הבהרה לגבי שנאי ממיר מתח
שלום,
אני מעוניין לקנות רסיבכ מארה"ב אולם יש לי שאלה לגבי השנאי הדרוש.
האם בהחלטה של איזה שנאי לקנות אני צריך להתחשב ב power consumptions שרשום בגב הרסיבר (כמות ההספק שהרסיבר צורך) ? או להתייחס לפי כמות ה - watts שהוא מוציא לרמקולים ?
תודה
אני מעוניין לקנות רסיבכ מארה"ב אולם יש לי שאלה לגבי השנאי הדרוש.
האם בהחלטה של איזה שנאי לקנות אני צריך להתחשב ב power consumptions שרשום בגב הרסיבר (כמות ההספק שהרסיבר צורך) ? או להתייחס לפי כמות ה - watts שהוא מוציא לרמקולים ?
תודה
- shigidar
- עוסק בתחום

- תגובות: 434
- נתן תודות: 31 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
אתה צריך להתייחס להספק שהמגבר צורך, כמו שאתה כתבת power consumption
יחד עם זאת חשוב לזכור שתי נקודות:
1) ההספק מחושב בטמפרטורה של 25 מעלות, כאשר הטמפרטורה עולה גם צריכת ההספק עולה, המדד הכי טוב זה לבדוק את הפעוז הראשי וללכת לפי זה. בהרבה פעמים מגבר עם צריכת הספק של 450 וואט ( 2-2.5 אמפר) והפיוז הראשי הוא 3.15 ( שווה ערך 660 וואט בקירוב)
2) השנאים הממירים הפשוטים רובם מסוג autotrafo ז"א אומרת הם בעלי ליבה משותפת וגם ההספק שלהם נקוב ביחידות VA שזה לא וואטים!!! שים לב לכך ותברר את ההספק האמיתי של השנאי וכמובן גם נתון זה הוא בטמפרטורת חדר.
1) ההספק מחושב בטמפרטורה של 25 מעלות, כאשר הטמפרטורה עולה גם צריכת ההספק עולה, המדד הכי טוב זה לבדוק את הפעוז הראשי וללכת לפי זה. בהרבה פעמים מגבר עם צריכת הספק של 450 וואט ( 2-2.5 אמפר) והפיוז הראשי הוא 3.15 ( שווה ערך 660 וואט בקירוב)
2) השנאים הממירים הפשוטים רובם מסוג autotrafo ז"א אומרת הם בעלי ליבה משותפת וגם ההספק שלהם נקוב ביחידות VA שזה לא וואטים!!! שים לב לכך ותברר את ההספק האמיתי של השנאי וכמובן גם נתון זה הוא בטמפרטורת חדר.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
ההספק האמיתי של השנאי בעקבות נקודה 2 לעיל יהיה בד"כ משהו כמו 30-40% פחות מערך ה-VA (וולט-אמפר) שניתן ע"י היצרן.shigidar כתב:אתה צריך להתייחס להספק שהמגבר צורך, כמו שאתה כתבת power consumption
2) השנאים הממירים הפשוטים רובם מסוג autotrafo ז"א אומרת הם בעלי ליבה משותפת וגם ההספק שלהם נקוב ביחידות VA שזה לא וואטים!!! שים לב לכך ותברר את ההספק האמיתי של השנאי וכמובן גם נתון זה הוא בטמפרטורת חדר....
לפי כלל האצבע הנ"ל, ובהתחשב גם בסעיף הראשון, ההמלצה היא ללכת על ממיר מתח בעל הספק של 50-100% יותר מנתון הצריכה של הרסיבר.
לפיכך, אם לרסיבר ערך צריכה נתון של 300W למשל, אז כדאי ללכת על ממיר מתח של 500W או אפילו 600W.
יתר על כן, מומלץ בחום לא להתקמצן דווקא על הרכיב הזה (שעולה משהו כמו עשירית מרסיבר ק"ב), וללכת על משהו עם הספק כפול (ואולי אפילו קצת יותר ליתר ביטחון) מנתון הצריכה של הרסיבר - אתה לא רוצה להגיע למצב שנכל הדברים, דווקא הממיר מתח קורס תחת העומס..!
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
עדיף...