כונן SSD 120/128 מה הכי מומלץ מבחינת יחס ביצועים למחיר?
שלום
הנייד שלי הגיע עם HDD 750 ומיד ברכישה החלפתי את הדיסק ל SSD 64 OCZ שעלה אז 650 שח. היום במחיר הזה ואף פחות ניתן להשיג 120 או 128. ה 64 כבר מלא ועמוס. אני רוצה לשדרג ל 120 או 128. נכנסתי לאתר KSP ופשוט הלכתי לאיבוד.. לפי נתונים טכניים יש כוננים שרשום עליהם עד 500 MBS כתיבה אקראית והם זולים, בזמן שיש שרשום עליהם עד 200 MBS כתיבה אקראית והם יקרים מאד..
עושה רושם שהיצרן רושם מה שבה לו.. בחיפוש באינטרנט בכל REVIEW אני רואה תוצאות אחרות.. חשוב לי תעינה מהירה של תוכנות. יש לי 8 GB זכרון ואני נוהג לטל את הזכרון הוירטואלי. אני עובד עם תוכנות סימולציה כבדות כמו MATLAB וגם תוכנות עריכת וידאו ותמונות של ADOBE. קבצים גדולים אני שומר על כונן HDD חיצוני עם USB3.
אשמח אם משהו יוכל להמליץ לי על כונן SSD למערכת ההפעלה בנפח של 120 או 128.
תודה
הנייד שלי הגיע עם HDD 750 ומיד ברכישה החלפתי את הדיסק ל SSD 64 OCZ שעלה אז 650 שח. היום במחיר הזה ואף פחות ניתן להשיג 120 או 128. ה 64 כבר מלא ועמוס. אני רוצה לשדרג ל 120 או 128. נכנסתי לאתר KSP ופשוט הלכתי לאיבוד.. לפי נתונים טכניים יש כוננים שרשום עליהם עד 500 MBS כתיבה אקראית והם זולים, בזמן שיש שרשום עליהם עד 200 MBS כתיבה אקראית והם יקרים מאד..
עושה רושם שהיצרן רושם מה שבה לו.. בחיפוש באינטרנט בכל REVIEW אני רואה תוצאות אחרות.. חשוב לי תעינה מהירה של תוכנות. יש לי 8 GB זכרון ואני נוהג לטל את הזכרון הוירטואלי. אני עובד עם תוכנות סימולציה כבדות כמו MATLAB וגם תוכנות עריכת וידאו ותמונות של ADOBE. קבצים גדולים אני שומר על כונן HDD חיצוני עם USB3.
אשמח אם משהו יוכל להמליץ לי על כונן SSD למערכת ההפעלה בנפח של 120 או 128.
תודה
כל אחד נותן תוצאה אחרת באתר שלו, וביצועים שונים בכתיבה וקריאה, כי כל אחד הוא שונה!
לדוגמא ה CRUCIAL M4 128 קריאה: Up to 500 MB/s כתיבה:Up to 175 MB/s הוא כונן יחסית חלש.
רוב הכוננים החלשים, איטיים בכתיבה ביחס לקריאה. ובטובים הקריאה והכתיבה בערך שווים.
אני ממליץ: corsair force GT/GS 120-180-240 קריאה: Up to 555MB/s כתיבה: Up to 515MB עד 535 ב GS .
100 שקל יותר אבל שווה כל שקל

לדוגמא ה CRUCIAL M4 128 קריאה: Up to 500 MB/s כתיבה:Up to 175 MB/s הוא כונן יחסית חלש.
רוב הכוננים החלשים, איטיים בכתיבה ביחס לקריאה. ובטובים הקריאה והכתיבה בערך שווים.
אני ממליץ: corsair force GT/GS 120-180-240 קריאה: Up to 555MB/s כתיבה: Up to 515MB עד 535 ב GS .
100 שקל יותר אבל שווה כל שקל
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32983
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
אני קניתי לפני כמה ימים את ה-Transcend 128GB (זה שעולה כ-500 ש"ח) והוא סבבה לגמרי. לא נתקלתי עד עכשיו בבעיות, וגם מקבלים איתו 3 שנות אחריות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- integral
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8259
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 610 פעמים
כל יצרן בודק אחרת לכן הנתונים לא רלוונטיים. אם אתה משווה תשווה בדיקה זהה באותו אתר כונן מול כונן.
למשל בתמונה הבאה תראה שה GT אכן מהיר יותר מה M4 ברוב המבחנים, אבל, וזה אבל גדול:
[imgbig]http://images.tweaktown.com/content/4/9 ... review.png[/imgbig]
א. מה שחשוב לעבודה שוטפת זה מהירויות ה 4K. כל כונן תקין יתן לך בוסט מהותי ביותר מההרדדיסק. אם שווה לשלם על ה"בוסטון" הקטן הנוסף שלא בהכרח תרגיש עוד 100-150 שקל? לדעתי לא. אבל, כל אחד והכסף שלו.
ב. בגלל א', תכונה הרבה יותר חשובה היא אמינות הכונן ופה רצוי לקנות אחד עם רקורד טוב של אמינות לאורך זמן עם משתמשים רבים, ואת זה למשל אפשר לראות בחנויות כמו NEWEGG או אמזון. אם יש בעיה מהותית עם הכונן היא תעלה שם. היו דרך אגב לא מעט כוננים עם בעיות מהותיות וזה לא נעים
למשל בתמונה הבאה תראה שה GT אכן מהיר יותר מה M4 ברוב המבחנים, אבל, וזה אבל גדול:
א. מה שחשוב לעבודה שוטפת זה מהירויות ה 4K. כל כונן תקין יתן לך בוסט מהותי ביותר מההרדדיסק. אם שווה לשלם על ה"בוסטון" הקטן הנוסף שלא בהכרח תרגיש עוד 100-150 שקל? לדעתי לא. אבל, כל אחד והכסף שלו.
ב. בגלל א', תכונה הרבה יותר חשובה היא אמינות הכונן ופה רצוי לקנות אחד עם רקורד טוב של אמינות לאורך זמן עם משתמשים רבים, ואת זה למשל אפשר לראות בחנויות כמו NEWEGG או אמזון. אם יש בעיה מהותית עם הכונן היא תעלה שם. היו דרך אגב לא מעט כוננים עם בעיות מהותיות וזה לא נעים
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14362
- נתן תודות: 991 פעמים
- קיבל תודות: 1221 פעמים
צודק 100%.
בבחירת ssd המדד הכי חשוב הוא האמינות.
רוב המשקל בבחירה צריך להיות לפי המדד הזה.
בבחירת ssd המדד הכי חשוב הוא האמינות.
רוב המשקל בבחירה צריך להיות לפי המדד הזה.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 502 פעמים
אני לא יודע איך הם בדקו שם את הM4 256GB , אבל הM4 128GB שלי מחובר ללוח H77 בחיבור SATA 6Gbps והתוצאה הרבה יותר טובה משלהם והוא חצי מלא ככה שעם כונן נקי ואולי לוח אם קצת יותר מתקדם (עם מעגלים איכותיים יותר וכו') אפשר להוציא עוד כמה MB/S , מה שגם שה4K:QD32 אצלי הרבה יותר גבוהה מזה של הGT וזה דגם ה240GB ולא ה120..integral כתב:כל יצרן בודק אחרת לכן הנתונים לא רלוונטיים. אם אתה משווה תשווה בדיקה זהה באותו אתר כונן מול כונן.
ב. בגלל א', תכונה הרבה יותר חשובה היא אמינות הכונן ופה רצוי לקנות אחד עם רקורד טוב של אמינות לאורך זמן עם משתמשים רבים, ואת זה למשל אפשר לראות בחנויות כמו NEWEGG או אמזון. אם יש בעיה מהותית עם הכונן היא תעלה שם. היו דרך אגב לא מעט כוננים עם בעיות מהותיות וזה לא נעים...
ופה יש השוואה של AnandTech (מבחני ביצועים הכוונה)
http://www.anandtech.com/bench/Product/409?vs=425
אפשר לראות שבחלק מהמבחנים הביצועים זהים ,הM4 מצטיין במהירות קריאה בעיקר ,ואפשר לראות את זה במחני הביצועים ,למרות כגם בכמה מבחני כתיבה הM4 התעלה על הGT , כל חברה מעצבת את הSSD לפי מה שהיא חושבת הוא יהיה הטוב ביותר ,כל חברה בוחרת דרך שונה ואפשר לראות את זה בביצועים של הSSD ,הForce GT הזה הוא עוד כונן Sandforce טיפוסי ולא כזה מיוחד למען האמת .. שעדיין מגיע עם אותן הבעיות כמו ביצועים מופחתים בincompressible Data ואפשר לראות את זה במבחן ,מהירות הכתיבה צונחת המון לרמה שהM4 כבר עוקף אותו במהירות הכתיבה , הM4 לעומת זאת משתמש בבקר של Marvel עם קושחה משלהם (של Micron/Crucial) ... ויש בהחלט גם את נושא האמינות ,הM4 מיוצר על ידי Crucial ,וCrucial הוא מותג לשוק הביתי של Micron אותה החברה שמייצרת את שבבי הNAND לאינטל ומשתמשת בהם בעצמה ,הכונן לא יצא אתמול לשוק ,והוא הוכיח את עצמו והוא בהחלט מהיר כמו שאפשר לראות בהשוואה שצירפתי גם ביחס לGT ,ככה שסך הכל זה קניה הגיונית לדעתי .
IamEzio
פשששששש... איזה תוצאות יפות!!!
אנחנו חייבים להעלות כולנו תוצאות CRYSTALMARK ולהשוות כדי שנדע כולנו באמת מה רמת הביצועים של כל כונן, וגם ככה זה הכי מקצועי ומובן גם לאנשים חסרי ידע.
אני אישית פחות אוהב את המרוול ומעדיף את הסאנד פורס, אבל זאת העדפה אישית!
עזוב את העובדה הקשה ש OCZ נפלו בחצי שווי שוק מלפני כמה ימים
, וזאת אחרי שה VERTEX 4 עם הקשוחה החדשה הצליח לנצח את רוב אם לא כל הכוננים בכל המבחנים האחרונים... ודי הוכרז כמנצח הכללי, וגם הוורטקס 3 בזמנו הוכרז כמנצח הכללי.
נכון שאינטל זה אינטל (אמינות) ומיקרון הם אלה שמייצרים את השבבים.
אבל במקרה הזה OCZ מובילה את השוק בשנים האחרונות, ברמת הביצועים של הכוננים שלהם ושל בקר הסאנד פורס!!! שכל השאר העתיקו ממנה. וגם הם מייצרים כבר את כל הדיסק בעצמם!
אני לא מבין את השנאה והזילזול כלפי הסאנדפורס, והטענות לחוסר אמינות חסרות פרופורציות! נראה לי אנשים לא עידכנו גירסת קשוחה לכונן שלהם ופשוט קרס להם או חוסר מזל...
נכון שאינטל מתקרבת אליהם או לפעמים מנצחת, אבל ברמת ביצועים נטו! OCZ שולטת ומחדשת כל הזמן!, והאחרים פשוט מנסים לעקוב אחריה!
לדוגמא OCZ cloud server 16TB לשרתים.
זה היה לזכרה של החברה שממש אהבתי בלב! ומקווה שתשרוד ותמשיך להוציא לי כוננים מטמטמי מוח עם 4 קומות של רייד!
צריך לפתוח שירשור ביצועי CRYSTAL MARK נטו!
פשששששש... איזה תוצאות יפות!!!
אני אישית פחות אוהב את המרוול ומעדיף את הסאנד פורס, אבל זאת העדפה אישית!
עזוב את העובדה הקשה ש OCZ נפלו בחצי שווי שוק מלפני כמה ימים
נכון שאינטל זה אינטל (אמינות) ומיקרון הם אלה שמייצרים את השבבים.
אבל במקרה הזה OCZ מובילה את השוק בשנים האחרונות, ברמת הביצועים של הכוננים שלהם ושל בקר הסאנד פורס!!! שכל השאר העתיקו ממנה. וגם הם מייצרים כבר את כל הדיסק בעצמם!
אני לא מבין את השנאה והזילזול כלפי הסאנדפורס, והטענות לחוסר אמינות חסרות פרופורציות! נראה לי אנשים לא עידכנו גירסת קשוחה לכונן שלהם ופשוט קרס להם או חוסר מזל...
נכון שאינטל מתקרבת אליהם או לפעמים מנצחת, אבל ברמת ביצועים נטו! OCZ שולטת ומחדשת כל הזמן!, והאחרים פשוט מנסים לעקוב אחריה!
לדוגמא OCZ cloud server 16TB לשרתים.
זה היה לזכרה של החברה שממש אהבתי בלב! ומקווה שתשרוד ותמשיך להוציא לי כוננים מטמטמי מוח עם 4 קומות של רייד!
צריך לפתוח שירשור ביצועי CRYSTAL MARK נטו!
-
- vertex 3 128GB X58 LGA1366 30%FREE SPACE
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

הVortex 4 בכלל לא משתמש בבקר של sandforce אלה ובבקר של חברה שבבעלות של OCZ .. ובכלל , הכוננים שלהם רחוק מאמינים לפי מה שזה נשמע בכל רחבי הרשת , ככה שכונן שלהם לא הייתי רוכש , הכוננים של סמסונג לעומת זאת לדוג׳ גם אמינים אם לקחת בחשבון את ה830 ומהירים , ככה שאם לא הcrucial אז מתמודדת לא פחות טובה היא סמסונג ..
מה שגם שכונן SSD טוב הוא לא רק כונן אמין וכזה שמהיר כשהוא חדש , אלה הוא צריך גם להיות מהיר כשהוא מתמלא עם הזמן , ונראה שהM4 עושה עבודה לא רעה.
מה שגם שכונן SSD טוב הוא לא רק כונן אמין וכזה שמהיר כשהוא חדש , אלה הוא צריך גם להיות מהיר כשהוא מתמלא עם הזמן , ונראה שהM4 עושה עבודה לא רעה.
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
| sennheiser hd58x jubilee |
Galaxy Note 9 | Gear S3 |
אתה לא חושב שאני יודע בול איזה בקר יש שם אם אני אוהב ספציפית את החברה הזאת! הכל ידוע, כמו שאמרתי הם מייצרים בעצמם אני לא בטוח אם את כל הרכיבים אבל את הבקר והקשוחה והפלאש הם מייצרים בעצמם! והבקר החדש עם הקשוחה החדשה דיי ניצח את כולם!!! אל תזלזל
ואל תשלול.
בייחוד על בסיס שמועות שרצות ברשת מאנשים לא ידועים עם חומרות לא ידועות, שמי יודע איך הם התנהגו לכונן ומאיפה הם קנו... ואם עשו עידכוני תוכנה לבקר או שלא... הכי קל זה להתבסס על שמועות! מנסיון שלי, טפו טפו כמעט שנה... בלי שום בעיה ואמינות לפנים! לי אתה לא תקשיב... להזויים ברשת כן.
עצוב... בזמן שכל הביקורות בזמנו קבעו חד משמעית שהוורטקס 3 הכי טוב בשוק! וכיום גם על ה 4 אומרים אותו דבר!
אנחנו גולשים באותם אתרים וכולם חד משמעית קובעים שהוורטקס הוא המנצח, לא אני אמרתי.
אמרתי הכל העדפה אישית! ואצלי הוא נותן לי תוצאות טובות יותר כיום מאשר ביום שקניתי אותו, ואמרתי כבר אמין כמו שור! ויש פה בפורום עוד כמה חברה שמאושרים מהוורטקס 3,4 שלהם....
כל שאר הכוננים לא פחות טובים, או אמינים יותר! הכל זה יחסי למקרה ספציפי!
*ה M4 שלך נותן תוצאות לפנים! באמת יפות, אני לא שולל.
מעניין מה יהיו התוצאות עם לוח קצת יותר מתקדם Z77 עם הוורטקס שלי או ה 4.
יאללה שמישהו יעלה...
בייחוד על בסיס שמועות שרצות ברשת מאנשים לא ידועים עם חומרות לא ידועות, שמי יודע איך הם התנהגו לכונן ומאיפה הם קנו... ואם עשו עידכוני תוכנה לבקר או שלא... הכי קל זה להתבסס על שמועות! מנסיון שלי, טפו טפו כמעט שנה... בלי שום בעיה ואמינות לפנים! לי אתה לא תקשיב... להזויים ברשת כן.
עצוב... בזמן שכל הביקורות בזמנו קבעו חד משמעית שהוורטקס 3 הכי טוב בשוק! וכיום גם על ה 4 אומרים אותו דבר!
אנחנו גולשים באותם אתרים וכולם חד משמעית קובעים שהוורטקס הוא המנצח, לא אני אמרתי.
אמרתי הכל העדפה אישית! ואצלי הוא נותן לי תוצאות טובות יותר כיום מאשר ביום שקניתי אותו, ואמרתי כבר אמין כמו שור! ויש פה בפורום עוד כמה חברה שמאושרים מהוורטקס 3,4 שלהם....
כל שאר הכוננים לא פחות טובים, או אמינים יותר! הכל זה יחסי למקרה ספציפי!
*ה M4 שלך נותן תוצאות לפנים! באמת יפות, אני לא שולל.
מעניין מה יהיו התוצאות עם לוח קצת יותר מתקדם Z77 עם הוורטקס שלי או ה 4.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

התוצאות עם לוח H77 וz77 יהיו זהות , ההבדל בלוחות אם יהיה במקרה הכי טוב עוד כמה MB/s ..
בכל מקרה אני לא יודע איך קבעת שהvortex הכונן הכי טוב .. ובכל מקרה תלונות על SSD ברשת הם לא שמועות , אלה אנשים שמספרים על בעיות במוצר , ומה לעשות שהכוננים של OCZ דיי שנורים ברחבי הרשת , לעומת זאת כמה תלונות על על M4 או 830 של סמסונג ,שמעת לאחרונה ? ותחשוב על זה שM4 כבר יותר משנה בשוק וגם ה830 כבר לא כונן חדש ואפילו יצא לו כבר מחליף וזה לעומת כונן בן כמה חודשים שכבר מקבל הרבה תלונות ברשת ..
אפילו בNewegg הm4 מקבל דירוג גבוהה יותר
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6820148442
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6820227791
הM4 אפילו יקר יותר ..
בכל מקרה אני לא יודע איך קבעת שהvortex הכונן הכי טוב .. ובכל מקרה תלונות על SSD ברשת הם לא שמועות , אלה אנשים שמספרים על בעיות במוצר , ומה לעשות שהכוננים של OCZ דיי שנורים ברחבי הרשת , לעומת זאת כמה תלונות על על M4 או 830 של סמסונג ,שמעת לאחרונה ? ותחשוב על זה שM4 כבר יותר משנה בשוק וגם ה830 כבר לא כונן חדש ואפילו יצא לו כבר מחליף וזה לעומת כונן בן כמה חודשים שכבר מקבל הרבה תלונות ברשת ..
אפילו בNewegg הm4 מקבל דירוג גבוהה יותר
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6820148442
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6820227791
הM4 אפילו יקר יותר ..
JBL LSR305| IsoAcoustics Aperta Stands | Audio-GD NFB-11.28 | Beyerdynamic T1.2
כל מגה עוזר!
אני לא קבעתי כלום... אני רק קורא מה שהשוק והביקורות אומרים עליהם! ורובם אומרים שהם הכי טובים... אם לא כולם...
אני בזמנו וגם עכשיו קורא את הביקורות שיצאות גם על הוורטקס החדש וגם על 3, ואלא אם אני עיוור או משוגע (כנראה כל הביקורות משוגעות)...
כל הביקורות אומרת אותו דבר! חד משמעית הוורטקס מדהים, עם הביצועים הכי טובים בשוק!
אנשים הזויים ברשת שלא מעדכנים את הכונן ואומרים בגלל זה שהוא לא אמין... וכמעט כל האנשים שהיו להם בעיות לא עידכנו את הכונן פעם אחת!
לקרוא את הכותרת ברשת יש בעיות זה בערך כמו לקרוא כותרת באתר חדשות, יש הבדל בין מה שכותבים בגדול, לבין מה שקרה בקטן.
ובגלל ששנינו לא יודעים מה קרה אצלהם! ואני נכנסתי יותר לעומק בפורמים וקראתי שרובם לא עידכנו את הכונן והאשימו ישר את הבקר ואת החברה, או שבאמת היה חוסר מזל....
נראה לי שאתה קורא ביקורות שמאוהבות ב M4 וקצת לא מציאותיות...
כנס לפה לאתר של OCZ לסקשיין של הפרסים, תעבור אחד אחד תראה ותקרא. זה חלק מהביקורות שקראתי בזמנו.
http://www.ocztechnology.com/ocz-vertex ... 5-ssd.html
http://www.ocztechnology.com/ocz-vertex ... #accolades
"certainly if you absolutely have to have the fastest drive around then buy the Vertex 4"
http://www.bit-tech.net/hardware/2012/0 ... b-review/5
והיחיד שהתקרב אליו בביצועים היה ה M4...
לסיום רק נראה שתי תמונות אחת M4 ואחת וורטקס 4 להשוואה... העיניים שלי בסדר?
זה מה שקורה שמעדכנים גירסה!
אני לא קבעתי כלום... אני רק קורא מה שהשוק והביקורות אומרים עליהם! ורובם אומרים שהם הכי טובים... אם לא כולם...
אני בזמנו וגם עכשיו קורא את הביקורות שיצאות גם על הוורטקס החדש וגם על 3, ואלא אם אני עיוור או משוגע (כנראה כל הביקורות משוגעות)...
כל הביקורות אומרת אותו דבר! חד משמעית הוורטקס מדהים, עם הביצועים הכי טובים בשוק!
אנשים הזויים ברשת שלא מעדכנים את הכונן ואומרים בגלל זה שהוא לא אמין... וכמעט כל האנשים שהיו להם בעיות לא עידכנו את הכונן פעם אחת!
לקרוא את הכותרת ברשת יש בעיות זה בערך כמו לקרוא כותרת באתר חדשות, יש הבדל בין מה שכותבים בגדול, לבין מה שקרה בקטן.
ובגלל ששנינו לא יודעים מה קרה אצלהם! ואני נכנסתי יותר לעומק בפורמים וקראתי שרובם לא עידכנו את הכונן והאשימו ישר את הבקר ואת החברה, או שבאמת היה חוסר מזל....
נראה לי שאתה קורא ביקורות שמאוהבות ב M4 וקצת לא מציאותיות...
כנס לפה לאתר של OCZ לסקשיין של הפרסים, תעבור אחד אחד תראה ותקרא. זה חלק מהביקורות שקראתי בזמנו.
http://www.ocztechnology.com/ocz-vertex ... 5-ssd.html
http://www.ocztechnology.com/ocz-vertex ... #accolades
"certainly if you absolutely have to have the fastest drive around then buy the Vertex 4"
http://www.bit-tech.net/hardware/2012/0 ... b-review/5
והיחיד שהתקרב אליו בביצועים היה ה M4...
לסיום רק נראה שתי תמונות אחת M4 ואחת וורטקס 4 להשוואה... העיניים שלי בסדר?
זה מה שקורה שמעדכנים גירסה!
-
- Crucial M4 256GB
-
- vertex 4 256
ורק כדי להכניס את ה M4 לפרופוציה שמגיעה לו קבל את התוצאות של ה CORSAIR GT,GS 240GB
ולקינוח הסיבה שהוורקטס 3 אז הוכרז כמנצח, והלוח הנכון.
לי זה שווה את ה 100 שקל... העדפה אישית.
ולקינוח הסיבה שהוורקטס 3 אז הוכרז כמנצח, והלוח הנכון.
לי זה שווה את ה 100 שקל... העדפה אישית.
-
- Corsair FORCE GT 240GB
-
- Corsair FORCE GS 240GB
-
- OCZ Vertex 3 256GB