שקט ! ! !, רוצים לישון כאן. השכנים מתלוננים מרעש, מה עושים??
היי, רכשתי לפני כמה שבועות מערכת B&W MT60D מאוד מרוצה, אבל השכנים קצת פחות.
יש קיר אחד בסלון שבצדו השני נמצא חדר השינה של אחד השכנים.
האם יש איזה פתרון לבידוד הרעש?
שמעתי שיש ספוג אקוסטי, השאלה אם חוץ משאני ישמע יותר טוב, לשכנים יהיה פחות רעש?
תודה רבה.
יש קיר אחד בסלון שבצדו השני נמצא חדר השינה של אחד השכנים.
האם יש איזה פתרון לבידוד הרעש?
שמעתי שיש ספוג אקוסטי, השאלה אם חוץ משאני ישמע יותר טוב, לשכנים יהיה פחות רעש?
תודה רבה.
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
אם השימוש סביר ( העוצמות לא מטורפות ) והשעות סבירות ( לא 2 בלילה ).
אז אל תעשה כלום. שיתמודו.
אתה לא תשקיע עכשיו אלפי שקלים בגלל שלשכן מפריע הסרט שאתה רואה פעם בשבוע.
ליאור
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46364
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
levshirel,
אפשר ללכת עם החוק ולומר כי מותר לך לעשות רעש עם המערכת, אך רצוי לשמור על יחסי שכנות טובה, מלחמות עם שכנים זה לא משהו שתרצה להכנס אליו בכלל (*** בתיבת הדואר, שריטות על הרכב וכדומה).
שווה להכנס אל השכנים בזמן ניגון סרט ולהתרשם בעצמך מחומרת הבעיה.
אפשר ללכת עם החוק ולומר כי מותר לך לעשות רעש עם המערכת, אך רצוי לשמור על יחסי שכנות טובה, מלחמות עם שכנים זה לא משהו שתרצה להכנס אליו בכלל (*** בתיבת הדואר, שריטות על הרכב וכדומה).
שווה להכנס אל השכנים בזמן ניגון סרט ולהתרשם בעצמך מחומרת הבעיה.
- Galna
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 615
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 56 פעמים
לא צריך לרוץ ולהוציא אלפי שקלים על איטום אבל כן צריך להקשיב ולהתחשב ולא להגיד "על ה--- שלי..."Lior_M כתב:אם השימוש סביר ( העוצמות לא מטורפות ) והשעות סבירות ( לא 2 בלילה ).
ליאור...
Be the bigger man...
- esloan
- חבר ותיק

- תגובות: 2796
- נתן תודות: 160 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
עכשיו אני מבין את הקיר האקוסטי המרפד את סלונךziv_r כתב:levshirel,
שווה להכנס אל השכנים בזמן ניגון סרט ולהתרשם בעצמך מחומרת הבעיה....
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46364
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5077 פעמים
זה דווקא בכלל לא קשור לשכנים. עשיתי את זה בשביל לשפר את איכות השמע בסלון.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78860
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
נקודה חשובה - במרבית המקרים שכנים סובלים מבאסים. פעמים רבות הזזת פאזה והנמכת עוצמת הסאב יכולים לפתור בעיות כאלה.
כדאי גם לוודא שאתה מאזין בנקודת פיק של באסים שכן יתכן ויש לך גל עומד ואתה חושב שהם נמוכים ובפועל הם בווליום הזוי אצל השכנים... זה פחות נדיר מכפי שניתן לחשוב...
כדאי גם לוודא שאתה מאזין בנקודת פיק של באסים שכן יתכן ויש לך גל עומד ואתה חושב שהם נמוכים ובפועל הם בווליום הזוי אצל השכנים... זה פחות נדיר מכפי שניתן לחשוב...
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
ממש לא אמרתי לזרוק ז***,Galna כתב:לא צריך לרוץ ולהוציא אלפי שקלים על איטום אבל כן צריך להקשיב ולהתחשב ולא להגיד "על ה--- שלי..."Lior_M כתב:אם השימוש סביר ( העוצמות לא מטורפות ) והשעות סבירות ( לא 2 בלילה ).
ליאור...
Be the bigger man......
להיפך, פתחתי את דברי בשתי התניות.
שימוש בווליום סביר ושימוש בשעות סבירות.
אם שתיהן מתקימות אז עם כל הכבד לשכן ולשכנות הטובה ואני בעד שכנות טובה, זו סתם צרות עין.
מניסיון יש אנשים ש :
1. לא יכולים לראות מישהו אחר שנהנה
2. אוהבים להתלונן על כל דבר גם אם הוא לא באמת מפריע להם ברמה האישית.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
אולי כדאי לשקול דווקא את הזווית האישית שלך, ללא תלות בכלל אם השכנים "צודקים" או שזו סתם צרות עין והם לא יכולים לראות מישהו אחר שנהנה ו/או אוהבים להתלונן על כל דבר גם אם הוא לא באמת מפריע להם ברמה האישית, או כל ניתוח אחר של מה שקורה בצד של השכנים.
מהזווית שלך, כל פעם לפני או אחרי שתעלה את הווליום, תעלה בך דאגה אם הולכת להיות כאן בעייה, בין אם סקנדל ובין אם הפרעה "אמיתית" שלך להם, וזה יחזור כל פעם שייהייה איזשהו "בום" בבאסים או חריקות בגבוהים או יללות/שאגות באיזה סרט, או מה שזה לא יהייה.
דאגות כאלה עלולות לחבל ולהרוס את האפשרות להתמסר להנאה בצורה נקייה ונטולת אשמה.
אז אולי כן שווה לך, מטעמיך שלך, לקנות לעצמך את השקט הנפשי ואת ניקיון המצפון שלך ואת הפטור מדאגות.
המחיר הוא כמה אלפי שקלים, כנראה לא המון, קצת בלאגאן חד-פעמי, וקצת הקטנת החדר -- כנראה שכדאי לעשות קיר גבס על יד הקיר הקיים ובין שני הקירות לשים צמר סלעים, או מה שייעץ לך מומחה לאקוסטיקה, לא קבלן שיפוצים.
זה מה שעשיתי בדירה שלי, ולדעתי זה הצדיק כל שקל וכל מילימטר רבוע מהחדר. את המחיר שכחתי מזמן, אבל החופש עם המוסיקה נשאר שנים.
למחשבה, לא "האמת"
עמיר
מהזווית שלך, כל פעם לפני או אחרי שתעלה את הווליום, תעלה בך דאגה אם הולכת להיות כאן בעייה, בין אם סקנדל ובין אם הפרעה "אמיתית" שלך להם, וזה יחזור כל פעם שייהייה איזשהו "בום" בבאסים או חריקות בגבוהים או יללות/שאגות באיזה סרט, או מה שזה לא יהייה.
דאגות כאלה עלולות לחבל ולהרוס את האפשרות להתמסר להנאה בצורה נקייה ונטולת אשמה.
אז אולי כן שווה לך, מטעמיך שלך, לקנות לעצמך את השקט הנפשי ואת ניקיון המצפון שלך ואת הפטור מדאגות.
המחיר הוא כמה אלפי שקלים, כנראה לא המון, קצת בלאגאן חד-פעמי, וקצת הקטנת החדר -- כנראה שכדאי לעשות קיר גבס על יד הקיר הקיים ובין שני הקירות לשים צמר סלעים, או מה שייעץ לך מומחה לאקוסטיקה, לא קבלן שיפוצים.
זה מה שעשיתי בדירה שלי, ולדעתי זה הצדיק כל שקל וכל מילימטר רבוע מהחדר. את המחיר שכחתי מזמן, אבל החופש עם המוסיקה נשאר שנים.
למחשבה, לא "האמת"
עמיר
בזמנו -- זה הייה בסביבות 2001 -- הבאתי יועץ אקוסטי, שמדד קצת אצלי ואצל השכנים, ובסוף שאל: "נו, אז מה לדעתך כדאי לעשות?" ולקח 300 ש"ח.levshirel כתב:תודה רבה לך, אני חושב שאתה צודק, וזה בדיוק הדאגות שאני לא רוצה שיהיו לי. האם יש לך יועץ אקוסטי ששווה לפנות אליו לקבלת יעוץ מתאים.
תודה רבה....
אז לא נראה לי שאפנה אותך אליו, ואני אפילו לא זוכר את שמו כדי להזהיר אותך מפניו.
בוודאי יש כאן חבר'ה שיכולים להמליץ על אנשים ספציפיים מתוך ניסיון אישי איתם.
ברמת ההכללה, לא היכרות אישית (עדיין?
בהצלחה בכל מקרה!
עמיר