מתלבט לפני שידרוג

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
men פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 866
נתן תודות: 18 פעמים
קיבל תודות: 30 פעמים

שליחה #1 

יש לי מדפיים של מוניטור אודיו rx2
מתלבט לאיזה רמקול כדאי לשדרג כדי לשפר את הבמה הקדמית וגם באיכות הרכיבים והשמע
1.מוניטור אודיו סידרת הגולד Gx100
2. מוניטור אודיו ריצפתי rx8
3.b&w cm9 ריצפתי
כמובן לכל אחד חותם סאונד שונה
בהתחלה רציתי להחליף את הרסיבר פיוניר 85 ל86
ואז הבנתי ששינוי הקדמיים יתן שיפור ולא החלפת רסיבר

SARAS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 931
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שליחה #2 

היי
אני לא חושב שממדפים RX2 ומעבר לרמקולים של מוניטור אודיו (גם אם הם גדולים יותר פיזית) אחרים ייתן לך שינוי כזה קיצוני כמו שאתה מצפה בבמה הקדמית.
אם איכות הסאונד כרגע לא נראית לך ,הייתי בכלל הולך לשמוע רמקולים קדמיים אחרים מחברה אחרת.
!!! SARAS JASIKEVICIUS
THE ALL TIME GREATEST

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10574
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 1367 פעמים

שליחה #3 

SARAS כתב:היי
אני לא חושב שממדפים RX2 ומעבר לרמקולים של מוניטור אודיו (גם אם הם גדולים יותר פיזית) אחרים ייתן לך שינוי כזה קיצוני כמו שאתה מצפה בבמה הקדמית.
אם איכות הסאונד כרגע לא נראית לך ,הייתי בכלל הולך לשמוע רמקולים קדמיים אחרים מחברה אחרת.
...
לעניות דעתי אתה טועה וזה בלי קשר לחברה ולרמקולים הנוכחיים. לעבור אצל כל יצרן מרמת איכות אחת לשניה בהחלט יכול להעניק שיפור משמעותי לחוויית השמיעה, ומעבר מרמקול קטן לגדול גם יכול לתת הרגשה דומה במקרים מסויימים (חדר גדול, העדפה אישית לצליל עם נפח יותר גדול וכיו"ב...)

אם אופי וגוון הצליל הם משהו שפותח השרשור מעוניין לשמר, ואם הוא נהנה בגדול מהסאונד, אבל מחפש לשדרג את האיכות או פרמטר אחר בסאונד, אז שדרוג לרצפתי או לקבוצת איכות גבוהה יותר אצל אותו יצרן בהחלט יכול לתת לו את המענה שהוא צריך..!

לעניות דעתי המעבר מה-RX2 ל-RX8 יעניק כאמור במה יותר גדולה ואפשרות לצליל נקי ועמוק יותר בווליום גבוה.

המעבר ל-GX100 לעומת זאת ייתן מענה איכותי הרבה יותר ברמת הטיפול בסאונד בכלל, ובגבוהים בפרט (יש לו טוויטר ריבון ששונה מאוד מהטוויטר של סדרת הסילבר), אבל מבחינת גודל פיזי מדובר ברמקולים כמעט זהים (למעשה ה-RX2 מעט יותר גדול מה-GX100 מכיוון שהוא כולל וופר בקוטר 8 אינץ' לעומת 6.5 אינץ' "בלבד" ב-GX100...)

לעומת זאת, המעבר ממוניטור אודיו ל-B&W כלל אינו מובן מאליו, ועל אחת כמה וכמה כאשר מדובר בסדרת ה-CM, שנחשבת שקולה לסדרת הסילבר מבחינת איכות, אך גוון הצליל שלה שונה מהותית..! בהחלט נדרשת פה האזנה כי יש אנשים שמאוד אוהבים את מוניטור אודיו ופשוט לא מסוגלים לסבול את B&W, וחבל שתיפול לבור הזה מבלי לבחון את הרמקולים במו אוזניך!

לסיום, עוד הצעה: אם אתה מדבר על שיפור איכות הסאונד במוזיקה, אז כלל לא הייתי פוסל שדרוג בצד ההגברה טרם שדרוג הרמקולים. ה-RX2 הם אולי הרמקולים הכי טובים מבחינת יחס תועלת למחיר שאני אישית שמעתי, ומנסיוני האישי, שידוך מגבר סטריאו איכותי (מיוזיקל פידליטי, קוואד עלית וכד'...) בעלות ששקולה לעלות השדרוג שאתה מתכנן, ואפשר בהחלט להתחיל ממגבר סטריאו הרבה יותר סולידי של אודיולאב, NAD או קיימברדיג' אודיו, שיעלה כמה אלפים טובים פחות מהשדרוג מה-RX2 ל-GX100 לצורך העניין..!

נ.ב. רמקולים נוספים לבחינה אם אתה כבר בעניין:
- טאנוי רבולושן DC6 או אוטוגרף מיני
- פוקאל 816
- סונוס פאבר טוי טאוור
- מדפיים של פרואק (טאבלט ו/או D1)
- ELAC 310
- פולק אודיו LSi-9
- דאלי מנטור 2

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 308 פעמים

שליחה #4 

אני הייתי שוקל לשמוע גם את פארדיים

men פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

אני מחפש מדפי איכותי וחזק ברמה של ריצפתי

Sagims
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1386
נתן תודות: 267 פעמים
קיבל תודות: 98 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #6 

men כתב:אני מחפש מדפי איכותי וחזק ברמה של ריצפתי
...
בישבלך שווה בדיקה
http://www.atohm.com/enceintes.php?enceintes_ref=12

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #7 

כאמור, לא בהכרח הרמקול הוא זה שמגביל אותך בשלב זה...

עם כל הכבוד למגבר ק"ב, מגבר סטריאו בסכומים שאתה מקציב לשדרוג הרמקולים (ואפילו בכמה אלפי ש"ח פחות מכך) יכול לקחת אותך הרבה יותר רחוק לעניות דעתי גם עם הרמקולים הקיימים!
נערך לאחרונה על ידי epony ב 03/10/2012 11:58, נערך פעם 1 בסך הכל.

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9321
נתן תודות: 1555 פעמים
קיבל תודות: 357 פעמים

שליחה #8 

שלום,

אני סבור שקצת קשה לתת המלצות, מבלי שפותח השרשור ( men ) הגדיר את גבולות התקציב שלו.

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #9 

bariko כתב:שלום,

אני סבור שקצת קשה לתת המלצות, מבלי שפותח השרשור ( men ) הגדיר את גבולות התקציב שלו.
...
לפי מה שפותח השרשור כתב, יש לו כרגע רמקולים שעולים בערך 4,500 ש"ח (חדשים), והוא מכוון לרמקולים שעולים בערך 10,000-12,000 ש"ח.

לדעתי ב-5,000 ש"ח הוא יכול להביא יופי של מגבר סטריאו שיוציא את המקסימום מהרמקולים הקיימים שלו, במקום לשדרג את הרמקולים. בעבר הלא רחוק הייתה לו התלבטות בנוגע לשדרוג הרסיבר, אבל הוא נעצר בפיוניר LX-85, ולמיטב ידיעתי לא בחן מגברי סטריאו, אלא פשוט החליט שיש לו מגבר על לק"ב, אז השדרוג הבא צריך להיות בגזרת הרמקולים... :oops:

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #10 

טוב, ההתלבטות הזו בין שדרוג רמקולים או אמצעי הגברה, הינה סוגיה עתיקת יומין, שכבר דנו בה רבות.
גם אני בעצמי פתחתי שרשור כזה לפני יותר משנתיים:

http://www.hometheater.co.il/vt113193

כמו כן זכור הדיון שלהלן, שבו מרבית המשתתפים טוענים, שהרמקולים הם הרכיב החשוב ביותר במערכת:

http://www.hometheater.co.il/vt126249

זו גם דעתי הצנועה, אם כי לא מדובר בשטנץ קבוע, ותלוי גם בתנאי החדר וגורמים נוספים.

בכל אופן, הכול זה בתיאוריה.
בסופו של דבר, מה שבאמת קובע זה אוזניו של המשתמש...

epony
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #11 

אני מסכים שהרמקולים הם החלק הכי חשוב במערכת, אבל כשבא בנאדם שקנה רמקולים לפני שנה ואומר שהוא אוהב את הרמקולים שלו, ושהם מחוברים לרסיבר הכי יקר בשוק, אבל שהוא מחפש משהו יותר טוב, אז התשובה שלי היא שזו לא בהכרח "בעיה" של הרמקולים, אלא זו בהחלט יכולה להיות "בעיה" של ההגברה, מנקודת המבט של שיפור ההגברה בסטריאו כדי למצות את הפוטנציאל של הרמקולים..! (f)

men פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #12 

מבין 3 החברות שאני מתלבט הcm9 ניראה טוב יותר מבחינת עוצמה והכל אני חושב שאלך עליו הוא יחובר לפיוניר 85
יש למישהו פה את הרמקול הזה או שמע
תודה

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4962
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 451 פעמים

שליחה #13 

men כתב:מבין 3 החברות שאני מתלבט הcm9 ניראה טוב יותר מבחינת עוצמה והכל אני חושב שאלך עליו הוא יחובר לפיוניר 85
יש למישהו פה את הרמקול הזה או שמע
תודה
...
היי, אני מבין מדבריך שאתה החלטת עפ"י נתונים ולא על סמך שמיעה 8O
עוד דבר לרמקול אין עוצמה, הוואט שאתה רואה זה מה שהוא יכול לקבל וגם לזה לא הייתי מייחס חשיבות
בכלל.
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

bariko
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #14 

epony כתב:אני מסכים שהרמקולים הם החלק הכי חשוב במערכת, אבל כשבא בנאדם שקנה רמקולים לפני שנה ואומר שהוא אוהב את הרמקולים שלו, ושהם מחוברים לרסיבר הכי יקר בשוק, אבל שהוא מחפש משהו יותר טוב, אז התשובה שלי היא שזו לא בהכרח "בעיה" של הרמקולים, אלא זו בהחלט יכולה להיות "בעיה" של ההגברה, מנקודת המבט של שיפור ההגברה בסטריאו כדי למצות את הפוטנציאל של הרמקולים..! (f)
...

בנקודה זו אני "נאלץ" לקבל את דבריך, ולו מהטעם הפשוט, שרק לאחרונה הוספתי זוג מגברי פאואר. :)

וזאת למרות שגם במצב שבו הרסיבר עבד לבד, הסאונד נשמע איכותי מאוד...

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”