ההחלטה קשה

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
שלח תגובה
סזר_פרנק פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 17
נתן תודות: 13 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

ברשותי מגבר סטריאו Camridge Audio Azur 740A, ואני מתלבט בין שני זוגות רמקולים רצפתיים בשבילו: סונוס פאבר האיטלקיים או אלקטרוקומפנייט הנורבגים.
את הנורבגים שמעתי עם המגבר שלי והם נשמעו מצוין, מסיבות טכניות את האיטלקיים שמעתי במגבר אחר וגם הם נשמעו טוב. לפני שאחליט על האיטלקיים אוכל לשמוע אותם עם המגבר שלי.
שניהם גם מוצעים במחיר אטרקטיבי, מתחת למחירון.

תוכלו לעזור לי בהתלבטות?
מה משמעות ההתנגדות הגבוהה - ohm 8 של האיטלקיים לעומת הנמוכה (4) של הנורבגים?
והאם זה יאתגר את המגבר שלי?

אשמח לקבל עזרה בניתוח טכני או כל עצה נוספת.

תודה לכם, סזר

vladimir71
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 392
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שליחה #2 

מה שחשוב זה איך הם נשמעו עם המגבר שלך לטעמך , ולא מה נתונים טכניים .
על ה Electrocompaniet עשו סקירה יפה מאד באתר Hi Fi Music :

http://www.hifimusic.co.il/Electrocompa ... -i204.html

וגם מחו"ל :

http://www.electrocompaniet.no/files/re ... August.pdf

תכלס , שני החברות טובות , תתיחס למה עשה לך את זה הכי טוב , באס , גבוהים , מוסיקליות .
נערך לאחרונה על ידי vladimir71 ב 13/10/2012 18:04, נערך פעם 1 בסך הכל.

avilior
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1629
נתן תודות: 191 פעמים
קיבל תודות: 134 פעמים

שליחה #3 

תבדוק אם ניתן לקחת אותם הבייתה לבדיקה - כך תוכל לקבל החלטה מושכלת יותר.
כשאתה שומע שני רמקולים במקומות שונים, אתה לא יכול לזכור בדיוק לפרטים מה שמעת, אלא רק את חווית השמיעה.
האקוסטיקה היא אחד המרכיבים הכי חשובים בשמיעת מוזיקה וחשוב שהתנאים יהיו זהים כדי להחליט מה טוב יותר.
כמובן שלא תמיד זה אפשרי, אבל זו הדרך הנכונה לבצע בחירה שתהיה שלם איתה. אין תחליף ל-"לנסות בבית", כך גם אם קיבלת החלטה סופית תמיד תוכל לחזור בך תוך יום-יומיים - ודא שהחנות אכן נותנת שירות כזה.
בהצלחה, אין כמו להתרווח על הספה ולהנות מהתוצאה הסופית (b)

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #4 

חוזר על ההמלצות שניתנו כאן - תתעלם מהמספרים, קח אותם הבייתה ותבלה עם כל אחד לפחות שלוש שעות ברציפות. אם אחרי 3 שעות יש לך חשק להמשיך לשמוע והחיוך לא יורד מהפנים - קנה אותם מיידית.

סזר_פרנק פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תודה לכולכם!
מה המשמעות של ה"ways"?
הנורבגים - ways 2.5
האיטלקים - 3 ways

אם הולכים אחרי השמיעה, למי זה משנה יותר או פחות וייז?

vladimir71
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

אני חושב שזה לא ככ משנה , מה שמשנה איך זה נשמע עם מגבר שלך ומתאים לתקציב שלך .

efi1965
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1614
שם מלא: efi1965
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שליחה #7 

מבחינתך אין הבדל גדול בין הנתונים, כמו שאמרו לך הפתרון הטוב ביותר הוא לשמוע אותם אצלך בבית.
אם זה לא אפשרי קח את המגבר ושמע אותם בחנות, אתה חייב לשמוע אותם יחד.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #8 

סזר_פרנק כתב:תודה לכולכם!
מה המשמעות של ה"ways"?
הנורבגים - ways 2.5
האיטלקים - 3 ways

אם הולכים אחרי השמיעה, למי זה משנה יותר או פחות וייז?
...
רמקול 3WAY זה רמקול שיש לו 3 אלמנטים נפרדים וייעודיים לתדרים הגבוהים, ביניים ונמוכים - טוויטר, מידריינג' ווופר לבאס.

רמקול 2WAY (רוב המדפיים) זה רמקול שיש לו 2 אלמנטים נפרדים, טוויטר ומידריינג'-וופר, כאשר האחרון מטפל בכל טווח התדרים שמקיף את המיד ואת הבאס גם יחד.

רמקול 2.5WAY זה רמקול שיש לו 3 אלמנטים, אבל אין הפרדה מוחלטת ברמת התדרים שמופנים למידריינג' ולוופר.

רוב האנשים מוצאים שבאותה רמת איכות רמקול 3WAY עדיף על 2.5WAY, אבל הכל עניין של תקציב ואיכות, ורמקול 2.5WAY איכותי יהיה עדיף לרוב האנשים מרמקול 3WAY בסיסי...

בכל מקרה, כמו שכבר אמרו לך, זה בעיקר עניין של טעם אישי (Y) (f)

lenagen
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 9
שם מלא: lenagen

שליחה #9 

סזר היקר, כמי שכבר היו לו רמקולים של אלקטרוקומפנייט, ולאחר שעשיתי סיבובים בהרבה חנויות וחיפשתי רמקולים בתקציב של עד 20k-אני די בטוח שאלה רמקולים שמחירם האמיתי הוא הרבה יותר גבוה ממה שהם מתומחרים בחנות. והכל בגלל שהחברה הנורבגית מייצרת הכל חוץ מרמקולים בד"כ....עניין של שיווק ושם מסחרי:(
כמי שמלמד פסנתר בחיי יום-יום ורגיל לשמוע מוסיקה קלאסית ויודע איך הכלים נשמעים במציאות, אני משוכנע שהם עולים באיכות של סאונד על המתחרים האיטלקיים. יש רק דבר אחד שאתה צריך לזכור אם תלך עליהם-הם אוהבים מרווח של לפחות חצי מטר מהקיר האחורי.
מקווה שעזרתי...

horngad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 431
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #10 

רמקול זוג רצפתי Java CABASSE DALI MENTOR 6 תבדוק בזאפ בערך לפי המחיר שאתה רוצה לקנות מה האפשרויות כמובן שבזאפ המחירים יותר גבוהים

סזר_פרנק פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #11 

lenagen כתב:כמי שמלמד פסנתר בחיי יום-יום ורגיל לשמוע מוסיקה קלאסית ויודע איך הכלים נשמעים במציאות, אני משוכנע שהם עולים באיכות של סאונד על המתחרים האיטלקיים. יש רק דבר אחד שאתה צריך לזכור אם תלך עליהם-הם אוהבים מרווח של לפחות חצי מטר מהקיר האחורי.
מקווה שעזרתי...
...
תודה.
מדבריך אני מבין שאתה לא מכיר את האיטלקיים, נכון?

cavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #12 

סזר_פרנק כתב:ברשותי מגבר סטריאו Camridge Audio Azur 740A, ואני מתלבט בין שני זוגות רמקולים רצפתיים בשבילו: סונוס פאבר האיטלקיים או אלקטרוקומפנייט הנורבגים.
את הנורבגים שמעתי עם המגבר שלי והם נשמעו מצוין, מסיבות טכניות את האיטלקיים שמעתי במגבר אחר וגם הם נשמעו טוב. לפני שאחליט על האיטלקיים אוכל לשמוע אותם עם המגבר שלי.
שניהם גם מוצעים במחיר אטרקטיבי, מתחת למחירון.

תוכלו לעזור לי בהתלבטות?
מה משמעות ההתנגדות הגבוהה - ohm 8 של האיטלקיים לעומת הנמוכה (4) של הנורבגים?
והאם זה יאתגר את המגבר שלי?

אשמח לקבל עזרה בניתוח טכני או כל עצה נוספת.

תודה לכם, סזר
...
אם אתה הולך על הסונוס פבר תחליף גם מגבר. שכן, קמברידג' וסונוס הם לא חברים טובים. בנוסף, אתה מדבר פה על רמקולים בעלי אופי שונה.

cavi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2673
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #13 

בנוגע לכל הנתונים; אם שמעת את האלקטרוקומפנייט והם נשמעו לטעמך אז תקנה אותם ושים את הנתונים בצד. מדובר ברמקולים מאוד טובים. לי יש רמקול DIY שהוא 86DB על 4ohm ואני נהנה מכל רגע.
אגב, על-אף שאני מאוד אוהב את הרמקולים של סונוס פאבר, ה-Toy היא סדרה זוועתית, לטעמי.

ברקצ
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 252

שליחה #14 

סונוס היא מהחברות הוותיקות והמוערכות בענף, ויש לה רמקולים מופלאים שעולים אלפים ועשרות אלפים - ביורו ... סידרת ה TOY היא כשמה - צעצוע ... יותר מתאים כנראה לק"ב. ברמת העיקרון הייתי הולך על הנורבגים. כמובן שצריך יהיה לשמוע עם ההגברה שלך, אבל כמו שאמרו לא צריך גם לפחד להחליף הגברה אם תמצא שילוב טוב יותר שיעבוד אצלך וייתן מה שאתה רוצה.

Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1386
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #15 

עצה בישבלך גש לאמיר מארמה אודיו עם ההגברה שלך שם תוכל לשמוע את הרמקולים ... Electrocompaniet psf 1
אמיר בחור מקסים עם הרבה סבלנות למשוגעים כמונו הוא בעצמו משוגע לא קטן בתחום ו הקפה משובחחח ממליץ בחום

סזר_פרנק פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #16 

תודה רבה לכם, עזרתם לי מאוד :)
ומה אתם אומרים על הזוג הזה? http://www.goodsound.com/equipment/focus_fs8.htm

תודה שוב, סזר (b)

vladimir71
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #17 

נראים טוב מאד - הכי טוב לך תשמע באוזן שלך

סזר_פרנק פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #18 

תודה רבה. אבל יש לי בעיה -
קשה לי להשוות בין הצלילים של הרמקולים מכיוון שכל ציוד הקצה שונה. כששמעתי את הנורווגים רק המגבר היה מציאותי, אבל המקור וכל החיווט היו היי אנד, הרבה יותר מההדגמה שעשו לי בבית עם הסונוס פבר ויותר ממה שיהיה לי במציאות.
חשוב לי שיהיה חיבור טוב בין המגבר לרמקולים, אבל שאר הפרמטרים משתנים ובהדגמה בכלל לא ברור לי מה תהיה התוצאה.

vladimir71
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

סזר_פרנק כתב:תודה רבה. אבל יש לי בעיה -
קשה לי להשוות בין הצלילים של הרמקולים מכיוון שכל ציוד הקצה שונה. כששמעתי את הנורווגים רק המגבר היה מציאותי, אבל המקור וכל החיווט היו היי אנד, הרבה יותר מההדגמה שעשו לי בבית עם הסונוס פבר ויותר ממה שיהיה לי במציאות.
חשוב לי שיהיה חיבור טוב בין המגבר לרמקולים, אבל שאר הפרמטרים משתנים ובהדגמה בכלל לא ברור לי מה תהיה התוצאה.
...
זה הרע במיעוטו .
אם שמעת את המגבר עם רמקולים מסוימים ואהבת את התוצאה , לך על זה .

horngad
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 431
נתן תודות: 2 פעמים

שליחה #20 

נראה שכל הרמקולים שביד שנייה לא יתאימו למגבר שלך בשבילם אתה צריך מגבר יותר איכותי

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”