התמונה בHD נראית מוזרה...

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Rיקושט פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 218
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #1 

זה קצת בעייתי להסביר, אבל אני אנסה.

לי יש פלזמה LG HD Ready מלפני 6 שנים.

לאחרונה יצא לי לראות אצל משפחה מסכים חדשים שהם קנו, אחד LG 42" והשני Samsung 42"
(לא יודע את הדגמים במדוייק)

בשניהם שמתי לב לאותו הדבר, כל תוכן שמנוגן ובמיוחד HD ומעלה נראה לי מוזר, כאילו הכל צולם באיזה אולפן עם תאורה מלאכותית והתנועה של הדמויות נראית מוזר, כמעט מלאכותית וזה ממש מציק (ולא רק לי אלא גם לחברה שלי ולאחי ששמו לב לאותו הדבר - אבל שניהם מכירים רק את המסך LG שלי, זאת נקודת ההשוואה של כולנו)
קשה להסביר.

אצלי בLG אין כזה דבר.

אתמול הורדתי במקרה סרט שקודד ב 1080 ו 60fps וראיתי אותו במחשב שלי ופתאום שמתי לב שאותה תופעה שאני רואה במסכי הFHD ההם אני גם רואה עכשיו!
אף סרט אחר (וכבר הורדתי סרטים של 1080 בעבר מין הסתם) לא נראה ככה, ההבדל היחיד שאני שם לב הוא שהסרט מקודד ב60fps.

זה גרם לי לחשוב שאולי הדבר המוזר הזה שכל כך מפריע לי במסכים החדשים זה עניין של תדר או refresh rate או איזה משהו אחר (לא מבין גדול בטלוויזיות)

האם מישהו מבין על מה אני מדבר?

חשבתי לקנות מסך חדש אבל התופעה הזאת ממש מפריעה לי ואני רוצה לדעת מה זה הדבר הזה, אולי אפשר לבטל אותה.

זורו44
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5453
נתן תודות: 411 פעמים
קיבל תודות: 187 פעמים

שליחה #2 

מנגנון החלקת תנועה 100 הרץ,גורם לאפקט אופרת סבון.
תריץ חיפוש דשנו בזה
האמת מנצחת בסופו של דבר תמיד

Hertz33
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2910
נתן תודות: 35 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #3 

גם אני שמתי לב לזה במסך חדש של חמיי. זה נפוץ במסכי led.
"על החתום...."

Rיקושט פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 218
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #4 

תודה רבה, נשמע שאנחנו מדברים על אותו הדבר.

הטלוויזיה בה אני נתקל בבעיה היא LG 42LD650 , מישהו יודע איך מבטלים את המגנון הזה שם?
(החיפוש כאן הוא נוראי...)

* טוב מצאתי איך לפי המדריך של הטלוויזיה באתר של ח.י.
אנסה לעשות את זה בהזדמנות, תודה לכולם.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8352
נתן תודות: 760 פעמים
קיבל תודות: 1173 פעמים

שליחה #5 

מדהים אותי כל פעם מחדש לראות עד כמה אנחנו שונים אחד מהשני בתור בני אדם (באופן כללי כן.. לא קשור למישהו מהדיון..)
יש לי חברים שפשוט לא מסוגלים לסבול את האפקט הזה (למרות שהם שלמו על המסך הסופר מתקדם שלהם בזמנו עוד איזה אלפייה כדי לקבל את המנגנון הזה.. הזוי..) ויש אנשים אחרים שפשוט אוהבים את זה וזה נראה להם מעולה.. (וכמובן יש גם את אלה שאין להם מושג בכלל אם זה עובד או לא.. כי "הם לא מבינים מה ההבדל בכלל.." (??!!) ..)
זה לא שאני רוצה לדון בזה.. סתם הורדתי על המקלדת מה שהיה לי בראש כשקראתי את הדיון.. :)
שבוע טוב
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”