אפל: הבעיה במצלמת האייפון 5 – אתם לא מחזיקים אותה נכון
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73269
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3156 פעמים
אפל בתגובה לבעיית ההילה בתמונות: "אתם פשוט לא מחזיקים נכון את המכשיר"
גיזמודו הם הראשונים שדיווחו על זה:תקלה חדשה באייפון 5: המצלמה שורפת את התמונות
ההיסטוריה לעולם חוזרת: משתמשי אייפון 5 התלוננו על המצלמה במכשיר וטענו שהיא שורפת את התמונות בפינות; מספר ימים אחרי הפנייה למחלקת התמיכה של אפל, שלחו נציגי החברה תגובה מפתיעה ודי מדהימה: "אתם פשוט לא מחזיקים נכון את המכשיר"...
http://gizmodo.com/5949624/apples-offic ... nt-picture
הנה התגובה הרשמית של אפל:
http://support.apple.com/kb/TS4436
השוואת צילום בין מכשירי אייפון 4 ואייפון 5 (פורסם בגיזמודו):

משעשע, אך מי שהופך את זה למשעשע זה גיזמודו שמפרשנים את מה שאפל כתבו כך שיצא משעשע. יש פה הוצאת "דיבונת" קטנה על אפל.
אפל כותבים מה הסיבה. הם כמובן מתעלמים מכך שיש הרעה יחסית ל 4. אין להם הרבה מה לעשות, אז הם פשוט מסבירים.
ה "You're holding it wrong." זו הדרך של גיזמודו לעשות את זה מעניין ומשעשע אך זה לא לגמרי הגון. משתמע מכך שכביכול אפל מאשימים את המשתמש בשימוש לא נכון, וזה פשוט לא המקרה.
אפל כותבים מה הסיבה. הם כמובן מתעלמים מכך שיש הרעה יחסית ל 4. אין להם הרבה מה לעשות, אז הם פשוט מסבירים.
ה "You're holding it wrong." זו הדרך של גיזמודו לעשות את זה מעניין ומשעשע אך זה לא לגמרי הגון. משתמע מכך שכביכול אפל מאשימים את המשתמש בשימוש לא נכון, וזה פשוט לא המקרה.
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מה שבאמת משעשע זה ש"חורים ברשת" דווקא נותנים קרדיט, אבל דווקא למתחרים Engadget, אך כשלוחצים על הקישור של Engadget מגיעים לכתבה של Gizmodo.MartinHSabag כתב:זה אולי משעשע אבל זה שהאתרים הישראלים פשוט מתרגמים כל מה שגיזמודו כותבים, זה קצת פחות......
איזה חובבנים
משה
מה לעשות שזה בעקיפין התרגום לדברים שאפל רשמו.
הם טוענים שהסיבה קיימת בכל המכשירים (מתעלמים מכך שזה הרעה ביחס לאייפון 4) ואומרים ללקוחות שעל מנת לתקן את הצילום, צריך להחזיק אותו אחרת (להסתיר את האור עם היד השנייה). ברור שכולם יעשו מהתגובה הזאת מטעמים.
הם טוענים שהסיבה קיימת בכל המכשירים (מתעלמים מכך שזה הרעה ביחס לאייפון 4) ואומרים ללקוחות שעל מנת לתקן את הצילום, צריך להחזיק אותו אחרת (להסתיר את האור עם היד השנייה). ברור שכולם יעשו מהתגובה הזאת מטעמים.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
לפי מה שהבנתי מדובר בציפוי כלשהו שגורם לתופעה. יתכן שזה ציפוי אנטי רפלקטיבי שדווקא אמור לחדד את התמונה (אך נותן purple haze כאשר הוא נחשף ישירות לאור).
מעניין אם הציפוי נעשה על הסנסור עצמו או על הכיסוי.
האמת? לא יצא לי לצלם את השמש לאחרונה עם אף מצלמה ועוד יותר - אני חושב שצילום של שמש יכול לגרום די מהר לנזק גם לעיניים וגם למצלמה...
מעניין אם הציפוי נעשה על הסנסור עצמו או על הכיסוי.
האמת? לא יצא לי לצלם את השמש לאחרונה עם אף מצלמה ועוד יותר - אני חושב שצילום של שמש יכול לגרום די מהר לנזק גם לעיניים וגם למצלמה...
-
Huber
- חבר במועדון HT

עופר, זה לא רק בצילום של השמש, זה קורה במצבים אחרים בהם יש מקורות אור גלויים. די פשלה לדעתי ותגובה די ביזיונית במיוחד בהתחשב בעובדה שהמצב לא קורה בדיוק באותה התמונה עם האייפון הקודם.
"העקיפין" הזה זה כל ההבדל.osherov כתב:מה לעשות שזה בעקיפין התרגום לדברים שאפל רשמו.
הם טוענים שהסיבה קיימת בכל המכשירים (מתעלמים מכך שזה הרעה ביחס לאייפון 4) ואומרים ללקוחות שעל מנת לתקן את הצילום, צריך להחזיק אותו אחרת (להסתיר את האור עם היד השנייה). ברור שכולם יעשו מהתגובה הזאת מטעמים....
מה שכתבת פה עכשיו זה התרגום למה שהם כתבו.
ה "אתם פשוט לא מחזיקים נכון את המכשיר", זה לא תרגום, אלא הגחכה.
huber,
ברור שזו פשלה אבל התגובה של אפל לא ביזיונית אלא הדבר היחידי שהם יכולים להגיב (חוץ מריקול).
אם הם באמת היו מגיבים כמו שגיזמודו הגחיכו אז זו באמת הייתה תגובה ביזיונית, רק שזה לא קרה. בגלל זה אני מחדד את העיניין הזה. אפשר להאשים את אפל בהרבה דברים, ועכשיו גם בפשלה במצלמה, אך אי אפשר להאשים אותם פה בתגובה לא ראויה.
עכשיו, הרבה אנשים קוראים רק כותרות או פסקאות ראשונות, והם משוכנעים שאפל באמת הגיבה כך.
משה
-
Huber
- חבר במועדון HT

מסכים, אבל בעקיפין זה מה שהם אומרים, תחזיקו את המצלמה אחרת:
[left]Moving the camera slightly to change the position at which the bright light is entering the lens, or shielding the lens with your hand, should minimize or eliminate the effect.[/left]
תרגום מילולי ישיר אומר "הזזת המצלמה קלות לשינוי הזווית/מיצוב בה האור נכנס לעדשה, או הגנה על העדשה עם כף ידך, אמורה למזער או לפתור את הבעיה". בהחלט אפשר לתרגם את זה גם כ"תחזיקו את המצלמה אחרת". בהתחשב בכך שמכשיר מדגם קודם באותה תמונה באותה זווית לא מציג את הבעיה מוכיחה שהבעיה היא בעיית חומרה, ולהגיד ללקוח "תחזיק את המצלמה אחרת" זה פשוט התחמקות ולטעמי תגובה ביזיונית, במיוחד בהתחשב בכך שהם טוענים טענה שיקרית שזה נפוץ ב"רב המצלמות הקטנות, כולל בדורות הקודמים של האייפון", מה שהוכח כלא נכון:
[left]Most small cameras, including those in every generation of iPhone, may exhibit some form of flare at the edge of the frame when capturing an image with out-of-scene light sources.[/left]
[left]Moving the camera slightly to change the position at which the bright light is entering the lens, or shielding the lens with your hand, should minimize or eliminate the effect.[/left]
תרגום מילולי ישיר אומר "הזזת המצלמה קלות לשינוי הזווית/מיצוב בה האור נכנס לעדשה, או הגנה על העדשה עם כף ידך, אמורה למזער או לפתור את הבעיה". בהחלט אפשר לתרגם את זה גם כ"תחזיקו את המצלמה אחרת". בהתחשב בכך שמכשיר מדגם קודם באותה תמונה באותה זווית לא מציג את הבעיה מוכיחה שהבעיה היא בעיית חומרה, ולהגיד ללקוח "תחזיק את המצלמה אחרת" זה פשוט התחמקות ולטעמי תגובה ביזיונית, במיוחד בהתחשב בכך שהם טוענים טענה שיקרית שזה נפוץ ב"רב המצלמות הקטנות, כולל בדורות הקודמים של האייפון", מה שהוכח כלא נכון:
[left]Most small cameras, including those in every generation of iPhone, may exhibit some form of flare at the edge of the frame when capturing an image with out-of-scene light sources.[/left]
Huber,
יש פה דקות שהיא כל ההבדל.
אם אתה חושב שהבעייה הזו מצדיקה ריקול של אייפון 5, אז בסדר, כל תגובה חוץ מריקול תהיה בגדר ביזיונית.
אם זו בעייה שהיא פשוט בגדר בעייה משנית (לכל מכשיר יש אוסף של בעיות) ואינה מצדירה ריקול, וכך אני חושב, אז התגובה בסדר. לא רק שהיא מסבירה את העיניין אלא גם מסבירה איך אפשר להמנע ממנה.
יש הבדל של 180 מעלות בין הסבר ל workaround לבאג הזה, לבין ההגחכה של גיזמודו בסגנון "זו אשמת המשתמש". אפל לא האשימו את המשתמש ולא רמזו לכך. הם לא עד כדי כך מטומטמים.
אבי,
ברור שזו רגרסיה. לא ברור לאיזה נתינת דעת אתה מצפה.
זו לא בעייה בסדר גודל של הפשלה עם שירות המיפוי שלהם, שהם צריכים לצאת עם הודעה מיוחדת של "אשמנו" לעתונות.
זה באג משני. אני מבטיח לך שיש עוד הרבה רגרסיות באייפון 5, כמו בכל מכשיר שיוצא. השאלה שצריכה לעניין את מי שהולך לרכוש אייפון זה אם רגרסיה זה מה שמאפיין אותו, או שמדובר במשהו משני.
יש פה דקות שהיא כל ההבדל.
אם אתה חושב שהבעייה הזו מצדיקה ריקול של אייפון 5, אז בסדר, כל תגובה חוץ מריקול תהיה בגדר ביזיונית.
אם זו בעייה שהיא פשוט בגדר בעייה משנית (לכל מכשיר יש אוסף של בעיות) ואינה מצדירה ריקול, וכך אני חושב, אז התגובה בסדר. לא רק שהיא מסבירה את העיניין אלא גם מסבירה איך אפשר להמנע ממנה.
יש הבדל של 180 מעלות בין הסבר ל workaround לבאג הזה, לבין ההגחכה של גיזמודו בסגנון "זו אשמת המשתמש". אפל לא האשימו את המשתמש ולא רמזו לכך. הם לא עד כדי כך מטומטמים.
אבי,
ברור שזו רגרסיה. לא ברור לאיזה נתינת דעת אתה מצפה.
זו לא בעייה בסדר גודל של הפשלה עם שירות המיפוי שלהם, שהם צריכים לצאת עם הודעה מיוחדת של "אשמנו" לעתונות.
זה באג משני. אני מבטיח לך שיש עוד הרבה רגרסיות באייפון 5, כמו בכל מכשיר שיוצא. השאלה שצריכה לעניין את מי שהולך לרכוש אייפון זה אם רגרסיה זה מה שמאפיין אותו, או שמדובר במשהו משני.
משה
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
מי שרוכש את המכשיר על סמך ביצועי המצלמה (זה לא מופרך, אני מכיר לא מעט אנשים שזו אחת הסיבות העיקריות שבגללן הם רוכשים את המכשיר), מצפה אם לא לשיפור במצלמה (כפי שאפל הציגו את זה בהשקת המכשיר) אז לפחות לאותם ביצועים.
אם הביצועים ירודים ביחס לדור הקודם (שוב, לפי אפל,המצלמה דווקא שופרה) זו פשלה, ומישהו צריך לתת פיתרון (ולא, להסתיר את האור עם היד זה לא פתרון).
אני לא ממש יודע לאיזו נתינת דעת לצפות, אני רק יכול לומר לך שהתשובה של אפל לא ממש מספקת.
אם הביצועים ירודים ביחס לדור הקודם (שוב, לפי אפל,המצלמה דווקא שופרה) זו פשלה, ומישהו צריך לתת פיתרון (ולא, להסתיר את האור עם היד זה לא פתרון).
אני לא ממש יודע לאיזו נתינת דעת לצפות, אני רק יכול לומר לך שהתשובה של אפל לא ממש מספקת.
אם אתה טוען שזה מצדיק ריקול, אז אין ויכוח.
אין תגובה סבירה אחרת או פתרון אחר שאינו ריקול. פשוט לא קיים. זו לא בעיית תוכנה שאפשר לעשות לה update.
אם זה מצדיק או לא ריקול, זה דיון אחר, והוא מוכרע בסוף על ידי השיקולים של אפל.
בוא אשאל אותך, איזה תשובה כן הייתה יכולה לספק אותך?
אין תגובה סבירה אחרת או פתרון אחר שאינו ריקול. פשוט לא קיים. זו לא בעיית תוכנה שאפשר לעשות לה update.
בוא אשאל אותך, איזה תשובה כן הייתה יכולה לספק אותך?
משה
- AviBiton
- גורו HTmobile

- תגובות: 17346
- נתן תודות: 503 פעמים
- קיבל תודות: 358 פעמים
שוב, אין לי תשובה חד משמעית לגבי מה יספק אותי, אבל אני כן יודע שהתשובה הקיימת, לא כל כך מספקת אותי.
אתה נתת דוגמה לתשובה, ריקול.
כמובן שזה צעד דרסטי, במיוחד בהתחשב במספר המכשירים בחוץ ולהשלכות הכלכליות של צעד כזה.
אני חושב שמה שמקומם זה חוסר לקיחת האחריות.
תגידו שהמצלמה מצויינת, אבל בגלל שהחלפתם עדשה/הוספתם ציפוי או מה שלא יהיה, יכולים להיות עיוותים קלים ושריפת תמונות בקצוות במקרים קיצוניים של תאורה ישירה (זה מה שהבנתי שקורה, לא בדקתי לעומק).
אבל הקו המנחה (שהיה גם באנטנהגייט), שבו כל המכשירים והמצלמות הקטנות סובלות מאותם פגמים (בהתעלמות מוחלטת לכך שהתופעה לא היתה בדור הקודם) הוא מקומם.
הם ישר זורקים למערכה את כל המכשירים והמצלמות הקטנות בעולם, בלי להתייחס לשינוי שהם עשו ושגרם לתופעה.
אתה נתת דוגמה לתשובה, ריקול.
כמובן שזה צעד דרסטי, במיוחד בהתחשב במספר המכשירים בחוץ ולהשלכות הכלכליות של צעד כזה.
אני חושב שמה שמקומם זה חוסר לקיחת האחריות.
תגידו שהמצלמה מצויינת, אבל בגלל שהחלפתם עדשה/הוספתם ציפוי או מה שלא יהיה, יכולים להיות עיוותים קלים ושריפת תמונות בקצוות במקרים קיצוניים של תאורה ישירה (זה מה שהבנתי שקורה, לא בדקתי לעומק).
אבל הקו המנחה (שהיה גם באנטנהגייט), שבו כל המכשירים והמצלמות הקטנות סובלות מאותם פגמים (בהתעלמות מוחלטת לכך שהתופעה לא היתה בדור הקודם) הוא מקומם.
הם ישר זורקים למערכה את כל המכשירים והמצלמות הקטנות בעולם, בלי להתייחס לשינוי שהם עשו ושגרם לתופעה.
אין תגובה סבירה אחרת?! אולי היה כדאי להודות שקיימת רגרסיה לעומת המכשיר הקודם בגלל עיצוב שונה. להסביר שהמצב לא כזה נורא והתופעה קיימת ברמות כאלה ואחרות גם במכשירים אחרים.moco כתב:אם אתה טוען שזה מצדיק ריקול, אז אין ויכוח.
בוא אשאל אותך, איזה תשובה כן הייתה יכולה לספק אותך?...
לטעמי אפל ניסו להעלים את התופעה מתחת לראדר בהינף יד, בכף שזאת בעייה קיימת בכל מכשירי המובייל. ברגע שאתרים "עלו" על זה שיש כאן הרעה בתנאים ביחס למכשיר אייפון קודם, אז ההימור שלהם להשתיק את הסיפור כשל ומכאן נובעת גם ההגחכה של כל הסיפור הזה. מצד שני, אם מראש הם היו מודעים שיש כאן רגרסיה, זה היה בודאות עושה רעש גדול.
פשוט הפסידו בהימור ועכשיו הם משלמים על זה ("אפל טוענת שאתם לא מחזיקים את המכשיר נכון")
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14351
- נתן תודות: 990 פעמים
- קיבל תודות: 1220 פעמים
תגיד את זה למי ששילם 5,000 ₪למכשיר וחשב שעשה את עסקת חייוHDF כתב:לא נורא, יתקנו באייפון 5S....
- Gili_Regev
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5111
- שם מלא: גילי
- נתן תודות: 342 פעמים
- קיבל תודות: 134 פעמים
נראה לי שהוא היה ציני..טלHD כתב:תגיד את זה למי ששילם 5,000 ₪למכשיר וחשב שעשה את עסקת חייוHDF כתב:לא נורא, יתקנו באייפון 5S.......
...