חיבור רמקולים ישנים. ממש ישנים...
שלום לכולם,
אז קודם כל קצת עלי - אני מבין בטכנולוגיה, אבל כמעט כלום בנושאי הרמקולים/אודיו.
אז ככה...
יש לנו שני רמקולים ישנים בבית, שהיו מחוברים פעם לרסיבר (נראה לי שזה היה רסיבר. הוא נזרק מזמן...) שהיה מחובר לפטיפון.
מהרמקולים יוצא חיבור עגול (מזכיר חיבור "בננה") ואליו מחובר מתאם שהופך את החיבור לכבל מפוצל עם מתכת חשופה בקצה. (מצורפות תמונות)
קנינו טלויזיה חדשה, שמאחוריה יש יציאת אודיו אופטית.
הרצון שלי -
לחבר את הרמקולים לטלויזיה.
ההעדפה היא שלחיצה על כפתור הווליום בשלט של הטלויזיה, תגביר גם את הרמקולים יחד איתה (מדובר בפועל על שלט של יס, שדרכו שולטים על הווליום של הטלויזיה).
צירפתי תמונות עם החיבורים והפרטים הרלוונטיים.
אני אשמח לדעת האם ואיך ניתן לעשות את זה...
תודה רבה והמשך חג שמח!!
אז קודם כל קצת עלי - אני מבין בטכנולוגיה, אבל כמעט כלום בנושאי הרמקולים/אודיו.
אז ככה...
יש לנו שני רמקולים ישנים בבית, שהיו מחוברים פעם לרסיבר (נראה לי שזה היה רסיבר. הוא נזרק מזמן...) שהיה מחובר לפטיפון.
מהרמקולים יוצא חיבור עגול (מזכיר חיבור "בננה") ואליו מחובר מתאם שהופך את החיבור לכבל מפוצל עם מתכת חשופה בקצה. (מצורפות תמונות)
קנינו טלויזיה חדשה, שמאחוריה יש יציאת אודיו אופטית.
הרצון שלי -
לחבר את הרמקולים לטלויזיה.
ההעדפה היא שלחיצה על כפתור הווליום בשלט של הטלויזיה, תגביר גם את הרמקולים יחד איתה (מדובר בפועל על שלט של יס, שדרכו שולטים על הווליום של הטלויזיה).
צירפתי תמונות עם החיבורים והפרטים הרלוונטיים.
אני אשמח לדעת האם ואיך ניתן לעשות את זה...
תודה רבה והמשך חג שמח!!
-
- המידע על הרמקולים
-
- היציאה המקורית של הרמקולים (מחובר אליה מתאם עם עוד כבל)
-
- היציאה הסופית של הרמקולים (בקצה הכבל המתאם)
רמקולים שמיועדים לעבוד עם הגברה חיצונית רגילה לא מתאימים לעבודה עם מגבר של טלויזיה, שהוא חלש מידי , שלא לדבר על על חוסר התאמה מבחינת עכבות. חיבור לא צתץאים כזה יכול לגרום נזק גם לרמקולים וגם למגבר.
אתה צריך לחבר את יציאות האודיו מהממיר של יס למגבר חיצוני שאליו תחבר את הרמקולים האלה.
יש מגברים קטנים וזולים (למשל, T-AMP ) שיכולים להתאים לעניין.
ארז
אתה צריך לחבר את יציאות האודיו מהממיר של יס למגבר חיצוני שאליו תחבר את הרמקולים האלה.
יש מגברים קטנים וזולים (למשל, T-AMP ) שיכולים להתאים לעניין.
ארז
סבבה. תודה!
ואז השליטה על הווליום תהיה דרך כפתור הווליום בשלט של יס, כמו היום?
כי היום הלחיצה בשלט של יס משנה את הווליום של הטלויזיה ולא של הממיר... (הבר של הווליום שאני רואה על המסך, שייך לטלויזיה)
אם אני אחפש מגבר ביד 2, לפי איזה פרמטרים אני אוכל לדעת אם הוא מתאים לי?
ואז השליטה על הווליום תהיה דרך כפתור הווליום בשלט של יס, כמו היום?
כי היום הלחיצה בשלט של יס משנה את הווליום של הטלויזיה ולא של הממיר... (הבר של הווליום שאני רואה על המסך, שייך לטלויזיה)
אם אני אחפש מגבר ביד 2, לפי איזה פרמטרים אני אוכל לדעת אם הוא מתאים לי?
שאלה טובה...פיסטוק כתב:ועוד נקודה...
זה בכלל שווה לי את המאמץ?
כי ראיתי מערכות רמקולים שלמות למכירה במאות בודדות של שקלים......
לא התרשמתי מהתמונה של הרמקולים שצרפת שמדובר ברמקולים איכותיים.
השלט של הממיר לא יכול לשלוט על עצמת הווליום של מגבר חיצוני. הוא מיועד לשליטה על הממיר ועל הטלויזיה.
לממיר אין הגברה פנימית.
ארז