קפה לא טעים

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
udi610 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 106
שם מלא: אודי
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

הי,
ברשותי ציוד טוב - מכונת רנצ'יליו סילביה ומטחנת Ascaso. שתיהן בנות פחות משנתיים אך לא עבדו רבות - רק בסופ"שים כך שאני מעריך שבסה"כ עברו דרכן פחות מ-10 קילו פולים.
משום מה תמיד היתה רגישות לסוג הקפה - רק סוגי קפה מעטים הביאו לתוצאות טובות ואני מתכוון מעבר לטעם - שהקפה בכלל ייראה טוב. הטוב ביותר היה קפה מאורו (אריזה כתומה).
אבל לאחרונה המצב הדרדר וגם קפה מאורו מביא לתוצאות לא טעימות. לכאורה הבעיה היתה שהחלפתי סוגי קפה (למשל לווצה אורו שהבאתי מאירופה) ולכן קויתי שחזרה למאורו תשפר את המצב אך מסתבר ששיפרה אך לא לגמרי. מובן שהתאמתי כל פעם את דרגת הטחינה.
אין לי מושג איפה הבעיה - פולים / מטחנה /מכונת קפה. ויזואלית הכל עובד תקין - המטחנה טוחנת יפה כמו בעבר, זרם הקיטור (בבדיקה ללא קפה) חזק אבל כאשר מכניסים את הקפה עדיין אינו יוצא יפה כמו שהיה בעבר.

מישהו יכול לתת קצה חוט מי החשוד המיידי בשלישיה?

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #2 

כמובן. טריות הקפה היא המעלה הראשונה. תנסה לקנות קפה קלוי טרי מתוצרת מקומית ותוודא שהוא נקלה כמה ימים לפני שאתה קונה.
ממליץ על גלעד http://negro.co.il/

udi610 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

קפה לא טעים

שליחה #3 

דני - תודה על חוות דעתך. אבל אני בטוח שהקפה הזה (מאורו עם תאריך תפוגה ב-2014) מוציא בבית קפה האיכותי בו רכשתי אותו ספלי קפה מצויינים אחרת היה סוגר את שעריו.

danimili
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1214
נתן תודות: 148 פעמים
קיבל תודות: 156 פעמים

שליחה #4 

הם יכולים לרשום גם תאריך תפוגה ל2018 וזה לא אומר שהקפה טרי. אני לא יודע מה הטכנולוגיות שהם לשמירת טריות הקפה בשקית אבל זה לא יכול להיות יותר טוב מאשר קלייה מלפני מספר ימים. תנסה.

udi610 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

בהיסטוריה הבינונית שלי (שנתיים עם מטחנה ושנים רבות עם קפה טחון קנוי) המותגיים הארוזים בחו"ל עם תאריך תפוגה ארוך טווח נתנו תוצאות טובות יותר מן הטריים שנקלו בארץ לפני יום-יומים.

קופי
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 147
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #6 

בהיסטוריה של שנה וחצי שלי,
מכונת אוסקר מטחנת גרינטה, קפה טרי מקומי תמיד נתן תוצאות יותר טובות מקפה עם תאריך תפוגה.
אני מכין במכונה בממוצע בין שתיים לשלוש כוסות, שנה וחצי, סה"כ באיזור אלף כוסות, 17 גרם קפה לכוס, ס"הכ עברו אצלי באיזור 17 קילו.
אני לא מכיר את גברת סילביה, אבל אם אתה מאיזור המרכז ורוצה לקפוץ אלי לביקור טעימות עם קפה מאורו וקפה נגרו שיש לי, נשווה ונבדוק מה טעים יותר, אז אתה מוזמן.
צור קשר בפרטי אם מתאים.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #7 

מציע לעשות סרטון שלך מכין קפה משלב הטחינה ועד צילום השוט.
תן לראות שבתהליך עצמו משהו לא בסדר....
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

newaround
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 457
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #8 

MartinHSabag כתב:מציע לעשות סרטון שלך מכין קפה משלב הטחינה ועד צילום השוט.
תן לראות שבתהליך עצמו משהו לא בסדר....
...
(Y)

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 216 פעמים
קיבל תודות: 679 פעמים

שליחה #9 

אם בעבר הקפה היה טוב והוא הולך ומתדרדר, אני דווקא לא חושב שמדובר ביד המפעיל.
הייתי מתחיל מלבדוק את המכונה - כי לדעתי היא הבעיה כאן (אני מניח שהקפה ממשיך לזרום יפה, כך שהבעיה לא במטחנה).

מה לגבי אבנית? אפשרי?
יש לי הרגשה שהקפה לא טעים (חמוץ?) כי טמפ' המים נמוכה מדי, וזו תופעת לוואי קלאסית של דוד מלא באבנית.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 193 פעמים

שליחה #10 

אם המכונה עובדת רק בסופי שבוע אז יתכן מאוד שהמים בתוך המיכל והדוד לא טריים, ואם יש אבנית במערכת אז זה גם לא עוזר.

תרוקן את המים מהמיכל, תחמם את המכונה ותבצע תחלופה של המים בדוד.

מעבר לכך, תבדוק אם במטחנה אין שאריות קפה משבוע קודם לכן (בפרט טחון שכלוא בתוך הסכינים והמוביל של הקפה הטחון החוצה).

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #11 

אחד החשודים המיידיים הוא נקיון המכונה
אם אתה רוצה לבדוק אם הקפה עצמו בעייתי, קנה קפה מארקפה, יקר כמו אש אבל ברמה גבוהה מאוד ויחסית זמין.
קפה קלוי נמצא בשיאו כשבוע אחרי הקליה, וסביר לשתיה עד חודש אח"כ. לא משנה באיזה טכנולוגיה תשתמש, שום בית קליה לא ישנה את זה. יש שיטות שמאפשרות הארכה קלה של חיי הקפה, אריזה טובה עם חנקן שמאפשרת לקבל קפה טרי גם כמה חודשים אחרי הקליה אבל למעט מאוד זמן (יומיים שלושה מקס'). כשמשתמשים בבית קפה זה בסדר כי קילו ייגמר תוך יום. בבית זו בעיה.
שימוש מרובה ברובוסטה מוריד את איכות הקפה אך מאריך את חיי המדף.
קפה מקליה מקומית לא תמיד עדיף, בתי הקליה האיטלקיים מנוסים הרבה יותר וחומר הגלם בו הם משתמשים לרוב עדיף משמעותית. אבל בשנה שנתיים האחרונות יש זינוק רציני באיכות בארץ, ונפתחו המון בתי קליה בוטיק עם ציוד מעולה והרבה אהבה לתחום. נגרו וסקרטו שגם פעילים כאן בפורום עושים עבודה מצויינת, ויש עוד - ברחובות יש בית קליה מעולה, בשוק הכרמל יש קפה MAE באיכות יוצאת דופן, הרשימה עוד ארוכה.
what's next?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #12 

יוסיסופר כתב:אם המכונה עובדת רק בסופי שבוע אז יתכן מאוד שהמים בתוך המיכל והדוד לא טריים, ואם יש אבנית במערכת אז זה גם לא עוזר.

מעבר לכך, תבדוק אם במטחנה אין שאריות קפה משבוע קודם לכן (בפרט טחון שכלוא בתוך הסכינים והמוביל של הקפה הטחון החוצה).
...
אגב, מבלי לפגוע במוניטין של מאורו-בעיני אחד הקלויים הטובים ביותר שיש, יתכן והוא לא תמיד טרי, ואם הקפה לא טרי (גם אם הוא של מאורו), אז הוא לא טעים, וגם אם הוא ארוז היטב בוואקום.

אני מקבל שאין אצלנו רומת קליה כמו של מאורו, אבל אם האפשרות לקלוי טרי בארץ, אז עדיף קלוי טרי מהארץ, ולא ישן ולא טרי מחו'ל, עכשיו נותרת השאלה מאיזה בית קליה בארץ הכי טוב לרכוש קפה קלוי.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #13 

יוסיסופר כתב:
יוסיסופר כתב:אם המכונה עובדת רק בסופי שבוע אז יתכן מאוד שהמים בתוך המיכל והדוד לא טריים, ואם יש אבנית במערכת אז זה גם לא עוזר.

...
אגב, מבלי לפגוע במוניטין של מאורו-בעיני אחד הקלויים הטובים ביותר שיש, יתכן והוא לא תמיד טרי, ואם הקפה לא טרי (גם אם הוא של מאורו), אז הוא לא טעים, וגם אם הוא ארוז היטב בוואקום.

אני מקבל שאין אצלנו רומת קליה כמו של מאורו, אבל אם האפשרות לקלוי טרי בארץ, אז עדיף קלוי טרי מהארץ, ולא ישן ולא טרי מחו'ל, עכשיו נותרת השאלה מאיזה בית קליה בארץ הכי טוב לרכוש קפה קלוי.
...
יוסי, נסה את תערובת וניס של "חנות קפה" ברחובות, אח"כ תבדוק את טענתך לגבי רמת הקליה בארץ. כנ"י סיקפה המוכר ברמת החייל.

udi610 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #14 

תודה רבה לכולם.
תשובה קצרה להשערות שהועלו -

1. בימים האחרונים (סוכות) המכונה עבדה כמעט יום יום כך שהיתה תחלופת מים. בכ"ז לעיתים אני מרוקן את המיכל לגמרי. אנסה לעשות זאת כל פעם, לרוקן את הדוד לפני הכנסת הקפה ואדווח.

2. לגבי אבנית - סיכוי לא גבוה משום שעם כל מסנני האבנית בבית (האחרון נמצא על מטהר המים) בקומקום הרגיל אין כמעט אבנית גם אחרי שנת שימוש אינטנסיבית (כ-10 ספלים ביום - פי 20 לערך יותר מאשר במכונה). גם הזרם של המים הרותחים (ללא קפה) חזק מאוד, כנ"ל הקיטור להקצפה.

3. לכאורה נראה לי שהבעיה בקפה עצמו, למרות שגם עם לווצה ומאורו נפלתי לאחרונה.

שאלה - האם לא נראה לכם שיש בעיה במטחנה? שוב, ויזואלית הטחינה בסדר ושינוי דרגת הטחינה משפיע מאוד על קצב יציאת הקפה.

אגב, ויזואלית כאשר היה קפה טוב, היו רואים אותו יוצא סמיך בשלב האמצעי. כאשר לא טוב (כרגע), אינו יוצא סמיך בשום שלב. עדיין יוצא מאוד לאט כאשר הטחינה עדינה.

??

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #15 

מתי עשית בק פלאש בפעם האחרונה?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

hosq כתב:
יוסיסופר כתב:

...

...
יוסי, נסה את תערובת וניס של "חנות קפה" ברחובות, אח"כ תבדוק את טענתך לגבי רמת הקליה בארץ. כנ"י סיקפה המוכר ברמת החייל.
...
אשמח לטעום אותם, לא יודע מי קולה להם את הקפה אבל אשמח לדעת, אני לא בטוח שהם קולים בעצמם.

נכון שרמת הקפה בשנים האחרונות השתדרגה פלאים בארץ, אבל להשוות אותנו לבתי קליה שיש להם את הכח בכל שנה להחליט מהיכן הם ירכשו את הקפה כיוון שהמטעים חכורים על ידם , ובכך הם משתמשים ביבול האיכותי ביותר,(שלא כמו בארץ רובם מסתפקים במה שיש), השוואה כזאת-ובמחילה מכבודם של כל העוסקים בתחום אינה במקומה.
בנושא היין השתדרגנו מאוד ואפילו קבלנו פרסים, בנושא הקפה כנראה שיש עוד הרבה זמן.

udi610 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

דבוטאנט כתב:מתי עשית בק פלאש בפעם האחרונה?
...
ראיתי שאתה כותב על זה - לא עשיתי. האם הכוונה לניקוי הראש באמצעות התקנת ה-blind diaphragma במקום הפילטר והכנסת דטרגנט?
והאם יש צורך בכך אם עדיין יוצא זרם מים חזק?

udi610 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

בעניין הבק פלאש - אני מנקה גם את הראש כל פעם בסמרטוט והוא מבהיק מלובן וכאמור זרם המים חזק. אז איני חושב שזה מקור הבעיה.

בכל מקרה, איזה דטרגנט קונים לצורך הניקוי?

יוסיסופר
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

יש חומר יעודי לזה-אבקה /
http://www.coffee-express.co.il/p/361/% ... ing-powder

אם משתמש בנוזל או אבקה למדיח כלים, או ממיס שומנים תקבל את אותו אפקט במחיר הרבה יותר זול.

NEGRO
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 1098
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 252 פעמים

שליחה #20 

יוסיסופר, אני לא מצטרף לדעתך בנוגע לאיכות הקפה מול בתי הקלייה הגדולים.
כל הדברים שרשמת הם נכונים, לגודל בתי הקלייה האיטלקיים יש יתרון גדול, בדיוק כמו שהצגת אבל אתה מסתכל על הגודל שלהם בצורה לא עסקית, הם חייבים לעבוד לפי שוק של מחיר, בשרשרת המכירה של הקפה האיטלקי יש המון אנשים בדרך שמוסיפים עלות למוצר הסופי שמגיע לבתי הקפה במחיר יחסית נמוך.
אם תיקח לשם השוואה את בתי הקלייה הגדולים בארץ לעומת הקטנים, תבין שמה שקורה פה, כך קורה גם באיטליה.
היתרון שיש לבתי הקלייה הגדולים הוא ניסיונם בקלייה ובהבנת התהליך.
גם אם לבית קלייה גדול יש יבולים שלו שהוא מגדל לבד או קונה יבולים מראש, זה לא נועד לדם איכות גבוהה אלא לשם חיסכון בעלויות.
קפה לך זו אומנות וכיף, בית קלייה זה עסק שנועד למקסם רווחים.
ובכלל לסיכום כל הסאגה, קפה זה באמת עניין של טעם ולכן כל אדם, הטוב בעיניו יעשה.
והכי חשוב חג שמח
נערך לאחרונה על ידי NEGRO ב 08/10/2012 13:00, נערך פעם 1 בסך הכל.
גלעד שמחי
מומחה לקליית קפה

http://negro.co.il/

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”