בעיות באיכות הצפייה ב-YES בטלויזית HD של LG
שלום, אני ממש אובדת עצות... אתמול התחברתי ל-YES אחרי שהייתי בהוט... לאחר שהמתקין הלך, הבחנתי כי לא רואים הכי טוב בעולם.. יש לי טלוייזית LG FULL HD 42 אינץ'.. בהוט ראיתי מצויין גם בערוצים שהם לא HD.. הזמנתי טכנאי שהגיע אחרי כמה שעות ובאמת היה מקסים.. החליף לי את הממיר אך הבעיה נותרה בעינה... הוא ניסה לשכנע אותי שזו האיכות וככה רואים וגם שיחק עם הההגדרות של הטלויזיה עצמה- חדות, בהירות וכו'... אני עדיין לא מרוצה.. מאחר ואני יודעת בדיוק איך רואים ב-HD אני ממש מאוכזבת מאיכות הצפייה... ערוצי ה-HD נראים רגיל למדי, שלא לדבר על הערוצים הרגילים.. ממש זוועה... מרוח ולא חד ופשוט מאכז.. ואף אחד לא ישכנע אותי שככה אני אמורה לראות.. אני אובדת עצות... ההגדרות הם 1080, נראה שהכל בסדר אבל זה עדיין לא... ראיתי אצל משפחה וחברים שידורים של YES בטלויזיות HD וזה נראה אחרת.. הכי מצחיק שהטכנאי אומר לי שאפילו HD של ערוץ 1 ככה רואים.. אני רק זוכרת שאת המונדיאל (כן כן ראיתי את המונדיאל) זה היה פשוט מדהים לראות ב-HD של ערוף 1 ואילו עכשיו זה נראה שידור כמו לפני 20 שנה.. כנ"ל בערוף 10, 2 ושאר הערוצים.. אפילו החיים הטובים וכו'... הממיר הוא מקס טוטאל (מקליט ו-VOD).. הזמנתי שוב טכנאי.. מה אני אמורה לעשות? האם זו בעיה אצלי? הטלויזיה חדשה, ראו בה מעולה עד לפני שעברתי ל-YES... אני ממש על סף דמעות... אשמח לקבל עצות וייעוץ להמשך.. (בפירוט כי תזכרו שאני בחורה ולא טכנאי).. תודה מראש!!
- denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
אוקי כמה דברים, נתחיל מהמסך, הוא FHD
,אם זה לא מדליק לך נורה אדומה אז..אני יסביר,
הרזולוציה המקורית היא 576P או I לא זוכר איזה מהם, הגדרת 1080 בממיר עצמו אני מבין?
טעות אבל טעות הכי גדולה שיכול לעשות,
מה קורה פה בעצם? הממיר הוא זה שעושה upsacle ל 1080 מ 576, מבחינת מעבד תמונה הוא מעוד חלש ביחס למה שמסך שלך מסוגל לעשות,
כל מה שאתה צריכה להגדיר זה AUTO, כך שבערוצי SD יהיה 576 ו HD יהיה 1080, ובכך מי שיעשה upsacle יהיה המסך, אני יכול להגיד אם היד על הלב שכל LCD לא תהיה לך איכות כמו בפלסמה ועוד בהתחשב בכך שהמסך שלך הוא 1080, אין הרבה מה לעושת חוץ מלהגדיר על AUTO כפי שציינתי.
עצלי יש פלסמה HDR של LG, בחרתי בה בגלל שהיא לא FHD וכך ה upscale קטן יותר ורואים יותר טוב. ב FHD...זה מה יש לצערך.
הרזולוציה המקורית היא 576P או I לא זוכר איזה מהם, הגדרת 1080 בממיר עצמו אני מבין?
מה קורה פה בעצם? הממיר הוא זה שעושה upsacle ל 1080 מ 576, מבחינת מעבד תמונה הוא מעוד חלש ביחס למה שמסך שלך מסוגל לעשות,
כל מה שאתה צריכה להגדיר זה AUTO, כך שבערוצי SD יהיה 576 ו HD יהיה 1080, ובכך מי שיעשה upsacle יהיה המסך, אני יכול להגיד אם היד על הלב שכל LCD לא תהיה לך איכות כמו בפלסמה ועוד בהתחשב בכך שהמסך שלך הוא 1080, אין הרבה מה לעושת חוץ מלהגדיר על AUTO כפי שציינתי.
עצלי יש פלסמה HDR של LG, בחרתי בה בגלל שהיא לא FHD וכך ה upscale קטן יותר ורואים יותר טוב. ב FHD...זה מה יש לצערך.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78875
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 788 פעמים
- קיבל תודות: 5394 פעמים
לא ממש הבנתי איזה ממיר שמו לך ואיך את מחוברת אליו (באיזה סוג כבל או מחבר)?
קראתי קצת בפורום הודעות ישנות, מה זה סטרימר והאם יכול לעזור? האם שידורי הערוצים הרגילים SD ישתפרו? והאם יש מישהו שיש לו טלויזיה כמו שלי ועדיין לא רואה טוב? האינדקיציה הכי טובה שלי היא ערוץ 511 כי בהוט זה היה פשוט תענוג לצפות בו..
אובדתעצות כתב:הטלויזיה- LG FULL HD 42 אינץ', הממיר של יס הוא מקס טוטאל (הצר והרחב), והממיר הקודם של הוט היה ממיר מקליט, אבל לא החדש חדש שיש עכשיו שבו רואים את כל הערוצים ב-HD אלא יש בו ערוצי HD רגילים (סרטים וערוצים מסויימים).....
יש הרבה LG כאלו, דגם מדויק בבקשה ...
לי לפחות אין מספיק נתונים כרגע להסתמך עליהם .
- denis29
- חבר ותיק

ח"ח על השרשור, קודם כל זה שזה מרוח זה כי הטלויזיה שלך מבצעת upscale, לצפות הערוצי SD ב720 או 1080 זה גרוע, נכון נכון שזה נראה יותר חד,
אך אם תתרכזי במה שאת רואה, זה לא איכותי ,נקודה, אני יודע למה אתה מתכוונת בדיוק, נכון שעצלי יש פלסמה וטכני SD תמיד נראים שם טוב יותר מ כל LCD,
אך גם במקרה שלי בהגדרת 720 או 1080 אכן רואים יותר חדש, אך אני פשוט לא יכול להתרגל לזה, מה שוקרה זה חדות יותר ועיבוד פרטים במצב של 720 או 1080 בממיר, במצב AUTO הממיר משדר את הערוץ הרזולוציה המקורית שלו, וכמו שאמרתי מקודם הטלוויזיה היא זאת שמצעת את המתחיה.
אך אם תתרכזי במה שאת רואה, זה לא איכותי ,נקודה, אני יודע למה אתה מתכוונת בדיוק, נכון שעצלי יש פלסמה וטכני SD תמיד נראים שם טוב יותר מ כל LCD,
אך גם במקרה שלי בהגדרת 720 או 1080 אכן רואים יותר חדש, אך אני פשוט לא יכול להתרגל לזה, מה שוקרה זה חדות יותר ועיבוד פרטים במצב של 720 או 1080 בממיר, במצב AUTO הממיר משדר את הערוץ הרזולוציה המקורית שלו, וכמו שאמרתי מקודם הטלוויזיה היא זאת שמצעת את המתחיה.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- denis29
- חבר ותיק

בקיצר לערוצי SD רק פלסמה, במיוחד לאיכות ה SD שיש בארץ, היה לי ניסיון אם טומפסון של הוט נראה לי, פחח על AUTO בערוצי SD עצלו זה 1080..
. מה שאני מציעה זה דבר כזה, תגידרי כפי שציינתי ל AUTO ותנסי כמה ימים, את תתרגלי, נכון שזה יותר מרוח אבל את לא מעבדת פרטים אין חדות יתר, ובכללי זה יותר נעים לעין, תעמיני לי שעברתי מ CRT לפלסמה גם אני אמרתי לעצמי שרואים מגעיל, אבל העין האנושית מתרגלת לכל דבר.

למה לבכות, קחי טישו נגבי תמסך ,אולי יש אבק