האם יש קשיים לזוג שמעדיף לחיות כידועים בציבור ולא כנשואים?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
שלח תגובה
dorin פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

ארצה להתיעץ איתכם לגבי סוגיה זו.
אני ובת זוגתי חיים כבר מספר שנים טובות ביחד, עם חשבון בנק משותף, מצפים גם לילדים.
לא התחתנו ולא מעונינים להתחתן (לא חתונה דתית ולא חתונה אזרחית בחו"ל), אך מוכרים כידועים בציבור.

האם יש לכך השלכות שיפגעו בנו בעתיד שאני לא מצליח לחשוב עליהן?
למשל -
- האם יהיו איזשהם מגבלות מנהלתיות לילד מזוגיות שכזו?
- אם חס וחלילה אני יוצא למילואים ונהרג, האם הצבא יכיר בבת זוגתי (ואם ילדיי) כשם שהיה מכיר באלמנה?
- תשלום מיסים, לקיחת משכנתא וכדומה?
וכו וכו...

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 678
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #2 

בנוגע לאלמנות, שלא נדע, חפש "חוק משפחות חיילים שנספו".
בנודע למשכתנא: סביר שמהבנק תקבלו משכנתא ע"פ מבחן יכולת ההחזר, כמו כל זוג. לא בטוח שזה הדין בנוגע למשכנתא במסגרת הזכאות מהמדינה. מצד שני זה גם כך סכום ותנאים לא שוס, אז לא זה מה שימנע ממכם דירה.
מה שבאמת אתה צריך לבדוק זה מה המצב בלגשת למכרזיי דיור מסובסדים מהמדינה. יש כמה כאלה פה ושם, למשל בעיר חריש, וצריך לבדוק אם הקריטוריונים מכסים זוג לא נשוי רשמית.
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78811
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5382 פעמים

שליחה #3 

מבחינה טכנית אתם נשואים. כלומר, אם תפרדו, המשמעות היא שהיא יכולה לקבל את כל הזכויות שהיתה מקבלת אם הייתם נשואים.

מצד שני, אם אחד מהצדדים נפטר - זה סיפור מסובך הרבה יותר. חשוב מאוד להסדיר צוואה מסודרת וברורה.

לקיחת משכנתא תהיה בעייתית יותר (בעצם כל אחד מכם כנראה יצטרך לקחת חצי משכנתא). מבחינת מיסוי ככל הנראה יש יתרון למצב שלכם (כי לא מחברים לכם את המשכורות ולכן מדרגות המס נמוכות יותר - יתכן גם שבביטוח לאומי יחשיבו אחד מכם כהורה יחיד מבחינת הטבות). גם אין לכם על הראש את הסיפור של האגרה....

מבחינת הצבא, התשובה שלילית - אין ל "חברה" מעמד רשמי ולכן היא לא תקבל את היתרונות של אלמנה. כך גם בכל מני מצבים קיצוניים של הלוואות כנגד ביטוח חיים וכו'.

yanivol
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2755
שם מלא: yanivol
נתן תודות: 135 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שליחה #4 

אם אתם לא נשואים כדמ"וי (דת משה וישראל) היא יכולה להעיד כנגדך במשפט פלילי (ואתה נגדה).
כדאי לערוך צוואות וחוזה ממון כדי למסד, לתעד ולהבהיר את המצב הפיננסי. יחסוך כאבי ראש מיותרים לבן הזוג והשארים במקרה של מוות.
אם וכאשר יוולדו לכם ילדים, תצהיר אבהות על גבי טופס בבית החולים.

עד כמה שאני יודע זה הכל.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #5 

dorin כתב:ארצה להתיעץ איתכם לגבי סוגיה זו.
אני ובת זוגתי חיים כבר מספר שנים טובות ביחד, עם חשבון בנק משותף, מצפים גם לילדים.
לא התחתנו ולא מעונינים להתחתן (לא חתונה דתית ולא חתונה אזרחית בחו"ל), אך מוכרים כידועים בציבור.

האם יש לכך השלכות שיפגעו בנו בעתיד שאני לא מצליח לחשוב עליהן?
למשל -
- האם יהיו איזשהם מגבלות מנהלתיות לילד מזוגיות שכזו?
- אם חס וחלילה אני יוצא למילואים ונהרג, האם הצבא יכיר בבת זוגתי (ואם ילדיי) כשם שהיה מכיר באלמנה?
- תשלום מיסים, לקיחת משכנתא וכדומה?
וכו וכו...
...
עד כמה שאני יודע יש מיסוד של הנושא של ידועים בציבור , ויש די הרבה פסיקות עקרוניות בנושא , מאידך תמיד רצוי במצב כזה לעשות חוזה ממון , ולבדוק זכויות מול משהב"ט . למרבה הצער משהב"ט אגף השיקום מנסה כמיטב יכולתו להגביל את כמות הזכאים לשירותיו (שלא תבין לא נכון, אם הוכרת אתה תקבל את מלוא הזכויות , אבל הם מנסים להגביל את הזכאים ואת הזכויות שלהם), כך ששם יכולה להיות בעיה . צריך לבדוק

לגבי הילדים , כנראה שלא יוכלו להנשא ברבנות , אבל חוץ מזה לא ידוע לי על שום בעיה

Multimediaman
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 678
נתן תודות: 64 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #6 

oferlaor כתב:מבחינת הצבא, התשובה שלילית - אין ל "חברה" מעמד רשמי ולכן היא לא תקבל את היתרונות של אלמנה. כך גם בכל מני מצבים קיצוניים של הלוואות כנגד ביטוח חיים וכו'.
...
החוק תוקן לאחרונה.

(תיקון מס' 30) תש"ע-2009

(א) מי שהיתה אשתו של הנספה ביום מותו, ובכלל זה אשה שלפני מות הנספה גרה יחד עמו וביום מותו היתה ידועה בציבור כאשתו – אף אם נישאה לאחר (להלן – "אלמנה");

ra
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2433
נתן תודות: 172 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #7 

הילדים יוכלו להנשא ברבנות אם ירצו

dorin פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #8 

תודה, העלתם נקודות חשובות.
עד כה מתחזקת תחושתי שאנחנו לא מפספסים מהדרך הזו.
יש לי עוד שאלה ממקרה קיצון פסימי
נניח והיא נכנסת לחדר לידה, ויש מקרה חירום רפואי שבו צריכה להינתן הכרעה. יש דרך להבטיח שבמקרים כאלו מי שייתן את ההחלטה זה אני ולא הוריה, כנ"ל לגבי מקרה הפוך שבו אני בבית החולים?

psibeast
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1951
נתן תודות: 50 פעמים
קיבל תודות: 151 פעמים

שליחה #9 

אני מציע לך להתייעץ עם החבר'ה מפה:
http://www.newfamily.org.il/
הם מומחים בכל זה. למיטב ידיעתי אין כמעט זכויות שסטטוס ידועים בציבור לא מקנה שסטטוס נישואין כן מקנה.

drixie
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1244
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 35 פעמים

שליחה #10 

בעיקר יהיו לך דברים להסביר. חבר שלי נאלץ להסביר בעירייה ש"ידועים בציבור" זה לא שהוא וזוגתו מפורסמים מהטלוויזיה. בכל מקרה רשמו את שניהם על הארנונה וזהו.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”