עזרה בנוגע לפטיפון - PROJECT essintial

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
RoyM פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום חברים,

לא מזמן התחלתי להתעסק בכל מה שקשור לשמיעת תקליטים.
ידידה הביאה לי פטיפון Lenco B55 ישן, אותו שמתי ל"טיפול 10,000" ב"רדיו הכוכב" בקינג ג'ורג' ת"א.

לאחר השקעה של כ-500 ש"ח בפטיפון הזה (טיפול בחנות המדוברת, החלפת מחט פעם נוספת אחרי ששברתי אותה בטעות, קניית מברשת לתקליטים ולמחט וכיוצ"ב) אני יכול להגיד שאני לא מרוצה.
הגעתי למסקנה שאני לא סומך על הפטיפון הזה. הוא עושה הרבה "שטויות", תקליטים מסויימים מתנגנים עליו מוזר, אפילו כאלה חדשים לחלוטין.

חבר שלי מוכר פטיפון PROJECT essintial במחיר מעניין (800 ש"ח במקום 1850 של מכשיר חדש).
מישהו מכיר את הפטיפון המדובר ויכול להעיד על טיבו?
על ה-Lenco אני באמת מפחד לנגן תקליטים ולא נגעתי בו כבר חודש וחצי. יכול להיות שמדובר בתוצאות של חוסר הנסיון שלי, אבל העובדה היא שנמאס לי לסחוב אותו למעבדה, להחליף מחטים ולזרוק תקליטים שיקרים לי מאוד לחסדיו של מכשיר שאיני בטוח בטיבו. על אף שהבנתי שה-B55 הוא פטיפון מוצלח (או לפחות היה).

בנוסף, אשמח אם תעזרו בעוד כמה נושאים שאיני בטוח לגביהם:
1. לפטיפון היה ראש של חברת SHURE. כשהבחור במעבדה החליף לי מחט הוא שם ראש חדש ולא רשום עליו שם החברה. יכול להיות שעבדו עלי? או שמדובר במשהו הגיוני?

2. הפטיפון שלי, מפאת חוסר מקום, יושב על שידת טלוויזיה מאלומניום (יש לו בלוק בידוד דיי מאסיבי) וממש לידו (ברווח של סנטימטרים בודדים) נמצא רמקול ימין. ייתכן שהדבר גורם לבעיות בנגינה - ויברציות, תקלות אחרות וכן הלאה?
האם עלי לשמור על מרחק מסויים בין הרמקול לפטיפון?

3. במידה וה-PROJECT essintial הוא מכשיר טוב. האם הייתם ממליצים לקנות אותו או שהייתם ממליצים לעבוד עוד על ה-Lenco?

תודה רבה רבה מראש!

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #2 

במקרה שלך הפרוג׳קט נשמע כמו פתרון מצויין

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #3 

את הסאונד קובעים הראש והמחט ! לפי מה שאני מבין כנראה הרכיבו לך מחט חילופית שעלתה לך בסביבות ה-100 ש''ח , נכון? אבל גם אם היו מרכיבים לך מחט מקורית עדיין הראש הוא העיקר...מה הדגם שלו?
כמובן שצריך להרחיק את הפטיפון מהרמקול בדיוק כפי שצריך להרחיק מיקרופון מרמקול כדי למנוע עיוותים בסאונד.
מעבר לכך, איך החלטת שהבעיה בפטיפון? אולי בהגברה? אולי ברמקולים?
לגבי הפטיפון שהוצע לך,איני מכיר את הדגם הנ''ל.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4166
נתן תודות: 619 פעמים
קיבל תודות: 1301 פעמים

שליחה #4 

אין לכוכב מחטים מקוריות. גם לאשתי אודי מכר איזה חיקוי למחט של סטנטון במחיר כפול מהמחיר של המקור. החיקוי התעקם איך שנגע בתקליט. זרקתי אותו מייד. לא מזמן הראתי לאלדד איך נראית מחט מקורית של הראש והוא קצת התפלא לראות את הדבר האמיתי... מאוד מתאים להם לשים שם איזה ראש בגרוש ולא להגיד ללקוח מילה על-כך. זה הצד המאוד לא יפה של הכוכב.

כדאי שתברר מה בדיוק הבעייה עם הלנקו. מה ההתנהגות המוזרה שלו? ב-800 ש"ח קונים יופי של ראש ומחט וחבל להחליף פטיפון טוב. הפרוג'קטים האלה הם יחידות צ'כיות וההתלהבות מהם צריכה להכנס לפרופורציות במדינה הזו. זה בסך הכל 'סקודה' של הפטיפונים וב-B55 יש איכויות שלא קיימות בפרוג'קטים.

אם אין לך ראש הולם, קפוץ אלי למשרד השבוע - במקום להכנס שוב לכוכב. יש לי איזה Ortofon פנוי איפשהו שתוכל לקחת כדי לבדוק אם הבעייה היא באמת בפטיפון או בראש.
נערך לאחרונה על ידי tnsilver ב 06/10/2012 14:50, נערך פעם 1 בסך הכל.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #5 

הפרוג'קטים הפשוטים הם פטיפונים טובים,שלא מצריכים יותר מידי התעסקות-רק שיכוונו כיאות את הראש ביחס לזרוע,ואתה דיי מסודר.מהפרוג'קט שלי (XPRESSION X1) אני מאוד נהנה,אבל גם מהלנקו L-75 שברשותי.
הלנקו שלך נבדק כמו שצריך? יש כמה דברים חשובים שחייבים להיות תקינים-תושבת הגומי שעליה הזרוע יושבת(מקור לצרות) והתמסורת של הפלטה-הנעת הגלגל.הדברים האלה חייבים להיות תקינים בלנקויים למינהם לפני שמתעסקים איתם,מדובר בפטיפונים מאוד ישנים (אך משובחים) שדורשים טיפול קפדני כדי להיות במיטבם.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

קוש, יש לך גם טכניקס SL לא? רציתי לשאול, מאוד מעניין אותי... בתור אדם שמבין ויודע איך לעשות השוואה באותם תנאים (ראש, הגברה...) האם אתה באמת שם לב להבדלים שמיעים בין הפטיפונים השונים? אם כן, מה הם :?: :?: :?:

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #7 

תראה,אני מאוד אוהב פטיפונים,ולמרות שיש לי שלושה שהשקעתי בהם,אני לא מחשיב את עצמי למומחה גדול בהם.
את הפרוג'קט,למשל,קניתי בזמנו עם ראש גראדו סילבר,כי זה מה שהיבואן אז המליץ ואני הקשבתי.מה לעשות,שהגראדו
נשמע נורא ואיום עם הפרוג'קט,ואני זרקתי אז לפח 900 שקל שהראש הזה עלה,גם כיוונון מחודש של הראש היחס לזרוע
לא עזר-עד היום זה היה הראש הכי גרוע ששמעתי,גם הסאניו הפושטית שיש במערכת סאניו המשולבת נשמעת הרבה יותר טוב מהגראדו הזה.היה לי אז מזל שיש לי חבר טוב שמבין מאוד בפטיפונים והכיוונים שלהם,רכשתי ממנו ראש MC של אודיו
טכניקה AT30E,ומאז בא לציון גואל,הפרוג'קט נשמע נהדר-מפורט,פתוח,עם באס מדויק, לא "גדול" (מאפיין ידוע אצל אודיו טכניקה).מאז צברתי יותר ניסיון-על הטכניקס SL-1210MK5 ניסיתי בהתחלה שני ראשי MM פשוטים,עד שהחלטתי שבגלל שאני אוהב את הסאונד של ראשי MC (הפירוט שלהם לעומת MM זה משהו ממכר) בגלל הפרוג'קט,אני הולך על ראש
MC לא יקר,ובחרתי באורטופון MC10 SUPER,והפעם כיוונתי את הראש ביחס לזרוע בעצמי-ופיקס-זה אחלה של שידוך
לפטיפון הזה.אני חושב שראש MC מהדגמים הלא יקרים הם שידוך טוב לפטיפון הזה,כי נראה לי שראשי MC יקרים יותר הם
גדולים מידי על הזרוע של הטכניקס,והיא לא תדע להפיק מהם "עוד".ראש MC "זול" הוא שידוך מאוזן (לפי דעתי) לפטיפון הזה.ובקשר ללנקו,עניין ההתאמה של הראש לזרוע היה מאוד לא פשוט במקרה הזה.שכב אצלי הרבה זמן במגרה ראש
MC HIGH OUTPUT של אורטופון שקניתי בזמנו ב"אדר" מתוך סקרנות.בהתחלה ניסיתי אותו על הטכניקס-והיה על הפנים-
כמה כיוונים שלא עשיתי,אי אפשר היה לקבל סאונד טוב מהשידוך הזה.על הלנקו גם היו לי ראשים פשוטים,אודיו טכניקה ירוק פושטי וראש של סאנסוי (שדווקא היה לא רע) עד "שאזרתי אומץ" ושידכתי לזרוע הפרימיטיבית של הלנקו (החוליה החלשה בפטיפון הזה) את האורטופון המודרני הזה,שתחשוב כמה שנים מפרידות בינהם,ואחרי לא מעט כיוונים
ומשחקים עם הזרוע,המשקל והאנטי סקייטינג שגרמו לי לקלל את לנקו והשוויצרים שבנו את הפטיפון ואת הדנים מאורטופון שיצרו ראש מעצבן כזה,הצלחתי-והוא נשמע נהדר כיום.מאפיין ברור שיש לטכניקס וללנקו על פני הפרוג'קט-
הסאונד של שניהם הוא "חם" יותר,עם עם באס קצת יותר מודגש,לעומת הפתיחות והצלילות שיש יותר לאודיו טכניקה,אך
עם באס פחות דומיננטי,וזה למרות,שבמקרה של הלנקו והטכניקס,שהם פטיפונים שונים אחד מהשני בכל דבר אפשרי.
כל המשחקים האלה עם הפטיפונים לימדו אותי אחד-שבסאונד אנלוגי קורים דברים מפתיעים שאתה לא מצפה להם,
ולא תמיד (כמו בחיים) שידוך שנראה טוב "על הנייר" בהכרח מתקיים כך במציאות.החוקים בסאונד אנלוגי לפעמים משתנים
בצורה שאתה לא מצפה לה-לטוב ולרע.
נערך לאחרונה על ידי Kosh ב 07/10/2012 0:05, נערך 3 פעמים בסך הכל.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

אני מסכים איתך. לא רק הציוד האנלוגי מפתיע. גם אתה הפתעת אותי עם תשובה מאוד מפורטת וחכמה. (Y)
אני שואל, משום שבאופן אישי, הגעתי עם השנים למסקנה (אולי מוטעית) שלפטיפון עצמו, בסופו של דבר, יש מעט מאוד השפעה. ה'קסם' לדעתי, טמון, כמו שציינת בתשובתך, בראש - אולי גם בזרוע.

יש לדעתי רמה מסויימת של פטיפונים, שהיא אופטימלית (כמו כל-אחד מהדגמים שברשותך) ושכל שקל שמשקיעים בלנסות להתעלות עליה, לא מחזיר תמורה הולמת. אני בכל אופן לא מצליח להבדיל בין הטורנס לטכניקס עם אותו ראש (אולי כי ההחלפה שאני עורך ביניהם קצת איטית).

באופן מצחיק, יש לי איזה פטיפון במחסן שאני משתמש בו לצבוע אובייקטים. הוא רק מסובב לי דברים בזמן שאני מרסס אותם בספריי. הוא יותר זקן ממני ויש עליו איזה 600 שכבות של צבע. אני אפילו לא יודע איזה פטיפון זה. ירשתי אותו מאבא שלי, שהשתמש בו לאותה מטרה, והוא ירש אותו מחבר שעשה בו אותו שימוש. פעם אחת כשאשתי לא היתה בבית, הכנסתי את הדבר המטונף הזה לסלון וחיברתי לו ראש נורמלי. נחש מה? חוץ מקצת עיוות במהירות הוא נשמע למעלה מסביר. נשמע קצת כמו זיגי סטארדסט ששאף בלון הליום. מצחיק.

האם יכול להיות שכול העסק הזה הוא שרלטנות אחת גדולה ושפטיפון הוא בעצם מכונה די פשוטה שכל מה שהיא צריכה לעשות זה להסתובב במהירות קבועה?

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #9 

פטיפון באמת צריך להיות פשוט אך טוב בכל חלקיו- אך גם בתחום הזה לא חסרו בעבר מוצרים גרועים שרק הרסו תקליטים..
בכל מקרה-צריך לשמור (נראה לי) על "ראש פתוח" בתחום הזה,ולא להגזים בקיצוניות לכאן או לכאן.למשל,פטיפון היי אנד
עם ראש זול מאוד או לחילופין ראש MC יקר על פטיפון גרוע.

buga
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 235
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #10 

מעבר לעניין הזרוע, המטרה העיקרית היא לנטרל את רעש הפעולה של הפטיפון עצמו. מנוע (ויברציות/חשמל) ומכניקה (בייחוד כשמדובר באוטומט.
וכאן נכנסים לתמונה מערכת בולמי הזעזועים, כמו בטורנס/לנקו וכו או השריון הכבד של פטפוני התקליטנים דוגמאת הטכניקס 1200.
זה לדעתי ההבדל העיקרי בין מכשיר מוצלח לג׳אנק.
כל השאר זה עניין של פיצ׳רז ופיצ׳פקס ונכנס להגדרות נוחות.
יש הרבה מחרשות פשוטות שישמען מעולה בהגברה טובה.

RoyM פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 16
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #11 

היי,

תודה על התשובות.
אני מבין שהלנקו מכשיר מצויין בעיקרו, אבל באמת שמאסתי בעיסוק סביבו. אני רק רוצה לשמוע את התקליטים שלי.
אני מבין את הכיף במכשירי וינטאג' אמיתיים, אבל כפי שאמרתם - כנראה שהבייבי הזה דורש השגחה קפדנית, שזה משהו שקשה לי לתת לו עכשיו.

אני חושב - למה לא לקנות את הפרוג'קט הזה, שלפי מה שאתם אומרים הוא מכשיר טוב, שיתן לי את האמינות ויכולת ההאזנה שאני מבקש. הלנקו ישאר במחסן ויום מן הימים אני מאמין שאתן לו את תשומת הלב הראויה.

מה דעתכם?

BennyO
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 972
נתן תודות: 487 פעמים
קיבל תודות: 213 פעמים

שליחה #12 

tnsilver כתב:
האם יכול להיות שכול העסק הזה הוא שרלטנות אחת גדולה ושפטיפון הוא בעצם מכונה די פשוטה שכל מה שהיא צריכה לעשות זה להסתובב במהירות קבועה?
...
יש לי טורנס 160 ולאחרונה נוסף מרנץ 6100 שהשמשתי. רצה המקרה ועל שניהם מורכב אותו ראש אורטופון OMB 5E.
אני יודע שראש בסיסי אבל נשמע לא רע בכלל לטעמי.
הטורנס כוןן ע"י מי שנחשב כמומחה.

המרנץ כוון על-ידי על פי ההוראות ב-user guide של הפטיפון:
1. יישור עם פלס
2. משקל - מציאת נקודת האפס וכיוון המשקל לפי הגדרות יצרן הראש
3. כיוון אנטי סקייטינג
4. מיקום המחט על גבי הראש - על העיגול של תקליטי 45 יש נקודה המסמנת את מיקום המחט.

אשמח למדריך מפורט אם יש כיוונים נוספים נדרשים...
ולעצם העניין - בחיבור לאותו מגבר אין הבדל שאני מסוגל לשמוע בסאונד

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

RoyM כתב:אני חושב - למה לא לקנות את הפרוג'קט הזה, שלפי מה שאתם אומרים הוא מכשיר טוב, שיתן לי את האמינות ויכולת ההאזנה שאני מבקש. הלנקו ישאר במחסן ויום מן הימים אני מאמין שאתן לו את תשומת הלב הראויה. מה דעתכם?
...
אם תביא לי את הלנקו הזה למשרד בשבוע הבא, אני אתן לו את תשומת הלב הזו אז, ולא ביום מן הימים. נראה לי שדי החלטת בעצמך. אתה לא צריך אישור של אף אחד. אין כאן מישהו שיבכה אם תרכוש פרוג'קט אבל לדעתי, ב-800 ש"ח שמבקשים על הפרוג'קט, יש אלטרנטיבות לא רעות אחרות. למשל:
  • Dual 1242 יד ראשונה ב-600 ש"ח - כאן
  • Gerrard ב-600 ש"ח - כאן
  • עוד Dual ב-550 ש"ח - כאן
  • Marantz 6110 (דומה לזה של BennyO) ב-700 ש"ח - כאן
  • BSR אנגלי (ללא מכסה) ב-280 ש"ח - כאן
  • Fisher חמוד מאוד ב-400 ש"ח - כאן

לפחות אחד מאלה חייב לעבוד כמו שצריך ולהשמע טוב. אם יש לך סבלנות - כדאי לך לבדוק אצל המוכרים.
אני לא לוחץ עליך לקנות וינטאז' - כמו שזה נראה או להמנע מפרוג'קט (שאני באופן אישי לא סובל). חלילה. לא זו הכוונה. העניין הוא שמהר מאוד אתה תגלה שראש טוב עושה את כל ההבדל. ביחס לפטיפון יד שנייה, בראש טוב צריך להשקיע. הרבה. אני פשוט חושב שכדאי לך לחסוך בפטיפון ולהשקיע בראש.

טומי

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #14 

עם הפרוג'קט יהיה לך הרבה פחות עם מה להתעסק מסביב-כמו שציינתי,הדגמים הפשוטים שלהם הם דיי PLUG & PLAY,
רק לוודא שהראש שמותקן עליו מכוון כמו שצריך.אם אין לך חשק להתעסק עם פטיפונים וינטאג'ים שאתה לא תמיד יכול
לדעת מה עבר עליהם-לך על הפרוג'קט.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #15 

tnsilver כתב:
RoyM כתב:אני חושב - למה לא לקנות את הפרוג'קט הזה, שלפי מה שאתם אומרים הוא מכשיר טוב, שיתן לי את האמינות ויכולת ההאזנה שאני מבקש. הלנקו ישאר במחסן ויום מן הימים אני מאמין שאתן לו את תשומת הלב הראויה. מה דעתכם?
...
אם תביא לי את הלנקו הזה למשרד בשבוע הבא, אני אתן לו את תשומת הלב הזו אז, ולא ביום מן הימים. נראה לי שדי החלטת בעצמך. אתה לא צריך אישור של אף אחד. אין כאן מישהו שיבכה אם תרכוש פרוג'קט אבל לדעתי, ב-800 ש"ח שמבקשים על הפרוג'קט, יש אלטרנטיבות לא רעות אחרות. למשל:
  • Dual 1242 יד ראשונה ב-600 ש"ח - כאן
  • Gerrard ב-600 ש"ח - כאן
  • עוד Dual ב-550 ש"ח - כאן
  • Marantz 6110 (דומה לזה של BennyO) ב-700 ש"ח - כאן
  • BSR אנגלי (ללא מכסה) ב-280 ש"ח - כאן
  • Fisher חמוד מאוד ב-400 ש"ח - כאן

לפחות אחד מאלה חייב לעבוד כמו שצריך ולהשמע טוב. אם יש לך סבלנות - כדאי לך לבדוק אצל המוכרים.
אני לא לוחץ עליך לקנות וינטאז' - כמו שזה נראה או להמנע מפרוג'קט (שאני באופן אישי לא סובל). חלילה. לא זו הכוונה. העניין הוא שמהר מאוד אתה תגלה שראש טוב עושה את כל ההבדל. ביחס לפטיפון יד שנייה, בראש טוב צריך להשקיע. הרבה. אני פשוט חושב שכדאי לך לחסוך בפטיפון ולהשקיע בראש.

טומי
...
טום,ה-BSR והגראררד שהראת בלינקים הם לא פטיפונים משובחים במיוחד (בלשון המעטה..)
ל-GARRARD היו שני דגמים טובים ומפורסמים,ה-301 וה-401,כל השאר דיי היו מחרשות,וגם ה-BSR-ים..בחלקם
אפילו אי אפשר לכוון את מיקום הראש ביחס לזרוע.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

Kosh כתב:טום,ה-BSR והגראררד שהראת בלינקים הם לא פטיפונים משובחים במיוחד (בלשון המעטה..)
ל-GARRARD היו שני דגמים טובים ומפורסמים,ה-301 וה-401,כל השאר דיי היו מחרשות,וגם ה-BSR-ים..בחלקם אפילו אי אפשר לכוון את מיקום הראש ביחס לזרוע.
...
:o לא אמרתי לרגע שאלה דגמי על - אמרתי שהם אלטרנטיבה (תקציבית) וגם טענתי שאחד מהם (סטטיסטית) צריך להיות תקין. חוץ מזה קלטת את הזרוע על ה-BSR הזה (P204 אם אני לא טועה - כולל את כל הכיוונונים האפשריים)? בשביל 280 ש"ח אני חושב שזה יופי של דיל.

תמונה

BTW: מיקום של ראש ביחס לזרוע זה בסך הכל שני ברגים בראש שמתהדקים על המסילה של השלה. שלה חדשה עולה 20 שקל. לא סיפור.

ובנוסף יש Thorens TD 115mk2 ב-650 ש"ח בהומלס. לחיפוש כאן - שזה כבר טוחן את פרוג'קט בכל דרך אפשרית.

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4149
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #17 

האמת לא יצא לי לשמוע פטיפון של פרוגקט ,
היה לי בזמנו איזה פונוסטייג שלהם שאהבתי מאוד .
אבל נראה לי סילבר שבסך הכל פרוגקט עושה אחלה מוצרים ,
עם רמת איכות וגימור פי כמה כמה מחברות אחרות באותו סכום כסף .

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'

שליחה #18 

tnsilver כתב:
Kosh כתב:טום,ה-BSR והגראררד שהראת בלינקים הם לא פטיפונים משובחים במיוחד (בלשון המעטה..)
ל-GARRARD היו שני דגמים טובים ומפורסמים,ה-301 וה-401,כל השאר דיי היו מחרשות,וגם ה-BSR-ים..בחלקם אפילו אי אפשר לכוון את מיקום הראש ביחס לזרוע.
...
:o לא אמרתי לרגע שאלה דגמי על - אמרתי שהם אלטרנטיבה (תקציבית) וגם טענתי שאחד מהם (סטטיסטית) צריך להיות תקין. חוץ מזה קלטת את הזרוע על ה-BSR הזה (P204 אם אני לא טועה - כולל את כל הכיוונונים האפשריים)? בשביל 280 ש"ח אני חושב שזה יופי של דיל.

תמונה

BTW: מיקום של ראש ביחס לזרוע זה בסך הכל שני ברגים בראש שמתהדקים על המסילה של השלה. שלה חדשה עולה 20 שקל. לא סיפור.

ובנוסף יש Thorens TD 115mk2 ב-650 ש"ח בהומלס. לחיפוש כאן - שזה כבר טוחן את פרוג'קט בכל דרך אפשרית.
...
הטורנס הזה הוא כבר באמת פטיפון איכותי.ומה יש לך כל כך נגד פרוג'קט? פה בארץ כל דבר עולה יותר,החל מבמבה
וקוטג',ועד לרכב,נדל"ן,וציוד סטריאו..סה"כ החברה הזאת היא אחת מהאחראיות הבלעדיות לכך שיש תחייה בעולם
בשנים האחרונות לפטיפונים.וזה שהם מייצרים בצ'כיה (בפראג) זה לא דבר רע.לפחות הם לא מייצרים בסין.אני לא
אומר את זה רק בגלל שיש לי פטיפון שלהם,עובדה שיש לי גם אחרים בנוסף.

tnsilver
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #19 

קוש, מי שבאמת אחראי לתחייה של פטיפונים בשנים האחרונות זה אתה ואני, חברי הפורום הזה ודומיו וכל אלה שמעולם לא עזבו את הפטיפונים הישנים שלהם - לא פרוג'קט. יש חברות כמו טכניקס\פנאסוניק (1972 - 2010) וטורנס שמעולם לא הפסיקו ייצור של פטיפונים ובטח לא נזדקקו ל-'תחייה'. הבעייה בישראל עם מחירים היא לא המוצרים אלא הקונים שאין להם שום מדיניות של תרבות צרכנית או מושג ירוק בקשר לכוח שלהם. היה איזה ניצוץ של התנהגות נכונה עם מרד הקוטג' לא מזמן - אבל זה נשכח מהר מאוד. כנ"ל לגבי פרוג'קט. רק בגלל שחברה מסויימת מייצרת פטיפונים מודרניים זה לא מצדיק את ההתנפלות המקומית. עדיין מדובר במוצרים באיכות בינונית (בלי קשר להיכן מיוצרים) במחירים חסרי פרופורציה. עד לנפילת חומת ברלין הפטיפונים של Tesla מעולם לא הצליחו לעבור אותה. מה נשתנה חוץ מהשם? אם היתה בישראל תרבות צרכנית - המחירים שלהם היו מקבלים קנה מידה נכון ואז הייתי מדבר אחרת. עד אז, יש אלטרנטיבות הרבה יותר מושכות.

RAMIRAMI68
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2548
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 263 פעמים

שליחה #20 

טומי , לגבי ה Thorens TD 115mk2 הוא נמכר ב 652 ש''ח על פי הפרסום ולא 650 ש''ח כפי שרשמת,אז תדייק בבקשה בפעם הבאה :lol: דרך אגב, ממוכרים שכאלה אני ממש,אבל ממש...בורח! ממש מרגיש...שופרסל :lol:
לגבי ההתנפלות על הפטיפונים או כל מוצר אחר,דווקא לא אמורה להיות בעיה עם זה,הרי ככל שיקנו יותר,השוק יוצף יותר וכך המחיר יצנח מטה.
תאר לך שהיתה התנפלות עולמית על 9090 או L300 הרי המחירים היו נמוכים בחצי ואף יותר כי כמעט בכל בית היה אותם כך שהדרישה המוגזמת למחירים כיום לא היתה קיימת.

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”