ההחלטה קשה
ברשותי מגבר סטריאו Camridge Audio Azur 740A, ואני מתלבט בין שני זוגות רמקולים רצפתיים בשבילו: סונוס פאבר האיטלקיים או אלקטרוקומפנייט הנורבגים.
את הנורבגים שמעתי עם המגבר שלי והם נשמעו מצוין, מסיבות טכניות את האיטלקיים שמעתי במגבר אחר וגם הם נשמעו טוב. לפני שאחליט על האיטלקיים אוכל לשמוע אותם עם המגבר שלי.
שניהם גם מוצעים במחיר אטרקטיבי, מתחת למחירון.
תוכלו לעזור לי בהתלבטות?
מה משמעות ההתנגדות הגבוהה - ohm 8 של האיטלקיים לעומת הנמוכה (4) של הנורבגים?
והאם זה יאתגר את המגבר שלי?
אשמח לקבל עזרה בניתוח טכני או כל עצה נוספת.
תודה לכם, סזר
את הנורבגים שמעתי עם המגבר שלי והם נשמעו מצוין, מסיבות טכניות את האיטלקיים שמעתי במגבר אחר וגם הם נשמעו טוב. לפני שאחליט על האיטלקיים אוכל לשמוע אותם עם המגבר שלי.
תוכלו לעזור לי בהתלבטות?
תודה לכם, סזר
- vladimir71
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 392
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 9 פעמים
מה שחשוב זה איך הם נשמעו עם המגבר שלך לטעמך , ולא מה נתונים טכניים .
על ה Electrocompaniet עשו סקירה יפה מאד באתר Hi Fi Music :
http://www.hifimusic.co.il/Electrocompa ... -i204.html
וגם מחו"ל :
http://www.electrocompaniet.no/files/re ... August.pdf
תכלס , שני החברות טובות , תתיחס למה עשה לך את זה הכי טוב , באס , גבוהים , מוסיקליות .
על ה Electrocompaniet עשו סקירה יפה מאד באתר Hi Fi Music :
http://www.hifimusic.co.il/Electrocompa ... -i204.html
וגם מחו"ל :
http://www.electrocompaniet.no/files/re ... August.pdf
תכלס , שני החברות טובות , תתיחס למה עשה לך את זה הכי טוב , באס , גבוהים , מוסיקליות .
נערך לאחרונה על ידי vladimir71 ב 13/10/2012 18:04, נערך פעם 1 בסך הכל.
- avilior
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
- נתן תודות: 191 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
תבדוק אם ניתן לקחת אותם הבייתה לבדיקה - כך תוכל לקבל החלטה מושכלת יותר.
כשאתה שומע שני רמקולים במקומות שונים, אתה לא יכול לזכור בדיוק לפרטים מה שמעת, אלא רק את חווית השמיעה.
האקוסטיקה היא אחד המרכיבים הכי חשובים בשמיעת מוזיקה וחשוב שהתנאים יהיו זהים כדי להחליט מה טוב יותר.
כמובן שלא תמיד זה אפשרי, אבל זו הדרך הנכונה לבצע בחירה שתהיה שלם איתה. אין תחליף ל-"לנסות בבית", כך גם אם קיבלת החלטה סופית תמיד תוכל לחזור בך תוך יום-יומיים - ודא שהחנות אכן נותנת שירות כזה.
בהצלחה, אין כמו להתרווח על הספה ולהנות מהתוצאה הסופית
כשאתה שומע שני רמקולים במקומות שונים, אתה לא יכול לזכור בדיוק לפרטים מה שמעת, אלא רק את חווית השמיעה.
האקוסטיקה היא אחד המרכיבים הכי חשובים בשמיעת מוזיקה וחשוב שהתנאים יהיו זהים כדי להחליט מה טוב יותר.
כמובן שלא תמיד זה אפשרי, אבל זו הדרך הנכונה לבצע בחירה שתהיה שלם איתה. אין תחליף ל-"לנסות בבית", כך גם אם קיבלת החלטה סופית תמיד תוכל לחזור בך תוך יום-יומיים - ודא שהחנות אכן נותנת שירות כזה.
בהצלחה, אין כמו להתרווח על הספה ולהנות מהתוצאה הסופית
- vladimir71
-
- חבר פעיל מאוד

אני חושב שזה לא ככ משנה , מה שמשנה איך זה נשמע עם מגבר שלך ומתאים לתקציב שלך .
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
רמקול 3WAY זה רמקול שיש לו 3 אלמנטים נפרדים וייעודיים לתדרים הגבוהים, ביניים ונמוכים - טוויטר, מידריינג' ווופר לבאס.סזר_פרנק כתב:תודה לכולכם!
מה המשמעות של ה"ways"?
הנורבגים - ways 2.5
האיטלקים - 3 ways
אם הולכים אחרי השמיעה, למי זה משנה יותר או פחות וייז?...
רמקול 2WAY (רוב המדפיים) זה רמקול שיש לו 2 אלמנטים נפרדים, טוויטר ומידריינג'-וופר, כאשר האחרון מטפל בכל טווח התדרים שמקיף את המיד ואת הבאס גם יחד.
רמקול 2.5WAY זה רמקול שיש לו 3 אלמנטים, אבל אין הפרדה מוחלטת ברמת התדרים שמופנים למידריינג' ולוופר.
רוב האנשים מוצאים שבאותה רמת איכות רמקול 3WAY עדיף על 2.5WAY, אבל הכל עניין של תקציב ואיכות, ורמקול 2.5WAY איכותי יהיה עדיף לרוב האנשים מרמקול 3WAY בסיסי...
בכל מקרה, כמו שכבר אמרו לך, זה בעיקר עניין של טעם אישי
- lenagen
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 9
- שם מלא: lenagen
- קיבל תודות: 1 פעם
סזר היקר, כמי שכבר היו לו רמקולים של אלקטרוקומפנייט, ולאחר שעשיתי סיבובים בהרבה חנויות וחיפשתי רמקולים בתקציב של עד 20k-אני די בטוח שאלה רמקולים שמחירם האמיתי הוא הרבה יותר גבוה ממה שהם מתומחרים בחנות. והכל בגלל שהחברה הנורבגית מייצרת הכל חוץ מרמקולים בד"כ....עניין של שיווק ושם מסחרי:(
כמי שמלמד פסנתר בחיי יום-יום ורגיל לשמוע מוסיקה קלאסית ויודע איך הכלים נשמעים במציאות, אני משוכנע שהם עולים באיכות של סאונד על המתחרים האיטלקיים. יש רק דבר אחד שאתה צריך לזכור אם תלך עליהם-הם אוהבים מרווח של לפחות חצי מטר מהקיר האחורי.
מקווה שעזרתי...
כמי שמלמד פסנתר בחיי יום-יום ורגיל לשמוע מוסיקה קלאסית ויודע איך הכלים נשמעים במציאות, אני משוכנע שהם עולים באיכות של סאונד על המתחרים האיטלקיים. יש רק דבר אחד שאתה צריך לזכור אם תלך עליהם-הם אוהבים מרווח של לפחות חצי מטר מהקיר האחורי.
מקווה שעזרתי...
תודה.lenagen כתב:כמי שמלמד פסנתר בחיי יום-יום ורגיל לשמוע מוסיקה קלאסית ויודע איך הכלים נשמעים במציאות, אני משוכנע שהם עולים באיכות של סאונד על המתחרים האיטלקיים. יש רק דבר אחד שאתה צריך לזכור אם תלך עליהם-הם אוהבים מרווח של לפחות חצי מטר מהקיר האחורי.
מקווה שעזרתי......
מדבריך אני מבין שאתה לא מכיר את האיטלקיים, נכון?
אם אתה הולך על הסונוס פבר תחליף גם מגבר. שכן, קמברידג' וסונוס הם לא חברים טובים. בנוסף, אתה מדבר פה על רמקולים בעלי אופי שונה.סזר_פרנק כתב:ברשותי מגבר סטריאו Camridge Audio Azur 740A, ואני מתלבט בין שני זוגות רמקולים רצפתיים בשבילו: סונוס פאבר האיטלקיים או אלקטרוקומפנייט הנורבגים.
תוכלו לעזור לי בהתלבטות?
תודה לכם, סזר...
בנוגע לכל הנתונים; אם שמעת את האלקטרוקומפנייט והם נשמעו לטעמך אז תקנה אותם ושים את הנתונים בצד. מדובר ברמקולים מאוד טובים. לי יש רמקול DIY שהוא 86DB על 4ohm ואני נהנה מכל רגע.
אגב, על-אף שאני מאוד אוהב את הרמקולים של סונוס פאבר, ה-Toy היא סדרה זוועתית, לטעמי.
אגב, על-אף שאני מאוד אוהב את הרמקולים של סונוס פאבר, ה-Toy היא סדרה זוועתית, לטעמי.
סונוס היא מהחברות הוותיקות והמוערכות בענף, ויש לה רמקולים מופלאים שעולים אלפים ועשרות אלפים - ביורו ... סידרת ה TOY היא כשמה - צעצוע ... יותר מתאים כנראה לק"ב. ברמת העיקרון הייתי הולך על הנורבגים. כמובן שצריך יהיה לשמוע עם ההגברה שלך, אבל כמו שאמרו לא צריך גם לפחד להחליף הגברה אם תמצא שילוב טוב יותר שיעבוד אצלך וייתן מה שאתה רוצה.
- Sagims
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1386
- נתן תודות: 267 פעמים
- קיבל תודות: 98 פעמים
- יצירת קשר:
עצה בישבלך גש לאמיר מארמה אודיו עם ההגברה שלך שם תוכל לשמוע את הרמקולים ... Electrocompaniet psf 1
אמיר בחור מקסים עם הרבה סבלנות למשוגעים כמונו הוא בעצמו משוגע לא קטן בתחום ו הקפה משובחחח ממליץ בחום
אמיר בחור מקסים עם הרבה סבלנות למשוגעים כמונו הוא בעצמו משוגע לא קטן בתחום ו הקפה משובחחח ממליץ בחום
תודה רבה לכם, עזרתם לי מאוד
ומה אתם אומרים על הזוג הזה? http://www.goodsound.com/equipment/focus_fs8.htm
תודה שוב, סזר
ומה אתם אומרים על הזוג הזה? http://www.goodsound.com/equipment/focus_fs8.htm
תודה שוב, סזר
- vladimir71
-
- חבר פעיל מאוד

נראים טוב מאד - הכי טוב לך תשמע באוזן שלך
תודה רבה. אבל יש לי בעיה -
קשה לי להשוות בין הצלילים של הרמקולים מכיוון שכל ציוד הקצה שונה. כששמעתי את הנורווגים רק המגבר היה מציאותי, אבל המקור וכל החיווט היו היי אנד, הרבה יותר מההדגמה שעשו לי בבית עם הסונוס פבר ויותר ממה שיהיה לי במציאות.
חשוב לי שיהיה חיבור טוב בין המגבר לרמקולים, אבל שאר הפרמטרים משתנים ובהדגמה בכלל לא ברור לי מה תהיה התוצאה.
קשה לי להשוות בין הצלילים של הרמקולים מכיוון שכל ציוד הקצה שונה. כששמעתי את הנורווגים רק המגבר היה מציאותי, אבל המקור וכל החיווט היו היי אנד, הרבה יותר מההדגמה שעשו לי בבית עם הסונוס פבר ויותר ממה שיהיה לי במציאות.
חשוב לי שיהיה חיבור טוב בין המגבר לרמקולים, אבל שאר הפרמטרים משתנים ובהדגמה בכלל לא ברור לי מה תהיה התוצאה.
- vladimir71
-
- חבר פעיל מאוד

זה הרע במיעוטו .סזר_פרנק כתב:תודה רבה. אבל יש לי בעיה -
חשוב לי שיהיה חיבור טוב בין המגבר לרמקולים, אבל שאר הפרמטרים משתנים ובהדגמה בכלל לא ברור לי מה תהיה התוצאה....
אם שמעת את המגבר עם רמקולים מסוימים ואהבת את התוצאה , לך על זה .