איך בודקים מה תוקע את האינטרנט ?
שלום,
האינטרנט שלי כבר תקוע כמה ימים. מדובר בכל המחשבים שמחוברים לנתב.
בהתחלה חשבתי שזה בגלל ההורדות אבל הבעיה ממשיכה גם שקצב ההורדות ירד ל 50 KBps.
לפי הבדיקה באתר של בזק, מהירות הגלישה כמובטח: 5 מגה.
גם לפי הבדיקה באתר של הוטנט המהירות 5 מגה להורדה (למרות שאני לא סומך על הבדיקה שלהם).
אז מה זה יכול להיות ? נשאר רק הנתב.
אבל הנתב מראה שרק מי שאמור להיות מחובר אכן מחובר.
איזה בדיקות אפשר לעשות ?
זה ממש מרגיז: אני נמצא בכל מני אתרים רגילים ולוחץ על קישור ואז לוקח לפעמים 10 שניות עד שהקישור עולה והדף תקוע במצב המתנה.
גם במשחקי רשת של הילד יש לאגים שעד לפני שבוע לא הייתה שום בעיה.
אשמח לקבל עצות
האינטרנט שלי כבר תקוע כמה ימים. מדובר בכל המחשבים שמחוברים לנתב.
בהתחלה חשבתי שזה בגלל ההורדות אבל הבעיה ממשיכה גם שקצב ההורדות ירד ל 50 KBps.
לפי הבדיקה באתר של בזק, מהירות הגלישה כמובטח: 5 מגה.
גם לפי הבדיקה באתר של הוטנט המהירות 5 מגה להורדה (למרות שאני לא סומך על הבדיקה שלהם).
אז מה זה יכול להיות ? נשאר רק הנתב.
אבל הנתב מראה שרק מי שאמור להיות מחובר אכן מחובר.
איזה בדיקות אפשר לעשות ?
זה ממש מרגיז: אני נמצא בכל מני אתרים רגילים ולוחץ על קישור ואז לוקח לפעמים 10 שניות עד שהקישור עולה והדף תקוע במצב המתנה.
גם במשחקי רשת של הילד יש לאגים שעד לפני שבוע לא הייתה שום בעיה.
אשמח לקבל עצות
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
מה זה ״קצב ההורדות״? עם איזו תוכנה אתה מוריד והאם ניסית לסגור אותה לחלוטין?
נסה לסגור בדירוג את הצרכנים השונים - כל פעם לנתק מחשב אחר ולנסות לזהות את המקור.
האם יכול להיות שעוד מישהו מחובר לראוטר שלך?
נסה לסגור בדירוג את הצרכנים השונים - כל פעם לנתק מחשב אחר ולנסות לזהות את המקור.
האם יכול להיות שעוד מישהו מחובר לראוטר שלך?
נערך לאחרונה על ידי uriler ב 02/10/2012 10:54, נערך פעם 1 בסך הכל.
uriler שלום,uriler כתב:מה זה ״קצב ההורדות״? עם איזו תוכנה אתה מוריד והאם ניסית לסגור אותה לחלוטין?
האם יכול להיות שעוד מישהו מחובר לראוטר שלך?...
אני משתמש ב JDownloader וקצב ההורדות שלי נע בין 50 ל 600 KBPS לפי הצורך ולפי טוב ליבם של שרתים חינמיים להורדה.
הפתרון שאתה מציע הוא הכי הגיוני (אלימינציה) אבל חשבתי שאולי יש איזה כלי שמנתח את רוחב הפס של כל מי שמשתמש בנתב, חוטי או אלחוטי.
בעיקרון יש לי 4 לקוחות בחיבור חוטי (ז"א כל הפורטים של הנתב בשימוש) ולפחות 7 מכשירים שמכירים את הרשת האלחוטית מוצפנת. אבל בפועל רוב הזמן רק לקוח אחד פעיל אלחוטית וגם אז מדובר בגלישה רגילה.
חשוב להגיד: כשהייתי בעבר עם מהירות 1.5 מגה האינטרנט לא היה תקוע כמו עכשיו.
כמו כן, לפני כחודשיים הצטרפתי ל Free Wi-Fi של בזק וקיבלתי מהם נתב מחורבן תקן N שלא ממלא אחר הציפיות אבל משום מה רשת Free Wi-Fi לא קיימת בסביבה עדיין אז היא לא לוקחת רוחב פס (וגם אם הייתה לוקחת היא מוגבלת ל 1 מגה).
שורה תחתונה: אתה מכיר איזו תוכנה שמנתחת את השימוש בנתב לפי שימוש ?
יש סטטיסטיקות אמנם בניהול הנתב עצמו אבל תוכנה ייעודית תעזור מאוד
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
למיטב הבנתי, בשביל לנתח מה עובר דרך הנתב אתה צריך שהתוכנה תרוץ עליו, ולא על אחד המחשבים.
אני לא מכיר תוכנה כזו (אולי קושחות חלופיות של נתבים דוגמת TOMATO או DD-WRT, אבל אני לא חושב שאתה יכול להתקין אותן על הנתב של בזק).
כרגע הייתי מציע לך לנסות אלימינציה כדי לנסות לאבחן בדיוק מה הקליינט שמעמיס במיוחד.
אני לא מכיר תוכנה כזו (אולי קושחות חלופיות של נתבים דוגמת TOMATO או DD-WRT, אבל אני לא חושב שאתה יכול להתקין אותן על הנתב של בזק).
כרגע הייתי מציע לך לנסות אלימינציה כדי לנסות לאבחן בדיוק מה הקליינט שמעמיס במיוחד.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78838
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5387 פעמים
טוב, זו עבודה קשה כי התקיעות הן לא עקביות.uriler כתב:למיטב הבנתי, בשביל לנתח מה עובר דרך הנתב אתה צריך שהתוכנה תרוץ עליו, ולא על אחד המחשבים.
כרגע הייתי מציע לך לנסות אלימינציה כדי לנסות לאבחן בדיוק מה הקליינט שמעמיס במיוחד....
אבל אין לי הרבה ברירות אני מבין. תודה.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78838
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5387 פעמים
הבדיקות של כולם הם מול המרכז בישראל.
אם אתה מוריד מחו"ל או מתחבר לאתר בחו"ל, זה כבר דורש את החיבור הבינלאומי שלהם, שהוא עמוס בימים אלה.
אם אתה מוריד מחו"ל או מתחבר לאתר בחו"ל, זה כבר דורש את החיבור הבינלאומי שלהם, שהוא עמוס בימים אלה.
כן, ב- tomato יש אחלה כלים לניתוח עומסים בזמן אמת.uriler כתב:למיטב הבנתי, בשביל לנתח מה עובר דרך הנתב אתה צריך שהתוכנה תרוץ עליו, ולא על אחד המחשבים.
כרגע הייתי מציע לך לנסות אלימינציה כדי לנסות לאבחן בדיוק מה הקליינט שמעמיס במיוחד....
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...