בוקסי בוקס - אפשר להשתמש ב overscan כדי להעלים את הפסים השחורים?

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #1 

לא כל כך הבנתי כיצד משתמשים ב overscan בבוקסי...
נושא הפסים השחורים מטריף אותי - אני פשוט לא מסוגל לראות ככה סרטים אז אני משתשמש בזום של הבוקסי אבל אז מאבדים מידע בצדדים...

קראתי את כל המאמרים של עופר (כותונת הפסים וכו) :)

ואיך זה שסרטי "HD" ב YES משודרים על מסך מלא? מה הם עושים שאולי אפשר לעשות עם הבוקסי בוקס?

תודה

yuvalgol
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 35
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 0

מצטרף לשאלה

שליחה #2 

זה משגע את המוח

Eli_Semory
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #3 

oris74 כתב:לא כל כך הבנתי כיצד משתמשים ב overscan בבוקסי...
נושא הפסים השחורים מטריף אותי - אני פשוט לא מסוגל לראות ככה סרטים אז אני משתשמש בזום של הבוקסי אבל אז מאבדים מידע בצדדים...

קראתי את כל המאמרים של עופר (כותונת הפסים וכו) :)

ואיך זה שסרטי "HD" ב YES משודרים על מסך מלא? מה הם עושים שאולי אפשר לעשות עם הבוקסי בוקס?

תודה
...
ה-overscan בקופסה לא מיועד לבעיה שציינת, אלא לפיצוי על גודל שונה במסך עצמו.

לגבי התופעה שתיארת, סרטי קולנוע בד"כ מגיעים בפורמט 2.35:1 שהוא כמובן צר יותר מ-16:9 של המסך שלך.
אז מה עושים? אפשרות אחת היא letterboxing. לוקחים את הסרט, מתאימים אותו על מסך 16:9 מבלי לאבד את היחס המקורי. הפסים השחורים הם אותם אזורים שלא כוסו בסרט המקורי.
אפשרויות נוספות הם למתוח את הסרט כך שיכסה את הפסים השחורים, או לבצע זום ואז לאבד חלקים מהצד.
אין כאן קסמים או יש מאין ואני מניח שביס משתמשים בשיטה האחרונה שתיארתי (זום). לפעמים מוציאים לסרטים גרסאות מיוחדות שמתאימות למסכי 16:9. בגרסה כזו לפעמים הבמאי יושב וקובע אלו חלקים בצד יעלמו במהלך הצפיה.

בהנחה שהקובץ שאתה צופה בו אינו מכיל את הפסים השחורים בתוכו, כלומר במהלך ה-RIP דאגו להסיר אותם, תוכל בזמן הצפייה ללחוץ על מקש Z לעבור בין מצבי זום שונים שפותרים את הבעיה כמו שתיארתי למעלה.
מפתח בבוקסי

oris74 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 9455
שם מלא: אורי
נתן תודות: 1140 פעמים
קיבל תודות: 962 פעמים

שליחה #4 

אלי ברוך שובך!! :D

אני אכן משתמש באופצית הזום אבל כמו שציינת יש לזה מחיר של איבוד חלק מהתמונה בצדדים...
לגבי ה letterboxing - זה משהו שאני יכול לעשות בעצמי עם איזו תוכנה?

Eli_Semory
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 221
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #5 

oris74 כתב:אלי ברוך שובך!! :D

אני אכן משתמש באופצית הזום אבל כמו שציינת יש לזה מחיר של איבוד חלק מהתמונה בצדדים...
לגבי ה letterboxing - זה משהו שאני יכול לעשות בעצמי עם איזו תוכנה?
...
שוב, אין כאן פיתרון קסם. ברגע שמנסים להתאים סרט בפורמט אחד למסך בפורמט אחר, חייבת להיות פשרה כלשהיא.

letterboxing הוא מצב ברירת מחדל. במהלך ניגון הסרט תלחץ על מקש 'Z'. במצב NORMAL הסרט ינוגן ביחס המקורי וללא זום.
מפתח בבוקסי

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”