זקוק להמלצה ומרחקי התקנה
היי
אני מתכנן דירה חדשה ומעוניין לשלב מקרן בסלון
יש לי קיר ברוחב 460 ובגובה 300 שעליו אני מעוניין להקרין, וניתן להתקין את המקרן עד מרחק של 9 מטר מהקיר (מידות הסלון הן 920X460.
על אותו קיר חשבתי גם למקם טלוויזיה כך שאני כנראה ואזדקק גם למסך מותקן על התקרה ולא יהיה ניתן להקרין על הקיר עצמו (אני מניח שמסך בגודל כזה עולה הרבה מאד כסף שאולי כדאי להשקיע אותו במקרן ?
יתכן שבשלב ראשון אבצע הכנות למקרן ומסך ויקח קצת זמן עד שארכוש את הציוד ולכן ההכנה צריכה להיות כזו שתתאים למקרן לא ידוע ..
בכל מקרה השאלות שלי:
היכן כדאי למקם את ההכנה למקרן בתקרה? באיזה מרחק ממרכז הקיר?
איזה סוג מסך להתקין בתקרה , באיזה גודל ומה סדר גודל של עלויות מסך כזה?
האם יש הבדל מהותי אם ההקרנה תתבצע ממרחק קרוב יחסית לקיר או ממרחק גדול יותר? (אני מנסה לחשוב על אפשרויות להסתיר את המקרן שלא יבלוט לי מהתקרה באמצע הסלון...
ושאלה אחרונה - האם ניתן \ כדאי להקרין בזוית מהצד? (ואולי כך אוכל להמנע ממקרן שיורד ממרכז התקרה..)
תודה מראש לעונים - צרפתי תוכנית של הסלון
אני מתכנן דירה חדשה ומעוניין לשלב מקרן בסלון
יש לי קיר ברוחב 460 ובגובה 300 שעליו אני מעוניין להקרין, וניתן להתקין את המקרן עד מרחק של 9 מטר מהקיר (מידות הסלון הן 920X460.
על אותו קיר חשבתי גם למקם טלוויזיה כך שאני כנראה ואזדקק גם למסך מותקן על התקרה ולא יהיה ניתן להקרין על הקיר עצמו (אני מניח שמסך בגודל כזה עולה הרבה מאד כסף שאולי כדאי להשקיע אותו במקרן ?
יתכן שבשלב ראשון אבצע הכנות למקרן ומסך ויקח קצת זמן עד שארכוש את הציוד ולכן ההכנה צריכה להיות כזו שתתאים למקרן לא ידוע ..
בכל מקרה השאלות שלי:
היכן כדאי למקם את ההכנה למקרן בתקרה? באיזה מרחק ממרכז הקיר?
איזה סוג מסך להתקין בתקרה , באיזה גודל ומה סדר גודל של עלויות מסך כזה?
האם יש הבדל מהותי אם ההקרנה תתבצע ממרחק קרוב יחסית לקיר או ממרחק גדול יותר? (אני מנסה לחשוב על אפשרויות להסתיר את המקרן שלא יבלוט לי מהתקרה באמצע הסלון...
ושאלה אחרונה - האם ניתן \ כדאי להקרין בזוית מהצד? (ואולי כך אוכל להמנע ממקרן שיורד ממרכז התקרה..)
תודה מראש לעונים - צרפתי תוכנית של הסלון
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
מהו הגודל המירבי שניתן להקרין על הקיר ועדיין ניתן לצפות בנוחות ?
הייתי שמח אם אפשר היה להקרין משהו באזור ה3 מטר רוחב - איזה מרחק צפיה מינמאלי צריך בשביל תמונה כזאת ובאיזה מרחק צריך להתקין את המקרן ?
100" זה לא קצת "קטן" עבור קיר ברוחב 4.60 ?
תודה
הייתי שמח אם אפשר היה להקרין משהו באזור ה3 מטר רוחב - איזה מרחק צפיה מינמאלי צריך בשביל תמונה כזאת ובאיזה מרחק צריך להתקין את המקרן ?
100" זה לא קצת "קטן" עבור קיר ברוחב 4.60 ?
תודה
אין שום בעיה להקרין תמונה ברוחב של 3 מטרים - אתה צריך לרכוש מסך 120' - במידות הללו כדאי מאוד לרכוש מסך עם מתיחה.
המחיר המדובר של מסך כזה יכול לנוע בין 5000 ש"ח (לרכישה מחו"ל- VAPEX ) ויכול להגיע גם ל-15 אלף (רכישה בארץ של מסכים יקרים כגון DRAPAR) .
קח בחשבון שמסכי מתיחה תופסים כ-70-80 ס"מ יותר מאשר גודל התמונה המתקבלת.
רוחב קיר של 4.6 מ' יהיה מצויין עבור מסך כזה וישאיר מקום סביר לרמקולים בצדדים .
לגבי השקעה - דווקא הייתי ממליץ לך להשקיע במסך יותר מאשר במקרן (במידה ואין תקציב) כי מקרן בד"כ משדרגים הרבה לפני מסך .
ישנם מס' מקרנים מומלצים כגון אפסון 9000 , פנסוניק 7000 , סוני 30 .
המחירים של המקרנים הנ"ל באיזור ה- 16-20 אלף ש"ח .
אל תחשוב אפילו בצחוק להתקין מקרן בזווית (מהצד של החדר) . מקרן אמור להיות מותקן ממול למסך .
מרחק ההתקנה של המסך תלוי במקרן ובגודל הזום שלו.
אתה צריך קודם להינעל על המקרן שאתה מעוניין בו ואז לבדוק באיזה מרחק מומלץ להתקין אותו .
המחיר המדובר של מסך כזה יכול לנוע בין 5000 ש"ח (לרכישה מחו"ל- VAPEX ) ויכול להגיע גם ל-15 אלף (רכישה בארץ של מסכים יקרים כגון DRAPAR) .
קח בחשבון שמסכי מתיחה תופסים כ-70-80 ס"מ יותר מאשר גודל התמונה המתקבלת.
רוחב קיר של 4.6 מ' יהיה מצויין עבור מסך כזה וישאיר מקום סביר לרמקולים בצדדים .
לגבי השקעה - דווקא הייתי ממליץ לך להשקיע במסך יותר מאשר במקרן (במידה ואין תקציב) כי מקרן בד"כ משדרגים הרבה לפני מסך .
ישנם מס' מקרנים מומלצים כגון אפסון 9000 , פנסוניק 7000 , סוני 30 .
המחירים של המקרנים הנ"ל באיזור ה- 16-20 אלף ש"ח .
אל תחשוב אפילו בצחוק להתקין מקרן בזווית (מהצד של החדר) . מקרן אמור להיות מותקן ממול למסך .
מרחק ההתקנה של המסך תלוי במקרן ובגודל הזום שלו.
אתה צריך קודם להינעל על המקרן שאתה מעוניין בו ואז לבדוק באיזה מרחק מומלץ להתקין אותו .
תודה על התשובה המפורטת!
יש לי 3 פרטים שעדיין חסרים לי:
1. מאיזה גובה\עד איזה גובה מומלץ להקרין את התמונה בכדי שיהיה נוח לצפות ? (בהנחה שהתקרה בגובה 3 מטר)
2. עבור תמונה ברוחב 3 מטר, מאיזה מרחק מינימאלי ניתן לצפות בה בנוחות ?
3. לגבי הכנת תשתיות מהתקרה - איזה רוחב צינור מומלץ להכין בתקרה, איזה אורך של כבל כבר מתחיל להיות בעייתי והאם צריך נקודת חשמל נפרת בתקרה בשביל המקרן או שאפשר להעביר את כבל ההזנה בצינור ללא חשש ?
תודה!
יש לי 3 פרטים שעדיין חסרים לי:
1. מאיזה גובה\עד איזה גובה מומלץ להקרין את התמונה בכדי שיהיה נוח לצפות ? (בהנחה שהתקרה בגובה 3 מטר)
2. עבור תמונה ברוחב 3 מטר, מאיזה מרחק מינימאלי ניתן לצפות בה בנוחות ?
3. לגבי הכנת תשתיות מהתקרה - איזה רוחב צינור מומלץ להכין בתקרה, איזה אורך של כבל כבר מתחיל להיות בעייתי והאם צריך נקודת חשמל נפרת בתקרה בשביל המקרן או שאפשר להעביר את כבל ההזנה בצינור ללא חשש ?
תודה!
- idan309
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3005
- נתן תודות: 293 פעמים
- קיבל תודות: 330 פעמים
1. התקנה מהתקרה (במידה וגובהה הוא 3 מ') תגרום לתמונה להיות גבוה מידי (משום מה כל החברות נותנות דרופ שחור של 40 ס"מ בלבד). ההתקנה צריכה להיות 2.5-2.7 מ' מהרצפה.
2. תמונה ברוחב של 3 מ' מחייבת לדעתי מרחק ישיבה מינימלי של 4 מ'.
3. הצינור צריך להיות מספיק עבה בכדי להכיל לפחות כבל HDMI + מספר כבלי רמקולים, לי יש כבל HDMI של 15 מ' ואין לי שום בעיה, אני מעביר את כבל החשמל בתעלה ואים שום בעיה (מה שאומר שצריך עוד מקום בתעלה) אבל כמובן שעדיף שקע חשמל צמוד למקרן
2. תמונה ברוחב של 3 מ' מחייבת לדעתי מרחק ישיבה מינימלי של 4 מ'.
3. הצינור צריך להיות מספיק עבה בכדי להכיל לפחות כבל HDMI + מספר כבלי רמקולים, לי יש כבל HDMI של 15 מ' ואין לי שום בעיה, אני מעביר את כבל החשמל בתעלה ואים שום בעיה (מה שאומר שצריך עוד מקום בתעלה) אבל כמובן שעדיף שקע חשמל צמוד למקרן
לגבי העניין האסתטי של מיקום המקרן בסלון - יש מתקני תלייה למקרן כך שהמקרן כמעט צמוד לגמרי לתקרה (נשאר מספיק רווח בין המקרן לתקרה כך שיעבור כבל חשמל וכבל HDMI. גם אני פחדתי מהעניין הזה אצלי אבל עם מתקן כזה המקרן ממוקם באמצע הסלון והוא לא כל כך מורגש.
מתקן תלייה כזה עולה פחות מ 100 ש"ח.
מתקן תלייה כזה עולה פחות מ 100 ש"ח.