חיבור אנטנה לקליטת DVB-T
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
ברוך הבא לפורום!
אני רכשתי אנטנה כזאת והיא עובדת מצויין
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0782279356
אני רכשתי אנטנה כזאת והיא עובדת מצויין
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?Vi ... 0782279356
ברשותכם, אני מצטרף לשאלה.
סוף סוף קיבלנו את ההחלטה האמיצה להתנתק משידורי הטלוויזיה של הוט. אני חדש בכל הנושא הזה של שידורים דיגיטליים והדבר היחיד שהבנתי מכל הקריאה פה בפורום הוא שזה עובד כמו SHIT. בערך כמו כל דבר במדינה הזו..
יש לי את הסמסונג D7000, מתגורר במז' רמת-גן. ראיתי שיש מגוון אנטנות ענק, מה אצטרך לרכוש ובאיזו עלות?
סוף סוף קיבלנו את ההחלטה האמיצה להתנתק משידורי הטלוויזיה של הוט. אני חדש בכל הנושא הזה של שידורים דיגיטליים והדבר היחיד שהבנתי מכל הקריאה פה בפורום הוא שזה עובד כמו SHIT. בערך כמו כל דבר במדינה הזו..
יש לי את הסמסונג D7000, מתגורר במז' רמת-גן. ראיתי שיש מגוון אנטנות ענק, מה אצטרך לרכוש ובאיזו עלות?
- dima_vy
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5918
- נתן תודות: 142 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
לא הייתי ממהר לרדת על "עידן+", כי זה כמעט אותו דבר כמו שהיה לך עד עכשיו, רק בפחות כסףOranl כתב:ברשותכם, אני מצטרף לשאלה.
יש לי את הסמסונג D7000, מתגורר במז' רמת-גן. ראיתי שיש מגוון אנטנות ענק, מה אצטרך לרכוש ובאיזו עלות?...
לגבי האנטנות - אם אין לך דרך להתחבר לאנטנה על הגג (כמו בזמנים לפני הוט ו-yes), אז אנטנה, כמו שציינתי בהודעה שלי למעלה, נותנת פתרון די בסדר, כל עוד קליטה באזורך טובה. אני אישית גר על גבול ת"א-גבעתיים, והיא אצלי אנטנה הקטנה הזאת מספקת את הסחורה.
אני מצטרף ל dima_vy.
האנטנה הקטנה הזאת עובדת אצלי מצויין. יש לי גם אנטנה אקטיבית, וזאת הקטנה קולטת יותר טוב ממנה.
כנראה שיש מקומות בארץ שהקליטה לא יציבה, ומי שגר שם מתלונן. אלה שהכל עובד להם לא כותבים שהכל טוב, וכך נוצר הרושם "שזה עובד כמו SHIT. בערך כמו כל דבר במדינה הזו.. "
תקנה ותנסה. מקסימום הלכו 2 דולר.
האנטנה הקטנה הזאת עובדת אצלי מצויין. יש לי גם אנטנה אקטיבית, וזאת הקטנה קולטת יותר טוב ממנה.
כנראה שיש מקומות בארץ שהקליטה לא יציבה, ומי שגר שם מתלונן. אלה שהכל עובד להם לא כותבים שהכל טוב, וכך נוצר הרושם "שזה עובד כמו SHIT. בערך כמו כל דבר במדינה הזו.. "
תקנה ותנסה. מקסימום הלכו 2 דולר.
הבנת לא נכון. אנשים חוסכים 500 שקל על אנטנה חיצונית ומתלוננים שאין קליטה.Oranl כתב:ברשותכם, אני מצטרף לשאלה.
יש לי את הסמסונג D7000, מתגורר במז' רמת-גן. ראיתי שיש מגוון אנטנות ענק, מה אצטרך לרכוש ובאיזו עלות?...
ה-DTT עובד מצויין וישנה גם קליטה מצויינת מהלווין עמוס, כך שכל המדינה מכוסה בכל מקרה.
אגב, עידן זה לא ממש תחליף להוט. הייתי ממליץ לך לרכוש צלחת עם עינית כפולה לעמוס וניילסט. כך תוכל לצפות בסדרות, סרטים וספורט.
- amosii
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 240
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
Oranl כתב:או.קיי אקשיב בעצתכם ואנסה את האנטנה![]()
האם אפשר להשיג את האנטנה הקטנה הזו גם פה בארץ? אני פשוט רוצה לחסוך את ההמתנה עד שזה יגיע מאי-ביי..
ASAF - איזו צלחת אתה מתכוון? מה עלותה?...
ראשית, האנטנה הזו בד"כ מסופקת עם הממירים הנמכרים בארץ. ניתן להשיג אותה בחלק מהחנויות, בעלות משוערת של 15-20 ש"ח.kalda01 כתב:איזה אנטנה מומלץ עבור טלויזיה שארפ דגם LC32DH500 ?
על הגג לא רלוונטי כי זו דירה שכורה בר"ג....
שנית, באופן כללי - אם יש לכם אנטנה על הגג (ל-kalda01 - זה לא משנה אם הדירה שכורה או לא, השאלה אם יש לבניין אנטנה על הגג) - העדיפו להתחבר אליה. אם לא תהיה קליטה, קרוב לודאי שכל מה שצריך הוא להסיר את הפילטר שנמצא על התורן עוד מימי השידור האנלוגי (ומסנן רק את התדרים האנלוגיים הישנים, ובכך מונע מהתדר הדיגיטלי להגיע אליכם).
היתרונות: מובטחת קליטה איכותית וקבועה וכן אין אנטנות פנימיות שמכערות את הסלון.
אם אין לכם אנטנה על הגג, יכול להיות שהאנטנה הקטנה תספיק לכם אך גם יכול להיות מאוד שלא. בהרבה מקרים תקבלו את האנטנה הזו עם הממיר, ותוכלו לבדוק בעצמכם. אם הקליטה איננה מספיקה (אם באופן קבוע ואם "לפעמים" יש בעיות) - ממליץ לעבור לאנטנה פנימית עם שבח גדול יותר - אנטנת יאגי קטנה או אנטנה מהסוג המלבני, בד"כ עושות את העבודה.
- kalda01
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3099
- שם מלא: דני קלמר
- נתן תודות: 48 פעמים
- קיבל תודות: 41 פעמים
הטלויזיה שציינתי את הדגם שלה כוללת ממיר דיגיטלי בילט-אין ולכן זה כן רלוונטי איזו אנטנה ניתן לחבר אליה כדי לקבל קליטהamosii כתב:Oranl כתב:או.קיי אקשיב בעצתכם ואנסה את האנטנה![]()
האם אפשר להשיג את האנטנה הקטנה הזו גם פה בארץ? אני פשוט רוצה לחסוך את ההמתנה עד שזה יגיע מאי-ביי..
ASAF - איזו צלחת אתה מתכוון? מה עלותה?...ראשית, האנטנה הזו בד"כ מסופקת עם הממירים הנמכרים בארץ. ניתן להשיג אותה בחלק מהחנויות, בעלות משוערת של 15-20 ש"ח.kalda01 כתב:איזה אנטנה מומלץ עבור טלויזיה שארפ דגם LC32DH500 ?
על הגג לא רלוונטי כי זו דירה שכורה בר"ג....
שנית, באופן כללי - אם יש לכם אנטנה על הגג (ל-kalda01 - זה לא משנה אם הדירה שכורה או לא, השאלה אם יש לבניין אנטנה על הגג) - העדיפו להתחבר אליה. אם לא תהיה קליטה, קרוב לודאי שכל מה שצריך הוא להסיר את הפילטר שנמצא על התורן עוד מימי השידור האנלוגי (ומסנן רק את התדרים האנלוגיים הישנים, ובכך מונע מהתדר הדיגיטלי להגיע אליכם).
היתרונות: מובטחת קליטה איכותית וקבועה וכן אין אנטנות פנימיות שמכערות את הסלון.
אם אין לכם אנטנה על הגג, יכול להיות שהאנטנה הקטנה תספיק לכם אך גם יכול להיות מאוד שלא. בהרבה מקרים תקבלו את האנטנה הזו עם הממיר, ותוכלו לבדוק בעצמכם. אם הקליטה איננה מספיקה (אם באופן קבוע ואם "לפעמים" יש בעיות) - ממליץ לעבור לאנטנה פנימית עם שבח גדול יותר - אנטנת יאגי קטנה או אנטנה מהסוג המלבני, בד"כ עושות את העבודה....
טובה. השאלה אם תספיק אנטנה פנימית כי על הגג למיטב הבנתי אין אנטנה מרכזית.
- amosii
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 240
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 29 פעמים
תראה, יש לי חבר בצפון רמת גן שגר בקומה 3 וקולט 95% (במדד האיכות) עם אנטנה פנימית מוגברת מהסוג הזה:kalda01 כתב: הטלויזיה שציינתי את הדגם שלה כוללת ממיר דיגיטלי בילט-אין ולכן זה כן רלוונטי איזו אנטנה ניתן לחבר אליה כדי לקבל קליטה
טובה. השאלה אם תספיק אנטנה פנימית כי על הגג למיטב הבנתי אין אנטנה מרכזית....
http://media.shopy.co.il/shops/1234/pro ... 71626b.jpg
מאחר וכפי שאתה מציין, כנראה אין לך אנטנה על הגג (גש לועד הבית ושאל..) אין לך ברירה אלא להשתמש באנטנה פנימית. סביר להניח שתוכל לקלוט עם אנטנה פנימית בר"ג (עפ"י נסיון של אנשים אחרים) - ומקסימום, במקרים של קליטה קשה, פשוט תצטרך כבל ארוך יותר ולהציב את האנטנה ליד חלון.
בהצלחה! עדכן אותנו.