המלצה לקולה בייתי ומטחנה בייתית

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
מגדל_קפה_קולומבי פותח השרשור
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 437
נתן תודות: 39 פעמים
קיבל תודות: 56 פעמים

שליחה #1 

אודה למי שיוכל להסביר קצת על ההבדלים בין מכונות קליה שונות ועל הגורמים השונים שיש לקחת החשבון בבחירת מכונת קלייה ומטחנה לבית שאפשר למצוא בקלות באמזון או אי ביי.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #2 

קולים בייתיים:
gene - קולה אויר חם.
hottop - תוף מחורר. הדגם האחרון מציע גם בקרה.
quest - קולה תוף ידני
huky500 קולה תוף עד 500 גרם
behmor - קולה תוף רשת עם אינפרא אדום.
חוצמזה יש כל מני קולי מחבת, סיר וקולי אויר קטנים לכמויות של 100 גרם ופחות.
למשל: http://www.sweetmarias.com/index.php
אם מחפשים תפעול קל אז ג'ין או בהמור.
מי שמחפש משהו שמתקרב לסמפל רוסטר אז השאר.
לגבי מטחנה - יש מטחנות כניסה כמו ascaso i-mini. מעבר לזה מטחנות דיסקיות כמו רנצ'יליו רוקי, מאצר מיני, קומפאק K3 , מאקאפ M4 ועוד.
הכל תלוי בעלות ובמקום שיש על השיש
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

מאור_בר
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1222
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 125 פעמים

שליחה #3 

שלום דוד, אני חושב שתצטרך להגדיר טווח מחיר כלשהו כדי לקבל המלצות ממוקדות יותר.
בהמשך לרשימה הסופר מפורטת של עפר, יש גם את החביתוש שאני מתחיל לסמפט יותר ויותר עם הזמן בזכות הפשטות שלו.
לא יודע אם יש אותו באיביי אבל אם אתה בישראל ולא גר בחו"ל אפשר לקנות אצל קופיטק במושב מצליח.

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #4 

היי עופרי ומאור
ממש ממש תודה רבה על המידע
דבר ראשון מאור, ראיתי את החביתוש והוא נראה מגניב, אבל אם אני אקנה כזה כאשר אבקר בישראל זה יהיה יותר בשביל לשחק איתו לבד, זה לא מה שאני מחפש עכשיו...... חוץ מזה לפי מה שאני מבין החביתוש הוא מוצר ישראלי ואני נמצא בקולומביה ואת הקולה אני אקנה בארצות הברית.
פשוט במחירים שיש כאן בקולומביה זה משתלם, עשיתי חישוב עלויות על הג'ני ולקנות אותה כאן יעלה לי יותר מפי שלוש מאשר להביא אותה לכאן כולל עלויות משלוח ומכס.
אבל
אני בכלל לא סגור על הג'ני והאמת היא שנראה לי שאני צריך להגדיר בצורה יותר טובה מה אני צריך ובשביל זה אני צריך להסביר מעט על החזון העסקי שגיסי ואני חולקים לגבי החווה "קנטאר דל כרמן".
וקצת על שוק הקפה הירוק
אז
לקפה ירוק כמובן יש את מחירי בורסת ניו יורק, במחירים האלו אי אפשר למכור קפה איכותי כי הם מושפעים מהרובוסטה הכי גרועה שיש בשוק, שהיום עד כמה שאני מבין היא הויאטנמית. ונתונים למניפולאציות של היצרניות הגדולות (נסטלה וכיוב)..... נכון להיום המחירים הם כל כך נמוכים שלפי מה שאני יודע אפילו מגדלים ברזילאים מעדיפים "לשבת" על המלאים שלהם ולא למכור אותם כי במחיר כזה הם לא יצליחו אפילו לכסות את עלויות הגידול והעיבוד שלהם.
מעבר למחירי הבורסות יש את מחירי הקפה של התאחדות מגדלי הקפה הקולומביאנית, אני לא יודע למה (אולי זה קשור לזה שבקולומביה כל משרת ציבור הוא למכירה) אבל גם המחירים האלו שנקבעים ע"י ההתאחדות שאמורה לסייע למגדלי הקפה לא מאפשרים כיסוי עלויות. לפי מה שאני שומע רק מגדלים שמעסיקים ילדים משלמים משכורות רעב ומורידים איכויות מצליחים לעיתים רחוקות להשאר רווחיים במחירי ההתאחדות.
מאחר ואנחנו לא כאלה אנחנו חייבים לתת לקפה ערך מוסף
אחת הדרכים לעשות את זה היא למכור קפה קלוי
אבל
השנייה שבשלב זה ניראית לי יותר היא לשתף פעולה עם קולה שיקנה את הקפה שהכי מתאים לו במחיר בהתאם.
אבל
בשביל זה אני צריך להסביר מעט על התהליך שעובר הקפה לפני שהוא מגיע למצב בו אתם מכירים אותו "הקפה הירוק" מאחר ויש המון גורמים שמשפיעים על תכונות הטעם של הקפה לפני הקטיף ובעת התהליכים שהוא עובר לפני האריזה בשקים.
אז דבר ראשון החומציות של הקפה נקבעת בין היתר ע"י תהליכי הדישון של הקפה לאורך זמן מחזורי הדישון סוגי הדשנים וכיוצא בזה, מעבר לזה הדישון של הקפה שלנו גם עומד בתקנים מחמירים שהם מעבר לתקנים של התאחדות הקפה שבהם כל קפה קולומביאני צריך לעמוד. כתוצאה מכך (ומעוד המון סיבות אחרות) אנחנו גם עומדים בתקן של "ריין פורסט" ועוד כמה חותמות נחמדות שאנחנו יכולים לקבל. או בקיצור........הדישון משפיע על טעמו של הקפה.
מעבר לזה כדי לקבל את איכות הקפה המקסימאלית אנחנו משלמים לפועלים תוספת כדי לאסוף אך ורק דובדבני קפה מושלמים, לא סתם אדומים אלא רק הגוון הנכון והמדוייק של האדום, זה אומר שהם עובדים הרבה יותר בשביל כל ליברה, אוספים מכל שתיל הרבה פחות גרגירים, ושכל שתיל נבצר הרבה יותר פעמים במשך השנה.
אח"כ מגיעה עוד תוספת תשלום בגלל שאנחנו בניגוד למגדלים אחרים לא נותנים לדובדבנים לשבת בשקים במשך הלילה עד לבוקר המחרת כדי להיכנס למכונות הקילוף, הקפה עובר את הקילוף עוד באותו יום......או יותר נכון עוד באותו הערב/לילה. המכונות האלו מנקות את הקליפה של הפרי ואת רוב הבשר של הפרי.
מהמכונות האלו הקפה עובר להשרייה, שזה אחד התהליכים שמשפיעים בצורה קיצונית על טעמו של הקפה ועל וגם על האפשרויות ליצירת גוף יותר מאוחר בעת הקלייה. התהליך הזה יכול לקחת בין יום לשלושה ולפעמים אפילו יותר.
אחר כך הקפה עובר את הניקוי האחרון, שטיפה, יבוש, וקילוף של קליפת הגרעין ואז הוא נארז בשקים של 70 ק"ג (במקומות אחרים בעולם 60 ק"ג).
אז מה שאנחנו רוצים זה ליצור קשר עם הלקוחות בשלב הכי מוקדם שאפשר, לשמוע מהם איך הם רוצים את הקפה שלהם ולפעול בהתאם, להזמין אותם לחווה לטעום קפה ממקומות שונים בחווה (יש הבדלים גם בין יבולים שונים בתוך החווה) ובצורות השרייה שונות. ואז למכור להם את הקפה המושלם בשבילם.
בשביל זה אני צריך שיהיו להם המכשירים שיאפשרו להם לקלות, לטחון, ולשתות את הקפה כפי שהם היו עושים בבית הקלייה שלהם, או לפחות בצורה הכי קרובה לכך.
אז
לי ניראה שאני צריך את כל המיכשור שיש במעבדת קפה מלבד הציוד היקר כמו מד הלחות ושאר הדברים היקרים שאני יכול להשתמש בהם במעבדות של מועצת הקפה:
1. מכשיר קלייה לכמויות קטנות שמאפשר שליטה מושלמת ככל שאפשר בתהליך הקלייה, אם אני לא טועה עדיף קולה אויר חם.
2. מטחנה איכותית
3. מכונת קפה ואספרסו ביתית בעלת ביצועים של מכונה תעשייתית.
4. אם יש לכם הצעות לדברים נוספים על תתבישו להציע. תזכרו שסביר להניח שיהיו לי בעיקר לקוחות אמריקאיים והלקוחות האלו אוהבים כל מיני צעצועים כמו פרקולרטורים שקופים ומקיאטות עם המון צינורות.
:-)

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #5 

אם אתה רוצה להרשים אנשי מקצוע ולהוציא את התוצאה הטובה ביותר, אתה חייב לעבוד עם ציוד מקצועי.
ציוד ביתי מיועד לבית, בטח ובטח קולה קפה.

לגבי מכונת אספרסו, גם מכונה ביתית עם ראש E61, תתן ביצועים דומים למכונה מקצועית בתנאי שאתה לא מתכנן שימוש אינטנסיבי.
לגבי מטחנה כדאי להשקיע כבר במטחנה מסחרית
לגבי קולה - ישנם קולים שנקראים sample roaster שמיעדים בדיוק למטרה הזאת - קולים ברמה מקצועית אבל בכמות יחסית קטנה, חצי קילו עד קילוגרמים בודדים. למרות הכמות הקטנה המחיר בשמיים אז תהיה מוכן לזה.

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 1098
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

שליחה #6 

הי דויד,אני מקווה שקיבלת את המייל ניסיון שלי,אם לא אני אשמח אם תשלח לי אי מייל רגיל שיהיה לי את שלך.
לגבי קנייני קפה, אתה צריך כמו שנאמר סמפל רוסטר, הכי פשוט שיש.
הבעיה היא שגם הכי פשוט שיש עולה כסף.
אתה יכול לקנות את הסמפל רוסטר שיש ביד 2 של אבגי, הוא יתאים למטרה הזו.
בתור קולה קפה אני יכול להגיד שאני מחפש קפה עם ארומה מיוחדת, משהו שיסקרן אותי ואני לא נתקל בזה הרבה.
בכל מקרה אתה חייב למצוא קניין שיסביר לך מה הוא מחפש כאשר הוא בא לחווה, זה יכווין אותך טוב מאוד.
בנוסף חשוב לזכור שישנם המון בתי קלייה שבעליהם לא יוכלו לבוא אליך, הכי פשוט זה להכין סמפלים ולמכור אותם במחיר עלות, כך בעל בית הקלייה יוכל לנסות אותם אצלו.
אם יהיה לך קפה ירוק מדהים אז הכל יעבוד.
אני אשמח לקנות ירוק ממך ולחוות דעה בכיף.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #7 

אני הייתי הולך על sample roaster אמריקאי טיפוסי. קליה של עד 200,300 גרם .
קולים שהם פתוחים בצד אחד באופן תמידי.
הקרבה שלך לארה״ב אולי תאפשר לך לרכוש אחד במחיר אטרקטיבי
"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #8 

שמוליק גלעד ו nimitzg אני מאוד מודה לכם על התגובות.
דבר ראשון גלעד (או כל מי שמעוניין ליצור איתי קשר לכל עניין שהוא) האי מייל שלי הוא [email protected]
הפלאפון שלי הוא (כולל הקידומת של קולומביה) 57-3006782226
הקוי הוא 57-1-7515188
ויש לי גם קו טלפון אמריקאי ככה שאפשר לחייג אלי חינם ע"י האפליקאציה החינמית של מג'יקג'אק (magic jack) הטלפון האמריקאי הוא 1-7728826486
עכשיו
דבר ראשון אני רוצה להגיד ששלושתכם שכנעתם אותי באופן חד משמעי שאני צריך להשקיע באיזה סמפל רוסטר אמיתי ולא במכונה ביתית. ואני מבין שכאן אנחנו לא מדברים על מכשיר של 200$ ככה שאני יושב כדי שאני לא אפול כאשר אני אשמע את המחיר.
האמת היא שהמכונה של איבגי לא באה בחשבון, גם בגלל שמסיבה כלשהיא לא הצלחתי לראות אותה באתר של יד שנייה, וגם בגלל שאני לא חושב שמשתלם לי להביא מכונה מישראל כי כמו שאמר nimitzg אני יכול להביא אחת מארצות הברית ממש בקלות ובהוצאה מינימאלית על משלוח.
רק מה
אני לא מתכוון להתייחס למה שאומרים קולים אמריקאים על המכונות באותה הרצינות שאני אתייחס למה שאומרים קולים ישראלים.
וזה
בגלל שאם אני שומע משהוא טוב על מכונה מאמריקאים אני יכול לדעת שהיא טובה בקליות הקלות כי הם שותים בעיקר "קינמון" אבל אם אני מקבל המלצה מישראלים שמבוססת על נסיון אישי אני יכול לדעת שהמכונה מתפקדת בכל הטווח של סוגי הקליה מקינמון ועד לצרפתי ווינאי.
אז
זה לא שאני מתעצל לחפש בגוגל
אבל
בגוגל מלא אמריקאים
:-)
לכן
אם יש לכם המלצה על איזה "סמפל רוסטר" מחברה ספציפית מדגם ספציפי במחיר סביר (יחסית לסמפל רוסטר) ? רצוי מבוססת על נסיון אישי ואם לא אז לפחות על נסיון אישי של חבר שהתנסה בכל הטווח של הקליות המקובלות ?
לי חשוב שזה יהיה מכשיר איכותי לקלייה אחידה קל ללימוד והפעלה, בעל אפשרויות שליטה מגוונות של זמן וטמפרטורה ובעל חיווי טמפרטורה מלא (שני טרמומטרים).
חשוב
שהוא יהיה זמין בארה"ב.
וכמו שאמר שמוליק
רצוי משהוא שירשים אנשי מקצוע
ועל הדרך
אם למישהוא יש המלצה על מכונה ביתית עם ראש E61 שכדאי לקנות בארצות הברית אז על הדרך אני אשמח לשמוע גם אותה.
עדיף להגיד אמת מכוערת משקר יפה

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #9 

טעימות קפה מקצועיות נעשות עד כמה שאני יודע ב cupping , כלומר עירבוב של קפה בחצי כוס מים חמים וטעימה של התוצאה.
לכן אני חושב שמכונת קפה היא תוספת ולא העיקר כאן.

אני היתי מחפש ציוד קפה יד שניה מארה"ב באיביי או קרייג ליסט.
כל מכונה עם מחליף חום וראש e61 נראית מצויין וגם תוציא אספרסו מעולה.
אם התקציב מאפשר לך, מכונה חדשה עולה בסביבות 1500-2000$ בארה"ב.

לגבי קולה, אני קולה עם ג'ין כך שקטונתי מלהמליץ.

אני חושב שכדאי לך לעבור איזשהוא קורס בטעימות קפה ובקליה לפני שתחליט על ציוד.

roni12
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 62
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #10 

מקריאה מרובה בפורום עושה רושם שתצטרך הרבה מאוד נסיונות כדי להפיק את המקסימום מכל זן ומכל שיטת דישון. אולי עדיף לך לשלוח לקולים מקצועיים שיכינו עבורך קפה קלוי לטעימה.

nimitzg
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 2060
נתן תודות: 460 פעמים
קיבל תודות: 239 פעמים

שליחה #11 

"Cigars change thoughts into dreams."
(Victor Marie Hugo 1802-1885)

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #12 

שמוליק_טל כתב:טעימות קפה מקצועיות נעשות עד כמה שאני יודע ב cupping , כלומר עירבוב של קפה בחצי כוס מים חמים וטעימה של התוצאה.
לכן אני חושב שמכונת קפה היא תוספת ולא העיקר כאן.

אני היתי מחפש ציוד קפה יד שניה מארה"ב באיביי או קרייג ליסט.
כל מכונה עם מחליף חום וראש e61 נראית מצויין וגם תוציא אספרסו מעולה.
אם התקציב מאפשר לך, מכונה חדשה עולה בסביבות 1500-2000$ בארה"ב.

לגבי קולה, אני קולה עם ג'ין כך שקטונתי מלהמליץ.

אני חושב שכדאי לך לעבור איזשהוא קורס בטעימות קפה ובקליה לפני שתחליט על ציוד.
...

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #13 

roni12 כתב:מקריאה מרובה בפורום עושה רושם שתצטרך הרבה מאוד נסיונות כדי להפיק את המקסימום מכל זן ומכל שיטת דישון. אולי עדיף לך לשלוח לקולים מקצועיים שיכינו עבורך קפה קלוי לטעימה.
...
נשמע רעיון טוב
אבל
קולה מקצועי הוא אומן שלא נראה לי שיהייה לו אינטרס לחלוק איתי את אומנותו ז"א לתת לי את העקומה המדוייקת בה הוא משתמש לקליית הקפה שלי.
נראה לי שבסופו של דבר אני אהייה חייב ללמוד לקלות בעצמי
ו
בינתיים
מאחר ואני דיי פרפיקסייוניסט אני מתכוון לדבוק בעצתו הטובה של גלעד ולמכור קפה ירוק.
אבל
אני מתכוון לנסות להוסיף לקפה שלי ערך מוסף ע"י קשר עם הקולים והתאמת התהליכים שאותם עובר הקפה לדרישותיהם הספציפיות. אוליי הדישון הוא תהליך מעט יותר איטי, אבל התהליכים שאחרי הקטיף הם קלים לשליטה והתוצאות באות לביטוי באופן מיידי.
נערך לאחרונה על ידי מגדל_קפה_קולומבי ב 13/11/2012 18:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #14 

יש לי כמה עצות לתת לך בכיף אבל אתה לא מקבל את המיילים שלי.
ניסיתי לשלוח מייל נוסף עכשיו
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #15 

NEGRO כתב:יש לי כמה עצות לתת לך בכיף אבל אתה לא מקבל את המיילים שלי.
ניסיתי לשלוח מייל נוסף עכשיו
...
גלעד
אני באמת לא מקבל אותם
ודווקא אני מקבל אי מיילים מאנשים אחרים שראו את האי מייל שלי בפורום. אני אנסה לשלוח עכשיו אי מייל לאי מייל של האתר שלך.

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #16 

מוזר לי שאני לא מקבל גם עכשיו.
אין לי מושג למה.
פייסבוק יש לך?
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #17 

בדקו פולדר SPAM.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה

שליחה #18 

NEGRO כתב:מוזר לי שאני לא מקבל גם עכשיו.
אין לי מושג למה.
פייסבוק יש לך?
...
אין לי פייסבוק אבל לאשתי יש פייסבוק שהיא משתמשת בו לקשר עם חברים שלה ולעסק שתכשיטים שלה, היום בבוקר כתבתי ממנו תגובה באתר שלך על קפה אורגני קולומביאני.
אם אתה משתמש בואססאפ אז אתה יכול לצ'וטט איתי בטלפון בסלולארי הקולומביאני שלי, 00573006782226. קח בחשבון שלפעמים אני בקליטה נמוכה ותשתית האינטרנט הסלולארי כאן היא לא כמו בישראל אז לפעמים לוקח לי זמן לקבל הודעה ולוקח לה זמן לצאת חזרה אליך. אם יש לך בלקברי אז הקוד פין שלי הוא 2351E762 ואז אני מקבל את ההודעות ממש ממש מהר. בשני הצ'אטים אתה יכול לשלוח לי הודעות קוליות. והתקנתי עברית בפלאפון ככה שאני יכול לראות עברית בלי בעיות.

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”