שלום לכולם,
אני מחפשת טלויזיה חדשה. נכנסתי לחנות למוצרי חשמל ובקשתי לראות בתצוגה טלויזייות פלסמה של פנסוניק. התגובה של המוכר ביתה: "אין לנו בתצוגה. פלסמה זה משהו שהולך ונעלם ואין לו ביקוש." התגובה שלו כ"כ הכעיסה אותי שיצאתי מהחנות בלי לומר מלה.
מה דעתכם?
שהגזמת בתגובה שלך.
את מצפה מהם ליותר מדיי. הם יגידו מה שצריך כדי למכור את מה שהם רוצים ומסב להם הי הרבה רווח. וזה לא משנה אם זה טלויזיות מקררים או מיקרוגל.
לכי לחנות מתמחה.
כל חנות מוכרת את ה"סטוק" שלה.
אני מניח שנכנסת לרשת גדולה שמוכרת בין השאר מוצרי חשמל מסוגים שונים.
טלביזיות פלזמה הם אכן עולם הולך ונעלם וכיום נחשבות מוצר "נישה" כלומר מוצר שפונה לסוג מסויים של אנשים. לא היתי מצפה מחנות שמוכרת מכונות כביסה,מדיחים וכיריים להחזיק מוצרי נישה. זה פשוט לא שווה להם.
לעומת זאת, אם תכנסי לחנות מתמחה למסכים ומוצרי קולנוע ביתי, אני בטוח שישמחו להראות לך את דגמי הפלזמה המובילים היום בשוק.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק. הקולנוע שלי
פלאזמה זה דבר הולך ונעלם , כמובן ............גם LED הולך ונעלם כיוון ש OLED כבר בסביבה.
טיעון מגוחך של מוכר מגוחך, כמו שיגידו לך שמכונית בנזין זה מוצר הולך ונעלם ולכן תקני רק מכונית על חשמל (מה שיקרה באמת בעתיד)
טענה נכונה אבל לא מהווה סיבה שלא לקנות כרגע את המוצר הטוב יותר.
המוכר אולי מגוחך או בעל אינטרס, אבל הטענה שלו בגדול נכונה.
נתח השוק של מכירות מסכי הפלזמה בעולם כרגע עומד על 4-5% במקרה הטוב. כך שזה די סביר להניח שתוך שנתיים מהיום הם יעלמו לגמרי מהמפה.
אין שום קשר למסכי הoled שעד שיחדרו לשוק בגדול יקח לפחות שנתיים שלוש.
כשזה יקרה אם בכלל אז מסכי הלד הנפוצים כיום יהפכו בעצמם למוצר נישה או כאופציה זולה למי שלא ירצה להשקיע בעתיד במסך oled.
מסכי פלסמה הם אכן דור שהולך ונעלם (אני אומר את זה בתור חובב פלזמות ובעלים של אחת..)
זה לא קשור בכלל לאיכות התמונה או בגלל יכולות של הטכנולוגייה, אלא בשורה תחתונה אלו תכתיבים של השוק.
ציבור הלקוחות בעולם עובר ברובו לרכישת מסכי LED. הם לא כל כך יודעים למה הם עושים את זה, אבל זה מה שהם עושים.. (אולי השם נשמע ממש טוב... LED...)
פשוט צריך לקבל את זה ולזרום עם זה.
נ.ב - גם בחלק מכמה חנויות מתמחות שיצא לי לראות הפסיקו להחזיק בתצוגה פלסמות. זו המגמה.