התלבטות- מכונת קפסולות לקפה
-
TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 179 פעמים
- קיבל תודות: 299 פעמים
לאחר 15 חודשים עם מכונה של אספרסו קלאב, ולאחר חוסר שביעות רצון מהשירות הכולל ומההרגשה הכללית (זה התחיל מהרגע הראשון שהם שלחו לי את המכונה). החלטתי לשקול לעבור לחברה אחרת עם מכונה אחרת, בפרט כאשר הבדלי המחיר בשוטף אינם מהותיים.
אני חשבתי לקנות מכונה של נספרסו.
הקפסולות של נספרסו טעימות לי יותר ממה שיש לי היום עם אספרסו קלאב.
השאלה, האם יש אפשרויות אחרות שכדאי לשקול?
אני בעיקר שותה אספרסו, אך יכולות הקפוצ'ינו חשובות גם כן.
אני חשבתי לקנות מכונה של נספרסו.
הקפסולות של נספרסו טעימות לי יותר ממה שיש לי היום עם אספרסו קלאב.
השאלה, האם יש אפשרויות אחרות שכדאי לשקול?
אני בעיקר שותה אספרסו, אך יכולות הקפוצ'ינו חשובות גם כן.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יש גם לוואצה ביילו, אילי, קפסולות ברשתות מזון. אם אתה רוצה ללכת על בטוח ולא היית מרוצה מאספרסו קלאב אז נספרסו
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
TsurTriger
- כתב צילום

לא היתי מרוצה מאספרסו קלאב זה בלשון המעטה.
כל ההתנהלות שהייתה סביבי הייתה ממש מאכזבת, מרגע קבלת המכונה ועד היום (משום מה הצינורית להקצפה, אחרי 15 חודשים ושימוש של פחות מ400 קפסולות, הפסיקה לעבוד כמו שצריך).
כל מי שאני מכיר לא נתקל בבעיה עם נספרסו. מכונות שעובדות כבר למעלה מ3 שנים. דיברתי רבע שעה עם נספרסו בטלפון ולא קניתי כלום בסוף השיחה. הם גם לא ניסו לדחוף לי מוצרים. אלא נתנו לי הסבר מקצועי, נעים ואדיב. סיימתי את השיחה איתם עם הרגשה טובה, שבאמת אכפת להם מהלקוח לא פחות מהכסף שהם מרוויחים ממנו.
איך הקפה ורמת השירות (רמת השירות חשובה לי גם) של לוואצה?
מה זה אילי?
ד.א האם בסכומים האלה אפשר לשקול גם מכונות קפה ידניות?
(לא כולל את המטחנה)
או שבשביל מכונת קפה ידנית צריך להשקיע לפחות 3000 שח (פי 3 מההשקעה כרגע)?
כל ההתנהלות שהייתה סביבי הייתה ממש מאכזבת, מרגע קבלת המכונה ועד היום (משום מה הצינורית להקצפה, אחרי 15 חודשים ושימוש של פחות מ400 קפסולות, הפסיקה לעבוד כמו שצריך).
כל מי שאני מכיר לא נתקל בבעיה עם נספרסו. מכונות שעובדות כבר למעלה מ3 שנים. דיברתי רבע שעה עם נספרסו בטלפון ולא קניתי כלום בסוף השיחה. הם גם לא ניסו לדחוף לי מוצרים. אלא נתנו לי הסבר מקצועי, נעים ואדיב. סיימתי את השיחה איתם עם הרגשה טובה, שבאמת אכפת להם מהלקוח לא פחות מהכסף שהם מרוויחים ממנו.
איך הקפה ורמת השירות (רמת השירות חשובה לי גם) של לוואצה?
מה זה אילי?
ד.א האם בסכומים האלה אפשר לשקול גם מכונות קפה ידניות?
(לא כולל את המטחנה)
או שבשביל מכונת קפה ידנית צריך להשקיע לפחות 3000 שח (פי 3 מההשקעה כרגע)?
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

לא יודע לגבי רמת השירות של אף אחד.
Illy משווקים בחנויות קפה מכונות קפסולות אבל אין הרבה מבחר והם יקרות יחסית - לכן לא כל כך נפוצות.
לוואצה מוכרים הרבה - כמה אמין? יש כל מני דעות (גם לא כולם מרוצים מנספרסו אבל הסך הכל טוב שם)
מכונה ידנית זאת אופרציה אחרת. מבחינת עלות אפשר לקנות גאג'ה פיור ומטחנה בסיסית בעלות נמוכה מ 3000 אבל זה ידרוש ממך הרבה יותר מקפסולות.
צריך ללכת לחנות קפה ולראות - מבחינת נוחות וקלות תפעול הקפסולות מנצחות, באספרסו ידנית עדיפה.
Illy משווקים בחנויות קפה מכונות קפסולות אבל אין הרבה מבחר והם יקרות יחסית - לכן לא כל כך נפוצות.
לוואצה מוכרים הרבה - כמה אמין? יש כל מני דעות (גם לא כולם מרוצים מנספרסו אבל הסך הכל טוב שם)
מכונה ידנית זאת אופרציה אחרת. מבחינת עלות אפשר לקנות גאג'ה פיור ומטחנה בסיסית בעלות נמוכה מ 3000 אבל זה ידרוש ממך הרבה יותר מקפסולות.
צריך ללכת לחנות קפה ולראות - מבחינת נוחות וקלות תפעול הקפסולות מנצחות, באספרסו ידנית עדיפה.
-
TsurTriger
- כתב צילום

אני אוהב קפה. (בעיקר אספרסו לאחרונה, מתוך רצון להמעיט עם כמות מוצרי החלב שאני צורך).
חזק, בלי סוכר או ממתיק אחר.
כך שהטעם של הקפה עצמו חשוב לי.
אני מאמין שאני יוכל להסתדר עם מכונת קפה ידנית (יצא לי לעבוד עם אחת תעשייתית בכמעט שנתיים כשמלצרתי לפני תקופת הלימודים) ועם הטחינה של הקפה עצמו.
השאלה האם בסכום של 1000 שקל אפשר באמת לקבל (אפילו יד שנייה) מכונה ידנית טובה?
לא צריך את הטופ של הטופ, אך משהו אמין ושהקפה יוצא טוב.
או שבסכום הזה כדאי להישאר עם המכונות של נספרסו ומתחרותייה?
את שיקולי הנוחות אשאיר כרגע בצד, זה כבר עניין סובייקטיבי.
חזק, בלי סוכר או ממתיק אחר.
כך שהטעם של הקפה עצמו חשוב לי.
אני מאמין שאני יוכל להסתדר עם מכונת קפה ידנית (יצא לי לעבוד עם אחת תעשייתית בכמעט שנתיים כשמלצרתי לפני תקופת הלימודים) ועם הטחינה של הקפה עצמו.
השאלה האם בסכום של 1000 שקל אפשר באמת לקבל (אפילו יד שנייה) מכונה ידנית טובה?
לא צריך את הטופ של הטופ, אך משהו אמין ושהקפה יוצא טוב.
או שבסכום הזה כדאי להישאר עם המכונות של נספרסו ומתחרותייה?
את שיקולי הנוחות אשאיר כרגע בצד, זה כבר עניין סובייקטיבי.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

1000 זה נמוך למכונה ומטחנה גם ביד 2.
אבל, צריך לחפש - אם תמצא תעלה לפה ונראה.
חוצמזה - תמיד אפשר לקנות קפסולות שיהיה לאישה ולאורחים ומכונה ידנית בשבילך.
אבל, צריך לחפש - אם תמצא תעלה לפה ונראה.
חוצמזה - תמיד אפשר לקנות קפסולות שיהיה לאישה ולאורחים ומכונה ידנית בשבילך.
-
TsurTriger
- כתב צילום

תודה על התגובות הפרטניות והמהירות.
נשים בצד רגע את המטחנה. נניח ואני קונה קפה טחון (עד שיהיה לי כסף למטחנה).
האם אפשר למצוא מכונות ידניות ב1000 שח (אפילו יד שנייה)?
1000 שח רק בשביל המכונה עצמה.
נשים בצד רגע את המטחנה. נניח ואני קונה קפה טחון (עד שיהיה לי כסף למטחנה).
האם אפשר למצוא מכונות ידניות ב1000 שח (אפילו יד שנייה)?
1000 שח רק בשביל המכונה עצמה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
לקנות קפה טחון זה סיוט ובזבוז כסף מניסיון.
דרגת הטחינה עלולה לא להתאים הקפה יתקלקל אחרי יומיים או שלושה ואתה תשלם הרבה כסף על קפה אולי ברמה של קפסולות ופחות תהנה.
נספרסו זה באמת קפה טעים אבל הקפסולות יקרות ואין לי מושג מה הטיב של החלופיות הזולות יותר.
המכונה של הילו טובה לדעתי לא יודע לגבי השירות והקפסולות שלה הכי משתלמות בגלל המבצעים שיש עליהן שמורידים את המחיר ל1.5 שקלים לקפסולה.
המכונה של אילי טובה אבל הקפסולות מאוד יקרות יש לי אותה והפסקתי להשתמש בגלל המחיר גם אין מגוון גדול דבר שלי לא הפריע.
לדעתי אם אתה לא רוצה להשקיע במכונה ומטחנה (למרות שמצב הזה תשלם 70 אגורות לכוס קפה לעומת 2 שקלים בקפסולות) הפיתרון הכי טוב בשבילך הוא פודים.
תקרא על חברת קיס קפה קודם כל בפודים יש מגוון מאוד גדול של סוגי קפה דבר שני בחברה שהזכרתי נותנים מכונה תמורת התחייבות לרכישת פודים דיברתי איתם והם נשמעים לי בסדר גמור דבר שלישי יש לפעמים מבצעים על הפודים שמורידים אותם למחיר של שקל לפוד.
אולי אפילו תחפש מכונה יד שנייה של פודים כמו הפינוקיו זה אמור לעלות בערך 1000 ש"ח, בהצלחה.
דרגת הטחינה עלולה לא להתאים הקפה יתקלקל אחרי יומיים או שלושה ואתה תשלם הרבה כסף על קפה אולי ברמה של קפסולות ופחות תהנה.
נספרסו זה באמת קפה טעים אבל הקפסולות יקרות ואין לי מושג מה הטיב של החלופיות הזולות יותר.
המכונה של הילו טובה לדעתי לא יודע לגבי השירות והקפסולות שלה הכי משתלמות בגלל המבצעים שיש עליהן שמורידים את המחיר ל1.5 שקלים לקפסולה.
המכונה של אילי טובה אבל הקפסולות מאוד יקרות יש לי אותה והפסקתי להשתמש בגלל המחיר גם אין מגוון גדול דבר שלי לא הפריע.
לדעתי אם אתה לא רוצה להשקיע במכונה ומטחנה (למרות שמצב הזה תשלם 70 אגורות לכוס קפה לעומת 2 שקלים בקפסולות) הפיתרון הכי טוב בשבילך הוא פודים.
תקרא על חברת קיס קפה קודם כל בפודים יש מגוון מאוד גדול של סוגי קפה דבר שני בחברה שהזכרתי נותנים מכונה תמורת התחייבות לרכישת פודים דיברתי איתם והם נשמעים לי בסדר גמור דבר שלישי יש לפעמים מבצעים על הפודים שמורידים אותם למחיר של שקל לפוד.
אולי אפילו תחפש מכונה יד שנייה של פודים כמו הפינוקיו זה אמור לעלות בערך 1000 ש"ח, בהצלחה.
-
TsurTriger
- כתב צילום

אביב, מה זה פודים?
ממה שראיתי ברשת זה למעשה מעין קפסולות מנייר?
למעט המחיר, האם יש לפודים יתרון כלשהו על קפסולות?
האם פודים נשמרים טוב כפי שקפסולות נשמרות?
בקשר למכונת קפה ידנית, אם אני אחת כזו אני אקנה גם מטחנה.
האם 1000 שקל זה מספיק רק בשביל המכונה עצמה ביד שנייה?
ממה שראיתי ברשת זה למעשה מעין קפסולות מנייר?
למעט המחיר, האם יש לפודים יתרון כלשהו על קפסולות?
האם פודים נשמרים טוב כפי שקפסולות נשמרות?
בקשר למכונת קפה ידנית, אם אני אחת כזו אני אקנה גם מטחנה.
האם 1000 שקל זה מספיק רק בשביל המכונה עצמה ביד שנייה?
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
היתרון הגדול ביותר בפודים הוא בגיוון יש המון חברות טובות שמוציאות פודים סגפרדו בריסטוט מאורו ועוד.
אם תקנה נספרסו יהיה לך הרבה סוגים אבל כולם דומים בטעם.
תוכל לקנות מכונה יד שנייה בסיסית ב1000 שקלים חלקן הגדול באות גם עם מתאם פודים כך שתוכל להנות גם מקפה טחון וגם מפודים.
אם תקנה נספרסו יהיה לך הרבה סוגים אבל כולם דומים בטעם.
תוכל לקנות מכונה יד שנייה בסיסית ב1000 שקלים חלקן הגדול באות גם עם מתאם פודים כך שתוכל להנות גם מקפה טחון וגם מפודים.
-
TsurTriger
- כתב צילום

נשמע כמו רעיון טוב מכונה שמתאימה גם לפודים וגם לטחון.
כך, עד שאקנה מטחנה אוכל להשתמש בפודים.
אפשר כמה דגמים שכדאי לבדוק כדי שאוכל להתמקד על כיוון מסויים?
אני הדיוט בנושא הזה.
כך, עד שאקנה מטחנה אוכל להשתמש בפודים.
אפשר כמה דגמים שכדאי לבדוק כדי שאוכל להתמקד על כיוון מסויים?
אני הדיוט בנושא הזה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
מנסיוני, פודים היא לא שיטה מוצלחת. אולי היא טובה (כך נאמר לי) כאשר יש מכונה ייעודית לפודים בלבד, כמו פינוקיו/ספינאל (נדמה לי שזה שמה). כל הנסיונות שלי להכין קפה (אספרסו) מפודים במכונה המיועדת לקפה טחון לא נראו לי משכנעים. ניסיתי הרבה סוגים.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

פודים זה פודים - אין מה לעשוץ.
זה פתרון נוח יחסית למי שלא רוצה להתעסק. מכונה כמו גאג'ה אסקסו שמאפשרת חליטה של קפה טחון וגם פודים זה פתרון לא רע להתחלה.
(רק צריך גם מטחנה)
זה פתרון נוח יחסית למי שלא רוצה להתעסק. מכונה כמו גאג'ה אסקסו שמאפשרת חליטה של קפה טחון וגם פודים זה פתרון לא רע להתחלה.
(רק צריך גם מטחנה)
-
TsurTriger
- כתב צילום

תודה על העזרה.
במחשבה לעומק על האפשרויות נראה לי כרגע, עם כל האהבה שלי לקפה, שאני אוותר על מכונות ידניות ופודים ואלך על בטוח. על מה שאני מכיר, וזה קפסולות.
אולי בהמשך, שיהיה לי יותר כוח להתעסק ולחקור לעומק, אני אקנה גם מכונה ידנית.
כרגע, בתור סטודנט, נראה לי שהכי נוח ונכון עבורי זה מכונת קפסולות.
במחשבה לעומק על האפשרויות נראה לי כרגע, עם כל האהבה שלי לקפה, שאני אוותר על מכונות ידניות ופודים ואלך על בטוח. על מה שאני מכיר, וזה קפסולות.
אולי בהמשך, שיהיה לי יותר כוח להתעסק ולחקור לעומק, אני אקנה גם מכונה ידנית.
כרגע, בתור סטודנט, נראה לי שהכי נוח ונכון עבורי זה מכונת קפסולות.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
-
TsurTriger
- כתב צילום

גם לא ביד 2, גאגיה חדשה ניתן למצוא בכאלף שח
בכל אופן, האלטרנטיבה שלי לאספרסו היא קפה בוץ טרי ואיכותי, לעתים עם קצת חלב. קפסולה = אספרסו נחות, ובמיוחד בתור סטודנט (ולא רק), שני שקלים לכל מנת קפה זה טונה של כסף
בכל אופן, האלטרנטיבה שלי לאספרסו היא קפה בוץ טרי ואיכותי, לעתים עם קצת חלב. קפסולה = אספרסו נחות, ובמיוחד בתור סטודנט (ולא רק), שני שקלים לכל מנת קפה זה טונה של כסף
what's next?
-
TsurTriger
- כתב צילום

אתה שוברים אותי
איפה בארץ אפשר לראות את הגאגיה בפעולה?
והאם קפה טחון אפשר לשמור במקפיא כמו קפה שחור למשך חודש\חודשיים בין קנייה לקנייה?
האם יש עוד מכונות שכדאי לבדוק למעט הגאגיה?
איפה בארץ אפשר לראות את הגאגיה בפעולה?
והאם קפה טחון אפשר לשמור במקפיא כמו קפה שחור למשך חודש\חודשיים בין קנייה לקנייה?
האם יש עוד מכונות שכדאי לבדוק למעט הגאגיה?
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
בפעולה - לא יודע... אבל היא לא שונה ממכונה ידנית סינגל בוילר אחרת (בקיצור כל מכונה שעולה פחות מ 3 K ) קפוץ לכל חנות מתמחה, לרוב הם מאפשרים לשחק קצת בציוד
ראיתי שבקפה עולה מוכרים סט גאגיה+מטחנה ב 2K מבצע טוב
גם הקפה שלו טוב מאוד
קפה קלוי לא טחון אפשר להקפיא, זה קצת פרוצדורה אבל אפשרי
טחון לא
אספרסו זו שיטה מאוד מפונקת, כל סטיה בצורת ההכנה או באיכות/טריות הקפה מורגשת מיידית (זו הסיבה שגם מכונות אוטומטיות לא עושות עבודה טובה במיוחד) ככה שאפשר לשמור קפה טחון לבוץ אפילו חודש אבל באספרסו אתה תרגיש בבעיה אפילו יום אחרי הטחינה
ראיתי שבקפה עולה מוכרים סט גאגיה+מטחנה ב 2K מבצע טוב
גם הקפה שלו טוב מאוד
קפה קלוי לא טחון אפשר להקפיא, זה קצת פרוצדורה אבל אפשרי
טחון לא
אספרסו זו שיטה מאוד מפונקת, כל סטיה בצורת ההכנה או באיכות/טריות הקפה מורגשת מיידית (זו הסיבה שגם מכונות אוטומטיות לא עושות עבודה טובה במיוחד) ככה שאפשר לשמור קפה טחון לבוץ אפילו חודש אבל באספרסו אתה תרגיש בבעיה אפילו יום אחרי הטחינה
what's next?