עזרתכם בהפיכת מחשב ורסיבר ישן לHTPC שתומך בכל פורמטי האודיו
שלום,
אני מעוניין להשתמש ברסיבר ישן של אונקיו (בן 6 שנים) שיחובר למחשב ישן (בן 5) כדי להקים מע' קולנוע ביתי.
אנא עזרו לי לפתור את הבעיה:
מבחינת אודיו - אם אקנה כרטיס קול עם יציאה דיגיטלית, הרסיבר לא ידע לעבוד עם פורמטי קול חדשים.
האם יש כרטיס במחיר סביר שיודע להמיר את הפורמט לAC3 או DTS , כך שהרסיבר כן יכיר?
אופציה שניה, אולי יש כרטיס שיודע להמיר פורמטים חדשים/HD לאנלוגי ולהוציא 6 ערוצים אנלוגיים (5.1) שיחוברו ישירות לרסיבר?
אני מעוניין להשתמש ברסיבר ישן של אונקיו (בן 6 שנים) שיחובר למחשב ישן (בן 5) כדי להקים מע' קולנוע ביתי.
אנא עזרו לי לפתור את הבעיה:
מבחינת אודיו - אם אקנה כרטיס קול עם יציאה דיגיטלית, הרסיבר לא ידע לעבוד עם פורמטי קול חדשים.
האם יש כרטיס במחיר סביר שיודע להמיר את הפורמט לAC3 או DTS , כך שהרסיבר כן יכיר?
אופציה שניה, אולי יש כרטיס שיודע להמיר פורמטים חדשים/HD לאנלוגי ולהוציא 6 ערוצים אנלוגיים (5.1) שיחוברו ישירות לרסיבר?
- Hertz33
- חבר ותיק

- תגובות: 2910
- נתן תודות: 35 פעמים
- קיבל תודות: 138 פעמים
אני הייתי מציע לך לקרוא את ההודעה שלו שוב. קראת? יופי, כפי שאתה רואה הרסיבר שלו לא יודע לפענח את הפורמטים החדשים וסביר מאוד להניח שאין לו כניסת HDMI.BANDIT כתב:קנה כרטיס מסך HD6450 - חיבור ה-HDMI יעביר לך גם תמונה וגם את כל הפורמטים החדשים....
לפתוח השירשור - האם בכרטיס קול שנמצא על הלוח אם אין יציאה coax?
היי. כרטיס הקול על המחשב לא מכיל יציאה קואקסיאלית והרסיבר לא יודע לעבד אוגיו שמגיע מהhdmi, הוא רק ממתג אותו.
בכל אופן, אחרי שתעזרו לי לפתור את בעיית האודיו, אחפש גם כרטיס וידאו סביר כי המעבד הוא core2 ישן. אז אם יש פתרון בצורת כרטיס וידאו גם לבעיית האודיו, אשמח לשמוע.
בכל אופן, אחרי שתעזרו לי לפתור את בעיית האודיו, אחפש גם כרטיס וידאו סביר כי המעבד הוא core2 ישן. אז אם יש פתרון בצורת כרטיס וידאו גם לבעיית האודיו, אשמח לשמוע.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
מהו דגם לוח האם שלך? ייתכן שיש בו יציאת SPDIF פנימית, ואז זה יחסוך לך רכישת כרטיס קול חיצוני.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
לוח האם שלי הוא GA-73PVM-S2H של חברת GIGABYTE. הוא מכיל יציאת SPDIF. אני אפרק את השאלה שלי לשניים:
1. פורמט AAC: הרסיבר שלי תומך בDTS ובAC3. כשניסיתי לצפות בסרט עם פס קול AAC דרך סטרימר זה לא עבד. אם יש לי יצאת SPDIF אני יכול להשתמש בה כיציאה אופטית כמו בסטרימר? ואם כן, קראתי שיש REALTIME AAC TO AC3 במחשב, אז אם אני רואה סרט עם פס קול AAC, אוכל לשמוע אותו בסראונד ברסיבר שיקבל אותו כAC3? האם המחשב שלי מספיק חזק להמרה בזמן אמת תוך כדי הקרנה של סרט 1080P ?
2. פורמט DTS-HD: הרמקולים שלי סבירים, לא חושב שברמה כזו שיורגש הבדל בין פורמט DTS רגיל לHD (תקנו אותי אם אני טועה). הסיבה היחידה שאני רוצה תמיכה בו זה שאם בעוד שנה הפורמט הזה ישלוט, לא אהיה במצב בו אני לא יכול לצפות בסרט כי אין לי איך להאזין לו (כמו היום שקורה לי עם סרטים עם AAC). האם יש דרך להמרה בREALTIME כמו במקרה הקודם?
1. פורמט AAC: הרסיבר שלי תומך בDTS ובAC3. כשניסיתי לצפות בסרט עם פס קול AAC דרך סטרימר זה לא עבד. אם יש לי יצאת SPDIF אני יכול להשתמש בה כיציאה אופטית כמו בסטרימר? ואם כן, קראתי שיש REALTIME AAC TO AC3 במחשב, אז אם אני רואה סרט עם פס קול AAC, אוכל לשמוע אותו בסראונד ברסיבר שיקבל אותו כAC3? האם המחשב שלי מספיק חזק להמרה בזמן אמת תוך כדי הקרנה של סרט 1080P ?
2. פורמט DTS-HD: הרמקולים שלי סבירים, לא חושב שברמה כזו שיורגש הבדל בין פורמט DTS רגיל לHD (תקנו אותי אם אני טועה). הסיבה היחידה שאני רוצה תמיכה בו זה שאם בעוד שנה הפורמט הזה ישלוט, לא אהיה במצב בו אני לא יכול לצפות בסרט כי אין לי איך להאזין לו (כמו היום שקורה לי עם סרטים עם AAC). האם יש דרך להמרה בREALTIME כמו במקרה הקודם?
- CRAZYDIAMOND
- חבר ותיק

- תגובות: 1634
- נתן תודות: 11 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
סביר להניח שברסיבר שלך יש כניסת אודיו רב ערוצית אנלוגית: 5.1 או 7.1 שתצטרך להשתמש בה.
מצד המחשב אתה צריך כרטיס קול שיודע להוציא את האודיו HD בצורה אנלוגית לרסיבר, אני יודע שיש כרטיס קול של אסוס שעושה את זה, אך המחיר שלו די גבוה, השאלה היא האם העניין משתלם לך.
מצד המחשב אתה צריך כרטיס קול שיודע להוציא את האודיו HD בצורה אנלוגית לרסיבר, אני יודע שיש כרטיס קול של אסוס שעושה את זה, אך המחיר שלו די גבוה, השאלה היא האם העניין משתלם לך.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
avirez,
1. אתה כמובן יכול להשתמש ביציאה האופטית של לוח האם בדיוק כמו בסטרימר. AAC יומר ל-PCM או AC3, תלוי אם המקור הוא 2.0 או 5.1. מאמין שהמחשב שלך מספיק חזק.
2. DTS-HD בנוי בצורה כזו שאפשר לשלוף ממנו DTS ללא עבודת המרה משמעותית (נקרא DTS Core).
1. אתה כמובן יכול להשתמש ביציאה האופטית של לוח האם בדיוק כמו בסטרימר. AAC יומר ל-PCM או AC3, תלוי אם המקור הוא 2.0 או 5.1. מאמין שהמחשב שלך מספיק חזק.
2. DTS-HD בנוי בצורה כזו שאפשר לשלוף ממנו DTS ללא עבודת המרה משמעותית (נקרא DTS Core).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
זה בדיוק מה שרציתי לומר. לא הבנתי איפה הבעיה פה? הגרעין של כל פורמט HD זה הפורמט הישן.pixies כתב: 2. DTS-HD בנוי בצורה כזו שאפשר לשלוף ממנו DTS ללא עבודת המרה משמעותית (נקרא DTS Core)....
נערך לאחרונה על ידי kingikra ב 06/10/2012 18:02, נערך פעם 1 בסך הכל.