S/PDIF pass through via HDMI
-
AsafLevitzky
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 13
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם. חג שמח.
זהו הפוסט הראשון שלי באתר וכולי תקווה שתוכלו לעזור לי.
לאחרונה נאלצתי להחליף את הMB שלי אחרי שז התקלקל. אולם בשל מגבלות כאילו ואחרות יצא שהMB אינו בעל יציאת קול אופטית כפי שהיה לי בMB הקודם. כרגע אני מחובר לטלויזיה דרך HDMI וממנה דרך S/PDIF ישירות לרסיבר. היות ועד לא מזמן הייתי מחובר ישירות לרסיבר כך שיש לי מקום להשוואה. בעזרת הKlite סידרתי. כך שאקבל סראונד בכל 5.1 הערוצים שלי, אבל זה לא באיכות כמו שהיתה לי בחיבור הישיר. השאלה היא: האם ניתן להגדיר באיזושהי דרך שהקול יועבר דרך הטלויזיה (HDMI) וממנה לרסיבר (S/PDIF) בלי עיבוד (pass through) באופן שישמור את האיכות המקורית כאילו שאני מחובר ישירות מהמחשב לרסיבר?
נ.ב.
אני מעדיף שלא להכנס להוצאות כמו כרטיס קול חדש וכו׳ ואשמח אם יש לכם פתרון ברמת התוכנה (אולי זה עניין של פרמטרים בKlite וכד׳?)
תודה רבה מראש!
זהו הפוסט הראשון שלי באתר וכולי תקווה שתוכלו לעזור לי.
לאחרונה נאלצתי להחליף את הMB שלי אחרי שז התקלקל. אולם בשל מגבלות כאילו ואחרות יצא שהMB אינו בעל יציאת קול אופטית כפי שהיה לי בMB הקודם. כרגע אני מחובר לטלויזיה דרך HDMI וממנה דרך S/PDIF ישירות לרסיבר. היות ועד לא מזמן הייתי מחובר ישירות לרסיבר כך שיש לי מקום להשוואה. בעזרת הKlite סידרתי. כך שאקבל סראונד בכל 5.1 הערוצים שלי, אבל זה לא באיכות כמו שהיתה לי בחיבור הישיר. השאלה היא: האם ניתן להגדיר באיזושהי דרך שהקול יועבר דרך הטלויזיה (HDMI) וממנה לרסיבר (S/PDIF) בלי עיבוד (pass through) באופן שישמור את האיכות המקורית כאילו שאני מחובר ישירות מהמחשב לרסיבר?
נ.ב.
אני מעדיף שלא להכנס להוצאות כמו כרטיס קול חדש וכו׳ ואשמח אם יש לכם פתרון ברמת התוכנה (אולי זה עניין של פרמטרים בKlite וכד׳?)
תודה רבה מראש!
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
דבר ראשון, שווה לבקש העברת השרשור לפורום HTPC שם מסתובבים "אנשי המחשבים"... רק קח בחשבון שהם יגידו לך ש-KLITE זה הדבר הכי גרוע שאי פעם נוצר ושהם לא מוכנים בכלל להתייחס לבעיות שלך לפני שתסיר אותו לאלתר, ועדיף שתחליף לגמרי את המחשב ותתחיל מאפס..!
דבר שני, אם אתה מעביר סאונד דיגיטלי מהמחשב דרך HDMI ל-TV, ומה-TV דרך S/PDIF לרסיבר, למה אתה חושב שהוא עובר עיבוד נוסף בשלב כלשהו - הרי אתה לא מבצע המרת פורמט בשום שלב, אלא רק מעביר סיגנל דיגיטאלי מעל תווך דיגיטאלי - במילים אחרות, נשמע לי שבהחלט ייתכן שהבעיה טמונה בעיבוד שמתבצע ברמת התוכנה (KLITE....), ולא ברמת החומרה (ב-TV ו/או במעבר מ-HDMI ל-S/PDIF), וזאת בהשוואה לעיבוד החומרתי שקיבלת מהרסיבר עד כה.
דבר שלישי, יעזור לנו קצת יותר פרטים:
- איזה MB?
- איזה TV?
- איזה רסיבר?
דבר שני, אם אתה מעביר סאונד דיגיטלי מהמחשב דרך HDMI ל-TV, ומה-TV דרך S/PDIF לרסיבר, למה אתה חושב שהוא עובר עיבוד נוסף בשלב כלשהו - הרי אתה לא מבצע המרת פורמט בשום שלב, אלא רק מעביר סיגנל דיגיטאלי מעל תווך דיגיטאלי - במילים אחרות, נשמע לי שבהחלט ייתכן שהבעיה טמונה בעיבוד שמתבצע ברמת התוכנה (KLITE....), ולא ברמת החומרה (ב-TV ו/או במעבר מ-HDMI ל-S/PDIF), וזאת בהשוואה לעיבוד החומרתי שקיבלת מהרסיבר עד כה.
דבר שלישי, יעזור לנו קצת יותר פרטים:
- איזה MB?
- איזה TV?
- איזה רסיבר?
-
AsafLevitzky
- חבר שרק התחיל

קודם כל תודה רבה על התגובה. מאוד מסקרן אתי לשמוע מה ״אנשי המחשבים״ יאמרו. אני משתמש בklite פשוט כי אני לא מכיר אף תוכנה אחרת. אשמח להכיר 
לגבי החומרה: אבדוק ואענה בפוסט נוסף במהלך היום.
לגבי ההעברה לשרשור אחר: האם לפתוח או להשאיר כאן כך שלא תהיה כפילות?
לגבי החומרה: אבדוק ואענה בפוסט נוסף במהלך היום.
לגבי ההעברה לשרשור אחר: האם לפתוח או להשאיר כאן כך שלא תהיה כפילות?
-
AsafLevitzky
- חבר שרק התחיל

טלויזיה: Samsung UA46eh5000mxsq
MB: intel desktop board; model DG41RQ
רסיבר: SHERWOOD RD-6405R (ישן מאוד אבל עובד מצוין)
MB: intel desktop board; model DG41RQ
רסיבר: SHERWOOD RD-6405R (ישן מאוד אבל עובד מצוין)
-
AsafLevitzky
- חבר שרק התחיל

שלום. אפשר לבקש העברה לפורום HTPC לפי הצעתו של epony?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
כנראה שמה שיש לך ברסיבר זה דולבי פרו לוג'יק, שזו הדמייה של 5.1 מכניסת סטריאו ולא סראונד אמיתי.
רוב הטלוויזות לא ממש מעבירות סראונד ממחשב אל הרסיבר, ולכן ההמלצה שלי היא לבדוק שהטלוויזיה באמת מסוגלת לכך.
עוד אפשרות היא שכמובן המקודדים לא מוגדרים כמו שצריך.
תסיר את ה-KLITE, אולי אפילו תתקין מחדש מערכת הפעלה כי ה-KLITE עושה לפעמים נזק ובלגן לא נורמלי, ותתקין ותגדיר את הנגן המצויין MPC HC על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", שלינק אליו תוכל למצוא בשרשור המדריכים בראש פורום זה (פורום HTPC).
אם זה עדיין לא יעבוד, אז כנראה שאכן הטלוויזיה שלך לא מסוגלת לעשות passthrough ל-DTS ו-DD אמיתיים, ואז אין לך ברירה אלא לרכוש כרטיס קול חיצוני עם יציאה אופטית.
רוב הטלוויזות לא ממש מעבירות סראונד ממחשב אל הרסיבר, ולכן ההמלצה שלי היא לבדוק שהטלוויזיה באמת מסוגלת לכך.
עוד אפשרות היא שכמובן המקודדים לא מוגדרים כמו שצריך.
תסיר את ה-KLITE, אולי אפילו תתקין מחדש מערכת הפעלה כי ה-KLITE עושה לפעמים נזק ובלגן לא נורמלי, ותתקין ותגדיר את הנגן המצויין MPC HC על פי "המדריך המהיר לצפייה בתכני HD", שלינק אליו תוכל למצוא בשרשור המדריכים בראש פורום זה (פורום HTPC).
אם זה עדיין לא יעבוד, אז כנראה שאכן הטלוויזיה שלך לא מסוגלת לעשות passthrough ל-DTS ו-DD אמיתיים, ואז אין לך ברירה אלא לרכוש כרטיס קול חיצוני עם יציאה אופטית.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
AsafLevitzky
- חבר שרק התחיל

לגבי הרסיבר - הוא עצמו דווקא תומך בDTS וכו׳ וכאשר מחברים אליו ישירות S/PDIF הוא יודע לזהות ולהציג בתצוגה שלו איזה פורמט מתנגן. בכל מקרה - לטלוויזיה יש כביכול אפשרות להוציא DTS דרך היציאה האופטית כי זה מופיע בתפריטים שלה, אבל האפשרות לא ניתנת לבחירה ורק PCM נבחר באופן קבוע - מה שאומר לדעתי שכנראה מדובר בתפריט גנרי לסדרה כולה ורק חלק מהטלוויזיות תומך בפורמט. בכל מקרה, אנסה את המדריך שהצעת. תודה וחג שמח!
-
AsafLevitzky
- חבר שרק התחיל

עשיתי את מה שהוצע - הסרתי את הklite והתקנתי את shark007 - אולם גם כאן אין שינוי לא לכאן ולא לכאן. האם מישהו יודע מהן ההגדרות שעלי להגדיר בכדי לנסות לקבל את הקול בלי לאבד מידע?
אני מבין שאין לך כניסת HDMI במגבר, כי אז היית מחבר את המחשב אליו ישירות.
בנוגע למקודדים, נסה להשתמש בנגן Media player classic homecinema.
הוא לא מצריך אף מקודד חיצוני נוסף, ומאפשר בקלות הוצאת פסקול DD או DTS ללא המרה לסטריאו.
אם יש לך אפשרות, העבר את כבל ה-SPDIF ישירות מהמחשב למגבר, וכך לא תהיה תלוי בהגדרות הטלוויזיה כלל.
אם לא, נסה לבדוק בהגדרות הטלוויזיה אם היא יכולה להוציא פס קול ללא עיבוד, או שתנסה להגדיר בכל פעם את סוג פס הקול לפי זה של הסרט שאתה מנגן.
בהצלחה.
הוא לא מצריך אף מקודד חיצוני נוסף, ומאפשר בקלות הוצאת פסקול DD או DTS ללא המרה לסטריאו.
אם יש לך אפשרות, העבר את כבל ה-SPDIF ישירות מהמחשב למגבר, וכך לא תהיה תלוי בהגדרות הטלוויזיה כלל.
אם לא, נסה לבדוק בהגדרות הטלוויזיה אם היא יכולה להוציא פס קול ללא עיבוד, או שתנסה להגדיר בכל פעם את סוג פס הקול לפי זה של הסרט שאתה מנגן.
בהצלחה.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
-
AsafLevitzky
- חבר שרק התחיל

תודה אבל לא שמת לב למה שכתבתי - אין לי יציאת S/PDIF בMB הנוכחי אחרת לא היתה לי בעיה. לשנות את ההגדרות עבור כל סרט בנפרד זה לא פתרון, למרות שאם אמצא הגדרה שתאפשר לי לקבל את הDTS (למשל) לרסיבר ללא עיבוד אז כמובן שזה יענה על צרכי. העניין הוא שעושה רושם שברגע שמריצים סרט דרך הHDMI הוא כן עובר עיבוד. אנסה שוב עם MPC HC אם אתה אומר שהוא לא משתמש בקידודים (למרות שזה נשמע לי קצת מוזר ולא תואם את המדריך שנמצא באתר) אולי זה יעבוד...shayf כתב:אני מבין שאין לך כניסת HDMI במגבר, כי אז היית מחבר את המחשב אליו ישירות.
בהצלחה....
בכל מקרה אני צופה לרוב דרך הwindows media center...
הורדתי את מפרט לוח האם שלך ובדקתי.
יש לך קונקטורים של SPDIF על לוח האם.
אתה יכול לקנות פאנל עם יציאה דיגיטלית כמו זה או פשוט לחבר לקונקטורים כבל שבצידו השני מחבר RCA ולקבל אות אודיו קואקסלי למגבר.
יש לך קונקטורים של SPDIF על לוח האם.
אתה יכול לקנות פאנל עם יציאה דיגיטלית כמו זה או פשוט לחבר לקונקטורים כבל שבצידו השני מחבר RCA ולקבל אות אודיו קואקסלי למגבר.
I am not young enough to know everything
Oscar Wilde
Oscar Wilde
-
AsafLevitzky
- חבר שרק התחיל

דבר ראשון - ממש תודה על ההשקעה!
מוזר שיש כביכול חיבור על הMB אבל בלי קונקטור יעודי. בכל מקרה, אני לא מצליח למצוא את המיקום של הקונקטור הפנימי אליו יש לחבר את הפנל אשר בלינק ששלחת. האם מצאת בspec את השרטוט שמראה איזה קונקטור זה?
ובמקביל שאלה נוספת - בינתיים אני מחובר כמו שתארתי בהתחלה וצופה בעיקר דרך windows media center - העניין הוא שמשהו בחבילה של shark007 גורם להנחתה של העוצמה (אני משווה למשל לאותו סרט שמתנגן בwindows media player - home cinema). האם אתה יודע באילו פרמטרים מדובר? ניסיתי כל מיני פרמטרים ואני לא מצליח להבין מי שולט על זה.
מוזר שיש כביכול חיבור על הMB אבל בלי קונקטור יעודי. בכל מקרה, אני לא מצליח למצוא את המיקום של הקונקטור הפנימי אליו יש לחבר את הפנל אשר בלינק ששלחת. האם מצאת בspec את השרטוט שמראה איזה קונקטור זה?
ובמקביל שאלה נוספת - בינתיים אני מחובר כמו שתארתי בהתחלה וצופה בעיקר דרך windows media center - העניין הוא שמשהו בחבילה של shark007 גורם להנחתה של העוצמה (אני משווה למשל לאותו סרט שמתנגן בwindows media player - home cinema). האם אתה יודע באילו פרמטרים מדובר? ניסיתי כל מיני פרמטרים ואני לא מצליח להבין מי שולט על זה.
-
AsafLevitzky
- חבר שרק התחיל

בעצם מצאתי את השרטוט - מדובר בקונקטור P (עמוד 44). שוב המון תודה!!!
ושוב רק אחזור ואציין את שאלתי בקשר לעוצמות הקול...
תודה רבה רבה!
ושוב רק אחזור ואציין את שאלתי בקשר לעוצמות הקול...
תודה רבה רבה!