ניתוק והפעלה מהירה של wifi בראוטר...
שלום לכולם,
הבית שלי מרושת קווית כולו בכבלי תקשורת בכל חדר, בסלון, פינת אוכל, מרפסת וכו'.
60% מהזמן אני עובד על הרשת הקווית ו40% באופן אלחוטי. כרגע כל פעם שאני מעוניין לעשות סוויץ' בינהם אני צריך להיכנס להגדרות הראוטר ולחבר או לנתק את ה-wifi.
האם יש אזושהי דרך אחרת, יותר מהירה, יותר נכונה ויותר יעילה לעשות זאת?
תודה מראש לכולם.
הבית שלי מרושת קווית כולו בכבלי תקשורת בכל חדר, בסלון, פינת אוכל, מרפסת וכו'.
60% מהזמן אני עובד על הרשת הקווית ו40% באופן אלחוטי. כרגע כל פעם שאני מעוניין לעשות סוויץ' בינהם אני צריך להיכנס להגדרות הראוטר ולחבר או לנתק את ה-wifi.
האם יש אזושהי דרך אחרת, יותר מהירה, יותר נכונה ויותר יעילה לעשות זאת?
תודה מראש לכולם.
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
לא ממש הבנתי - למה אתה צריך לחבר ולנתק את ה wifi?
אתה עובד עם מחשב נייד? אתה רוצה שהוא יתעדף את החיבור החוטי על פני האלחוטי? למה לא לכבות את הכרטיס האלחוטי שלו כשאתה מתחבר לרשת החוטית (למרות שלדעתי יש תעדוף אוטומטי של LAN ע"ג WLAN)?
אתה עובד עם מחשב נייד? אתה רוצה שהוא יתעדף את החיבור החוטי על פני האלחוטי? למה לא לכבות את הכרטיס האלחוטי שלו כשאתה מתחבר לרשת החוטית (למרות שלדעתי יש תעדוף אוטומטי של LAN ע"ג WLAN)?
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
אה, אתה חושש מה"קרינה הנוראה" של ה WiFi, או שיש לך סיבה אחרת?
אני לא אכנס לדיון הזה (פשוט כי נמאס לי קצת ממנו) אבל אם ככה אין לך דרך אחרת חוץ מלכבות את הרשת בנתב כל פעם (או לקנות נתב חוטי ולחבר אליו את הנתב האלחוטי כ-Access Point, ואז תוכל פשוט לנתק את הנתב האלחוטי מהחשמל. זה יהיה מהיר יותר מלהיכנס להגדרות ולכבות).
אני לא אכנס לדיון הזה (פשוט כי נמאס לי קצת ממנו) אבל אם ככה אין לך דרך אחרת חוץ מלכבות את הרשת בנתב כל פעם (או לקנות נתב חוטי ולחבר אליו את הנתב האלחוטי כ-Access Point, ואז תוכל פשוט לנתק את הנתב האלחוטי מהחשמל. זה יהיה מהיר יותר מלהיכנס להגדרות ולכבות).
זה תלוי בנתב שיש לך. ב- Tomato יש פיצ'ר שמאפשר לך לבצע פקודות כמו כיבוי/הדלקה של ה- wifi בלחיצה על כפתור בראוטר, כמו כפתור ה- WPS/SES. זאת קונפיגורציה שתלויה במשך הלחיצה.
הנה תמונה שמסבירה את זה: http://screenshots.portforward.com/rout ... nd_LED.htm
אם הראוטר של לא תומך ב- tomato, אולי קושחות צד שלישי אחרות יודעת לספק את הפיצ'ר הזה.
הנה תמונה שמסבירה את זה: http://screenshots.portforward.com/rout ... nd_LED.htm
אם הראוטר של לא תומך ב- tomato, אולי קושחות צד שלישי אחרות יודעת לספק את הפיצ'ר הזה.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
למה לא להשתמש בראוטר שיש לו לחצן הפעלה\ניתוק של WIFI...
פשוט, יעיל וחוסך שינוי הגדרות בכל פעם מחדש...
לדוגמה: TL-WR842ND
פשוט, יעיל וחוסך שינוי הגדרות בכל פעם מחדש...
לדוגמה: TL-WR842ND
נערך לאחרונה על ידי JEXY ב 04/10/2012 18:06, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני רכשתי אדימקס עם כפתור הפעלה כיבוי חיצוני.
למד מנסיוני
:
1) הכפתור בנתב הספציפי שקניתי מאד קטן ובמיקום מאד לא נוח כך שכל פעם שאני משתמש בו אני די מכאיב לעצמי באצבע ומתעצבן אז אני ממליץ לך אם אתה הולך על הפיתרון הזה לראות לפחות בתמונה או מהמלצה של חברים בפורום על מודל עם כפתור נוח.
2) כל פעם כשאני מנתק מפעיל את האלחוט עם הכפתור אז הנתב בעצם גם מפיל את הרשת הקווית לחצי דקה כךשזה מאד לא מתאים אם בדיוק אתה באמצע הורדה של משהו - גם פה אני ממליץ להתייעץ על מודל שיש למישהו ניסיון איתו כי אני מבטיח לך שאדימקס בשום מקום בחוברת ההפעלה לא מציינים שבלחיצת כפתור הפעלת אלחוט אין רשת קווית כחצי דקה
זה משהו שרק בעולם האמיתי אחרי שקנית מגלים...
בדיעבד אם אין משהו שעונה על שתי הנקודות שהעליתי הייתי פשוט מוסיף AP לרשת ומחבר את החוט חשמל שלו לחשמל רק כשאני גולש בטאבלט או מארח חבר שרוצה גישה מסמרטפון לאינטרנט
למד מנסיוני
1) הכפתור בנתב הספציפי שקניתי מאד קטן ובמיקום מאד לא נוח כך שכל פעם שאני משתמש בו אני די מכאיב לעצמי באצבע ומתעצבן אז אני ממליץ לך אם אתה הולך על הפיתרון הזה לראות לפחות בתמונה או מהמלצה של חברים בפורום על מודל עם כפתור נוח.
2) כל פעם כשאני מנתק מפעיל את האלחוט עם הכפתור אז הנתב בעצם גם מפיל את הרשת הקווית לחצי דקה כךשזה מאד לא מתאים אם בדיוק אתה באמצע הורדה של משהו - גם פה אני ממליץ להתייעץ על מודל שיש למישהו ניסיון איתו כי אני מבטיח לך שאדימקס בשום מקום בחוברת ההפעלה לא מציינים שבלחיצת כפתור הפעלת אלחוט אין רשת קווית כחצי דקה
בדיעבד אם אין משהו שעונה על שתי הנקודות שהעליתי הייתי פשוט מוסיף AP לרשת ומחבר את החוט חשמל שלו לחשמל רק כשאני גולש בטאבלט או מארח חבר שרוצה גישה מסמרטפון לאינטרנט
כן, זאת נקודה טובה. רוב הראוטרים, כשאתה עושה שינוי קונפיגורציה משמעותי עושים restart. ב- tomato, רק עושים restart לשירות הספציפי ששינית את ההגדרות שלו.offerbk1 כתב:אני רכשתי אדימקס עם כפתור הפעלה כיבוי חיצוני.
למד מנסיוני:
...
2) כל פעם כשאני מנתק מפעיל את האלחוט עם הכפתור אז הנתב בעצם גם מפיל את הרשת הקווית לחצי דקה כךשזה מאד לא מתאים אם בדיוק אתה באמצע הורדה של משהו - גם פה אני ממליץ להתייעץ על מודל שיש למישהו ניסיון איתו כי אני מבטיח לך שאדימקס בשום מקום בחוברת ההפעלה לא מציינים שבלחיצת כפתור הפעלת אלחוט אין רשת קווית כחצי דקהזה משהו שרק בעולם האמיתי אחרי שקנית מגלים...
...
ואין לך "געוואלד געצרוכען"