רכבת ישראל - תכנון לו"ז לקוי פשוט לא ייאמן.
קודם כל גילוי נאות :
אני מרבה להשתמש ברכבת ישראל , והאמת , אני לא שותף לטענות הרבות לאזרחי המדינה נגד הרכבת -
אני משתמש בה בשעות הלילה הקטנות , שבזמנים אלה , היא דווקא בסדר.
אבל
אני נוסע לחו"ל וחוזר במוצאי שבת - וכשבדקתי לו"ז לתדהמתי הרבה גיליתי את זה:
אני מרבה להשתמש ברכבת ישראל , והאמת , אני לא שותף לטענות הרבות לאזרחי המדינה נגד הרכבת -
אני משתמש בה בשעות הלילה הקטנות , שבזמנים אלה , היא דווקא בסדר.
אבל
אני נוסע לחו"ל וחוזר במוצאי שבת - וכשבדקתי לו"ז לתדהמתי הרבה גיליתי את זה:
-
- יש רכבת ב 20:44 , והבאה אחריה רק 23:45. 3 שעות שאין רכבות שהנוסעים והנוחתים צריכים להתייבש בזמן שיכלו להגיע לכל אזור בארץ. חוצפה וחוסר אחריות.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
בלי קשר למקרה הספציפי של עבודות בפסי הרכבת (שזה מבורך, טוב שמשדרגים), אחרי שהשתמשתי עכשיו שבוע בתחבורה הציבורית המדהימה בברלין, אני מבין עוד יותר עד כמה אנחנו מדינת עולם שלישי.
חבל.
חבל.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
לא בכל השעות והכל עיניין של היצע וביקוש.
האם זה יהיה כלכלי שתהיה רכבת כל 15 דק' באמצע הלילה? מי ייסע בה?
אההה, ברור, אז יעלו את המחיר של כרטיס נסיעה כדי לכסות את ההפסדים של הרכבת בלילה ואנשים יתחילו לבכות....
אפרופו ברלין, גם שם הרכבות (S ו-U) לא פעילות כל היום 24/7....
האם זה יהיה כלכלי שתהיה רכבת כל 15 דק' באמצע הלילה? מי ייסע בה?
אההה, ברור, אז יעלו את המחיר של כרטיס נסיעה כדי לכסות את ההפסדים של הרכבת בלילה ואנשים יתחילו לבכות....
אפרופו ברלין, גם שם הרכבות (S ו-U) לא פעילות כל היום 24/7....
בסופי שבוע חלק מהרכבות התחתיות כן עובדות כל הלילה. קו U2 נדמה לי. או שאולי לפחות עד מאוחר לפנות בוקר. הבעיה המרכזית עם תחבורה ציבורית, לפחות זו היקרה לתפעול כמו רכבת תחתית ורכבת, היא שמחיר הכרטיס אף פעם לא מכסה את העלויות כדי שהשירות יהיה במחיר סביר. אז למה בכל זאת משקיעים בזה? כי יש לשירות תועלות נוספות שצריך להביא בחשבון. אם בלונדון לא היו רכבות ורכבות תחתיות, היא לא הייתה יכולה להתפתח כמו שהיא התפתחה - תיירות, מקומות עבודה, מיסים, חיסכון בזיהום אוויר וכו'. ברגע שמביאים את הדברים האלה בחשבון, רכבות מאוד כדאיות. אבל בשביל זה השירות צריך להיות אמין וזמין, כדי שאנשים יתייחסו אליו בתור משהו נגיש ויומיומי. זה אף לא יקרה בארץ, ולכן השירות תמיד יהיה נחלת שכבות חלשות, צעירים, חיילים וכו' - מי שאין להם ברירה יותר טובה. ראיתם פעם מישהו עם חליפה עולה על אוטובוס בארץ? בניו יורק ולונדון זה עניין רגיל. חבל.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78806
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
פעם בשעה זה בהחלט סביר. נראה שבגלל השיפוצים הם ביטלו שתי רכבות רציפות שם.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

Omri617, הלוואי עלינו כל 15 דקות.
בברלין יש בשעות היום והערב רכבת נון סטופ כל 2-5 דקות, ובלילות סופ"ש (שישי בלילה ושבת בלילה) יש רכבות בתדירות של 7-15 דקות, בלי להגזים!
שם זה כלכלי מאוד. בשעה 4 לפנות בוקר הרכבת שם מלאה באנשים צוהלים ושמחים החוזרים מבילוי. פשוט מדהים.
בימי חול בשעות הלילה יש אוטובוסי לילה, בתדירות של 15-30 דקות, הנוסעים באותם נתיבים של הרכבות.
החופשי יומי/שבועי/חודשי שקונים כמובן תקף להכל כולל אוטובוסים ביום ובלילה.
אם בארץ הייתה כזו תחבורה ציבורית, התושבים בהחלט היו משתמשים בזה כל הזמן במקום לקנות אוטו.
עופר, אמש נחתנו בנתב"ג, וחבר שלי רצה לנסוע לנתניה ברכבת (אין בנתיב הזה שום שיפוצים כרגע). נחתנו ב-2:30 ואת המזוודות אספנו ב-2:55.
הרכבת כבר יצאה ב-2:50 והבאה אחריה יוצאת ב-3:50.
ברור שהוא לקח מונית. זה טירוף לחכות כמעט שעה לרכבת כשאתה עייף וסחוט מהטיסה.
לגבי כלכלי - מה לגבי אינטרס לאומי? או אולי איך שאנחנו נראים בפני תיירים המגיעים לארץ ורואים איזו תחבורה ציבורית זוועתית יש לנו? ואפשר גם לתת פתרונות יצירתיים, למשל: אוטובוס לילה הנוסע בכבישים הריקים באותו נתיב של הרכבת כדי לחסוך בעלויות הפעלת רכבת עם מעט נוסעים, ע"י שימוש באותם כרטיסים.
בברלין יש בשעות היום והערב רכבת נון סטופ כל 2-5 דקות, ובלילות סופ"ש (שישי בלילה ושבת בלילה) יש רכבות בתדירות של 7-15 דקות, בלי להגזים!
שם זה כלכלי מאוד. בשעה 4 לפנות בוקר הרכבת שם מלאה באנשים צוהלים ושמחים החוזרים מבילוי. פשוט מדהים.
בימי חול בשעות הלילה יש אוטובוסי לילה, בתדירות של 15-30 דקות, הנוסעים באותם נתיבים של הרכבות.
החופשי יומי/שבועי/חודשי שקונים כמובן תקף להכל כולל אוטובוסים ביום ובלילה.
אם בארץ הייתה כזו תחבורה ציבורית, התושבים בהחלט היו משתמשים בזה כל הזמן במקום לקנות אוטו.
עופר, אמש נחתנו בנתב"ג, וחבר שלי רצה לנסוע לנתניה ברכבת (אין בנתיב הזה שום שיפוצים כרגע). נחתנו ב-2:30 ואת המזוודות אספנו ב-2:55.
הרכבת כבר יצאה ב-2:50 והבאה אחריה יוצאת ב-3:50.
ברור שהוא לקח מונית. זה טירוף לחכות כמעט שעה לרכבת כשאתה עייף וסחוט מהטיסה.
לגבי כלכלי - מה לגבי אינטרס לאומי? או אולי איך שאנחנו נראים בפני תיירים המגיעים לארץ ורואים איזו תחבורה ציבורית זוועתית יש לנו? ואפשר גם לתת פתרונות יצירתיים, למשל: אוטובוס לילה הנוסע בכבישים הריקים באותו נתיב של הרכבת כדי לחסוך בעלויות הפעלת רכבת עם מעט נוסעים, ע"י שימוש באותם כרטיסים.
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
גם אינטרס לאומי צריך לממן מאיפשהו. אז אין בעיה ישקיעו עוד כסף בתחבורה ציבורית, רק תגידו על חשבון מה....אולי נעלה את המיסים על הדלק עוד קצת? או את המע"מ בעוד אחוז?
הכל אינטרסים לאומיים. אבל אם אתם שואלים אותי איפה להשקיע - חינוך או עוד רכבת כל חצי שעה בלילה במקום כל שעה, אני מקווה שאתם מנחשים איפה הייתי משקיע....
הכל אינטרסים לאומיים. אבל אם אתם שואלים אותי איפה להשקיע - חינוך או עוד רכבת כל חצי שעה בלילה במקום כל שעה, אני מקווה שאתם מנחשים איפה הייתי משקיע....
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
לא צריך להיות על חשבון שום דבר. הממשלה וזרועותיה השונות לא רוצות להוציא כסף, חד וחלק. ושלא יספרו לי מעשיות על "השמיכה הקצרה". יש מספיק כסף בקופה לקנות שמיכה ארוכה יותר, אבל איו רצון לקנות אותה. אזרחי המדינה הזו (אנחנו) משלמים מספיק מיסים גם ככה, בלשון המעטה, ומקבלים בתמורה קדחת.MartinHSabag כתב:גם אינטרס לאומי צריך לממן מאיפשהו. אז אין בעיה ישקיעו עוד כסף בתחבורה ציבורית, רק תגידו על חשבון מה....אולי נעלה את המיסים על הדלק עוד קצת? או את המע"מ בעוד אחוז?
הכל אינטרסים לאומיים. אבל אם אתם שואלים אותי איפה להשקיע - חינוך או עוד רכבת כל חצי שעה בלילה במקום כל שעה, אני מקווה שאתם מנחשים איפה הייתי משקיע.......
.Anything can be done, but it's only done if it's done
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מצטער להגיד את זה, אבל זו בדיוק דרך המחשבה של השלטון בארץ, וחבל שכך. זו בדיוק הדרך להשאיר אותנו תקועים בסטטוס של מדינת עולם השלישי...MartinHSabag כתב:הכל אינטרסים לאומיים. אבל אם אתם שואלים אותי איפה להשקיע - חינוך או עוד רכבת כל חצי שעה בלילה במקום כל שעה, אני מקווה שאתם מנחשים איפה הייתי משקיע.......
אם התחבורה תהיה יעילה ונוחה, יותר ויותר אנשים גם ישתמשו בה, ואז היא תהיה גם רווחית לטווח זמן ארוך.
- gedkoz
- חבר ותיק

- תגובות: 1405
- נתן תודות: 72 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
רכבות ל/מנתבג זה בושה : כל שעה במהלך היום רגיל ובמוצאי חג/שבת 2רכבות עם 3 שעות הפרש.כל ה רכבות מלאות וגם איתם כבר היו עיכובים של עד שעה(!). עניין של חלוקת עוגה לא שייך כלל .וכסף שלא הולך לתחבורה ילך לחינוך של מגזר החרדי/דתי( לא לאומי)מספק אותך? מעבר לשעון חורף היה לפני שבועיים ותחבורה במוצאי שבת מתחילה עדיין ב 20-21 ...
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- dragon
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 154
- נתן תודות: 172 פעמים
- קיבל תודות: 32 פעמים
לא קשור. גם בן אדם עם מיליון דולר פנויים בבנק יכול להיות בגרעון... וזה עוד לפני שדנו בכלל בשאלה אם אכן יש גרעון - או שזה מה שהממשלה (קרי: פקידי האוצר) רוצה שנחשוב - וגם אם יש, כמה הוא גבוה, ובאילו מדדים הוא בא לידי ביטוי וכו' וכו' עוד אלף גורמים נוספים. אני ממש ממש לא מתרשם מהרמת ידיים אל על וזעקה "אבל המדינה בגרעון".
.Anything can be done, but it's only done if it's done
השאלה זה לא רק הגרעון, אלא על מה מוציאים כסף. הוצאה על תשתיות זו השקעה, ובמובן הזה גרעון זה כמו הלוואה. זה כמו להגיד, לא נחבר את הבית לחשמל, כי אנחנו בגרעון כי אנחנו חייבים לבנק מיליון וחצי. השקעה בתשתית כמו רכבת (או חינוך) שונה מ"השקעה" בישיבות, נגיד, כי מהישיבות אתה לא רואה שום תועלת (דתיים לא יסכימו איתי, אבל עוד לא ראיתי בבית קברות אדם אחד שמת באוהלה של תורה), אבל מרכבת או חינוך - כן.
כנוסע מתמיד של הרכבת, שנוסע בה כמעט מדיי יום, חרשתי כמעט את כל התחנות במדינה (מלבד דימונה ותחנות אפרוריות), אני יכול לציין שמאחוריי הרכבת יש בגן שלם והשחיתות חוגגת.
לו המדינה הייתה שמה מעט עין על מה שמתנהל שם המצב היה משתפר.
לגבי התחבורה ציבורית, אני חייב לציין שמורגש שיפור קל בשנים האחרונות, אך הוא עדיין אינו מה שמתנהל בחו"ל ונורמה יקית (גרמנית) ברמת הדיוק והתקנים וההתנהלות של התחבורה ציבורית. מובן שאנחנו מדינה קטנה, ומדינה מיוחדת שהצבא הוא פאקטור גדול ממנה והחיילים הם קודש, אך רמת החוסר מקצועיות בכל הקשור לאופי התחבורה ציבורית מזוויע. לכן לא תראו יותר מדי אנשים בחליפות ממתינים בתחנת אוטובוס ביולי-אוגוסט. "החוויה" של נסיעה מנקודה A ל-B במקומות מסוימות זה פשוט יכול להפך לסיוט. "להגנת הרכבת", היום במקרים רבים לקחת רכבת מבנימינה לת"א (רלוונטי אליי) ובחזור יוצא יותר כלכלי מאשר להוציא אוטו. נסיעה שכזו עולה 50 ש"ח להלוך חזור, ובאוטו עוברת את ה-50 ש"ח בקלות. החבל הוא שלא מודיעים בקופה שהנסיעה היא בעמידה/ברכבת בהמות (מה שקורה כשיש קצת לחץ ברכבת).
מרטין, תרשה לחזק את קודמי, המדינה בגרעון כי היא לא מתנהלת נכון. כמו שציינו לפני, גם אדם עם מיליון ספייר בבנק יכול בתוך לילה להיות באובר-דראפט אם יקנה מכונית של 2 מיליון ואז גם הוא יהיה בגרעון.
להגנת המדינה, היא יכולה לצאת מהמצב המסריח שהיא נכנסה אליו אם תקח את המושכות לידיים ותפעל בצורה חכמה. קשה לי לומר איפה הכבשה השחורה בכל הסיפור שלנו, אבל אני בדיעה שאם מתכננים טוב הוצאות וכד', לא נכנסים למינוס, ואם כן הוא בשליטה/בידיעה שהיציאה ממנו מהירה.
החוכמה היא לדעת מה המצב הקיים, איפה להשקיע יותר ואיפה פחות. ואם צריך וזה כדאי, לשים כסף בהשקעה עתידית, לדוגמה: חינוך כפי שעשו בסינגפור.
לו המדינה הייתה שמה מעט עין על מה שמתנהל שם המצב היה משתפר.
לגבי התחבורה ציבורית, אני חייב לציין שמורגש שיפור קל בשנים האחרונות, אך הוא עדיין אינו מה שמתנהל בחו"ל ונורמה יקית (גרמנית) ברמת הדיוק והתקנים וההתנהלות של התחבורה ציבורית. מובן שאנחנו מדינה קטנה, ומדינה מיוחדת שהצבא הוא פאקטור גדול ממנה והחיילים הם קודש, אך רמת החוסר מקצועיות בכל הקשור לאופי התחבורה ציבורית מזוויע. לכן לא תראו יותר מדי אנשים בחליפות ממתינים בתחנת אוטובוס ביולי-אוגוסט. "החוויה" של נסיעה מנקודה A ל-B במקומות מסוימות זה פשוט יכול להפך לסיוט. "להגנת הרכבת", היום במקרים רבים לקחת רכבת מבנימינה לת"א (רלוונטי אליי) ובחזור יוצא יותר כלכלי מאשר להוציא אוטו. נסיעה שכזו עולה 50 ש"ח להלוך חזור, ובאוטו עוברת את ה-50 ש"ח בקלות. החבל הוא שלא מודיעים בקופה שהנסיעה היא בעמידה/ברכבת בהמות (מה שקורה כשיש קצת לחץ ברכבת).
מרטין, תרשה לחזק את קודמי, המדינה בגרעון כי היא לא מתנהלת נכון. כמו שציינו לפני, גם אדם עם מיליון ספייר בבנק יכול בתוך לילה להיות באובר-דראפט אם יקנה מכונית של 2 מיליון ואז גם הוא יהיה בגרעון.
להגנת המדינה, היא יכולה לצאת מהמצב המסריח שהיא נכנסה אליו אם תקח את המושכות לידיים ותפעל בצורה חכמה. קשה לי לומר איפה הכבשה השחורה בכל הסיפור שלנו, אבל אני בדיעה שאם מתכננים טוב הוצאות וכד', לא נכנסים למינוס, ואם כן הוא בשליטה/בידיעה שהיציאה ממנו מהירה.
החוכמה היא לדעת מה המצב הקיים, איפה להשקיע יותר ואיפה פחות. ואם צריך וזה כדאי, לשים כסף בהשקעה עתידית, לדוגמה: חינוך כפי שעשו בסינגפור.
נערך לאחרונה על ידי Beta ב 13/10/2012 9:53, נערך 3 פעמים בסך הכל.
- boazj
- חבר ותיק

- תגובות: 2374
- נתן תודות: 155 פעמים
- קיבל תודות: 90 פעמים
מצטרף ל"בטה" ומוסיף.
חזרתי מקנדה בסוכות, וגילו לי שבחודש שאחרי החגים סגרו את הקו הוד-השרון תל-אביב לחודש ימים לטובת הרחבת המסילה !!!
הקו שלי לעבודה, ברמת החיל (בימים שאני לא באופניים).
כמות החודשים שהרכבות בישראל מושבתות לטוב הרחבת המסילות מדהימה.
אי אפשר לעבוד בחגים שאין תנועה ?
אי אפשר לבצע הרחבה באופן שהשירות יפגע באופן מינימלי ?
בכל מקום בעולם, סוגרים את המסילה למספר שעות ובסוף השבוע.
כאן בשיא העומס, סוגרים מסילה לחודש תמים, ובחודשים של שיאי ביקוש.
אבסורד, כבר אמרנו !?
בעז
חזרתי מקנדה בסוכות, וגילו לי שבחודש שאחרי החגים סגרו את הקו הוד-השרון תל-אביב לחודש ימים לטובת הרחבת המסילה !!!
הקו שלי לעבודה, ברמת החיל (בימים שאני לא באופניים).
כמות החודשים שהרכבות בישראל מושבתות לטוב הרחבת המסילות מדהימה.
אי אפשר לעבוד בחגים שאין תנועה ?
אי אפשר לבצע הרחבה באופן שהשירות יפגע באופן מינימלי ?
בכל מקום בעולם, סוגרים את המסילה למספר שעות ובסוף השבוע.
כאן בשיא העומס, סוגרים מסילה לחודש תמים, ובחודשים של שיאי ביקוש.
אבסורד, כבר אמרנו !?
בעז