בעיה עם בזק NGN במהירות 30M
הי חברים ,
הייתי מחובר לבזק\נטויזיון במהירות 10M ורציתי לשדרג לכיוון ה 30 .
באיזור שלי יש רשת NGN פרוסה ( כך הם טוענים) . נשלח אלי טכנאי בזק הביתה ולאחר בדיקה הוא אמר לי שאין לי אפשרות לקו מהיר מ 10 , שאלתי לפשר הבעיה , והוא אמר לי שהקו שמגיע ללוח בחוץ תקין , אבל בבית הוא מונחת מה שאומר שקוי טלפון אצלי בבית לא טובים!! . הבית הוא בית פרטי בין 10 שנים .
שאלתי מה צריך לעשות , והוא אמר להחליף את כל קוי הטלפון בבית , פחחחחחחחחח נראה לך ?
מה זה השטויות האלו , בכל אופן הוא חיבר אותי ל20M ( נתב VDSL NETGEAR) ואמר לי שיהיו לי הרבה ניתוקים בגלל שככל שהמהירות גבוהה יותר הראוטר רגיש יותר להנחתות קו.
אצל חבר שלי יש אותה בעיה . מישהו שמע על דבר כזה פעם ?
הייתי מחובר לבזק\נטויזיון במהירות 10M ורציתי לשדרג לכיוון ה 30 .
באיזור שלי יש רשת NGN פרוסה ( כך הם טוענים) . נשלח אלי טכנאי בזק הביתה ולאחר בדיקה הוא אמר לי שאין לי אפשרות לקו מהיר מ 10 , שאלתי לפשר הבעיה , והוא אמר לי שהקו שמגיע ללוח בחוץ תקין , אבל בבית הוא מונחת מה שאומר שקוי טלפון אצלי בבית לא טובים!! . הבית הוא בית פרטי בין 10 שנים .
שאלתי מה צריך לעשות , והוא אמר להחליף את כל קוי הטלפון בבית , פחחחחחחחחח נראה לך ?
מה זה השטויות האלו , בכל אופן הוא חיבר אותי ל20M ( נתב VDSL NETGEAR) ואמר לי שיהיו לי הרבה ניתוקים בגלל שככל שהמהירות גבוהה יותר הראוטר רגיש יותר להנחתות קו.
אצל חבר שלי יש אותה בעיה . מישהו שמע על דבר כזה פעם ?
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום,
לא שמעתי על דבר כזה, אבל לא חסר מוזרויות בבזק.
אצלי למשל, היה 8 מגה, ופתאום החלו המון ניתוקים.
הגיע טכנאי, ומשום מה טען, שבגלל בעיה כלשהי, ניתן לקבל לקבל רק עד 5 מגה.
לגבי NGN אין בכלל על מה לדבר, כי הם לא יגיעו לאזור, אפילו עוד חמישים שנה.
מה הפתרון?
לעבור להוט.
100 מגה בחבילת טוטאל. תכנים טסים.
אני יודע שזהו לא מצב אידיאלי, כי ככל שנותנים יותר כוח להוט , כך גם כוח הצרכן יורד.
אבל כנראה שאין ברירה.
אולי רק בצורה כזו, בבזק יתחילו להזיז את התחת (סליחה על הביטוי), וישפרו הן את רמת הטכנולוגיה והן את רמת השרות...
לא שמעתי על דבר כזה, אבל לא חסר מוזרויות בבזק.
אצלי למשל, היה 8 מגה, ופתאום החלו המון ניתוקים.
הגיע טכנאי, ומשום מה טען, שבגלל בעיה כלשהי, ניתן לקבל לקבל רק עד 5 מגה.
לגבי NGN אין בכלל על מה לדבר, כי הם לא יגיעו לאזור, אפילו עוד חמישים שנה.
מה הפתרון?
לעבור להוט.
100 מגה בחבילת טוטאל. תכנים טסים.
אני יודע שזהו לא מצב אידיאלי, כי ככל שנותנים יותר כוח להוט , כך גם כוח הצרכן יורד.
אבל כנראה שאין ברירה.
אולי רק בצורה כזו, בבזק יתחילו להזיז את התחת (סליחה על הביטוי), וישפרו הן את רמת הטכנולוגיה והן את רמת השרות...
- liranmishani
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 653
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
למרות שזה נשמע הזוי, ייתכן שבאמת צריך להחליף את הכבלים בתוך הבית.
זה באמת מוזר כאשר מדובר בבית בן 10 שנים, אבל זה יכול להיות מכל מיני סיבות.. נניח כבלים שמראש אינם תקינים ואינם עומדים בתקנים או כבלים זולים שהותקנו בבית.. בתים בקרבת ים - לחות קורוזיה...
לא חסרות צרות. אבל שתדע שבהחלט יש משמעות לכבלים שנמצאים בתור הקיר.
בכל מקרה, הייתי ממליץ לך לבקש מהם שיתקינו לך כבלים חדשים. אם הם נותנים לך שירות אז שיתנו.
ורק לידיעה, היה לי מקרה דומה עם הוט. לא זוכר בדיוק מה הייתה התקלה בזמנו, אבל כנראה איכות ירודה בשידור. פניתי אליהם והם עשו בדיקות ומצאו שהכבלים בקירות (גם בית פרטי) לא עמדו בתקן. הם החליפו את הכבלים בכל הבית. על חשבונם. הבעיה אכן נפתרה.
בהצלחה!
זה באמת מוזר כאשר מדובר בבית בן 10 שנים, אבל זה יכול להיות מכל מיני סיבות.. נניח כבלים שמראש אינם תקינים ואינם עומדים בתקנים או כבלים זולים שהותקנו בבית.. בתים בקרבת ים - לחות קורוזיה...
לא חסרות צרות. אבל שתדע שבהחלט יש משמעות לכבלים שנמצאים בתור הקיר.
בכל מקרה, הייתי ממליץ לך לבקש מהם שיתקינו לך כבלים חדשים. אם הם נותנים לך שירות אז שיתנו.
ורק לידיעה, היה לי מקרה דומה עם הוט. לא זוכר בדיוק מה הייתה התקלה בזמנו, אבל כנראה איכות ירודה בשידור. פניתי אליהם והם עשו בדיקות ומצאו שהכבלים בקירות (גם בית פרטי) לא עמדו בתקן. הם החליפו את הכבלים בכל הבית. על חשבונם. הבעיה אכן נפתרה.
בהצלחה!
לירן
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78931
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
אגב, הבית שלי שנבנה לפני כ 15 שנה כולל חיבור סיבאופטי. האירוניה היא שבזק סללה את זה כניסיון באיזורנרחב במודיעין אך מעולם לא השמישה את זה...
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
דווקא בקניון ובעיקר בסניף של קופת חולים, כבר מחוברים לסיב אופטי החדש...oferlaor כתב:אגב, הבית שלי שנבנה לפני כ 15 שנה כולל חיבור סיבאופטי. האירוניה היא שבזק סללה את זה כניסיון באיזורנרחב במודיעין אך מעולם לא השמישה את זה......
אני מניח שיש איזה וועד שכונה לא? אולי אפשר לארגן איזה משהו מול בזק שיפעילו את הסיב שנמצא בבניין שלך, המרכזייה שלהם קרובה אליך...
קשה לי להאמין שבזק על חשבונם יחליפו לי את כל החיווט בבית .
עדיף לחתוך את הורידים מאשר להעביר כבלים בצנרת המעצבנת הזו. ניסיתי להעביר מספר פעמים כבלי רשת על אותה צנרת יחד עם הטלפון , ירקתי דם !!
אני יודע שזה לא השירשור המתאים , אבל מה המשמעות לעבור להוט מבחינת מחיר .
אגב חוץ מהבעיה הזו אני די מרוצה מהשירות של בזק ( וגם נטויזיון) . אבל אני תקוע על 20M
עדיף לחתוך את הורידים מאשר להעביר כבלים בצנרת המעצבנת הזו. ניסיתי להעביר מספר פעמים כבלי רשת על אותה צנרת יחד עם הטלפון , ירקתי דם !!
אני יודע שזה לא השירשור המתאים , אבל מה המשמעות לעבור להוט מבחינת מחיר .
אגב חוץ מהבעיה הזו אני די מרוצה מהשירות של בזק ( וגם נטויזיון) . אבל אני תקוע על 20M
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
Yshneider
קודם כל, זה שרשור שלך.
אבל אם אתה רוצה משהו יותר ספציפי, אז בבקשה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... start=2775
קודם כל, זה שרשור שלך.
אבל אם אתה רוצה משהו יותר ספציפי, אז בבקשה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... start=2775
- hm32hm
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 892
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 54 פעמים
עברתי מסלול ארוך עם בזק עד שהגעתי ל 30M יציב עם PING נורמלי. מעל זה - לא עובד אצלי בגלל ריחוק הפיבר אופטי.
זה כלל החלפת ראוטרים , "ענף" בפילר מחוץ לבית , ועוד פרטים שונים ו 4-5 ביקורי טכנאים של בזק.
בדרך כלל הבעיה בתשתיות מחוץ לבית אבל לא תמיד מוכנים להשקיע בפתרון.
בזק צריכים להוכיח יכולת מהירות NGN של לפחות 20M בכניסה לבית (ארון חשמל) . פריסת הקווים בבית לא מעניינת אחרי ה מודם - יש פילטר לבידוד בין DATA ל קול.
זה כלל החלפת ראוטרים , "ענף" בפילר מחוץ לבית , ועוד פרטים שונים ו 4-5 ביקורי טכנאים של בזק.
בדרך כלל הבעיה בתשתיות מחוץ לבית אבל לא תמיד מוכנים להשקיע בפתרון.
בזק צריכים להוכיח יכולת מהירות NGN של לפחות 20M בכניסה לבית (ארון חשמל) . פריסת הקווים בבית לא מעניינת אחרי ה מודם - יש פילטר לבידוד בין DATA ל קול.
- liranmishani
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 653
- נתן תודות: 40 פעמים
- קיבל תודות: 20 פעמים
hm32hm,
מה כלל המסלול שלך עם בזק ואיך בסוף נפתרה לך בעיית הייציבות?
מה כלל המסלול שלך עם בזק ואיך בסוף נפתרה לך בעיית הייציבות?
לירן