רסיבר מרנץ שחור 2216

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
שלח תגובה
sinemaskop פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

שלום לכולם

יש ברשותי רסיבר מרנץ 2216 שחור, משודך לרמקולים מדפיים focal v807, האם מיעוט הוואטים של המגבר הזה (16) מהווה מכשול לרמקולים? הצליל נשמע די טוב לאוזני
(מחובר לרסיבר פטיפון פרוג'קט דביוט וכן מחשב מק באמצעות dac v-II)

תודה

tomyeshuah
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1583
נתן תודות: 496 פעמים
קיבל תודות: 403 פעמים

שליחה #2 

עם נצילות די גבוהה של 92db לוואט (במרחק מטר) עבור הרמקלים אין סיבה שייוצר מכשול.
כל עוד מדובר בסביבת האזנה ביתית של חדר בגודל סביר ולא תשתגע עם הווליום אין סיבה שתהיה בעיה.

הדרך הטובה ביותר לשמור על מגבר \ רמקולים היא לדעת לשפוט ע"פ השמיעה כמובן, מהי נקודת הסף בעוצמת ההאזנה בשידוך בין שני המכשירים. כל עוד העוצמה סבירה ואין סימן לדיסטורשיין, הכל אמור להיות בסדר.

אישית, שמתי לב שאינני נוהג (בהאזנה למקורות עם עוצמה קבועה, כלומר לא DAC או מחשב) לעבור את השעה 10 בפוטנציומטר הווליום ברוב המגברים\רסיברים שברשותי.

ובנוסף: הרסיבר הנ"ל אמור להתמודד גם עם רמקולים נמוכי עכבה (impedance) של 4 אוהם כך שלא אמורה להיות בעית התחממות בעומס שלהם (בערך 8 אוהם). אך כפי שאני תמיד ממליץ, דאג לאוורר המכשיר (כמובן לא להניח ע"ג מכשירים אחרים ולוודא מרחק של 20 ס"מ לפחות לגובה).

תהנה מהמכשיר, ובמיוחד מהפיניש השחור המרשים והנדיר יחסית.

sinemaskop פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #3 

תודה על תגובתך

המגבר מאוורר כהלכה ובאמת לא נדרש "סיבוב" חד בפוטנציומטר כדי לשמוע היטב, פחות כמובן בdac ומחשב, אם כך לדעתי אין סיבה להחליף מגבר, הבמה והפירוט די יפים.

Kosh
סמל אישי של משתמש
גורו וינטאג'
גורו וינטאג'
תגובות: 4069
נתן תודות: 339 פעמים
קיבל תודות: 366 פעמים

שליחה #4 

גם לי יש מרנץ 2216 שחור..הפוקאל המדפיים האלה הם רמקולים קלים להנעה למדי,ובהחלט יתכן שה-16 וואט של ה-2216
מספיקים להם.
Vintage audio is a way of life

Retro audio is good for you

ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”