ליטוש שיש - האם זה משהו שאפשר לעשות לבד?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
benyben123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 178
נתן תודות: 114 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #1 

שלום.

- מצב השיש בדירה שלי הוא, איך נאמר, לא משהו.
- אפשר לראות את התמונות
- הייתי שמח לעשות לחדש את השיש (ליטוש? פוליש? סילר? אלה כמה מונחים שנתקלתי בהם במהלך חיפוש בגוגל), אבל העלות היא בטח יקרה. מכיוון שהתקציב שלי מאוד מוגבל כרגע, הייתי שמח לעשות מה שאני יכול בעצמי (גם אם אכשל, לפחות למדתי משהו).

מאיפה מתחילים?

אשמח לקבל עצתכם.

תודה מראש

תמונה

תמונה

תמונה

תמונה

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5002
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 413 פעמים

שליחה #2 

מכיוון שמדובר על הריצפה ומדובר על פלחי שיש - ממליץ לך לקחת איש מקצוע ולא לנסות לבד.

AssafLots
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 609
נתן תודות: 120 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שליחה #3 

movieman כתב:מכיוון שמדובר על הריצפה ומדובר על פלחי שיש - ממליץ לך לקחת איש מקצוע ולא לנסות לבד.
...
חבוב, אני תומך בדעתו של המלומד מעלי, גם אם נגיד שתשכיר מכונת פוליש ותתנסה בעבודה איתה ומקסימום היא תעוף לך מהיד ותשבור לך חצי בית אני לא הייתי לוקח את הסיכון של להרוס את הריצוף עם הסילר..

בעעעעעעעע, רק המחשבה על הצעקות מהאישה עושות לי צמרמורת...

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3505
נתן תודות: 176 פעמים
קיבל תודות: 160 פעמים

שליחה #4 

מצטרף לקודמי...
סביר להניח שפוליש יספיק (פוליש קריסטלי לא אמור לעלות יותר מכמה מאות שקלים). לעומתו ליטוש שיש (נעשה בעבודה ידנית) עולה באזור ה 300 שקל למ"ר...
שחר

benyben123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

spacedude כתב:מצטרף לקודמי...
סביר להניח שפוליש יספיק (פוליש קריסטלי לא אמור לעלות יותר מכמה מאות שקלים). לעומתו ליטוש שיש (נעשה בעבודה ידנית) עולה באזור ה 300 שקל למ"ר...
...
כמו תמיד, מודה לכם מאוד על התשובות.

עניינה אותי מאוד ההערה האחרונה שלך. שליטוש שיש עולה בערך 300 ש"ח למ"ר. אני חשבתי ששיש חדש לגמרי עולה באזור ה 140 ש"ח למ"ר (כולל עבודה??). האם לא כך?
כי מה שמשתמע מכך זה שעדיף לקנות שיש חדש מאשר לעשות פוליש לקיים. וזה נשמע לי קצת הזוי.

אז...... :מבולבל:

תודה (:

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

benyben123 כתב:
spacedude כתב:מצטרף לקודמי...
...
כמו תמיד, מודה לכם מאוד על התשובות.

עניינה אותי מאוד ההערה האחרונה שלך. שליטוש שיש עולה בערך 300 ש"ח למ"ר. אני חשבתי ששיש חדש לגמרי עולה באזור ה 140 ש"ח למ"ר (כולל עבודה??). האם לא כך?
כי מה שמשתמע מכך זה שעדיף לקנות שיש חדש מאשר לעשות פוליש לקיים. וזה נשמע לי קצת הזוי.

אז...... :מבולבל:

תודה (:
...
יש ויש
לי בדירה היה שיש מסוג (פרלטות) 30X60 שעולה היום 270 שקל למ"ר.
בעלי הבית הקודמים שמו אותו, לטעמי הוא לא יפה. לאחרונה עשיתי שיפוץ מסיבי ופתחתי חלק גדול מהריצוף לצורך צנרת.
בסופו של דבר החלפתי לגרניט פורצלן בעלות של 170 שקל למ"ר (כולל עבודה) ועדיין יצא לי יותר זול מאשר להשלים את מרצפות השיש שבניתי (וכמו שאמרתי לטעמי הריצוף שלי עכשיו הרבה יותר יפה).

יש גם מרצפות שיש שיעלו מעל 600 שקל למ"ר בקלות.

לגבי ליטוש שיש, אני מניח שזה יקר כי זאת עבודה קשה (העובד צריך לשבת על הרצפה) ולעבור מרצפה מרצפה ולשייף אותה עם משחזת זוית ואני מניח שזאת פעולה שלוקחת לא מעט זמן לכל מרצפה.

מה שכן ראיתי בתים שעברו ליטוש שיש וזה אכן נראה מדהים.
שחר

benyben123 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #7 

spacedude כתב:
benyben123 כתב:

יש ויש
לי בדירה היה שיש מסוג (פרלטות) 30X60 שעולה היום 270 שקל למ"ר.
בעלי הבית הקודמים שמו אותו, לטעמי הוא לא יפה. לאחרונה עשיתי שיפוץ מסיבי ופתחתי חלק גדול מהריצוף לצורך צנרת.
בסופו של דבר החלפתי לגרניט פורצלן בעלות של 170 שקל למ"ר (כולל עבודה) ועדיין יצא לי יותר זול מאשר להשלים את מרצפות השיש שבניתי (וכמו שאמרתי לטעמי הריצוף שלי עכשיו הרבה יותר יפה).

יש גם מרצפות שיש שיעלו מעל 600 שקל למ"ר בקלות.

לגבי ליטוש שיש, אני מניח שזה יקר כי זאת עבודה קשה (העובד צריך לשבת על הרצפה) ולעבור מרצפה מרצפה ולשייף אותה עם משחזת זוית ואני מניח שזאת פעולה שלוקחת לא מעט זמן לכל מרצפה.

מה שכן ראיתי בתים שעברו ליטוש שיש וזה אכן נראה מדהים.
...

מעולה!!!
מהו גרניט פורצלן? תוכל להראות לי דוגמה של השיש שלך (או שיש דומה שהינו גרניט פורצלן)?

אני אוהב את המראה הנקי, ואת מה שהכי קל לנקות. זאת האמת. לאחרונה מישהו אמר לי שהעולם עבר לגרניט פורצלן, בניגוד לשיש (שהינו בעייתי משהו), אבל לא בדיוק ברור לי על מה מדובר.

וכמובן - תודה על התגובה.
...

spacedude
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

שיש הוא שיש וגרניט זה גרנטי, שני חומרים שונים.
היום מרצפים בעיקר בגרניט פורצלן ובקרמיקה. שניהם נחותים משמעותית משיש בכל מה שקשור לחוזק (חלק גם יגידו יופי).
שחר

TomerOz
סמל אישי של משתמש
טרול
טרול
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #9 

צריך לבצע ליטוש שיש מקצועי ולאחר מכן פוליש לרצפה

יש כאן הסבר על חידוש מרצפות > http://www.l1l1.co.il/crystal-polishing

itamars2
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2551
נתן תודות: 241 פעמים
קיבל תודות: 328 פעמים

שליחה #10 

מצד שני בקלות ניקוי במבחר האפשרויות וברגישות להכתמות הגרניט פורצלן לוקח.

לטעמי האישי אם יש לך שיש זה יותר יפה.

למיטב זכרוני מהתקופה שעשו אצל אמא שלי,יש 2 סוגים של פוליש.

1.פוליש רגיל שזו שיטת ניקוי אינטנסיבית.

2.פוליש יהלום שלמעשה מוריד שכבה מהשיש או המרצפת שזה מאוד מלכלך אבל יראה כמו חדש- בד"כ גם חורצים את כל הרובע ושמים רובע בגוון דומה לאבן פוליש לכל המשטח ואח"כ סילר לאיטום.

התוצאה מאוד יפה נראה כמו משטח שיש אחיד.

מיותר לציין שעולה הרבה יותר כסף מפוליש רגיל כי זה הרבה יותר עבודה וחומרים.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”