חיבור בין NAS אחד למשנהו

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Toffet פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 34
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

הי,
זה בעצם הולך להיות 2 שרשורים במחיר 1.
אני מתלבט כרגע בין 2-3 מכשירי נאס.
השימוש הוא בפשטות אחסון כמות לא מבוטלת של קבצי וידאו וקצת אודיו עם חיבור לרשת הביתית וכמובן לסטרימרים המפוזרים בבית.
אני מתלבט בין:
1. qnap TS412
2. synology DS413
3. synology DS413J - שהוא גרסא פשוטה וביתית יותר של ה-413.

המלצות מישהו? אני חייב להעיד על עצמי שאני לא משתמש מתוחכם (יתרון לסינולוגי עפ"י מה שקראתי בפורום) ובשלב הראשון לפחות אין לי כוונה להפעיל את את הנאס לצרכי ניהול הורדות, רק לאחסון וצפייה.

הבעיה השניה היא:
כל הנאסים הנ"ל מיועדים ל-4 כוננים ובכוונתי להעמיס עליו 4 כונני 3 טרה מהסדרה האדומה של WD.
בהנחה שאני אעבוד בתצורה של RAID 5 יש לי קרוב ל-9 טרה זמין לאחסון.
אה..מה..מה, סחבק אוגר לא קטן :wink: וכבר היום אני מגרד את ה-8 טרה מדיה (לא כולל מה שצרוב) כלומר עוד כחצי שנה אני כנראה צריך לסגור מרפסת לנאס החדש.
לכאורה הפתרון הוא מראש להשקיע במכונה עם יותר מקום לכוננים. אני לא מתלהב מהרעיון משתי סיבות:
1. הקפיצה במחיר היא לא ממש ליניארית.
2. לתפיסתי זו שירת הברבור של ימי האגירה, עם התקדמות החיבורים הביתיים, סטרימינג במחיר עממי של תכנים אינסופיים הוא לא מעבר לפינה, הוא בפינה.
השאלה היא מי מהשלושה למעלה (או אחד אחר) תומך, ובצורה חלקה ופשוטה, בשרשור נאס אחד למשנהו?
כלומר רכישה עתידית של מכונה נוספת עם כונן אחד בלבד, שרשור לנאס העמוס, ועם הזמן לצרף כוננים נוספים לנאס החדש.

מקווה שהעברתי את המסר,
T

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

לפני כשלוש וחצי שנים גם אני התלבטתי באותה בעיה. אם לקצר את הסיפור ואת ההתלבטויות, בסופו של דבר בניתי מכונת NAS באופן עצמאי שמתבססת על רכיבי חומרה זולים ו-FREENAS. בזמנו התחלתי עם שלושה דיסקים ו-2T והיום אני כבר עם 6 דיסקים והרבה יותר נפח (6T). היופי של מכונות שאתה בונה לבד שאתה יכול להכניס לתוכם הרבה יותר מ-4 דיסקים ובנוסף יש לך גמישות מלאה בתצורה ובהחלפת הדיסקים. עלוות מכונה ללא דיסקים היא פחות מ-1,500 שקל והיא תשרת אותך שנים רבות בלי שום בעיה.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

Toffet פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

תודה על התגובה,
הבעיה היא שאני לא משתמש "כבד" וכל נושא הקנפוג הוא ממני והלאה (סוג של עצלן מצוי 8) ).
מכיוון שלפחות 2 משלושת המועמדים למעלה רואים באופק את 1,500 השקלים אני מעדיף להצמד למכונה ייעודית.

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #4 

Toffet כתב:תודה על התגובה,
הבעיה היא שאני לא משתמש "כבד" וכל נושא הקנפוג הוא ממני והלאה (סוג של עצלן מצוי 8) ).
מכיוון שלפחות 2 משלושת המועמדים למעלה רואים באופק את 1,500 השקלים אני מעדיף להצמד למכונה ייעודית.
...
אני לא בטוח שהתקנת FREENAS או UNRAID בתצורתם הבסיסית תכלול יותר קינפוגים מאשר NAS קנוי.

בכל מקרה תצטרך להגדיר, במינימום, את מערך ה- RAID והשיתופים.

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 747
שם מלא: אורי
נתן תודות: 43 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שליחה #5 

ה-QNAP 412 וה-Synology 413 שייכים לסדרות נמוכות אצל שני היצרנים. זה אומר פחות זכרון ומעבד חלש יותר. ל-Synology חומרה חזקה יותר ול-QNAP יותר חיבורים (eSATA,USB, Ethernet).
ה-Synology 413 נמצא בקטגוריה גבוהה יותר ואם הוא מתמודד ראוי אז אתה יכול לשקול גם את Thecuse 5200XXX, שיקר ממנו בכ-400 ש"ח. הוא כולל 5 מפרצים לדיסקים וחומרה חזקה משמעותית משלושת המתחרים האחרים.
ביקורת עליו תוכל לקרוא כאן:
http://www.smallnetbuilder.com/nas/nas- ... s-n5200xxx

Toffet פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

תודה,
אני אקרא בשמחה.
אבל שוב עולה השאלה, אולי אני אהפוך אותה לשאלה כללית על מכשירי NAS.
בהנחה שקניתי מכשיר NAS ועם הזמן הוא התמלא, האם אני יכול לרכוש מכשיר זהה ולשרשר אותו עם הראשון.
פעולה זו תאפשר לי להוסיף כונננים למכשיר השני בהדרגה ותפטור אותי מעונש של הקדשת יותר מכונן אחד לטובת Raid5.

T.

theone
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

יש לפחות יצרן אחד (לא זוכר איזה) שמאפשר לקנות ערכת הרחבה להוספת כוננים.
אני לא בטוח אבל שניתן לשתף את את כונן ה- RAID.

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

מדובר על Synology.
יש להם הרחבה אבל היא מתאימה רק למספר מצומצם של דגמים יקרים. דהיינו, צריך להתחיל מראש מרכישה של דגם יקר ואז אפשר להוסיף לו את ההרחבה.

theone
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

נכון מדובר על דגמים
DS1512
DS1812
DS2413
מחירים לא שפויים.

הייתי שוקל לבנות לבד. אם יש לך בבית מחשב ישן/מיותר את יכול לנסות את אחד מהמדריכים לבניה עצמית לראות אם אתה מסתדר.

הסיבה העיקרית שאני ממליץ לך לבנות לבד היא מפני שאתה רק רוצה אחסון קבצים ולא מעבר.

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #10 

אני לא מומחה בתחום האיחסון אבל להבנתי בדגמים המתקדמים ניתן ליצור חיבור iSCSI בין שני מכשירי NAS (שניהם מחוברים דרך חיבורי ethernet ברשת הבייתית). בתצורה כזאת מכשיר אחד רואה את הנפח שהוקצה בשני.
קריאה זריזה באתרי היצרנים המדוברים (Synology, QNAP, Thecus) עולה כי QNAP תומכים גם ב-target וגם ב-client (ה-client קורא את המידע מה-target) ב-Synology לא מזכירים את עניין ה-client רק ה-target ו-Thecus כנראה גם וגם כמו QNAP.

אם לא עשיתי סלט בעניין (ובהחלט יתכן שעשיתי, כי כמו שאמרתי אני לא מומחה בתחום) אז כנראה ששם טמון הפתרון להרחבה עתידית מבלי לרכוש מכשיר חדש, יקר יותר (יותר מפרצי דיסקים).

Toffet פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

הי,
רציתי לעדכן אתכם בתשובה שקיבלתי מאנשי SYNOLOGY,
בקצרה, יש מודלים שמיועדים להתחבר עם ערכות הרחבה ייעודיות, שאיתן ניתן "למתוח" את ה-RAID על סך כל הכוננים שתחבר.
לי אישית זה לא עוזר כי ערכות ההרחבה מיועדות למודלים מתוחכמים ויקרים יותר מהצרכים והארנק שלי :wink:

T.

UriM
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

בסופו של עניין עומדות לפניך 3 אפשרויות עקריות:

1. לרכוש עכשיו NAS של 5 מפרצים, שיעלה יותר ממה שתככנת (לא בהרבה). אם אני לא טועה אתה אפילו לא חייב למלא את כל המפרצים עכשיו, אלא להתחיל עם 4 דיסקים ולהוסיף בעתיד.

2. לרכוש עכשיו NAS עם 4 מפרצים ובעתיד יש לך שתי אפשרויות:
2א. להחליף את הדיסקים לכאלו בנפח גדול יותר (פעולה שאמורה להתבצע בקלות בשרתים של QNAP ו-Synology למרות שהיא תקח הרבה זמן).
2ב. לרכוש שרת נוסף ולהשתמש בו בצורה כזאת או אחרת.

3. לבנות לבד. יש כאן מדריך מאוד מועיל באתר והרבה אנשים עם נסיון. בסך הכל מדובר על עבודה די פשוטה שלא דורשת יותר מידי ידע והתעסקות.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”