רעיון לשדרוג ג'ין
חבל חשבתי שזה יכול להיות פתרון טוב למדידה ללא מגע , אתה מודד חלק סטטי או חלק שמסתובב ?danimili כתב:מדידת טמפ עם אקדח לייזר היא מאוד קשה ולא יציבה. אני לא יודע בדיוק להסביר למה אבל אני לא מצליח למדוד בהוטופ באופן אמין את הטמפ בעזרתו....
הרעיון בא לי מהנורת ליבון שמאירה את הפולים ...צריך רק לבדוק אם המכשיר יעמוד בזה .moti_r כתב:סע' 2 נשמע מעניין מאוד!...
לא מצאתי עדיין נורה שמתאימה ל250,300 מעלות . הנתונים על הנורות שראיתי הם בוואטים ...
אתה צריך נורת תאורה של פנים תנור חימום, מחזיקות עד 300 מעלות. בכל טמבוריה.הרעיון בא לי מהנורת ליבון שמאירה את הפולים ...צריך רק לבדוק אם המכשיר יעמוד בזה .
לא מצאתי עדיין נורה שמתאימה ל250,300 מעלות . הנתונים על הנורות שראיתי הם בוואטים ......
אלדד
אני מחפש נורת חימום שמחממת ל300 מעלותeldza כתב:אתה צריך נורת תאורה של פנים תנור חימום, מחזיקות עד 300 מעלות. בכל טמבוריה.הרעיון בא לי מהנורת ליבון שמאירה את הפולים ...צריך רק לבדוק אם המכשיר יעמוד בזה .
לא מצאתי עדיין נורה שמתאימה ל250,300 מעלות . הנתונים על הנורות שראיתי הם בוואטים .........
- danimili
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1214
- נתן תודות: 148 פעמים
- קיבל תודות: 156 פעמים
dorso כתב:חבל חשבתי שזה יכול להיות פתרון טוב למדידה ללא מגע , אתה מודד חלק סטטי או חלק שמסתובב ?danimili כתב:מדידת טמפ עם אקדח לייזר היא מאוד קשה ולא יציבה. אני לא יודע בדיוק להסביר למה אבל אני לא מצליח למדוד בהוטופ באופן אמין את הטמפ בעזרתו....
אני מנסה למדוד את טמפ הפולים עצמם ולא ממש הולך. טמפ סביבה גם ככה יש. לכן אני אתקין כבר גשש בשביל הפולים כדי לקבל אינדיקציה אמינה....
- concordia
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 355
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 36 פעמים
ה gene הינו קולה פורץ דרך וייחידי ויש חושבים שאפילו גאוני במיוחד לאור העובדה שהוא הפך קליה ביתית לאפשרית ובאותו זמן הוא גם מכשיר מוגבל (כמו כל מכשיר) הנסיון להפכו לקולה תוף או לראותו ככזה הינו בעייתי משום שלמרות שתוף הפיירקס מדמה תוף הרי שלמעשה זהו קולה אויר שמייבש את הפולים והמכניזם של ה gene שונה לחלוטין מזה של קולה תוף. הבניה הייחודית והמזעור, היכולת למקם מנוע קטן, גיר פלסטי זעיר וחכם וקסטה המכילה סליל גוף חימום מאפשרים למכלול הזה של פלסטיק-זכוכית-הייטק לייצר קפה ביתי ברמה גבוהה. נראה לי שכל אינטרוונציה במקורות החום והבקרה לא תוסיף לקולה הזה ועשויה להתערב בפעולה המתוכננת-מדודה מראש-וקבועה שלו. הקושי בקולה הזה לא נובע מהעדר בקרה ואילו הוספת אלמנטים חיצוניים של חום היא כמובן מחשבה נהדרת אך לא תחדור את מעטה הקונווקציה(אויר חם) של הקולה הזה. יכול להיות שטוב להנות מהמכשיר הפלאי ולהשאירו כמו שהוא ואילו את הרעיונות לשכלול מכלול הקליה ויישום טכניקות כמו אקדח חום ומערכות בקרה-ליישם בבניה עצמית ופשוטה יחסית-ויש המון מידע ברשת, של קולה ביתי המבוסס על אילתור אמצעים ויישום התורה הזאת
הגי'ן הוא קולה שהיתרונות והחסרונות שלו ניגזרים משיטת הקלייה שלו - אוויר חם.concordia כתב:ה gene הינו קולה פורץ דרך וייחידי ויש חושבים שאפילו גאוני במיוחד לאור העובדה שהוא הפך קליה ביתית לאפשרית ובאותו זמן הוא גם מכשיר מוגבל (כמו כל מכשיר) הנסיון להפכו לקולה תוף או לראותו ככזה הינו בעייתי משום שלמרות שתוף הפיירקס מדמה תוף הרי שלמעשה זהו קולה אויר שמייבש את הפולים והמכניזם של ה gene שונה לחלוטין מזה של קולה תוף. הבניה הייחודית והמזעור, היכולת למקם מנוע קטן, גיר פלסטי זעיר וחכם וקסטה המכילה סליל גוף חימום מאפשרים למכלול הזה של פלסטיק-זכוכית-הייטק לייצר קפה ביתי ברמה גבוהה. נראה לי שכל אינטרוונציה במקורות החום והבקרה לא תוסיף לקולה הזה ועשויה להתערב בפעולה המתוכננת-מדודה מראש-וקבועה שלו. הקושי בקולה הזה לא נובע מהעדר בקרה ואילו הוספת אלמנטים חיצוניים של חום היא כמובן מחשבה נהדרת אך לא תחדור את מעטה הקונווקציה(אויר חם) של הקולה הזה. יכול להיות שטוב להנות מהמכשיר הפלאי ולהשאירו כמו שהוא ואילו את הרעיונות לשכלול מכלול הקליה ויישום טכניקות כמו אקדח חום ומערכות בקרה-ליישם בבניה עצמית ופשוטה יחסית-ויש המון מידע ברשת, של קולה ביתי המבוסס על אילתור אמצעים ויישום התורה הזאת...
מצד אחד הקולה הביתי הכי נוח שיש בשוק מצד שני הפולים מתייבשים מהר.
מכאן בא הרעיון לשדרוג.
לפי דעתי נורת האינפרא תצליח לחמם במקצת או לפחות לשמור על החום הקיים בתוף.
אני מקווה שעצירת האיוורור בתזמון תגרום לפולים להתייבש קצת פחות.
לא יודע אם השינוי בסופו של דבר יורגש , אבל היי לפחות נהנים קצת בדרך...
לדעתי נורית חימום תגמור את הפלסטיק...
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il
http://www.secretocafe.co.il
הפלסטיק של הג'ין עמיד לחום (דומה לבקלית)
אני מתכוון להשתמש בנורת חימום של 250 וואט, ולמדוד כמה חום היא מקרינה
http://www.amperel.co.il/products/71891
אני מתכוון להשתמש בנורת חימום של 250 וואט, ולמדוד כמה חום היא מקרינה
http://www.amperel.co.il/products/71891
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
dorso, הבעיה העיקרית היא שאתה לא יודע כמה אתה מחמם את הפולים.
מד הטמפ' בג'ין לא יושב בתוך הפולים. אם אני זוכר נכון, הוא יושב ביציאה של האויר מתא הפולים, בדרך אל לוכד המוץ.
למעשה, הוא מודד את טמפ' האויר החם, אחרי שהוא עבר דרך הפולים.
כמובן שאם תחמם את כל התא עם נורת חימום, גם האויר שבדרך יתחמם, אבל אני לא יודע האם זה מראה באופן מדוייק (או לפחות - חזרתי) על טמפ' הפולים.
זו נקודה שאתה מוכרח לבדוק.
מד הטמפ' בג'ין לא יושב בתוך הפולים. אם אני זוכר נכון, הוא יושב ביציאה של האויר מתא הפולים, בדרך אל לוכד המוץ.
למעשה, הוא מודד את טמפ' האויר החם, אחרי שהוא עבר דרך הפולים.
כמובן שאם תחמם את כל התא עם נורת חימום, גם האויר שבדרך יתחמם, אבל אני לא יודע האם זה מראה באופן מדוייק (או לפחות - חזרתי) על טמפ' הפולים.
זו נקודה שאתה מוכרח לבדוק.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
חשבתי למדוד את הפולים עם מד לייזר אבל הוזכר כאן שהמדידה לא יציבה
יש אפשרות נוספת להכניס טרמוקפל דרך פתח היציאה לתוך התוף דרך הרשת
הדבר לא פשוט בגלל הסיבוב וההוצאה של התוף
אפשרות נוספת לשים טרמומטר אנלוגי בתוך התוף כך שניתן לראותו דרך הזכוכית
יש אפשרות נוספת להכניס טרמוקפל דרך פתח היציאה לתוך התוף דרך הרשת
הדבר לא פשוט בגלל הסיבוב וההוצאה של התוף
אפשרות נוספת לשים טרמומטר אנלוגי בתוך התוף כך שניתן לראותו דרך הזכוכית
הניסוי ממשיך...
דבר ראשון חיברתי מפסק למאוורר וביצעתי שתי קליות כדי לבדוק איך מתקדמת הקלייה לאחר הפסקת המאוורר
קלייה ראשונה הפסקת מאוורר לאחר 10 דקות ושנייה לאחר 13 דקות. הקליות הסתיימו בהירות מידי לאחר כ15 דקות
היום קליתי 300 גרם בתוספת מנורת חימום והשינוי הורגש , הקליה התקדמה מהר מהקצב הרגיל , הפסקתי מאוורר לאחר כ13 דקות והקלייה הסתימה כהה ואחידה +FC .
התוספת של מנורת החימום מזרזת את התהליך , ונותנת קלייה אחידה יותר בכמות של 300 גרם .
דבר ראשון חיברתי מפסק למאוורר וביצעתי שתי קליות כדי לבדוק איך מתקדמת הקלייה לאחר הפסקת המאוורר
קלייה ראשונה הפסקת מאוורר לאחר 10 דקות ושנייה לאחר 13 דקות. הקליות הסתיימו בהירות מידי לאחר כ15 דקות
היום קליתי 300 גרם בתוספת מנורת חימום והשינוי הורגש , הקליה התקדמה מהר מהקצב הרגיל , הפסקתי מאוורר לאחר כ13 דקות והקלייה הסתימה כהה ואחידה +FC .
התוספת של מנורת החימום מזרזת את התהליך , ונותנת קלייה אחידה יותר בכמות של 300 גרם .
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
אני אוהב מאוד את הרעיון של הניסוי אךךךךך
הפסקת האוורור תביא להפסקת החום כיוון שהאוורור מעביר את החום מגוף החימום לפולים. בלי האוורור ,הפולים לא נחשפים לחום כך שהפסקת האוורור הוא שינוי לא נכון לדעתי.
אם כבר אז פוטנציומטר צריך להיות לגוף החימום ולא לאוורור או שמקביל לשניהם (חום יורד ואוורור יורד במקביל), אחרת האוורור ירד ללא גוף החימום ויותר מדי חום יכול להצטבר לך בסביבת גוף החימום מה שיכול לשרוף לך את כל המערכת.
מנורת החימום תגרום לבלאי גבוה של חלקי הפלסטיק ואין בה צורך לדעתי כיוון שמעבר החום בקלייה על בסיס אוויר היא מעולה.
אני לא אשים כסף על זה אבל אני כמעט בטוח שבשתי הקליות שביצעת, אפית את הפולים.
בהצלחה
הפסקת האוורור תביא להפסקת החום כיוון שהאוורור מעביר את החום מגוף החימום לפולים. בלי האוורור ,הפולים לא נחשפים לחום כך שהפסקת האוורור הוא שינוי לא נכון לדעתי.
אם כבר אז פוטנציומטר צריך להיות לגוף החימום ולא לאוורור או שמקביל לשניהם (חום יורד ואוורור יורד במקביל), אחרת האוורור ירד ללא גוף החימום ויותר מדי חום יכול להצטבר לך בסביבת גוף החימום מה שיכול לשרוף לך את כל המערכת.
מנורת החימום תגרום לבלאי גבוה של חלקי הפלסטיק ואין בה צורך לדעתי כיוון שמעבר החום בקלייה על בסיס אוויר היא מעולה.
אני לא אשים כסף על זה אבל אני כמעט בטוח שבשתי הקליות שביצעת, אפית את הפולים.
בהצלחה
- NEGRO
- עוסק בתחום קפה

- תגובות: 1098
- נתן תודות: 95 פעמים
- קיבל תודות: 252 פעמים
לגבי המרקם אני לא יודע למה אתה מתכוון , לגבי אפייה, זה קורה כאשר הקפה עומד הרבה זמן על אותה טמפרטורת פולים או שטמפרטורת הפולים אף יורדת כך שקרמול מתבצע אך התפתחות הארומות וטעם הקפה לא,
לאחר שכובה האיוורור בג'ין , לדעתי טמפרטורת הקפה ירדה ולכן הוא קיבל קפה בהיר ולדעתי גם אפוי.
בכל מקרה , כל התיאוריות הן בגדר תיאוריות ושוות התייחסות רק במקרה שטעם הקפה הוא שטוח.
לאחר שכובה האיוורור בג'ין , לדעתי טמפרטורת הקפה ירדה ולכן הוא קיבל קפה בהיר ולדעתי גם אפוי.
בכל מקרה , כל התיאוריות הן בגדר תיאוריות ושוות התייחסות רק במקרה שטעם הקפה הוא שטוח.
קיבלתי FC+ ב15 דקות , לא נראה לי שאפשר לקרוא לזה אפייה.
בגין יש כבר שליטה על גוף החימום .
הפסקתי את האיוורור בסוף הקלייה ובמקביל הורדתי טמפרטורה כך שגוף החימום לא ישרף.
הקלייה ממשיכה להתקדם גם לאחר הפסקת האיוורור כדקה שתיים ולכן הוספתי מנורת חימום שתעזור לקלייה להתקדם עוד יותר . לגבי הטעם צריך להמתין ולראות.
בגין יש כבר שליטה על גוף החימום .
הפסקתי את האיוורור בסוף הקלייה ובמקביל הורדתי טמפרטורה כך שגוף החימום לא ישרף.
הקלייה ממשיכה להתקדם גם לאחר הפסקת האיוורור כדקה שתיים ולכן הוספתי מנורת חימום שתעזור לקלייה להתקדם עוד יותר . לגבי הטעם צריך להמתין ולראות.