכי חשוב, עזוב אותך ממספרים, אם יש לך זמן לך לשמוע מספר סאבים בחנויות מתמחות. בתחביב שלנו הסאונד מדבר ולא המספרים, בהצלחה