רסיבר + רמקולים 5.1

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
rz121 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום!!!

לאחרונה חשבתי להפוך את המרתף שלי (שהוא גם ממ"ד, מדובר בבית פרטי) לחדר קולנוע ביתי לעשות שם פופים ושטיח ולשבת עם משפחה או חברים ולראות סרטים, אני כבר די סגור על שהמקרן יהיה hd20 (אלא אם למישהו יש המלצות אחרות) ואני צריך המלצה גם לרמקולים ורסיבר (מישהו יכול להסביר לי למה צריך רסיבר??? כלומר מה התפקיד שלו...) :
התקציב הוא בערך 3K אני יודע שזה לא גבוהה אבל אני לא צריך סאונד כל כך איכותי כרגע יש לי טלוויזיה עם רמקול מובנה וזה גם די מספק אותי :lol:
בכל מקרה אני אחבר אל זה כנראה את המקרן hd20, xbox ואולי ממיר yes כרגע בטלוויזיה אני לא מחבר את הxbox 360 בעזרת כבל hdmi ואני רוצה גם לדעת האם אני חייב בשבילו hdmi בשביל המקרן והרמקולים? וגם זה לא yes hd...
אני רוצה רמקולים 5.1 בשביל הסרטים והמשחקים.
ושכחתי לשאול האם בשביל מערכת קולנוע צריך לקדוח חורים בקיר או שלא?
תודה רבה :wink:

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

לצורך העניין, הרסיבר משרת שתי מטרות עיקריות:
1. מיתוג מקורות לתצוגה (כלומר, הוא מין מרכזיה של כל הנגנים, ממירים וכיו"ב שמתחברים אליו וממנו הולך כבל אחד למקרן).
2. הוא מגביר את הסאונד עבור הרמקולים (כלומר, אתה שולט באמצעותו על הווליום הכללי).

חוצמזה, רסיבר איכותי יכול לעשות עוד כל מיני דברים כמו לקבל הוראות מאייפון, לנגן מוזיקה באופן אלחוטי ממחשב או סמארטפון, "לשדרג" סאונד ותמונה ע"י עיבוד ממוחשב של האותות המקוריים, לבצע כיול אוטומטי של הסאונד בחדר כדי לפתור בעיות אקוסטיות שונות, וכן הלאה...

בכל מקרה, 3K ש"ח לרסיבר + רמקולים זה כמעט משימה בלתי אפשרית. אני ממליץ לך או לשקול מחדש את התקציב, או להתחיל לבנות את המערכת בשלבים, ולהיעזר בלוחות היד שנייה על מנת למצוא רכיבים עם יחס תמורה למחיר גבוה יותר...

הפתרון היחיד למערכת חדשה שאני מכיר שנכנס לך בתקציב וייתן מענה סביר לצרכים שלך הוא יבוא אישי מארה"ב של מערכת רסיבר+רמקולים של אונקיו: http://www.amazon.com/Onkyo-HT-S3500-5- ... B0077V88V8 (Y)

rz121 פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 30
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

אני יודע שהתקציב לא גבוהה אבל אני לא צריך רמקולים כל כך טובים ונראה לי מבוזבז לקנות רמקולים ביותר מהמחיר הזה כי במחיר הזה אפשר ללכת לבערך 70~80 סרטים אז אם אני משקיע מלא כסף כבר עדיף לי ללכת לקניון שנמצא 5 דקות מהבית שלי, וגם המקרן עולה כסף והמסך ועוד...
בכל מקרה לרמקולים האלה יהיה אחריות בארץ או שאני אצטרך לשלוח אותם כל פעם לחו"ל?
ואתה יכול לבדוק אם יש כאן משהו טוב http://www.olsale.co.il/olsale/heb/inde ... 3759,34046
ואיך הרמקולים האלה: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=744480 Pioneer HTZ180

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #4 

תסלח לי אם אני לא אעבור עכשיו על 100+ פריטים באולסייל ואגיד לך מה יותר טוב ומה פחות טוב. 8O :roll:

את דעתי והמלצותי קיבלתי ואתה מוזמן להרגיש חופשי להתעלם מהן - אם כל העסק יקר לך ואתה לא מבין למה להוציא את כל הכסף על המקרן והמערכת, אז פשוט אל תוציא אותו ותלך לקניון לראות סרטים... (f)

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

המקרן הזה כבר לא קיים בארץ, עדיין לא ידוע מתי יגיע...

לגבי התקציב הוא נמוך מאוד, אפילו לא קרוב בכדי להפוך מרתף לחדר קולנוע ייעודי.

מציע לך להתיעץ עם אנשי מקצוע בכדי לקבל מידע בנושא וטווח מחירים לציוד אופציונאלי...

חשוב להדגיש, שלא רק את הציוד יש לקחת בחשבון אלא גם את התשתיות
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”