ביקור אצל דבוטאנט לעזרה ראשונה

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #1 

משהו בלחץ של ה-Elektra Semiautomatica שלי התחיל לעשות בעיות.
הלחץ היה מטפס מאוד לאזור האדום ובעת פתיחת הקיטור הלחץ היה יורד מאוד וגוף החימום של הדוד לא היה נכנס לפעולה אלא כשהלחץ היה יורד כמעט לאפס.
כלומר, במקום שתחום העבודה יהיה 0.2 הוא היה פי 5 מזה....

עופר (דבוטאנט) גר קרוב מאוד אלי וגם ככה רצינו להיפגש כבר מזמן, אז שיחה קצרה והוא הסכים להציץ במכונה.
החשוד העיקרי היה כמובן הפרסוסטאט (שזהו כמו טרמוסטאט, רק שבמקום להיות רגיש לטמפרטורה הוא רגיש ללחץ - הלחץ שנבנה בדוד).
שיחררנו את הצינור שמוביל אליו והצצנו פנימה וחשכו עינינו. הוא היה סתום במן חול שחור (WTF?).
ניקינו את הצד של הפרסוסטאט עם קיסם אוזניים אולם חשדנו שאם ננסה לדחוף משהו לצד הצינור שיוצא מהדוד, זה עלול לדחוף את הליכלוך פנימה לתוך הדוד.
לקחנו צינור והרכבנו על הצינור שיוצא מהדוד והפעלנו את המכונה. הלחץ שנבנה בדוד ייצטרך להשתחרר ומכיון שהצינור הזה היה פתוח, הוא בסופו של דבר יידחוף את הליכלוך וישחרר לחץ.

כך היה. כשהלחץ התחיל להיבנות יצא מן "פקק" של ליכלוך שחור ומשם מים וקיטור נקיים. הרכבנו הכל (חייבים לחכות שהמכונה תתקרר מעט שכן הכל רותח ולא ניתן לגעת בה, על מה שעשינו בינתיים עוד מעט....) והמכונה חזרה לעבוד כמו חדשה.

אז מה עשינו בינתיים כשהמכונה התקררה? הייתי חייב לטעום את הקפה של עופר מקלייה שלו ומכונת המנוף המפורסמת שלו ה-Ponte Vecchio.

הקפה מתערובת שאשאיר לעופר לספר עליה, היה קצת כהה אבל עם המון גוף. המנה היתה ממנה כפולה (כפולה של המכונה שלו, שזה כ-14 גרם) ועדיין הוא נתן לי מנה קצרה מאוד, יותר בכיוון של ריסטרטו.
הטעם מדהים! קודם כל הסמיכות של הקפה היתה כמעט כמו של סירופ עם מגוון טעמים וארומה שטעמתי במעט מאוד מכונות. הרבה מאוד גוף ובסוף השוט גם עקיצה קטנה.

תמונה

תמונה

יצא לי לראות את הפרוייקט של ה-CONTI וזה פשוט הרבה יותר מדהים במציאות ממה שניתן להעביר בתמונות. המכונה לא פעלה עדיין, אבל אין לי ספק איפה המפגש פורום הבא.... :roll:
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78897
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #2 

יפה! תתחדש שוב :)

טעמתי מהמכונה אחרי השיפוץ וזה יצא מעולה. היא נראית גם מיליון דולר.

MartinHSabag פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #3 

זה לא "שיפוץ", כולה תיקון של תקלה קטנה....אבל תודה.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1474
נתן תודות: 73 פעמים
קיבל תודות: 278 פעמים

שליחה #4 

הי מרטין,
ה"חול השחור" שתיארת נשמע מאוד לא נחמד ואני מקווה כי הסילוק שלו יפתור את הבעייה. ייתכן עם זאת שהבעייה היא
sticky pressurestat - תופעה מוכרת במכונה זו בגלל המיקום של רגש הלחץ.
במהלך חיפושי האינטרנט שעשיתי בעבר על הסמיאוטומטיקה, קראתי על תופעה זו, ראה למשל כאן:
http://www.home-barista.com/espresso-ma ... t2587.html
בגדול, הרעיון הוא שהממברנה נתפסת, ומשחק עדין בבורג המכוון או הוצאה שלו ודחיפה עדינה של הפין הנמצא תחתיו משחררים את הדביקיות של רגש הלחץ.
חפש פוסטים של גים שולמן בעניין זה אם אתה מעוניין במידע נוסף.

בכל מקרה, אני מציע שתהייה ערני ללחץ במכונה בתקופה הקרובה ולא תשאיר אותה עובדת ללא השגחה זמן רב, שכן במידה ורגש הלחץ עדיין "דביק", המכונה שוב עלולה להגיע לתחום האדום. מחזה ורעש לא נעימים...
בהצלחה

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5016
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 288 פעמים

שליחה #5 

יש לי תופעה דומה באלקטרה מנוף שלי, קורה רק לעתים ולכן לא טיפלתי עדיין. מניח שהטיפול יהיה דומה?
what's next?

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

אני חושב שהרכיבים בבסיס של המכונות (Semi & A Leva) הם דומים (פרט למשאבה וכו)' ומניח כי המיקום של רגש הלחץ ושגעונותיו גם כן, אז התשובה היא ככל הנראה כן.
לא העמקתי בקריאה אבל נראה לי שזה מאשר זאת - http://www.home-barista.com/levers/repl ... t5396.html

אגב, עשיתי את ה"טיפול" הזה לאחרונה אצלי ונראה לי שזה אכן עובד. על הדרך גם הורדתי את הלחץ מ- 1.1.-1.3 ל- .0.9-1.0, נראה לי שזה שיפר את איכות הקפה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #7 

טוב, סיקרנתם אותי, פתחתי את המכונה (היתה בתולה!)
פירקתי את הפרסוסטאט, דרש עבודה עדינה ומקווה שלא גרמתי נזק - הצינור שעליו מחובר הפרסוסטאט עדין ותלוי באויר וההידוק חזק. באמת יש שם ג'יפה... הפעלתי את המכונה, הכנסתי את הצינור לקרטון חלב ריק ונראה מה יקרה (שידור חי)
what's next?

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

עידו, הכוונה שלי הייתה למשחק עם בורג הכיוון בלבד שיושב על הרגש, כמובן שלא מזיק לנקות את הג'יפה אך אני לא בטוח כי זה מה שיפתור את בעיית הדביקיות של רגש הלחץ...
מה שאני עשיתי היה להבריג החוצה את הבורג שבאמצעותו מכוונים את הלחץ ולדחוף קלות את הפין שמתחתיו מעלה מטה...
קראתי כי גם הברגה קלה ימינה/שמאלה של הבורג אמורה לעשות את העבודה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #9 

נו, עכשיו אתה אומר, הכל כבר סגור...
היה קצת מפחיד כל העסק אבל בסופו של דבר הסתדרתי
כל פעם אותה הדילמה - אפשר להפעיל עוד כח או שמשהו יינזק?
פירוק התחתית למשל, או הידוק הפרסוסטאט בחזרה
הכל מבפנים נראה כמו חדש, אפילו לא טיפת חלודה. מגניב. הפעלתי את המכונה כשהפרסוסטאט מפורק, והצינור בתוך קרטון חלב ריק. הלחץ עלה עד חצי באר לפני שהיתה פריצה - כנראה שהיה שם לא מעט לכלוך (אותו חול שחור)
אחכ העברתי חוטר בצינור ומלאתי את המכונה במים כשהיא מנותקת מהחשמל כמובן, רוקנתי ככה ליטר לפחות דרך הצינור והמים גם קיררו את המכונה כך שאפשר היה לחבר הכל בחזרה כמעט מיד. מילאתי מעט מים והדלקתי (עדיין בלי חלק תחתון כדי לבדוק שאין נזילה).
למכונה יש מד לחץ כשהקטע שבין 1.1-1.3 צבוע ירוק כלומר תחום עבודה. ועכשיו המצב הוא שגוף החימום כבה בדיוק ב 1.3 ודולק שוב בדיוק ב 1.1
כמו חדשה.
סגרתי הכל, מילאתי לגמרי והפעלתי. חוזר על עצמו בדיוק מופתי. תענוג!
אגב, חליטת אספרסו בפועל אני מבצע ב 0.6 באר (הפוך מקפיד פחות) . כלומר מכבה את המכונה ופורק לחץ דרך הקיטור. אחרת המים חמים מידי. כמעט התפתתי להוריד לחץ באופן קבוע אבל זה יבעס את ההקצפה. אולי בפעם אחרת.
what's next?

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

הרווחת נקיון כפול, אבל, ראה את ההודעה המקורית שלי... חשבתי שזה ברור מספיק. לילה טוב.

adi_habrusi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 372
נתן תודות: 133 פעמים
קיבל תודות: 43 פעמים

שליחה #11 

מי יודע מה זה החול השחור הזה?
יום דבש

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78897
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 789 פעמים
קיבל תודות: 5397 פעמים

שליחה #12 

בטח אבנית בגוון קפה, לא?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שליחה #13 

לדעתי החול השחור הזה הוא פחם מהבריטה.
צריך לנקות את הפילטר טוב טוב לפני שמרכיבים בקנקן אחרת הפחם נשטף עם המים לתחתית הקנקן ומשם למכונה.
חוצמזה - הפרסוסטאט יושב בתחתית הדוד ומופעל מלחץ המים - בגלל זה כשהפקק "נפתח" יצאו כל המים מהדוד.
אולי גם אבק מהמים מתחמם בתחתית הדוד ונשרף.

(פעם הבאה עדיף לעשות את זה אולי במרפסת ולא במטבח כשהילדה שלך בת שנתיים מסתובבת ליד כשהפקק מחליט להשתחרר בבום...)
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

כפיר_ש
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4726
נתן תודות: 260 פעמים
קיבל תודות: 559 פעמים

שליחה #14 

יש מצב שזה שומני קפה או שאריות קפה, ב MCAL היה מגיע קצת קפה חזרה לדוד ... אפשר לראות זאת כשמורידים מים ללא קפה בסלסילה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שליחה #15 

בואו נאמר את האמת, לא חול ולא אבק: זה כנראה מתכת מהדוד או גוף החימום...
what's next?

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”