הוא נראה דווקא במצב די רע, אבל לדעתי אפשר לשקם/לשפץ אותו. אם הוא מסתובב זה סימן טוב, וזה די מדהים אפילו בהתחשב בעובדה שמדובר בהנעת רצועה (ככל הידוע לי) הרי שהרצועה שרדה במצב שלם (?) אבל קרוב לוודאי שכדאי להחליפה בכל מקרה. לגבי מחט, הייתי מחליף את הראש כולו במשהו חדש ולא יקר, למשל Shure M92E שניתן להשיגו ב-ebay בסביבות ה-$30. גם לצורך הבדיקה, וגם זה ראש סביר מאד שאפשר להישאר איתו אם הכל תקין. לגבי כיוונים, תמיד אפשר לכוון מחדש אבל זה תלוי גם בראש. לא הבנתי לגבי מה שאלת "מה זה בכלל?".
.Anything can be done, but it's only done if it's done
אכן מדובר בהנעת רצועה וכמה שזה הזוי הרצועה שלמה לגמרי אופנם טיפה יבשה אבל לא משהו רציני בכלל.
שמתי לב שהגלגל שמניע את הרצועה טיפה סדוק זה משהו רציני?
וכשאמרתי שהוא במצב לא רע-הכול בהתחשב בנסיבות הוא היה מאוחסן במחסן פלסטיק בחוץ במשך 10 שנים אין לי מושג איך הוא עוד עובד
לגבי הראש- חיפשתי קצת בEBAY מה שמצאתי היה במחיר של כ50 דולר (כולל משלוח) שווה?
איזה חלקים מומלץ להחליף?
אגב, איך מכוונים פטיפון בכלל?
ניקיתי קורוזיה ואבק (שאגב היה בכמויות של אתר בנייה) בהחלט שיפור משמעותי מבחינה חיצונית
הזמנתי את המחט
נישאר לחכות וראות אם הוא באמת עובד
תודה רבה לכם על העזרה
הדיסקית ששאלת עליה מה זה, היא לכיול מהירות.
היא מתייחסת למהירות 45סלד.
העיגול הפנימי מסומן ב50hz. זה תדר החשמל ב220 וולט הקיים בארץ. התדר הזה קובע למעשה את מהירות המנוע (תקנו אותי אם אני לא מדייק)
העיגול החיצוני מסומן ב60hz. הוא תדר החשמל של 110 וולט הקיים בארהב.
ככל שאני מבין, במידה והפטיפון מכוייל, הקווים בעיגול הפנימי אמורים להיראות לך כאילו הם עומדים במקום כאשר הפטיפון מסתובב במהירות 45.
במידה והפטיפון לא מכוייל הצעד הראשון יהיה להחליף רצועה.
שוב, אשמח להארות ותיקונים.
הדיסקית היא בראש ובראשונה גם מתאם לתלקליטוני 45RPM בקוטר 17cm בעלי חור מרכזי גדול יותר.
חשוב לציין כי את הבדיקה הנ"ל מהודעה זו יש לבצע תחת תאורת פלורסנט (גם הדבר האיום ונורא העונה לשם "נורה חסכונית" יהיה יעיל כאן) שכן תדר ה"הבזקה" שלהם נעול עם זה של רשת החשמל.
buga כתב:הדיסקית ששאלת עליה מה זה, היא לכיול מהירות.
היא מתייחסת למהירות 45סלד.
העיגול הפנימי מסומן ב50hz. זה תדר החשמל ב220 וולט הקיים בארץ. התדר הזה קובע למעשה את מהירות המנוע (תקנו אותי אם אני לא מדייק)
העיגול החיצוני מסומן ב60hz. הוא תדר החשמל של 110 וולט הקיים בארהב.
ככל שאני מבין, במידה והפטיפון מכוייל, הקווים בעיגול הפנימי אמורים להיראות לך כאילו הם עומדים במקום כאשר הפטיפון מסתובב במהירות 45.
במידה והפטיפון לא מכוייל הצעד הראשון יהיה להחליף רצועה.
שוב, אשמח להארות ותיקונים.
...
לא הבנתי את העיניין של הקוים יראו לי כיאילו הם עומדים במקום
הקוים ה״עומדים״ זו אשליה אופטית. במידה והוא לא מכוייל הקווים יראו כאילו הם מסתובבים מהר יותר או לחלופין, נגד כיוון הסיבוב של הפלטה. פשוט תנסה להפעיל את הפטיפון כאשר הדסקית במרכז
הקוים ה״עומדים״ זו אשליה אופטית. במידה והוא לא מכוייל הקווים יראו כאילו הם מסתובבים מהר יותר או לחלופין, נגד כיוון הסיבוב של הפלטה. פשוט תנסה להפעיל את הפטיפון כאשר הדסקית במרכז
...
אוקיי הבנתי למה אתה מתכוונן
הוא מסתובב במהירות פשוט מטורפת
הינה סירטון שצילמתי שימחיש לכם עד כמה:
אגב מפה הוא עוד מאיץ
המכשיר נקנה בצרפת בזמנו והוא הגיע עם שנאי חיצוני עם תקע אירופאי ככה שלא ניראה לי הגיוני שזאת הבעיה
למרות שבמחשבה שנייה אולי הבעיה באמת פה
השנאי במצב פשוט נורא כולו שבור מודבר בדבק סלוטייפ
זה יכולהיות טוב כאבניים לכדרות...
לא הייתי מחבר אותו יותר, כזו מהירות יכולה לגרום נזק לציר המרכזי!!
זה נראה כמו בעיית חשמל. אבל אז, איך השנאי עומד במתח גבוה ולא נשרף?? אין פיוז?
חייב טכנאי.
XXmusicmanXX כתב:מה שאני כן יכול להגיד זה ש45\33 בדקה הוא לא עושה. הוא מסתובב הרבה יותר מהר
הוא מסתובב במהירות אסטרונומית הערכה שלי סביב ה80 לדקה על מצב 33
...
בטורנס TD 105 בקרת המהירות מבוצעת על-ידי מעגל חשמלי המיועד לכך שקורא טכומטר המוצמד ישירות למנוע. בפטיפונים ישנים אלה עלולה להיווצר בעייה של קבלים אלקטרוליטיים יבשים והתוצאה היא מתחים לא סדירים והתנהגות ארטית שעלולה להוביל לחוסר תגובה בכלל. בעייה נוספת היא התחמצנות של פוטנציומטרים במעגל הבקרה ויציאתם מכיוון עקב אי-יצירת מגע (הפוטנצימטרים לא מתפקדים). לעיתים כל מה שצריך לעשות הוא לנקות אותם או להזיז אותם מעט. במדריך השירות יש התייחסות לנושא כולל פירוט נוסף של הצעדים הנדרשים לטיפול בלוח בקרת המהירות ולוח החלפת המהירות - כולל הגדרת מתחים, בדיקות, וחלקי חילוף. אלה הן פעולות פשוטות עבור טכנאי מקצועי. עד שאחד כזה לא בודק - הייתי נמנע מחיבור לחשמל על-מנת למנוע נזק נוסף.
אגב, זה יופי של פטיפון. טורנס הגדירו אותו כ-entry level אבל מכיוון שזה 'טורנס' הוא מאוד איכותי ועולה על המתחרים שלו. שווה לטפל.
ואם כבר אבשלום קור של טורנס - אז הראש המקורי של הסידרה הזו של Ortofon הוחלף על-ידי טורנס ל-Stanton AL500 שהתברר כטעות. הוא כבד מידי על הזרוע הנהדרת הזו. טורנס חזרו ל-Ortofon בסוף.
בדקתי את השנאי שלו כדי לוודא שלא מדובר פה בבעיה חשמלית
קיבלתי 18V AC למרות שעל פי מה שכתוב עליו הוא אמור להוציא 10
ואכן כמו שtomyeshuah אמר הוא צריך לקבל 10
איפה אפשר בכלל לקנות שנאי כזה?
תודה לכולם ואני יעדכן פה מה קרה איתו
XXmusicmanXX כתב:בדקתי את השנאי שלו כדי לוודא שלא מדובר פה בבעיה חשמלית
קיבלתי 18V AC למרות שעל פי מה שכתוב עליו הוא אמור להוציא 10
ואכן כמו שtomyeshuah אמר הוא צריך לקבל 10
איפה אפשר בכלל לקנות שנאי כזה?
תודה לכולם ואני יעדכן פה מה קרה איתו
...
החדשות הטובות זה שלפחות הרב-מודד שלך תקין משום ש-18V זה בדיוק המתח שאמור לצאת מהשנאי על-פי מה שטורנס אומרים: ע"מ 7 במדריך השירות: