עזרה | מיקום רמקולים סטליטים בחדר יחסית קטן

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
TomOfek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 32
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום, רכשתי את המערכת סטליטים Lord של Pure Acoustics ואני מתכנן להרכיב אותה מחר...
אני אשמח לכמה שיותר עזרה בתכנון משום שהסיטואציה שלי יחסית ייחודית לטעמי משום שלא מדובר בסלון ואין לי את התנאי ישיבה האופטימיליים בשביל מערכת קולנוע ביתית סטנדרטית..

קודם כל כך נראה החדר:

מבט כללי על החדר מהכניסה
תמונה

קיר קדמי (השולחן שמולו אני יושב רוב הזמן וכולל את הלפטופ והטלוויזיה שרוב הזמן פועלת ברקע+משמשת מסך שני)
תמונה

קיר אחורי: כמובן שפחות מעניין
תמונה

המיטה ביותר ספציפי- משם אני רואה את רוב הסרטים כשאני יושב על הטלוויזיה
תמונה

מבט קרוב יותר על איזור שולחן שכולל גם את המגירה של הרסיבר
תמונה

העניין הוא כזה, רוב הזמן כשאני על המחשב אני שומע מוזיקה/סאונדטרק של משחקים

וכשאני רואה טלוויזיה וסרטים ומתכנן להשתמש ב5.1 אני נמצא על המיטה בפינה שממול למחשב

ככה שכמו ששמתם לב מאוד במצב מאוד לא "אופטימלי" ואני עדיין חשוב לנצל את המירב ממנו.

הרסיבר הוא פיוניר VSX 422

הרבה מהתכנון היהגם לשמוע מויקה בסראונד (אני יודע שזה פחות מומלץ אבל אני אוהב להיות כמה שיותר מוקף במוזיקה)

דגש אחרון, אני חייל ומדובר בדירת חיילים (חדרון) של הקיבוץ שלי, היא מאוד קטנה כזאת ואין לי הרבה תקציב מן הסתם אז זה הכי הרבה שיכולתי לעשות עם התקציב+המקום.... אשמח לעזרה להפוך את הקיים לכמה שיותר מוצלח

תודה מראש, תום

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #2 

לדעתי הפתרון הכי טוב יהיה להשאיר את הרמקולים שיש לך עכשיו על השולחן למטרות האזנה כשאתה יושב ליד השולחן, ולשתמש בסאטליטיים רק לטובת האזנה כשאתה על המיטה.

במקרה כזה, הייתי שם את הרמקולים הקדמיים והאחוריים ככל שניתן בפינות החדר בגובה התקרה ונותן להם זווית פנימה ולמטה לכיוון המיטה, ואת הסנטר הייתי שם ממש מעל או מתחת ל-TV, ומצודד אותו לכיוון המיטה באותה זווית כמו ה-TV (במילים אחרות, פשוט תניח אותו על ה-TV...)

זה מאוד רחוק מלהיות מושלם, אבל זה מה יש בהתחשב באילוצים שלך. :oops:

נ.ב. אם יש לך עצבים לשחק עם מיקומים שונים של הרמקולים, אז תנסה לשים אותם בגבהים שונים (גובה השולחן, גובה האוזניים וכד'...) כדי לראות מה נשמע לך הכי טוב...

TomOfek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

מה שאני חשבתי זה לכוון הכל לכיוון המרכז...

כלומר

סנטר מעל המחשב + 2 רמקולים מהצדים וגם לכיוון מרכז החדר ואז את האחוריים מולם וגם לכיוון המרכז ואת הסאב מתחת לשולחן

אני תמיד יכול להחליף בין המיקום של הטלוויזה למיקום של המחשב ולשים את הטלוויזיה במרכז השולחן ואת המחשב מצד שמאל ולשבת על הספה שנמצאת במרכז הקיר האחורי ליד המיטה (אפשר לראות אותה בתמונה של המיטה)

נשמע יחסית יותר אופטימלי לא?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #4 

למרכז אין משמעות מבחינת מיקום וכיוון הרמקולים. המשמעות למיקום היא איפה האוזניים שלך הולכות להיות רוב הזמן...

TomOfek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

תמונה

תמונה

זה לא נראה כל כך בגלל שהתמונה של הקיר האחורי היא לא ממוקדת למרכז אבל מדובר פחות או יותר על אותו קו

ככה גם אם אני נמצא מול השולחן ועם הכיול של הרסיבר אני אצליח להרוויח די הרבה מהרמקולים ואם אני ארצה לראות סרטים אני אוכל לשבת על הספה שנמצאת מאחורי

אתה אומר שאין בזה הגיון?

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #6 

אמרת שאתה בד"כ על המיטה ולא על הספה... (f)

הכי טוב שתעשה ניסויים במידת האפשר לפני שאתה מחליט. (Y)

TomOfek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

אם זה יהיה שינוי רדיקלי תמיד אפשר לשנות הרגלים :)

יש לי אפשרות לעשות ניוסיים בלי לחורר את הקיר שלי?

TomOfek פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #8 

טוב החלטתי כיצד אני רוצה למקם את זה....

אני אחליף בין המיקום של הטלוויזיה והמחשב על השולחן ככה שהטלוויזיה תהיה במרכז השולחן, הרמקולים יהיו משני הצדדים של הטלויזיה שהמסך שלה ישמש כמסך למחשב והסנטר ישב מעל הטלוויזיה וממול על הקיר השני יהיו שני האחוריים

תודה על העזרה, הרעיון להשאיר את המדפיים ממש עזר :)

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #9 

(f)

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”