האם יש קשיים לזוג שמעדיף לחיות כידועים בציבור ולא כנשואים?
ארצה להתיעץ איתכם לגבי סוגיה זו.
אני ובת זוגתי חיים כבר מספר שנים טובות ביחד, עם חשבון בנק משותף, מצפים גם לילדים.
לא התחתנו ולא מעונינים להתחתן (לא חתונה דתית ולא חתונה אזרחית בחו"ל), אך מוכרים כידועים בציבור.
האם יש לכך השלכות שיפגעו בנו בעתיד שאני לא מצליח לחשוב עליהן?
למשל -
- האם יהיו איזשהם מגבלות מנהלתיות לילד מזוגיות שכזו?
- אם חס וחלילה אני יוצא למילואים ונהרג, האם הצבא יכיר בבת זוגתי (ואם ילדיי) כשם שהיה מכיר באלמנה?
- תשלום מיסים, לקיחת משכנתא וכדומה?
וכו וכו...
אני ובת זוגתי חיים כבר מספר שנים טובות ביחד, עם חשבון בנק משותף, מצפים גם לילדים.
לא התחתנו ולא מעונינים להתחתן (לא חתונה דתית ולא חתונה אזרחית בחו"ל), אך מוכרים כידועים בציבור.
למשל -
- אם חס וחלילה אני יוצא למילואים ונהרג, האם הצבא יכיר בבת זוגתי (ואם ילדיי) כשם שהיה מכיר באלמנה?
וכו וכו...
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 678
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
בנוגע לאלמנות, שלא נדע, חפש "חוק משפחות חיילים שנספו".
בנודע למשכתנא: סביר שמהבנק תקבלו משכנתא ע"פ מבחן יכולת ההחזר, כמו כל זוג. לא בטוח שזה הדין בנוגע למשכנתא במסגרת הזכאות מהמדינה. מצד שני זה גם כך סכום ותנאים לא שוס, אז לא זה מה שימנע ממכם דירה.
מה שבאמת אתה צריך לבדוק זה מה המצב בלגשת למכרזיי דיור מסובסדים מהמדינה. יש כמה כאלה פה ושם, למשל בעיר חריש, וצריך לבדוק אם הקריטוריונים מכסים זוג לא נשוי רשמית.
בנודע למשכתנא: סביר שמהבנק תקבלו משכנתא ע"פ מבחן יכולת ההחזר, כמו כל זוג. לא בטוח שזה הדין בנוגע למשכנתא במסגרת הזכאות מהמדינה. מצד שני זה גם כך סכום ותנאים לא שוס, אז לא זה מה שימנע ממכם דירה.
מה שבאמת אתה צריך לבדוק זה מה המצב בלגשת למכרזיי דיור מסובסדים מהמדינה. יש כמה כאלה פה ושם, למשל בעיר חריש, וצריך לבדוק אם הקריטוריונים מכסים זוג לא נשוי רשמית.
"מי שנדפק פעם אחת כבר לא יכול להיגמל מזה"
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78811
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5382 פעמים
מבחינה טכנית אתם נשואים. כלומר, אם תפרדו, המשמעות היא שהיא יכולה לקבל את כל הזכויות שהיתה מקבלת אם הייתם נשואים.
מצד שני, אם אחד מהצדדים נפטר - זה סיפור מסובך הרבה יותר. חשוב מאוד להסדיר צוואה מסודרת וברורה.
לקיחת משכנתא תהיה בעייתית יותר (בעצם כל אחד מכם כנראה יצטרך לקחת חצי משכנתא). מבחינת מיסוי ככל הנראה יש יתרון למצב שלכם (כי לא מחברים לכם את המשכורות ולכן מדרגות המס נמוכות יותר - יתכן גם שבביטוח לאומי יחשיבו אחד מכם כהורה יחיד מבחינת הטבות). גם אין לכם על הראש את הסיפור של האגרה....
מבחינת הצבא, התשובה שלילית - אין ל "חברה" מעמד רשמי ולכן היא לא תקבל את היתרונות של אלמנה. כך גם בכל מני מצבים קיצוניים של הלוואות כנגד ביטוח חיים וכו'.
מצד שני, אם אחד מהצדדים נפטר - זה סיפור מסובך הרבה יותר. חשוב מאוד להסדיר צוואה מסודרת וברורה.
לקיחת משכנתא תהיה בעייתית יותר (בעצם כל אחד מכם כנראה יצטרך לקחת חצי משכנתא). מבחינת מיסוי ככל הנראה יש יתרון למצב שלכם (כי לא מחברים לכם את המשכורות ולכן מדרגות המס נמוכות יותר - יתכן גם שבביטוח לאומי יחשיבו אחד מכם כהורה יחיד מבחינת הטבות). גם אין לכם על הראש את הסיפור של האגרה....
מבחינת הצבא, התשובה שלילית - אין ל "חברה" מעמד רשמי ולכן היא לא תקבל את היתרונות של אלמנה. כך גם בכל מני מצבים קיצוניים של הלוואות כנגד ביטוח חיים וכו'.
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
אם אתם לא נשואים כדמ"וי (דת משה וישראל) היא יכולה להעיד כנגדך במשפט פלילי (ואתה נגדה).
כדאי לערוך צוואות וחוזה ממון כדי למסד, לתעד ולהבהיר את המצב הפיננסי. יחסוך כאבי ראש מיותרים לבן הזוג והשארים במקרה של מוות.
אם וכאשר יוולדו לכם ילדים, תצהיר אבהות על גבי טופס בבית החולים.
עד כמה שאני יודע זה הכל.
כדאי לערוך צוואות וחוזה ממון כדי למסד, לתעד ולהבהיר את המצב הפיננסי. יחסוך כאבי ראש מיותרים לבן הזוג והשארים במקרה של מוות.
אם וכאשר יוולדו לכם ילדים, תצהיר אבהות על גבי טופס בבית החולים.
עד כמה שאני יודע זה הכל.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
עד כמה שאני יודע יש מיסוד של הנושא של ידועים בציבור , ויש די הרבה פסיקות עקרוניות בנושא , מאידך תמיד רצוי במצב כזה לעשות חוזה ממון , ולבדוק זכויות מול משהב"ט . למרבה הצער משהב"ט אגף השיקום מנסה כמיטב יכולתו להגביל את כמות הזכאים לשירותיו (שלא תבין לא נכון, אם הוכרת אתה תקבל את מלוא הזכויות , אבל הם מנסים להגביל את הזכאים ואת הזכויות שלהם), כך ששם יכולה להיות בעיה . צריך לבדוקdorin כתב:ארצה להתיעץ איתכם לגבי סוגיה זו.
למשל -
וכו וכו......
לגבי הילדים , כנראה שלא יוכלו להנשא ברבנות , אבל חוץ מזה לא ידוע לי על שום בעיה
- Multimediaman
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 678
- נתן תודות: 64 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
החוק תוקן לאחרונה.oferlaor כתב:מבחינת הצבא, התשובה שלילית - אין ל "חברה" מעמד רשמי ולכן היא לא תקבל את היתרונות של אלמנה. כך גם בכל מני מצבים קיצוניים של הלוואות כנגד ביטוח חיים וכו'....
(תיקון מס' 30) תש"ע-2009
(א) מי שהיתה אשתו של הנספה ביום מותו, ובכלל זה אשה שלפני מות הנספה גרה יחד עמו וביום מותו היתה ידועה בציבור כאשתו – אף אם נישאה לאחר (להלן – "אלמנה");
תודה, העלתם נקודות חשובות.
עד כה מתחזקת תחושתי שאנחנו לא מפספסים מהדרך הזו.
יש לי עוד שאלה ממקרה קיצון פסימי
נניח והיא נכנסת לחדר לידה, ויש מקרה חירום רפואי שבו צריכה להינתן הכרעה. יש דרך להבטיח שבמקרים כאלו מי שייתן את ההחלטה זה אני ולא הוריה, כנ"ל לגבי מקרה הפוך שבו אני בבית החולים?
עד כה מתחזקת תחושתי שאנחנו לא מפספסים מהדרך הזו.
יש לי עוד שאלה ממקרה קיצון פסימי
נניח והיא נכנסת לחדר לידה, ויש מקרה חירום רפואי שבו צריכה להינתן הכרעה. יש דרך להבטיח שבמקרים כאלו מי שייתן את ההחלטה זה אני ולא הוריה, כנ"ל לגבי מקרה הפוך שבו אני בבית החולים?
- psibeast
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 1951
- נתן תודות: 50 פעמים
- קיבל תודות: 151 פעמים
אני מציע לך להתייעץ עם החבר'ה מפה:
http://www.newfamily.org.il/
הם מומחים בכל זה. למיטב ידיעתי אין כמעט זכויות שסטטוס ידועים בציבור לא מקנה שסטטוס נישואין כן מקנה.
http://www.newfamily.org.il/
הם מומחים בכל זה. למיטב ידיעתי אין כמעט זכויות שסטטוס ידועים בציבור לא מקנה שסטטוס נישואין כן מקנה.