סיוע בבחירת רסיבר לרמקולים
-
liran88
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 111
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 2 פעמים
כרגע אני מתכוון לקנות את הרמקולים האלו מבית פולק:
סאב - PSW505
סנטר - CS20 או CS10
אחוריים - FXI-A4
קדמיים - LSI25
מתלבט בין שני רסיברים:
ימהה - RX-A820
אונקיו - TX-NR809
איזה רסיבר אמור להיות טוב יותר עבורם (קראתי כאן שאונקיו הולכים טוב עם פולק..)
האם ההתאמה בין הרמקולים בסדר (טרם שמעתי אותם - אבל זה הכיוון)?
האם יהיה הבדל משמעות אם אוסיף עוד 2 רמקולים ל 7.1 (כרגע יוצר לי בעיה בסלון - אבל שוקל לתלות על התקרה)
גודל הסלון כולל פינת האוכל (חדר אחד גדול) הינו 6.5 מ' על 9.5 מטר.
הטלויזיה כנראה תיהיה שארפ Sharp LC80LE844U
תודה רבה
סאב - PSW505
סנטר - CS20 או CS10
אחוריים - FXI-A4
קדמיים - LSI25
מתלבט בין שני רסיברים:
ימהה - RX-A820
אונקיו - TX-NR809
איזה רסיבר אמור להיות טוב יותר עבורם (קראתי כאן שאונקיו הולכים טוב עם פולק..)
האם ההתאמה בין הרמקולים בסדר (טרם שמעתי אותם - אבל זה הכיוון)?
האם יהיה הבדל משמעות אם אוסיף עוד 2 רמקולים ל 7.1 (כרגע יוצר לי בעיה בסלון - אבל שוקל לתלות על התקרה)
גודל הסלון כולל פינת האוכל (חדר אחד גדול) הינו 6.5 מ' על 9.5 מטר.
הטלויזיה כנראה תיהיה שארפ Sharp LC80LE844U
תודה רבה
עשית קצת סלט. קודם כל בשביל מה לרכוש רמקולים רצפתיים גדולים שכוללים סאב, אם אתה גם ככה רוכש סאב חיצוני? בנוסף, הסנטר שרשמת אינו "ברמה" של הקדמיים שאתה רוצה לרכוש, עדיף יהיה לחסוף את הכסף מאשר לשדך אותו לרצפתיים האלו. לגבי 7.1 - קודם תלך על 5.1 ואז תחליט אם אתה רוצה לשדרג.
לגבי הרסיברים - אתה צריך ללכת ולהאזין, בעדיפות בחדר תצוגה שכולל את הרמקולים שאתה רוצה. לומר "שאונקיו הולך טוב עם פולק" זו סתם יציאה שלא אומרת כלום, בטח אם לא שמעת את השילוב בעצמך. בסופו של דבר, אין כמו ללכת לחדר תצוגה ולהאזין.
לגבי הרסיברים - אתה צריך ללכת ולהאזין, בעדיפות בחדר תצוגה שכולל את הרמקולים שאתה רוצה. לומר "שאונקיו הולך טוב עם פולק" זו סתם יציאה שלא אומרת כלום, בטח אם לא שמעת את השילוב בעצמך. בסופו של דבר, אין כמו ללכת לחדר תצוגה ולהאזין.
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9026
- נתן תודות: 1578 פעמים
- קיבל תודות: 1349 פעמים
יש לך כאן את הקטלוג המלא של הסט הקדמי שלך.
תציץ בו ותראה את הסנטר הרלוונטי, בהנחה שאתה רוצה את אותו דגם / מודל.
תציץ בו ותראה את הסנטר הרלוונטי, בהנחה שאתה רוצה את אותו דגם / מודל.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- epony
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10574
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 1367 פעמים
"אונקיו הולכים טוב עם פולק" זה משפט חביב, אבל כאשר מדברים על ה-LSI25 שהם "זללני זרם" לא קטנים (עכבה נומינאלית של 4 אוהם, , כלל לא בטוח ש ה-809 ייתן לך מענה מספיק מבחינת הגברה נטו של הקדמיים... 
-
liran88
- חבר פעיל מאוד

לא בדקתי את ה 818 פשוט המליצו לי על ה 809 - האם ההבדלים מצדיקים את קניית ה 818.
לגבי כך שהרמקולים "זוללי זרם" - הייתי בטוח שהם יעבדו טוב עם רסיבר שמוציא 135W לערוץ. מכסימום חשבתי לקנות סאב ולחבר אותם דרך הסאב שיהווה הגברה.
האמת, ירד לי עכשיו קצת הביטחון - האם יש עוד מישהו שחושב שהרסיבר "חלש" מידי לרמקולים הללו?
לגבי הסנטר - בעקבות הקישור שניתן (תודה) אחפש את התואם
תודה רבה לכולם
לגבי כך שהרמקולים "זוללי זרם" - הייתי בטוח שהם יעבדו טוב עם רסיבר שמוציא 135W לערוץ. מכסימום חשבתי לקנות סאב ולחבר אותם דרך הסאב שיהווה הגברה.
האמת, ירד לי עכשיו קצת הביטחון - האם יש עוד מישהו שחושב שהרסיבר "חלש" מידי לרמקולים הללו?
לגבי הסנטר - בעקבות הקישור שניתן (תודה) אחפש את התואם
תודה רבה לכולם
- epony
- חבר במועדון 10K

לחבר אותם דרך הסאב זה ממש לא רעיון טוב...
אני לא חושב שה-809 חלש כעיקרון, אבל אולי יהיה עדיף לך ללכת על ה-709 או 717 ולשרשר אליו מגבר כוח סטריאופוני לטובת הקדמיים...
אני לא חושב שה-809 חלש כעיקרון, אבל אולי יהיה עדיף לך ללכת על ה-709 או 717 ולשרשר אליו מגבר כוח סטריאופוני לטובת הקדמיים...
-
liran88
- חבר פעיל מאוד

אולי כדאי בכלל ללכת על ה lsi15? ( ואז אוסיף גם סאב)
האם אתם חושבים שה809 יתאים יותר לרמקולים האלו?
אני לא רוצה לקנות מגברים וכו׳...
האם יש כאן מישהו ששמע את ה lsi25 עם רסיבר שמוציא משהו בסביבות 135w?
אם אני מחבר 5.1 ולא 7.1, האם ההספק לכל אחד מהיציאות המחוברות גדל (שכן רשום 7x135w)
והאם קניית ה 818 תפתור לי את בעיית ההגברה לרמקולים?
תודה רבה לכל מי שהגיב עד כה, אתם עוזרים לי רבות
האם אתם חושבים שה809 יתאים יותר לרמקולים האלו?
אני לא רוצה לקנות מגברים וכו׳...
האם יש כאן מישהו ששמע את ה lsi25 עם רסיבר שמוציא משהו בסביבות 135w?
אם אני מחבר 5.1 ולא 7.1, האם ההספק לכל אחד מהיציאות המחוברות גדל (שכן רשום 7x135w)
והאם קניית ה 818 תפתור לי את בעיית ההגברה לרמקולים?
תודה רבה לכל מי שהגיב עד כה, אתם עוזרים לי רבות
- epony
- חבר במועדון 10K

באופן כלל רמקולים מסדרת ה-LSi הם "זללני זרם", וזאת בשל העכבה הנומינלית הנמוכה שלהם.
זה לא שלחבר אותם ל-809/818 יהיה בעייתי בהגדרה (לדעתי בהחלט סביר תשמע נהדר גם ככה!), זה שאתה פשוט לא תמצה את הפוטנציאל של הרמקולים האלה לפני שתשדך אותם להגברה ייעודית "בשרנית"...
זה לא שלחבר אותם ל-809/818 יהיה בעייתי בהגדרה (לדעתי בהחלט סביר תשמע נהדר גם ככה!), זה שאתה פשוט לא תמצה את הפוטנציאל של הרמקולים האלה לפני שתשדך אותם להגברה ייעודית "בשרנית"...
-
liran88
- חבר פעיל מאוד

חברים, עוד שאלה אחת
רשום שההספק המומלץ לרמקולים FXIA4 הינו 20-125W - ואילו ה 818 מוציא 135W - האם זה בעייתי?
האם זה יכול לפגוע ברמקולים?
או שהרסיבר יודע לבד לתת להם כמה שהם צריכים ולא עובר את המכסימום שלהם?
תודה רבה
רשום שההספק המומלץ לרמקולים FXIA4 הינו 20-125W - ואילו ה 818 מוציא 135W - האם זה בעייתי?
תודה רבה
- lllliiioor
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 177
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 5 פעמים
קודם כל תתחדש!liran88 כתב:חברים, עוד שאלה אחת
תודה רבה...
לשאלתך, הוואט הוא לא המשפיע העיקרי ולא באמת שווה התייחסות כה גבוהה, המספר שמצויין מאוד לא מדוייק ויש הרבה מאוד גורמים אחרים שמשפיעים על התוצאה הסופית.
אם בכל זאת תרצה לדבר במספרים (מוערכים...), על הנייר הוואט המקסימלי הוא 135W
כל ה135W המהודרים יזרמו לרמקול רק במידה והווליום הוא על 100%
אם לדוגמה תגביר ל50% מעוצמת הרסיבר, רק 67.5W יזרמו לרמקולים.
אם זכרוני אינו מטעה בי, אני זוכר שמישהו פה אמר לפני לא הרבה זמן שגם 8W "טהורים" יכולים להניע רמקול עצלן...
- epony
- חבר במועדון 10K

האמת בנוגע לוואטים היא הרבה יותר "מטרידה" ממה שנכתב לעיל..!lllliiioor כתב:קודם כל תתחדש!liran88 כתב:חברים, עוד שאלה אחת
תודה רבה...![]()
לשאלתך, הוואט הוא לא המשפיע העיקרי ולא באמת שווה התייחסות כה גבוהה, המספר שמצויין מאוד לא מדוייק ויש הרבה מאוד גורמים אחרים שמשפיעים על התוצאה הסופית.
אם בכל זאת תרצה לדבר במספרים (מוערכים...), על הנייר הוואט המקסימלי הוא 135W
כל ה135W המהודרים יזרמו לרמקול רק במידה והווליום הוא על 100%![]()
אם לדוגמה תגביר ל50% מעוצמת הרסיבר, רק 67.5W יזרמו לרמקולים.
אם זכרוני אינו מטעה בי, אני זוכר שמישהו פה אמר לפני לא הרבה זמן שגם 8W "טהורים" יכולים להניע רמקול עצלן......
היחס בין הספק לעוצמה הוא לא ליניארי, אלא אקפוננציאלי - במילים אחרות, הנמכה של 50% בווליום לא מקטינה את ההספק בוואטים ב-50% (כלומר ביחס ישר), אלא במשהו כמו פי 1,000!!!
ליתר דיוק, כל הנמכה של 3DB בווליום מקטינה את ההספק פי 2, ולפיכך אם הרסיבר מוציא נגיד 160W כשהווליום על 81DB, אז הוא מוציא 80W ב-78DB, ו-40W ב-75DB. רוב האנשים שומעים מוזיקה בווליום "סולידי" של 40-50DB, ושם כבר מדובר על משהו כמו 0.1W, כלומר עשירית הוואט הבודד..!
בשורה התחתונה, וואטים ברסיברים הם כמו מגפיקסלים במצלמות - זה שיש לך יותר זה לא בהכרח אומר שאתה מרוויח איכות בזכות זה, אלא במקרים שאתה ממש נמצא על קצה גבול מעטפת הביצועים של המכשיר...