מכירים תערובת מומלצת למכונה אוטומטית
לאחרונה התחדשתי במכונה אוטומטית,ניסיתי תערובות בית של קדמה וגם מאורו דה-לאקס.
רק המאורו נתן תחושה של קפיצת מדרגה (גם כאן לא יותר משתיים) אבל עדיין לא השתכנעתי שבחרתי נכון (לוותר על נספרסו).
האם יש מישהו בעל נסיון דומה והצלחה במציאת תערובת (לא משנה מהיכן) שנתנה תוצאות טובות ומעלה מזה?
אני רק מניח שהסיבה נעוצה בכך שהאוטומטית לא מאפשרת הידוק מתאים ושליטה על קצב החליטה,יחד עם זאת אם אצליח לשדרג את הטעם וה"גוף" של מנת האספרסו הכפולה שלי-שיחקתי אותה.
מקווה שבעזרתכם.
רק המאורו נתן תחושה של קפיצת מדרגה (גם כאן לא יותר משתיים) אבל עדיין לא השתכנעתי שבחרתי נכון (לוותר על נספרסו).
האם יש מישהו בעל נסיון דומה והצלחה במציאת תערובת (לא משנה מהיכן) שנתנה תוצאות טובות ומעלה מזה?
אני רק מניח שהסיבה נעוצה בכך שהאוטומטית לא מאפשרת הידוק מתאים ושליטה על קצב החליטה,יחד עם זאת אם אצליח לשדרג את הטעם וה"גוף" של מנת האספרסו הכפולה שלי-שיחקתי אותה.
מקווה שבעזרתכם.
הבעיה של המכונות האוטומטיות האלה שרמת המיצוי של הקפה שלהן לא מהמשובחות ביותר, אני חושב שיש חשיבות רבה לעובי הטחינה במכונות מסוג זה (על מנת ליצור מיצוי טוב יותר).
אם המכונה הזאת יש לה מטחנה משלה ואתה יכול לשחק עם עובי הטחינה, עשה זאת לכיוון טחינה דקה יותר.
הקפה של מאורו הוא מספיק "חזק" ואם אתה לא כל כך מרגיש אותו, אז לא נראה לי שתרגיש גם סוגים אחרים, למרות שגם הדנסי שווה בדיקה, אבל לפני כן תשחק עם הטחינה.
תתחדש ותהנה.
אם המכונה הזאת יש לה מטחנה משלה ואתה יכול לשחק עם עובי הטחינה, עשה זאת לכיוון טחינה דקה יותר.
הקפה של מאורו הוא מספיק "חזק" ואם אתה לא כל כך מרגיש אותו, אז לא נראה לי שתרגיש גם סוגים אחרים, למרות שגם הדנסי שווה בדיקה, אבל לפני כן תשחק עם הטחינה.
תתחדש ותהנה.
בחלק מהמכונות ניתן לקבוע גם את כמות הקפה וגם את עובי הטחינה. אם זה כך גם אצלך, נסה מצב בו הכמות היא מכסימאלית והטחינה הכי דקה.
בנוסף חבר שלי שהוא בעל מכונה אוטומטית התייעץ עם אחד ממוכרי תערובות הקפה המיובא שהמליץ לו על תערובות עשירות ברובוסטה שמתאימות לדעתו למכונות אוטומטיות. הוא אכן ניסה תערובות כאלה והיה מרוצה מהן יותר מאשר מתערובות של 100% ערביקה.
בסופו של דבר קפה הוא עניין של טעם, נסה, דגום ממקומות שונים, השווה ותמצא.
אם תתמקד ביצרני הקפה הקלוי המקומי, תקבל קפה טרי יחסית ותהנה יותר. למשל, מהקריאה בפורום גלעד שמחי (קפה נגרו) מקבל מחמאות רבות, צור עימו קשר ושאל אותו מה הוא ממליץ עבורך, יש עכשיו הנחה על הקפה שלו.
בהצלחה
בנוסף חבר שלי שהוא בעל מכונה אוטומטית התייעץ עם אחד ממוכרי תערובות הקפה המיובא שהמליץ לו על תערובות עשירות ברובוסטה שמתאימות לדעתו למכונות אוטומטיות. הוא אכן ניסה תערובות כאלה והיה מרוצה מהן יותר מאשר מתערובות של 100% ערביקה.
בסופו של דבר קפה הוא עניין של טעם, נסה, דגום ממקומות שונים, השווה ותמצא.
אם תתמקד ביצרני הקפה הקלוי המקומי, תקבל קפה טרי יחסית ותהנה יותר. למשל, מהקריאה בפורום גלעד שמחי (קפה נגרו) מקבל מחמאות רבות, צור עימו קשר ושאל אותו מה הוא ממליץ עבורך, יש עכשיו הנחה על הקפה שלו.
בהצלחה
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש לדניאל שטודינר מסקרטו secreto תערובת לאוטומטיות.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- lior_a
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 556
- נתן תודות: 186 פעמים
- קיבל תודות: 18 פעמים
יש לי מכונה זמנית אוטומטית (אני ממתין להגעת מכונה חדשה מחו"ל) והכפול שהיא עושה הוא פעמיים קצר. מעניין אם יש הבדל בטעם. לא בדקתיhosq כתב:ככל הידוע לי אין "כפול" במכונה אוטומטית, יש "ארוך", כלומר אותה כמות קפה עם יותר מים שבדכ מוביל לקפה דליל יותר
תקפיד על קפה טרי מקליה מקומית...