שלום לכולם
יש ברשותי רסיבר מרנץ 2216 שחור, משודך לרמקולים מדפיים focal v807, האם מיעוט הוואטים של המגבר הזה (16) מהווה מכשול לרמקולים? הצליל נשמע די טוב לאוזני
(מחובר לרסיבר פטיפון פרוג'קט דביוט וכן מחשב מק באמצעות dac v-II)
תודה
רסיבר מרנץ שחור 2216
-
sinemaskop
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 26
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
- tomyeshuah
- חבר ותיק

- תגובות: 1583
- נתן תודות: 496 פעמים
- קיבל תודות: 403 פעמים
עם נצילות די גבוהה של 92db לוואט (במרחק מטר) עבור הרמקלים אין סיבה שייוצר מכשול.
כל עוד מדובר בסביבת האזנה ביתית של חדר בגודל סביר ולא תשתגע עם הווליום אין סיבה שתהיה בעיה.
הדרך הטובה ביותר לשמור על מגבר \ רמקולים היא לדעת לשפוט ע"פ השמיעה כמובן, מהי נקודת הסף בעוצמת ההאזנה בשידוך בין שני המכשירים. כל עוד העוצמה סבירה ואין סימן לדיסטורשיין, הכל אמור להיות בסדר.
אישית, שמתי לב שאינני נוהג (בהאזנה למקורות עם עוצמה קבועה, כלומר לא DAC או מחשב) לעבור את השעה 10 בפוטנציומטר הווליום ברוב המגברים\רסיברים שברשותי.
ובנוסף: הרסיבר הנ"ל אמור להתמודד גם עם רמקולים נמוכי עכבה (impedance) של 4 אוהם כך שלא אמורה להיות בעית התחממות בעומס שלהם (בערך 8 אוהם). אך כפי שאני תמיד ממליץ, דאג לאוורר המכשיר (כמובן לא להניח ע"ג מכשירים אחרים ולוודא מרחק של 20 ס"מ לפחות לגובה).
תהנה מהמכשיר, ובמיוחד מהפיניש השחור המרשים והנדיר יחסית.
כל עוד מדובר בסביבת האזנה ביתית של חדר בגודל סביר ולא תשתגע עם הווליום אין סיבה שתהיה בעיה.
הדרך הטובה ביותר לשמור על מגבר \ רמקולים היא לדעת לשפוט ע"פ השמיעה כמובן, מהי נקודת הסף בעוצמת ההאזנה בשידוך בין שני המכשירים. כל עוד העוצמה סבירה ואין סימן לדיסטורשיין, הכל אמור להיות בסדר.
אישית, שמתי לב שאינני נוהג (בהאזנה למקורות עם עוצמה קבועה, כלומר לא DAC או מחשב) לעבור את השעה 10 בפוטנציומטר הווליום ברוב המגברים\רסיברים שברשותי.
ובנוסף: הרסיבר הנ"ל אמור להתמודד גם עם רמקולים נמוכי עכבה (impedance) של 4 אוהם כך שלא אמורה להיות בעית התחממות בעומס שלהם (בערך 8 אוהם). אך כפי שאני תמיד ממליץ, דאג לאוורר המכשיר (כמובן לא להניח ע"ג מכשירים אחרים ולוודא מרחק של 20 ס"מ לפחות לגובה).
תהנה מהמכשיר, ובמיוחד מהפיניש השחור המרשים והנדיר יחסית.
-
sinemaskop
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 26
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
תודה על תגובתך
המגבר מאוורר כהלכה ובאמת לא נדרש "סיבוב" חד בפוטנציומטר כדי לשמוע היטב, פחות כמובן בdac ומחשב, אם כך לדעתי אין סיבה להחליף מגבר, הבמה והפירוט די יפים.
המגבר מאוורר כהלכה ובאמת לא נדרש "סיבוב" חד בפוטנציומטר כדי לשמוע היטב, פחות כמובן בdac ומחשב, אם כך לדעתי אין סיבה להחליף מגבר, הבמה והפירוט די יפים.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
גם לי יש מרנץ 2216 שחור..הפוקאל המדפיים האלה הם רמקולים קלים להנעה למדי,ובהחלט יתכן שה-16 וואט של ה-2216
מספיקים להם.
מספיקים להם.
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100