בניית בית חדש
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
התשתית העיקרים זה העברת כבלים:
כבלי אינטרנט מומלצים לכל הבית. כנל כבלים טלפון ואינטרנט. ניתן גם להעביר כבל אופטי למגברים.
דרך כבלי אינטרנט תקבל אפשרות של טלפון אינטרנט ומוזיקה ופיזור וידאו וחיבור למצלמת וידאו מבוקרת . כמו כן ניתן להעביר חוטי לIR EXTENDER לבקרה מבוססת IR. זה תלוי בפתרון.
כבלי אודיו ווידאו בסלון למסך השטוח ולרמקולים האחורים.
והעיקר מסילות כבלים מספיק רחבות בכל הבית שניתן יהיה להרחיבן בכבלים נוספים בהמשך.
עם אתה מתקבל להשתמש בפקודות ברשת החשמל - לשים את גשר הבדוד בכניסה לחשמל וגשרי קישור בין פאזות.
כבלי אינטרנט מומלצים לכל הבית. כנל כבלים טלפון ואינטרנט. ניתן גם להעביר כבל אופטי למגברים.
דרך כבלי אינטרנט תקבל אפשרות של טלפון אינטרנט ומוזיקה ופיזור וידאו וחיבור למצלמת וידאו מבוקרת . כמו כן ניתן להעביר חוטי לIR EXTENDER לבקרה מבוססת IR. זה תלוי בפתרון.
כבלי אודיו ווידאו בסלון למסך השטוח ולרמקולים האחורים.
והעיקר מסילות כבלים מספיק רחבות בכל הבית שניתן יהיה להרחיבן בכבלים נוספים בהמשך.
עם אתה מתקבל להשתמש בפקודות ברשת החשמל - לשים את גשר הבדוד בכניסה לחשמל וגשרי קישור בין פאזות.
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -
הבעייה שאני עדיין לא סגור על הדרישותMartinHSabag כתב:מה הדרישות שלך מהבית החכם?...
ידוע לי בוודאות שאני מבקש שליטה על חלונות, תאורה (פנימית + חצר), השקייה ומיזוג
אני עדיין לא מכיר את התחום בצורה מלאה בכדי להחליט מה עוד
להערכתי גם המבינים בתחום לא יודעים מה יתפתח בשנים הקרובות
דוד
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
אם לא תיסגר על הדרישות מעכשיו, תוכל למצוא את עצמך לא מוכן כשתרצה.
תציץ באינדקס הקישורים של האתר בנושא בית-חכם ותתחיל לקרוא קצת חומר.
נקודות שלא העלית:
1. אודיו וידאו בחדרים השונים.
סטיראו או רב ערוצי?
הפצה של וידאו ממקום מרכזי או כל חדר עצמאי?
שליטה מפאנל בקיר או אלחוטי?
2. אזעקה?
3. האם יהיה מקרן? מסך חשמלי?
תציץ באינדקס הקישורים של האתר בנושא בית-חכם ותתחיל לקרוא קצת חומר.
נקודות שלא העלית:
1. אודיו וידאו בחדרים השונים.
סטיראו או רב ערוצי?
הפצה של וידאו ממקום מרכזי או כל חדר עצמאי?
שליטה מפאנל בקיר או אלחוטי?
2. אזעקה?
3. האם יהיה מקרן? מסך חשמלי?
- YossiFogel
- עוסק בתחום

- תגובות: 332
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
אני מסכים עם מרטין שכדאי לבדוק קודם מה הדרישות
אחת מהבעיות שעומדות בפני אנשים שבונים ורוצים בית חכם, היא שהם לא סגורים על הדרישות שלהם בגלל שהם לא מכירים כל כך את המערכות ברמת התועלות שהם יכולים להפיק מהן.
מלבד שליטה על התאורה, ניתן לשלוט היום גם על תריסים, השקיה, מיזוג אויר, בקרת כניסה ואבטחה ועוד.
בהרבה מקרים, רק תוך כדי עבודה על המערכת, אנשים מגלים תכונות ויתרונות נוספים ורוצים להוסיף.
דוגמא קלאסית היא מקרה שאתה מגיע הביתה בערב עם שקיות כבדות מהסופר. מסביב חושך מצריים ואתה נאלץ להוריד את השקיות כדי לחפש את המפסק של האור.
הפתרון כאן יכול להיות כזה שמדליק את האור אוטומטית עם פתיחת הדלת.
אך זאת לא הדרישה היחידה, כי אתה גם רוצה לחסוך בחשמל ולא לבזבז אותו על תאורה בכל פעם שנפתחת הדלת בשעות האור. לכן פתרון כזה גם צריך לכלול שעון (אסטרונומי) כדי להגיד למערכת מתי להדליק את האור.
למי שלא מתעסק באופן שוטף עם המערכות האלה, קשה לתכנן לבד את הדרישות ולכן אני ממליץ בחום לפנות אל ספקי הפתרונות שיסייעו לך לא רק להתאים את הפתרון לדרישות שלך, אלא גם את הדרישות לצרכים שלך.
יחד עם זה, אני ממליץ לבחון היטב את ההצעות כדי לא להגיע למצב שבו ספק הפתרונות עוזר לך להתאים את הדרישות שלך אל המערכת שלו אלא להיפך.
יוסי פוגל,
מרכז ישראלי לבית חכם
מלבד שליטה על התאורה, ניתן לשלוט היום גם על תריסים, השקיה, מיזוג אויר, בקרת כניסה ואבטחה ועוד.
בהרבה מקרים, רק תוך כדי עבודה על המערכת, אנשים מגלים תכונות ויתרונות נוספים ורוצים להוסיף.
דוגמא קלאסית היא מקרה שאתה מגיע הביתה בערב עם שקיות כבדות מהסופר. מסביב חושך מצריים ואתה נאלץ להוריד את השקיות כדי לחפש את המפסק של האור.
הפתרון כאן יכול להיות כזה שמדליק את האור אוטומטית עם פתיחת הדלת.
אך זאת לא הדרישה היחידה, כי אתה גם רוצה לחסוך בחשמל ולא לבזבז אותו על תאורה בכל פעם שנפתחת הדלת בשעות האור. לכן פתרון כזה גם צריך לכלול שעון (אסטרונומי) כדי להגיד למערכת מתי להדליק את האור.
למי שלא מתעסק באופן שוטף עם המערכות האלה, קשה לתכנן לבד את הדרישות ולכן אני ממליץ בחום לפנות אל ספקי הפתרונות שיסייעו לך לא רק להתאים את הפתרון לדרישות שלך, אלא גם את הדרישות לצרכים שלך.
יחד עם זה, אני ממליץ לבחון היטב את ההצעות כדי לא להגיע למצב שבו ספק הפתרונות עוזר לך להתאים את הדרישות שלך אל המערכת שלו אלא להיפך.
יוסי פוגל,
מרכז ישראלי לבית חכם
דוד "saada" שלום
להבנתי הנך נמצא בשלבים הראשונים של בנית ביתך,שזה אחד מהפרויקטים הגדולים והחשובים שתעשה בחייך ועם ההשלכות הארוכות ביותר (ממוצע של 25 שנה).
כמו חשיבות בהחלטה של אם תהיה מקלחת אחת או שניים, החלטה עימה תדרש לחיות 25 שנה,כך גם לגבי כל מה שקשור ל"בית חכם" או במינוח הנכון יותר למה שנעשה על פי רוב בשטח (לפחות בשלב הראשון) "חשמל חכם" שאותו תמיד ניתן לשדרג ל"בית חכם".
פעם שעושים את התשתית הבסיסית לחשמל חכם תמיד ניתן לשנות, אחרת זו פשוט אבוד עד לפעם הבאה שבה שוברים קרות ועושים שפוץ דרמטי.
על כן אני ממליץ לעשות שעורי בית טוב טוב.
אם ברצונך בפתרון של בית חכם כגימיק שלאחר שנה תפרק (בשל התיסכול ממערכת שלא תמיד עובדת )אז ישנם פתרונות כגון X10 ודומותיה מסוג PLCBUS שמעבירות מידע על רשת החשמל הביתית. (טכנולוגיה שעובדת בצורה טובה בארה"ב שם רשת החשמל 110V)
אך אם הנך מחפש פתרון אמיתי ל-30 שנה אז אתה חייב לבחור באחת החברות שמוכרות מערכת שדורשת תשתית מראש בשלב הבניה ,וכאן זה מחייב אותך להחליט כבר בשלב התוכניות.
ישנן מספר חברות כאלה בארץ שאחת מהן היא חברת קונטק, שאני עובד בה ועל כן מזמין אותך להתרשם מאתר החברה www.contec.co.il
וכמו כן נשמח לענות לכל שאלה.
להבנתי הנך נמצא בשלבים הראשונים של בנית ביתך,שזה אחד מהפרויקטים הגדולים והחשובים שתעשה בחייך ועם ההשלכות הארוכות ביותר (ממוצע של 25 שנה).
כמו חשיבות בהחלטה של אם תהיה מקלחת אחת או שניים, החלטה עימה תדרש לחיות 25 שנה,כך גם לגבי כל מה שקשור ל"בית חכם" או במינוח הנכון יותר למה שנעשה על פי רוב בשטח (לפחות בשלב הראשון) "חשמל חכם" שאותו תמיד ניתן לשדרג ל"בית חכם".
פעם שעושים את התשתית הבסיסית לחשמל חכם תמיד ניתן לשנות, אחרת זו פשוט אבוד עד לפעם הבאה שבה שוברים קרות ועושים שפוץ דרמטי.
על כן אני ממליץ לעשות שעורי בית טוב טוב.
אם ברצונך בפתרון של בית חכם כגימיק שלאחר שנה תפרק (בשל התיסכול ממערכת שלא תמיד עובדת )אז ישנם פתרונות כגון X10 ודומותיה מסוג PLCBUS שמעבירות מידע על רשת החשמל הביתית. (טכנולוגיה שעובדת בצורה טובה בארה"ב שם רשת החשמל 110V)
אך אם הנך מחפש פתרון אמיתי ל-30 שנה אז אתה חייב לבחור באחת החברות שמוכרות מערכת שדורשת תשתית מראש בשלב הבניה ,וכאן זה מחייב אותך להחליט כבר בשלב התוכניות.
ישנן מספר חברות כאלה בארץ שאחת מהן היא חברת קונטק, שאני עובד בה ועל כן מזמין אותך להתרשם מאתר החברה www.contec.co.il
וכמו כן נשמח לענות לכל שאלה.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
coppyman, CONTEC,
ברוכים הבאים !
אבקשכם לקרוא את תקנון האתר ולהקפיד אחר ההנחיות המיוחדות לעוסקים בתחום.
אני בטוח שנוכל ללמוד מכם רבות ואתם תוכלו לנצל את הפלטפורמה שלנו לקידום עסקיכם, אולם במסגרת הכללים שלנו.
תודה מראש על שיתוף הפעולה.
ברוכים הבאים !
אבקשכם לקרוא את תקנון האתר ולהקפיד אחר ההנחיות המיוחדות לעוסקים בתחום.
אני בטוח שנוכל ללמוד מכם רבות ואתם תוכלו לנצל את הפלטפורמה שלנו לקידום עסקיכם, אולם במסגרת הכללים שלנו.
תודה מראש על שיתוף הפעולה.
- YossiFogel
- עוסק בתחום

עוד כמה דברים שכדאי לדעת
אני יודע שהכוונה של קונטק טובה ואני מסכים איתו שהדרך הטובה, החסכונית והמומלצת ביותר להשיג בית חכם היא ליצור תשתית חשמל מתאימה עוד בשלב הבניה.
קשה לי להסכים עם הקביעה שפתרון מסוג PLCBus הוא גימיק שלא עובד. אתה יכול לקרוא את מה שכתבתי כאן לגבי הפתרונות שמחליפים את ה- X10 כדי לקבל מעט מושג על הפרוטוקול הזה.
אבל גם בבניה יש כמה דברים שצריך להזהר מהם או לתת עליהם את הדעת:
ישנן חברות המספקות פתרון טוב ואיכותי לבית חכם, אך מוכרות את המערכת כמקשה אחת, ובכך קושרות אליהן את הלקוח ל-30 שנה, מפני שהם הספקים הבלעדיים של הרכיבים. אני לא אומר שזה בהכרח רע, אך זה שיקול שצריך לקחת בחשבון.
מנגד יש חברות המספקות פתרון מודולרי עם טכנולוגיה מוכרת ורכיבים שניתן למצוא בכל העולם, אך גם כאן אתה צריך לבחון היטב אם שלל האלמנטים מספקים לך פתרון מערכתי מלא המותאם לצרכים שלך.
יש מערכות בית חכם שדורשות ארון חשמל בגודל של מקרר+. זה לא אמור להוות בעיה אם כבר בתוכנית האדריכלית אתה מקצה לו מקום ייעודי. אם לא חושבים על זה מראש, אפשר להיתקע עם אלמנט "עיצובי" בבית שאתה ממש לא רוצה לראות מול העיניים.
בהצלחה,
קשה לי להסכים עם הקביעה שפתרון מסוג PLCBus הוא גימיק שלא עובד. אתה יכול לקרוא את מה שכתבתי כאן לגבי הפתרונות שמחליפים את ה- X10 כדי לקבל מעט מושג על הפרוטוקול הזה.
אבל גם בבניה יש כמה דברים שצריך להזהר מהם או לתת עליהם את הדעת:
ישנן חברות המספקות פתרון טוב ואיכותי לבית חכם, אך מוכרות את המערכת כמקשה אחת, ובכך קושרות אליהן את הלקוח ל-30 שנה, מפני שהם הספקים הבלעדיים של הרכיבים. אני לא אומר שזה בהכרח רע, אך זה שיקול שצריך לקחת בחשבון.
מנגד יש חברות המספקות פתרון מודולרי עם טכנולוגיה מוכרת ורכיבים שניתן למצוא בכל העולם, אך גם כאן אתה צריך לבחון היטב אם שלל האלמנטים מספקים לך פתרון מערכתי מלא המותאם לצרכים שלך.
יש מערכות בית חכם שדורשות ארון חשמל בגודל של מקרר+. זה לא אמור להוות בעיה אם כבר בתוכנית האדריכלית אתה מקצה לו מקום ייעודי. אם לא חושבים על זה מראש, אפשר להיתקע עם אלמנט "עיצובי" בבית שאתה ממש לא רוצה לראות מול העיניים.
בהצלחה,
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
רבותי - נא לשמור על טון רגוע
נא לא להתקיף אחד את השני. יש פה שתי דעות שונות, שנובעות בין היתר מפעילות ישרה של האנשים המעורבים בכך. אני מציע שתיקח את שני הדעות האלו בערבון מוגבל. יש מספר קישורים של פורמים בחול שאני מציע לך להתיחס אליהם ולהגיע למסקנה בעצמך.
בכל מקרה לדעתי, כאחד שלא נחשב עוסק בתחום, אני חושב שהגיוני - הקמת תשתית כבלים לוידאו/מוזיקה, בקרה , טלפון ואינטרנט בשלב הקמת בית חדש בטוחה יותר מאשר הסתמכות על תשתית חשמל. כי תמיד כבלים יעודיים עושים את העבודה יותר טוב.
בכל מקרה לדעתי, כאחד שלא נחשב עוסק בתחום, אני חושב שהגיוני - הקמת תשתית כבלים לוידאו/מוזיקה, בקרה , טלפון ואינטרנט בשלב הקמת בית חדש בטוחה יותר מאשר הסתמכות על תשתית חשמל. כי תמיד כבלים יעודיים עושים את העבודה יותר טוב.
יעוץ ופיתוח GlobalProtect -
הכנת תשתית לבית חכם
שלום רב,
על מנת לשמור על כל האופציות פתוחות מומלץ:
א)לקבוע בבית את "מרכז הבית החכם" - לשם יגיע מן הסתם גם נקודת כבלים וטלפון.
ב) עד כמה שניתן, להכין צינורות פלסטיק רקים מנקודה זו לכל חדר בבית. הצינור חייב להיות בקוטר של 20 ממ לפחות. בתוך צינור זה תשחיל אולי כבל רשת בשלב ראשון או/ו כבלי ווידאו אודיו עכשיו או בעתיד.
ג) בכל חדר - כנ"ל נקודת חיבור מרכזית.
חשוב שהצינורות יעברו בצורה כזאת שלא יחתכו פינות בקירות. כי אז קשה מאד להשחיל משהו חדש. צינורות בריצפה עדיפים.
ד) תחשוב מראש על מיקום רמקולים ותעביר צינורות בהתאם.
זהו הכיוון - כמובן שאתה יכול לחשוב על עוד פרטים בהתאם להעדפותיך..
בהצלחה בבית החדש..
על מנת לשמור על כל האופציות פתוחות מומלץ:
א)לקבוע בבית את "מרכז הבית החכם" - לשם יגיע מן הסתם גם נקודת כבלים וטלפון.
ב) עד כמה שניתן, להכין צינורות פלסטיק רקים מנקודה זו לכל חדר בבית. הצינור חייב להיות בקוטר של 20 ממ לפחות. בתוך צינור זה תשחיל אולי כבל רשת בשלב ראשון או/ו כבלי ווידאו אודיו עכשיו או בעתיד.
ג) בכל חדר - כנ"ל נקודת חיבור מרכזית.
חשוב שהצינורות יעברו בצורה כזאת שלא יחתכו פינות בקירות. כי אז קשה מאד להשחיל משהו חדש. צינורות בריצפה עדיפים.
ד) תחשוב מראש על מיקום רמקולים ותעביר צינורות בהתאם.
זהו הכיוון - כמובן שאתה יכול לחשוב על עוד פרטים בהתאם להעדפותיך..
בהצלחה בבית החדש..
- YossiFogel
- עוסק בתחום

זאת חשיבה נכונה בעקרון
מבחינת תשתית, רוב המערכות שנשענות על תשתית ייעודית, מתשמשות בתעלות וצינורות נפרדים מנקודה אחת אל כל הבית.
אבל יש כאן עוד כמה דברים שצריך לקחת בחשבון:
1. אי אפשר להחליט על מקום שישמש כ"מרכז הבית החכם" בלי להצמיד אותו לארון החשמל.
רוב המערכות שולטות על החשמל בבית דרך אותם מפסקים הקבועים בלוח החשמל.
2. צריך להעריך מראש את הגודל של ארון החשמל (הוא משתנה ממערכת למערכת ובהתאם לדרישות המשתמש). זה יהיה לא נבון להחליט על ארון חשמל בגודל מסויים ולהחליפו כעבור זמן קצר כי הוא לא מתאים.
3. כשמעבירים מכל הבית כבלים של רשת, חשמל ותקשורת אל מקום אחד, עלול להיווצר עומס גדול באותה נקודה, עד כדי כך שיהיה קשה להבין איזה חוט/ כבל הולך לאיזו נקודה. לא הייתי ממליץ על התעלה המיוחדת המשמשת לפיקוד הבית החכם, להוסיף ולהשחיל דברים נוספים. מעבר לעומס, תמיד ישנה סכנה שכתוצאה מההשחלה ייגרם נזק לכבל אחר באותה תעלה. זה אמנם פתרון אפשרי, אבל הייתי משאיר אותו למצב שאין אפשרות אחרת.
4. קשה להגדיר מראש באופן כוללני שלמתוח קו לנקודה אחת בכל חדר זה הפתרון המושלם.
בית חכם מתחיל קודם מתכנון חכם של המעגלים. בהתאם לתכנון יהיה נכון ומדוייק יותר להניח את התשתית. אם מניחים קודם את התשתית ורק אחר כך יושבים לתכנן, אנחנו יכולים להגיע למצב שאונס את בעל הבית לפתרון שהוא לא בהכרח יעיל ונכון.
אבל יש כאן עוד כמה דברים שצריך לקחת בחשבון:
1. אי אפשר להחליט על מקום שישמש כ"מרכז הבית החכם" בלי להצמיד אותו לארון החשמל.
רוב המערכות שולטות על החשמל בבית דרך אותם מפסקים הקבועים בלוח החשמל.
2. צריך להעריך מראש את הגודל של ארון החשמל (הוא משתנה ממערכת למערכת ובהתאם לדרישות המשתמש). זה יהיה לא נבון להחליט על ארון חשמל בגודל מסויים ולהחליפו כעבור זמן קצר כי הוא לא מתאים.
3. כשמעבירים מכל הבית כבלים של רשת, חשמל ותקשורת אל מקום אחד, עלול להיווצר עומס גדול באותה נקודה, עד כדי כך שיהיה קשה להבין איזה חוט/ כבל הולך לאיזו נקודה. לא הייתי ממליץ על התעלה המיוחדת המשמשת לפיקוד הבית החכם, להוסיף ולהשחיל דברים נוספים. מעבר לעומס, תמיד ישנה סכנה שכתוצאה מההשחלה ייגרם נזק לכבל אחר באותה תעלה. זה אמנם פתרון אפשרי, אבל הייתי משאיר אותו למצב שאין אפשרות אחרת.
4. קשה להגדיר מראש באופן כוללני שלמתוח קו לנקודה אחת בכל חדר זה הפתרון המושלם.
בית חכם מתחיל קודם מתכנון חכם של המעגלים. בהתאם לתכנון יהיה נכון ומדוייק יותר להניח את התשתית. אם מניחים קודם את התשתית ורק אחר כך יושבים לתכנן, אנחנו יכולים להגיע למצב שאונס את בעל הבית לפתרון שהוא לא בהכרח יעיל ונכון.
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
- loginn
- עוסק בתחום

- תגובות: 48
- שם מלא: יורם
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
דוד,
אוסיף על הדברים שנאמרו לעיל:
1. לפעמים מומלץ לפצל את ארון החשמל. במקרה כזה חלק מהבקרים יושבים במקום אחד וחלק במקום אחר. היתרון העיקרי של שיטה זאת הוא קיצור טווחים. יתרון נוסף הוא שכל ארון נהיה קטן יותר ואז קל יותר לאתר כבלים. החסרון הוא שהחלוקה לבקרים פחות אופטימלית.
במקרים רבים יש גם צורך להוסיף קישורים בין הארונות.
2. במידה ותהיה לך שליטת IR, כדאי לתכנן היטב איפה יישב הציוד ואיפה יישבו העיניות.
3. מומלץ להכין תשתית לגלאים
4. וכמובן לא לשכוח תשתיות לציוד ה AV...
כדאי לקבל את הייעוץ המתאים מהחברה שתתקין לך את המערכת. בחברות אלו יש אנשים שראו ותכננו מערכות והם יידעו לתת לך את התשובות הכי טובות בהתאם לדרישות ולצרכים שלך.
ומילה אחרונה לגבי תשתיות - מה שאתה מתכנן היום לעולם לא יספיק...
תהליך הבניה הוא מספיק ארוך כדי שבמהלך הזמן תרצה תוספות ושינויים מהתוכנית המקורית.
בנוסף, בתקופה הטכנולוגית של היום כל הזמן נוספים מכשירים חדשים שדורשים תשתית.
אני ממליץ בחום לפרוס תשתיות נוספות מעבר לתכנונים שלך. פשוט תדאג לזרוק צינורות למקומות שאתה חושב שיכולים להיות רלוונטיים. בסופו של דבר זה ייצא יותר זול, ללא לכלוך וללא בלגן, לעומת האלטרנטיבה של חציבה בקירות בהמשך.
אוסיף על הדברים שנאמרו לעיל:
1. לפעמים מומלץ לפצל את ארון החשמל. במקרה כזה חלק מהבקרים יושבים במקום אחד וחלק במקום אחר. היתרון העיקרי של שיטה זאת הוא קיצור טווחים. יתרון נוסף הוא שכל ארון נהיה קטן יותר ואז קל יותר לאתר כבלים. החסרון הוא שהחלוקה לבקרים פחות אופטימלית.
במקרים רבים יש גם צורך להוסיף קישורים בין הארונות.
2. במידה ותהיה לך שליטת IR, כדאי לתכנן היטב איפה יישב הציוד ואיפה יישבו העיניות.
3. מומלץ להכין תשתית לגלאים
4. וכמובן לא לשכוח תשתיות לציוד ה AV...
כדאי לקבל את הייעוץ המתאים מהחברה שתתקין לך את המערכת. בחברות אלו יש אנשים שראו ותכננו מערכות והם יידעו לתת לך את התשובות הכי טובות בהתאם לדרישות ולצרכים שלך.
ומילה אחרונה לגבי תשתיות - מה שאתה מתכנן היום לעולם לא יספיק...
תהליך הבניה הוא מספיק ארוך כדי שבמהלך הזמן תרצה תוספות ושינויים מהתוכנית המקורית.
בנוסף, בתקופה הטכנולוגית של היום כל הזמן נוספים מכשירים חדשים שדורשים תשתית.
אני ממליץ בחום לפרוס תשתיות נוספות מעבר לתכנונים שלך. פשוט תדאג לזרוק צינורות למקומות שאתה חושב שיכולים להיות רלוונטיים. בסופו של דבר זה ייצא יותר זול, ללא לכלוך וללא בלגן, לעומת האלטרנטיבה של חציבה בקירות בהמשך.
בית חכם עשה זאת בעצמך https://www.smarthome-diy.com/
פתרונות בית חכם https://www.loginn.biz https://www.loginn.co.il
Log-Inn: So Simple, So Smart
"עוסק בתחום"
פתרונות בית חכם https://www.loginn.biz https://www.loginn.co.il
Log-Inn: So Simple, So Smart
"עוסק בתחום"
תודה לכל המשיבים !
ביקרתי ב3 גופים העוסקים בתחום זה:
ארדן בנמל ת"א
I FEEL בדיזיין סנטר בר"ג
LOGIN בת"א
להלן הערכתי
והערכתי בלבד !!!
ואני מסייג את דבריי לאחד שחדש בתחום
אמנם יש לי רקע טכני (עוסק בתחום התקשורת)
אך עדיין אני טירון בתחום זה.
ארדן:
המערכת האיכותית ביותר שראיתי
רכיבי המערכת "מדברים בינהם" בפרוטוקול תקשורת
הפתרונות מקיפים את כלל התחומים
כולל פתרון מובנה למזגנים איכותיים מתוצרת מיצובישי
פתרונות מקצועיים ואיכותיים לתחום השמע והוידאו
כולל אספקת מוצרים איכותיים מתחום זה
חסרונות: אין אפשרות תכנות ע"י המשתמש כך שכל שינוי חייב להיעשות ע"י החברה
המשמעות כמובן נישואין קתולים עם ארדן.
חסרון נוסף הוא כמובן המחיר (איכות שווה כסף)
להערכתי מכיוון שיחידות הבקרה משורשרות בינהם בכבל תקשורת,
קצר ביחידה אחת עלול להפיל את כל המערכת
IFEEL :
מערכת פחות איכותית אך עדיין ברמה סבירה
הבקרות נעשות ע"י מפסקים פשוטים מכל סוג שקיים בשוק (מגעים יבשים)
אמורים להכנס יחידות בקרה "חכמות" אך כרגע עדיין לא בהישג יד
ישנה אפשרות להתקנה עצמית אך להערכתי לא למשתמש מהשורה
כמו כן חשתי כי אין החברה "מעודדת" פתרון כזה
השליטה במיזוג מסתכמת בכיבוי והדלקה
כמו כן לא הוצעו לי רכיבים המשתלבים במערכת למעט
נגן רשת המקבל קבצי מוזיקה ווידאו ממחשבי הרשת הביתית ומשדר זאת לטלויזיה (לא זוכר את השם ..)
המחיר היה סביר אך ההתקנה גוזלת עוד כ 30% מעלות המערכת
LOGIN
חברה צעירה שפיתחה תוכנת שליטה לבקרים מתוצרת ישראלית ירושלמית
מבחינה פונקציונלית הבקרים דומים מאוד לחב' I FEEL
מבחינת מחירים - זולה יותר
ישנה היענות חיובית להתקנות עצמיות
והתחושה שקיבלתי היא שבמקרה של התקנה עצמית אקבל תמיכה
מספיק טובה בכדי שההתקנה תושלם בצורה אופטימלית.
חסרונות: חברה צעירה ללא מספיק קבלות
נ.ב. חוויתי את מערכת ה butkicker שלהם כל מילה מיותרת ...
חוויה מעולם אחר
זהו...
דוד
ביקרתי ב3 גופים העוסקים בתחום זה:
ארדן בנמל ת"א
I FEEL בדיזיין סנטר בר"ג
LOGIN בת"א
להלן הערכתי
והערכתי בלבד !!!
ואני מסייג את דבריי לאחד שחדש בתחום
אמנם יש לי רקע טכני (עוסק בתחום התקשורת)
אך עדיין אני טירון בתחום זה.
ארדן:
המערכת האיכותית ביותר שראיתי
רכיבי המערכת "מדברים בינהם" בפרוטוקול תקשורת
הפתרונות מקיפים את כלל התחומים
כולל פתרון מובנה למזגנים איכותיים מתוצרת מיצובישי
פתרונות מקצועיים ואיכותיים לתחום השמע והוידאו
כולל אספקת מוצרים איכותיים מתחום זה
חסרונות: אין אפשרות תכנות ע"י המשתמש כך שכל שינוי חייב להיעשות ע"י החברה
המשמעות כמובן נישואין קתולים עם ארדן.
חסרון נוסף הוא כמובן המחיר (איכות שווה כסף)
להערכתי מכיוון שיחידות הבקרה משורשרות בינהם בכבל תקשורת,
קצר ביחידה אחת עלול להפיל את כל המערכת
IFEEL :
מערכת פחות איכותית אך עדיין ברמה סבירה
הבקרות נעשות ע"י מפסקים פשוטים מכל סוג שקיים בשוק (מגעים יבשים)
אמורים להכנס יחידות בקרה "חכמות" אך כרגע עדיין לא בהישג יד
ישנה אפשרות להתקנה עצמית אך להערכתי לא למשתמש מהשורה
כמו כן חשתי כי אין החברה "מעודדת" פתרון כזה
השליטה במיזוג מסתכמת בכיבוי והדלקה
כמו כן לא הוצעו לי רכיבים המשתלבים במערכת למעט
נגן רשת המקבל קבצי מוזיקה ווידאו ממחשבי הרשת הביתית ומשדר זאת לטלויזיה (לא זוכר את השם ..)
המחיר היה סביר אך ההתקנה גוזלת עוד כ 30% מעלות המערכת
LOGIN
חברה צעירה שפיתחה תוכנת שליטה לבקרים מתוצרת ישראלית ירושלמית
מבחינה פונקציונלית הבקרים דומים מאוד לחב' I FEEL
מבחינת מחירים - זולה יותר
ישנה היענות חיובית להתקנות עצמיות
והתחושה שקיבלתי היא שבמקרה של התקנה עצמית אקבל תמיכה
מספיק טובה בכדי שההתקנה תושלם בצורה אופטימלית.
חסרונות: חברה צעירה ללא מספיק קבלות
נ.ב. חוויתי את מערכת ה butkicker שלהם כל מילה מיותרת ...
חוויה מעולם אחר
זהו...
דוד
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- YossiFogel
- עוסק בתחום

כל הכבוד.
אני חושב שנהגת בחכמה בכך שפנית לשלשה גורמים שונים ושלא התעצלת בחיפוש אחר הפתרון האידיאלי. רוב הישראלי שאני מכיר לא היו עושים את זה, אז יישר כח...
כמובן שיש עוד כמה שחקנים חזקים בשוק הבית החכם, אבל אני חושב שפחות או יותר קיבלת את הפרספקטיבה הנכונה ואולי אתה כבר יכול לבחור. בכל מקרה, אני מנוע מלפרטם כאן.
בנוגע למזגן, זה מאד יפה שבבית חכם יש פונקציות של בקרת אקלים, אבל אתה צריך אולי לשאול את עצמך אם אתה באמת צריך בקרה כפולה, כי היום כמעט כל מזגן חדש מספיק חכם כדי לווסת את הטמפרטורה והלחות כך שבאמת אולי כל מה שנחוץ זה כיבוי והדלקה בלבד.
אני באופן אישי קצת נרתע ממערכות שדורשות להתחתן עם הספק, כי אם היום הוא חי וקיים, אתה לא תמיד יכול לדעת מה יהיה איתו בעוד 20 שנה (בהנחה שאתה רוצה ללכת על חשמל חכם לטווח ארוך), אני מעריך שהדילמה שלך גדולה יותר כי אתה גם רוצה לבצע את ההתקנה בעצמך, ולכן התלות הזאת היא כמעט ולא באה בחשבון, למרות שלא הייתי פוסל אותם על הסף כי לרובם יש פתרונות טובים מאד.
לא הייתי נרתע מכך שהיחידות משורשרות ביניהן בכבל תקשורת. אם יש קצר, הוא בדרך כלל בתשתית החשמל ולא בכבל התקשורת, כך שמהבחינה הזאת, המערכת די אמינה לדעתי.
הפתרון של הספק השני הוא מודולרי ומאפשר בכך פתיחות של המערכת להוספות ושינויים בעתיד.
אל תיבהל מכך שהחברה לא מעודדת התקנה עצמית. יש להם אחריות על המערכת ולכן זה טבעי שהם רוצים לוודא שההתקנה נעשית בצורה הכי מקצועית.
אין לי מושג מה סדר הגודל של המחירים לסוג הפתרון שהם הציעו לך, אבל בתור אחד מעוסק בתחום, 30 אחוז נשמע לי די סביר לצורך התקנה.
בכל מקרה, אני מניח שאם תתעקש, הם יתנו לך את המערכת להתקנה עצמית או לחלופין להתקנה ע"י איש מקצוע מטעמך.
עושה רושם שאתה נוטה ללכת על הפתרון שהציעה לך החברה השלישית, כי הם הציעו גם מחיר נוח וגם אפשרות להתקנה עצמית, והסיבה היחידה שאתה מתלבט היא שהחברה עדיין צעירה ואין לה מספיק קבלות בשוק.
נדמה לי שהגישה הנכונה היא לבדוק קודם כל (ופה אני חוזר לשלב הראשון) מה הצרכים שלך.
מה הדרישות שלך מהמערכת?
על מה אתה רוצה לשלוט בבית? על מה אתה בשום אופן לא מוכן להתפשר?
עד כמה חשובה לך היכולת לעמעם את האור בסלון ולהוריד את התריסים בצורה אוטומטית עם הפעלת המערכת?
עד כמה חשוב לך שההשקיה תיפסק אוטומטית כשיורד גשם?
עד כמה חשוב לך שהמזגן יכבה אוטומטית כשאין איש בבית?
האם אתה רוצה לשלוט מרחוק על מערכת האזעקה? אולי אתה בכלל לא רוצה שהאזעקה תהיה חלק מהמערכת?
השאלות הנ"ל הכרחיות כדי למקד את הצרכים שלך ולהתאים להם את הפתרון הנדרש.
אל תנסה לצמצם את הצרכים שלך כדי להתאים אותם למערכות שראית בהדגמה. קל מאד ליפול בזה.
המון הצלחה בבית החדש.
כמובן שיש עוד כמה שחקנים חזקים בשוק הבית החכם, אבל אני חושב שפחות או יותר קיבלת את הפרספקטיבה הנכונה ואולי אתה כבר יכול לבחור. בכל מקרה, אני מנוע מלפרטם כאן.
בנוגע למזגן, זה מאד יפה שבבית חכם יש פונקציות של בקרת אקלים, אבל אתה צריך אולי לשאול את עצמך אם אתה באמת צריך בקרה כפולה, כי היום כמעט כל מזגן חדש מספיק חכם כדי לווסת את הטמפרטורה והלחות כך שבאמת אולי כל מה שנחוץ זה כיבוי והדלקה בלבד.
אני באופן אישי קצת נרתע ממערכות שדורשות להתחתן עם הספק, כי אם היום הוא חי וקיים, אתה לא תמיד יכול לדעת מה יהיה איתו בעוד 20 שנה (בהנחה שאתה רוצה ללכת על חשמל חכם לטווח ארוך), אני מעריך שהדילמה שלך גדולה יותר כי אתה גם רוצה לבצע את ההתקנה בעצמך, ולכן התלות הזאת היא כמעט ולא באה בחשבון, למרות שלא הייתי פוסל אותם על הסף כי לרובם יש פתרונות טובים מאד.
לא הייתי נרתע מכך שהיחידות משורשרות ביניהן בכבל תקשורת. אם יש קצר, הוא בדרך כלל בתשתית החשמל ולא בכבל התקשורת, כך שמהבחינה הזאת, המערכת די אמינה לדעתי.
הפתרון של הספק השני הוא מודולרי ומאפשר בכך פתיחות של המערכת להוספות ושינויים בעתיד.
אל תיבהל מכך שהחברה לא מעודדת התקנה עצמית. יש להם אחריות על המערכת ולכן זה טבעי שהם רוצים לוודא שההתקנה נעשית בצורה הכי מקצועית.
אין לי מושג מה סדר הגודל של המחירים לסוג הפתרון שהם הציעו לך, אבל בתור אחד מעוסק בתחום, 30 אחוז נשמע לי די סביר לצורך התקנה.
בכל מקרה, אני מניח שאם תתעקש, הם יתנו לך את המערכת להתקנה עצמית או לחלופין להתקנה ע"י איש מקצוע מטעמך.
עושה רושם שאתה נוטה ללכת על הפתרון שהציעה לך החברה השלישית, כי הם הציעו גם מחיר נוח וגם אפשרות להתקנה עצמית, והסיבה היחידה שאתה מתלבט היא שהחברה עדיין צעירה ואין לה מספיק קבלות בשוק.
נדמה לי שהגישה הנכונה היא לבדוק קודם כל (ופה אני חוזר לשלב הראשון) מה הצרכים שלך.
מה הדרישות שלך מהמערכת?
על מה אתה רוצה לשלוט בבית? על מה אתה בשום אופן לא מוכן להתפשר?
עד כמה חשובה לך היכולת לעמעם את האור בסלון ולהוריד את התריסים בצורה אוטומטית עם הפעלת המערכת?
עד כמה חשוב לך שההשקיה תיפסק אוטומטית כשיורד גשם?
עד כמה חשוב לך שהמזגן יכבה אוטומטית כשאין איש בבית?
האם אתה רוצה לשלוט מרחוק על מערכת האזעקה? אולי אתה בכלל לא רוצה שהאזעקה תהיה חלק מהמערכת?
השאלות הנ"ל הכרחיות כדי למקד את הצרכים שלך ולהתאים להם את הפתרון הנדרש.
אל תנסה לצמצם את הצרכים שלך כדי להתאים אותם למערכות שראית בהדגמה. קל מאד ליפול בזה.
המון הצלחה בבית החדש.
יוסי פוגל,
המרכז הישראלי לבית חכם
המרכז הישראלי לבית חכם
חברים הבעייה הכבדה ביותר בבניית בית היא הפיתוי
המבחר עצום ומפתה בכל נושא
ריצוף, תריסים, מטבחים, חיפוי ועוד ועוד ועוד...
הבעייה הקשה ביותר זה לעמוד במסגרת התקציב
כעקרון נושא בית חכם לא היה כלול במסגרת התקציב
ולכן נטיית השכל היא שלא לכלול אותו
כמובן שנטיית הלב שונה בתכלית...
בבית שלי, מערכת סבירה צריכה לעלות כ 5000$
אך מצד שני אם לא אכין את מערכת החשמל לקליטת המערכת
זו תהיה בכייה לשנים רבות
אני בודק עכשיו את האפשרות להכין תשתית חשמל המותאמת לבית חכם
ועליה להפעיל בשלב הראשון חשמל "רגיל"
הבעייה: מתגי ההפעלה מקבלים קו תקשורת (מתח נמוך) ולא 220
כך שאצטרך בכל מקרה להמיר את הפקודות מהמפסקים באמצעות קונטקטורים
למתח הרשת
דוד
המבחר עצום ומפתה בכל נושא
ריצוף, תריסים, מטבחים, חיפוי ועוד ועוד ועוד...
הבעייה הקשה ביותר זה לעמוד במסגרת התקציב
כעקרון נושא בית חכם לא היה כלול במסגרת התקציב
ולכן נטיית השכל היא שלא לכלול אותו
כמובן שנטיית הלב שונה בתכלית...
בבית שלי, מערכת סבירה צריכה לעלות כ 5000$
אך מצד שני אם לא אכין את מערכת החשמל לקליטת המערכת
זו תהיה בכייה לשנים רבות
אני בודק עכשיו את האפשרות להכין תשתית חשמל המותאמת לבית חכם
ועליה להפעיל בשלב הראשון חשמל "רגיל"
הבעייה: מתגי ההפעלה מקבלים קו תקשורת (מתח נמוך) ולא 220
כך שאצטרך בכל מקרה להמיר את הפקודות מהמפסקים באמצעות קונטקטורים
למתח הרשת