עזרה בסיום יצירת רשת ביתית קווית - בעייה עם השקעים

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1974
נתן תודות: 77 פעמים
קיבל תודות: 163 פעמים

שליחה #1 

עד כמה שאני מבין אני בבעייה ואני מנסה למצוא פיתרון אלגנטי ככל האפשר.
דירה חדשה וביקשתי מהקבלן למשוך צינורות מארון התקשורת לכל החדרים. אפילוהעברתי כבר כבל CAT6 בכל הצינורות. הייתי בתחושה שזהו, אני רק מחליף את השקעים וסיימתי ואז הגיעה ההפתעה (תמיד יש משהו שלא חושבים עליו).
הקבלן משך לי את כל הצינורות לאותו מקום בו נמצא הצינור של הבזק, לכאורה צעד הגיוני כי תמיד קראתי שמה שצריך לקנות זה שקע משולב כך שכנראה הייתי מבקש ממנו לעשות אותו דבר אם הוא היה שואל אותי. הבעייה היא שהקבלן התקין לי בכל הקירות שקעים מסוג וויסבורד טוסקנה 55 כאשר השקע טלפון הוא אחד מתוך שלושה (השניים האחרים הם חשמל). מסתבר שזו סדרה שאין בה שקע משולב של בזק ורשת.
עד כמה שאני מבין האפשרויות שלי הן כדלקמן:
1) לוותר על שקע הטלפון ולהחליפו בשקע רשת (האשה לא מוכנה בחלק מהמקומות כולל הכי חשוב, איפה שחיבור האינטרנט)
2) לוותר על שקע חשמל (האשה עושה פרצוף והאמת שזה נראה לי חבל לוותר על חשמל)
3) להחליף את התיבה בתוך הקיר לסדרה שבה יש שקע משולב ולסגור מחדש (דורש שיפוץ קל - אין סיכוי כי החדרים כבר צבועים וחלקם לא בלבן)
4) להוציא את הכבל רשת איכשהו החוצה מהשקע בזק ולהוסיף שקע רשת על הטיח.

א האם יש רעיונות יותר טובים שלא חשבתי עליהם?
ב איך יהיה הכי אלגנטי להוציא את הכבל מתוך השקע הקיים על לנקודה של השקע על הטיח?

תודה (מת לגמור כבר עם הפרוייקט הזה שהתחיל כמעט לפני שנה ולעבור לפרוייקט הבא - HTPC ליד הטלוויזיה)

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

אופציה 3 לא רלבנטית מבחינתך, אז אין מה להעלות אותה (למרות שבמבט לטווח רחוק, היא כנראה הכי הגיונית. בנוסף - זה משהו שהקבלן היה צריך לחשוב עליו מראש).

אופציה 4 אפשרית, אבל זה לא יהיה אסתטי במיוחד (בגלל התיבה הבולטת של שקע הרשת). להוסיף תיבה על הקיר לא צריכה להיות בעיה וגם זה ידרוש חציבה מינימלית שאפשר יהיה להסתיר עם התיבה של השקע עצמו (עשיתי את זה אצל חבר, לא בעיה). השיטה היא חציבה הצידה מהתיבה אליה מגיעים הכבלים (דורש שבירה של צד התיבה), ולאחר מכן התקנה של התיבה מעל האזור החצוב. אפשר להניח בפנים חתיכת צינור 20 קצרה מאוד ולסגור בשליכט / טיח / גבס, אבל אפשר גם לוותר ופשוט להסתיר עם התיבה.

אופציה 1 לא לגמרי ריאלית, בעיקר אם תרצו לשים פקס למשל באזור המחשב (לגבי טלפונים, אם שמים אלחוטיים היום אין בעיה לשים שלוחות על חשמל בלבד, אז זה פחות קריטי).

אופציה 2 הגיונית לגמרי לטעמי, מכיוון שלחשמל אין בעיה לשים מפצל (על השקע או "בננה" עם חוט מאריך). אם זו עמדת מחשב, שני שקעים בכל מקרה לא יספיקו, אז ההבדל כבר זניח.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 12241
נתן תודות: 41 פעמים
קיבל תודות: 625 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

אופציה 5:

יהיה קצת דחוס אבל עובד ללא בעיה...
שקע משולב עלות לצרכן כ30 ש"ח
 שקע משולב עלות לצרכן כ30 ש"ח
G-Media
יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע, תקשורת מחשבים וחשמל חכם.
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק
בעל הסמכה בתכנון והקמת תשתית על בסיס טכנולוגייה HDBaseT

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

אני הייתי בעד שקע משולב אבל עד כמה שאני מבין לתיבה טוסקנה 55 אפשר לחבר רק שקעים מהסדרה בגלל המבנה של התיבה שבקיר...
יש שקעים של סדרה אחרת שמתאימים לתיבה של טוסקנה 55?

uriler
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10118
שם מלא: אורי לרנר
נתן תודות: 190 פעמים
קיבל תודות: 512 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #5 

JEXY,
יש שקע כזה שמתאים למסגרת (נניח - מסגרת של מפסק) מהסוג שיש לו?

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #6 

טוסקאנה 55 זוהי סדרה שמועתקת מגוויס 3... לכן בתוך הקופסה יכולים להיכנס מ1 עד 3 אביזרים...

ליתר בטחון מחר אבדוק אצל היבואן את התאימות של שקע גוויס לאותו מתאם או לחילופין שקע משולב של וייבורד...

מה שמתאים לקופסת 55 מ"מ הישנה זוהי סדרת "פרפקס" של ויסבורד (ראו דוגמה בתמונה)
באמצע זהו שקע משולב מתאים לקופסת 55 מ"מ של פעם...
 באמצע זהו שקע משולב מתאים לקופסת 55 מ"מ של פעם...
offerbk1 - זה מה שיש אצליך?
 offerbk1 - זה מה שיש אצליך?
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

קודם כל תודה על המאמצים. זה לא איך שהשקעים שלי נראים. אני אצלם ואעלה. תודה!

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

העלתי תמונות

שליחה #8 

תמונה ראשונה - מראה כללי של השלישית שקעים.
בתמונה השנייה אפשר לראות שההברגה של שקעי החשמל שונה מההברגה של השקע טלפון. אין לי כל כך מושג מה הגורם כלומר אם אפשר להחליף את התושבת של השקע או לא...אם כן אז אולי זה יכול לעזור בפיתרון
שקע טלפון - המקום של הברדים הוא באמצע למעלה ובאמצע למטה.
שקע חשמל - המקום של הבורג היחיד הוא באמצע בין שלושת החורים עבור התקע.

יש רעיונות לשקעים מתאימים מסדרות או חברות אחרות שיחסכו לי את השקע על הטיח בלי לבצע עבודת שיפוץ?
מראה כללי
 מראה כללי
מיקום ההברגה השונה של השקע חשמל מול טלפון
 מיקום ההברגה השונה של השקע חשמל מול טלפון

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 2678
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 595 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #9 

אני כבר נתקלתי בבעיה הזו ויש לה פתרון קל ופשוט, בלי חציבות ובלי שקעים על הטיח ובעלות מאוד קטנה.

1. אתה מחליף את שקע הטלפון שיש לך בשקע RJ45 כפול. לפי התמונה, נדמה לי שהסדרה שהתקינו אצלך נקראת "ויסבורד הרמוני" ויש להם שקע RJ45 כפול בסדרה (מספר מוצר 454083).
2. לאחד השקעים אתה מחבר את כבל הרשת כרגיל. זה סטנדרטי.
3. לשקע השני אתה מחבר את קו הטלפון שלך כך ששני הגידים הרלוונטים נמצאים במרכז....
4. את הטלפון שלך אתה מחבר לשקע ה-RJ45 אליו חברת את קו הטלפון, זאת באמצעות כבל RJ11 סטנדרטי - זה התקע האמריקאי הקטן המיועד לטלפונים ולא התקע הבריטי שבזק משתמשת בהם. ה-RJ11 אמנם קצת יותר קטן מה-RJ45 אבל הוא נכנס לשקע בלי בעיה ונתפס היטב.

העלות מבחינתך היא רק שקע ה-RJ45 הכפול ואם אין לך, גם חוט הטלפון האמריקאי שעולה גרושים.

אם אתה מתעקש על חיבור בריטי, אתה יכול לרכוש ב-EBAY את הממיר הזה ב-10 שקל, כולל משלוח. מהניסיון שלי הוא כן שולח לישראל, אם מבקשים ממנו יפה...

http://www.ebay.co.uk/itm/RJ45-Male-to- ... 1670wt_906
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

NetCHEIF כתב:אני כבר נתקלתי בבעיה הזו ויש לה פתרון קל ופשוט, בלי חציבות ובלי שקעים על הטיח ובעלות מאוד קטנה.

1. אתה מחליף את שקע הטלפון שיש לך בשקע RJ45 כפול. לפי התמונה, נדמה לי שהסדרה שהתקינו אצלך נקראת "ויסבורד הרמוני" ויש להם שקע RJ45 כפול בסדרה (מספר מוצר 454083).
2. לאחד השקעים אתה מחבר את כבל הרשת כרגיל. זה סטנדרטי.
3. לשקע השני אתה מחבר את קו הטלפון שלך כך ששני הגידים הרלוונטים נמצאים במרכז....
4. את הטלפון שלך אתה מחבר לשקע ה-RJ45 אליו חברת את קו הטלפון, זאת באמצעות כבל RJ11 סטנדרטי - זה התקע האמריקאי הקטן המיועד לטלפונים ולא התקע הבריטי שבזק משתמשת בהם. ה-RJ11 אמנם קצת יותר קטן מה-RJ45 אבל הוא נכנס לשקע בלי בעיה ונתפס היטב.

העלות מבחינתך היא רק שקע ה-RJ45 הכפול ואם אין לך, גם חוט הטלפון האמריקאי שעולה גרושים.

אם אתה מתעקש על חיבור בריטי, אתה יכול לרכוש ב-EBAY את הממיר הזה ב-10 שקל, כולל משלוח. מהניסיון שלי הוא כן שולח לישראל, אם מבקשים ממנו יפה...

http://www.ebay.co.uk/itm/RJ45-Male-to- ... 1670wt_906
...
קודם כל תודה על התשובה המפורטת והמאמץ. לצערי כנראה פספסת בפוסט הראשון שרשמתי שאני יודע שהסדרה היא וויסבורד טוסקנה 55 לכן התשובה שלך לא רלוונטית מכיוון שלפחות על פי האתר שלהם, בסדרה שאני צריך אין שקע רשת כפול לצערי כי הייתי מסתפק בהחלט בפיתרון היצירתי הזה. השאלה כרגע אם מישהו מבעלי המקצוע יודע על סדרה אחרת או שקעים של חברה אחרת שיכולים להיכנס למה שהרכיבו לי בקיר. (בהחלט גם בא בחשבון שקע רשת כפול ולא רק שקע משולב רשת וטלפון :-) )

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
יצירת קשר:

שליחה #11 

אני מציע לך לבדוק את הנושא בשירות הלקוחות של וייסבורד. מהניסיון שלי עם הסדרות החדשות שלהם, ההבדל בין כל הדגמים הוא רק בעיצוב של המסגרת החיצונית שלתוכה מתקינים את האלמנטים - האלמנטים עצמם זהים בין כל הסדרות.
באתר http://www.netcheif.com תוכלו למצוא מדריכים וסקירות על רשתות ביתיות, חיבורי אינטרנט ונתבים.

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

Re: העלתי תמונות

שליחה #12 

offerbk1 כתב:תמונה ראשונה - מראה כללי של השלישית שקעים.
בתמונה השנייה אפשר לראות שההברגה של שקעי החשמל שונה מההברגה של השקע טלפון. אין לי כל כך מושג מה הגורם כלומר אם אפשר להחליף את התושבת של השקע או לא...אם כן אז אולי זה יכול לעזור בפיתרון

יש רעיונות לשקעים מתאימים מסדרות או חברות אחרות שיחסכו לי את השקע על הטיח בלי לבצע עבודת שיפוץ?
...
זו לא סדרת טוסקאנה !!! זו סדרת פרפקט, סדרה ישנה...

כפי שהסבירו לך מלמעלה אפשרי לחבר מתאם רשת של סדרה אחרת (השוני הוא בעומק האביזר), ואז אפשרי אפילו להכין כבל RJ45-RJ11 של טלפון בכדי שיהיה מחובר היטב למחבר, בצד השני של השקע החיווט כפי ששקע טלפון אמור להיות מחווט (גידים כחול וכחול\לבן)...

לא בדיוק קומבינה, אך בהחלט התאמה בין הרכיבים...

אם בא לך להיכנס להוצאות, תחליף את השקעים למודולאריים (גוויס)
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

mluggy
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #13 

אני במצב דומה לשלך, רק מוקדם יותר בתהליך (לפני טיח פנים ולפני ריצוף), עם קבלנים פרה-היסטוריים שלא מבינים (או לא רוצים להבין) מהי רשת מחשבים. כרגע נמשכו 5 כבלים מכל חדר (3 + 2 בשתי נקודות שונות) לאיזור מרכז, ואני צריך להתחנן לקבלן להראות לי באיזה סדרת שקעים הוא עומד להשתמש.

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

JEXY כתב:

...

כפי שהסבירו לך מלמעלה אפשרי לחבר מתאם רשת של סדרה אחרת (השוני הוא בעומק האביזר), ואז אפשרי אפילו להכין כבל RJ45-RJ11 של טלפון בכדי שיהיה מחובר היטב למחבר, בצד השני של השקע החיווט כפי ששקע טלפון אמור להיות מחווט (גידים כחול וכחול\לבן)...

...
JEXY - אני מצטער אם עצבנתי אותך (פשוט ראיתי שלושה סימני קריאה :-) ) אבל לא טענתי שזו סדרת טוסקנה, שים לב שיש טוסקנה ויש טוסקנה 55 שזה סתי סדרות שונות.
http://www.waisbord.co.il/catalog-87.html
http://www.waisbord.co.il/catalog-49.html
אני כן מאמין שזה טוסקנה 55 כי גם זה מה שהחשמלאי של הפרוייקט אמר לי ובנוסף זה נראה לי גם יותר דומה מפרפקט ( הפינות יותר מעוגלות במסגרת)

לגבי לפנות אליהם כבר עשיתי זאת לפני כשבועיים ודווקא הפתיעו אותי לטובה. שלחתי מייל דרך האתר ואני חושב שלמחרת כבר מישהי חזרה אלי, הסברתי לה את הבעייה והיא אמרה שיחזור אלי המומחה הראשי ומה שיש בתחילת השרשור זה מה שהוא הציע בתוספת שקע על הטיח שאני העלתי. הוא לא אמר שבשביל לחבר כל סדרה אחרת עד כמה שהוא יודע צריך לפרק את הקופסה מהכיר ולחבר את זו של הסדרה שאני רוצה מה שאומר עבודת שיפוץ שכרגע לא באה בחשבון.

אני כבר למדתי בחיים שתמיד צריך SECOND OPINION אז בגלל זה אני גם שואל פה אם מישהו מכיר סדרה שמתאימה שיש בה שקע משולב או כפול כי גם אם שקעי סדרה פרפקט מותאמים לקופסה של טוסקנה 55 אני בכל מקרה לא רואה שקע רשת כפול בקטלוג באתר. אתה יודע בוודאות שיש כזה בסדרה פרפקט? אם כן איפה? אני אלך לחנות לראות בעיניית שזה מתאים ואנסה אחד...

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

mluggy כתב:אני במצב דומה לשלך, רק מוקדם יותר בתהליך (לפני טיח פנים ולפני ריצוף), עם קבלנים פרה-היסטוריים שלא מבינים (או לא רוצים להבין) מהי רשת מחשבים. כרגע נמשכו 5 כבלים מכל חדר (3 + 2 בשתי נקודות שונות) לאיזור מרכז, ואני צריך להתחנן לקבלן להראות לי באיזה סדרת שקעים הוא עומד להשתמש.
...
אני מציע לך ללמוד מנסיונם של אחרים ולא לוותר. בדיעבד היה עדיף אפילו מראש לקנות סטים שלמים של סדרה אחרת שבוודאות מתאימה ולהגיד להם להתקין לי מאשר עכשיו להסתבך עם זה.

uris
סמל אישי של משתמש
מורעל האתר
מורעל האתר
תגובות: 6784
שם מלא: אורי שמאי
נתן תודות: 78 פעמים
קיבל תודות: 243 פעמים

שליחה #16 

uriler:
אופציה 2 הגיונית לגמרי לטעמי, מכיוון שלחשמל אין בעיה לשים מפצל (על השקע או "בננה" עם חוט מאריך). אם זו עמדת מחשב, שני שקעים בכל מקרה לא יספיקו, אז ההבדל כבר זניח.
...
(Y)

NetCHEIF
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
יצירת קשר:

שליחה #17 

offerbk1 כתב:
JEXY כתב:

...

...
JEXY - אני מצטער אם עצבנתי אותך (פשוט ראיתי שלושה סימני קריאה :-) ) אבל לא טענתי שזו סדרת טוסקנה, שים לב שיש טוסקנה ויש טוסקנה 55 שזה סתי סדרות שונות.
אני כן מאמין שזה טוסקנה 55 כי גם זה מה שהחשמלאי של הפרוייקט אמר לי ובנוסף זה נראה לי גם יותר דומה מפרפקט ( הפינות יותר מעוגלות במסגרת)

לגבי לפנות אליהם כבר עשיתי זאת לפני כשבועיים ודווקא הפתיעו אותי לטובה. שלחתי מייל דרך האתר ואני חושב שלמחרת כבר מישהי חזרה אלי, הסברתי לה את הבעייה והיא אמרה שיחזור אלי המומחה הראשי ומה שיש בתחילת השרשור זה מה שהוא הציע בתוספת שקע על הטיח שאני העלתי. הוא לא אמר שבשביל לחבר כל סדרה אחרת עד כמה שהוא יודע צריך לפרק את הקופסה מהכיר ולחבר את זו של הסדרה שאני רוצה מה שאומר עבודת שיפוץ שכרגע לא באה בחשבון.

אני כבר למדתי בחיים שתמיד צריך SECOND OPINION אז בגלל זה אני גם שואל פה אם מישהו מכיר סדרה שמתאימה שיש בה שקע משולב או כפול כי גם אם שקעי סדרה פרפקט מותאמים לקופסה של טוסקנה 55 אני בכל מקרה לא רואה שקע רשת כפול בקטלוג באתר. אתה יודע בוודאות שיש כזה בסדרה פרפקט? אם כן איפה? אני אלך לחנות לראות בעיניית שזה מתאים ואנסה אחד...
...
כתבתי לך בתשובה המקורית "נדמה לי שהסדרה שהתקינו אצלך נקראת "ויסבורד הרמוני" ויש להם שקע RJ45 כפול בסדרה (מספר מוצר 454083)". קח את שקע הטלפון לחנות ותראה אם השקע ה-RJ45 הכפול של הרמוני מתאים לך. אין לך מה להפסיד...

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #18 

NetCHEIF כתב:
offerbk1 כתב:
JEXY כתב:

...

...

...
כתבתי לך בתשובה המקורית "נדמה לי שהסדרה שהתקינו אצלך נקראת "ויסבורד הרמוני" ויש להם שקע RJ45 כפול בסדרה (מספר מוצר 454083)". קח את שקע הטלפון לחנות ותראה אם השקע ה-RJ45 הכפול של הרמוני מתאים לך. אין לך מה להפסיד...
...
נשמע טוב. אתם מכירים חנויות שמחזיקות את השקעים האלה באזור פתח תקווה? זה משהו סטנדרטי שאני יכול למצוא בחנויות סטייל רוזנפלד והום סנטר?

offerbk1 פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

מצאתי באתר שלהם

שליחה #19 

JEXY
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
יצירת קשר:

שליחה #20 

המפעל נמצא בא"ת קרית אריה בפ"ת...
G-Media
052-5634010
עקבו אחרי בפייסבוק

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”