מציאת מקרן בסביבות ה1500 שקלים. ישנם מספר אופציות, צריך חוות דעת.

מקרנים קידמיים - Front Projector.
שלח תגובה
miNimi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 84
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,
אני מעוניין לקנות מקרן בתקציב מאוד מאוד נמוך. 1500
ראיתי כמה מקרנים של 720P שדווקא נראים לא רע והייתי שמח לחוות דעת מצדכם, מה כדאי ומה לא.

1) מקרן Optoma H27 Projector

2) מקרן ViewSonic דגם PJD5123

3) מקרן MITSUBISHI דגם WD2000

4) מקרן infocus n72

תודה !

השימושים שלי במקרן הם כאלה:
סרטים וסדרות באיכויות של720P ,dvdrip.
מיקום: על הקיר בצבא, על הקיר בבית, על הקיר בעיקרון לא משנה איפה.
חיבור כלשהו למחשב נייד
מרחק הקרנה וצפייה אין לי מושג
אני צריך דגש על בהירות גבוהה, ואם אפשר כמה שיותר נייד.
אפשר ועדיף יד 2

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 543
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 38 פעמים

שליחה #2 

1. קודם כל, רק Panasonic מתוך ה-4 שציינת הוא מקרן 720p. האחרים יודעים רק לקבל אות של 720p ולעבד את התמונה כך שתתאים לרזולוציה הנמוכה יותר שלהם, שהיא 480p התואמת לאיכות של סרטי DVD (או dvdrip). ה-infocus הוא בכלל ברזולוציה של 800X600 שמתאימה פחות לסרטים ומומלץ לוותר עליו לשימוש זה.
2. לכולם יש חיבור למחשב נייד ויש גם כמה אופציות לחבר לנייד, תלוי בנייד (VGA, s-video).
3. בגלל שמרחק הקרנה משתנה כשתיקח אותו ממקום למקום הוא לא ממש פונקציה
4. נתונים על בהירות אתה יכול להשוות לפי יחידות ANSI בלינקים שנתת (תחת הקטגוריה Brightness)
5. גם על ניידות אתה יכול להסיק מהנתונים על משקל (weight) ועל גודל בסנטימטרים (Size).

בתקציב ובסוג השימוש שלך אני ממליץ לעזוב השוואות של גודל, משקל ובהירות ולהתמקד ברזולוציה ומספר שעות מנורה.
המיצובישי טוב בהרבה מהאחרים לשימושך והאחרים כבר די ישנים וכנראה כבר לא שווים את ההשקעה.
נסה לחפש בלוחות עוד מקרנים של 720p אמיתי (כאלה שרשום להם בקטגוריה Native רזולוציה של 1280X720)

בהצלחה

miNimi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #3 

לא יכולתי לבקש תגובה יותר מפורטת, תודה !

אם זו לא בקשה גדולה מידי, תוכל לעזור לי למצוא את המקרן הטוב ביותר שנמצא בין שני העמודים הראשונים ?
http://www.yad2.co.il/Yad2/Yad2.php?AreaID=&SalesCatID=&SalesSubCatID=&fromPrice=1200&untilPrice=1800&Info=%EE%F7%F8%EF
יכול להגיע לכל מקום, עדיפות גבוהה לאזור המרכז.

ראיתי את המקרן הזה:
תמונה

הוא טוב יותר מהאחרים?
הוא מגיע עם נורה חדשה..

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

מהתוצאות שהפנית אליהם ביד2 האמת שלא ראיתי אף מקרן שמיועד לקולנוע ביתי. כולם מקרני מצגות/מולטימדיה שנועדו לעבוד בחדרים מוארים (ישיבות וכו') ולא לקולנוע. אגב, תיקון טעות שלי לגבי המיצובישי, גם הוא מקרן מצגות.
יש שם מודעה אחת שכתוב בה "מקרן קולנוע חד קרן של חברת optoma" ולא מצויין הדגם. שווה להתקשר לבדוק במה מדובר.

עם כל הנאמר, יכול להיות שלצרכים שלך גם מקרן מצגות יהיה מספיק טוב, זה עניין של טעם וניסיון עם מקרנים. אני בצבא ראיתי גם עם מקרנים כאלה וזה היה בסדר גמור מבחינתי.
מבין המקרנים שבלוחות הייתי עדיין הולך על המיצובישי שמפורסם ב1600 עם אופציה לרכישת עוד נורה חדשה ב 600. אם המוכר יתגמש ב 200 זה יכנס לך לתקציב ויהיה לך מקרן טוב עם נורה חדשה.
אופציה אחרת זה למתוח עוד את התקציב למעלה, לחכות קצת ולהמשיך לחפש בלוחות מקרן קולנוע ביתי.

miNimi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

OmriS כתב:מהתוצאות שהפנית אליהם ביד2 האמת שלא ראיתי אף מקרן שמיועד לקולנוע ביתי. כולם מקרני מצגות/מולטימדיה שנועדו לעבוד בחדרים מוארים (ישיבות וכו') ולא לקולנוע. אגב, תיקון טעות שלי לגבי המיצובישי, גם הוא מקרן מצגות.
יש שם מודעה אחת שכתוב בה "מקרן קולנוע חד קרן של חברת optoma" ולא מצויין הדגם. שווה להתקשר לבדוק במה מדובר.

עם כל הנאמר, יכול להיות שלצרכים שלך גם מקרן מצגות יהיה מספיק טוב, זה עניין של טעם וניסיון עם מקרנים. אני בצבא ראיתי גם עם מקרנים כאלה וזה היה בסדר גמור מבחינתי.
מבין המקרנים שבלוחות הייתי עדיין הולך על המיצובישי שמפורסם ב1600 עם אופציה לרכישת עוד נורה חדשה ב 600. אם המוכר יתגמש ב 200 זה יכנס לך לתקציב ויהיה לך מקרן טוב עם נורה חדשה.
אופציה אחרת זה למתוח עוד את התקציב למעלה, לחכות קצת ולהמשיך לחפש בלוחות מקרן קולנוע ביתי.
...
אוקיי הבנתי.
1)תגיד, כמה יעלה מקרן חדש ברמה של המיצובישי ?
2) ואיך אני יכול לזהות מקרן שמיועד לקולנוע ביתי ולא למצגות?
3) יש לי אופציה לקנות PK 301 OPTOMA ב1300 שקלים. האם הוא בערך ברמה של המקרנים שהצגתי למעלה, כי לפי הניידות שלו והביקורות הוא מושלם בשבילי.

תודה שוב.

OmriS
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

1. הרמה של המיצובישי לא כ'כ חשובה כי צריך להשוות אותו בעיקר למקרני מצגות. והאמת שבתחום הזה של המקרנים אני לא הכי בקיא. ראיתי שמקרנים כאלו מתחילים בזאפ מ 1500 בערך. המיצובישי (ומקרנים נוספים עם אותה רזולוציה טבעית) יתאים יותר לסרטים מרוב מקרני המצגות כי הרזולוציה שלהם קרובה יותר לזו של מסך רחב מאשר לרזולוציה של מסך מרובע. כלומר היחס תצוגה שלו הוא כמעט 16:9 ולא 4:3 וזה תורם לכמה שפחות "איבוד" תמונה או מתיחה שלה בתכנים של מסך רחב.
2. בעיקרון (רוב) האתרים בארץ לא ממש טורחים לפרט איזה מקרן מיועד למה אז דרך אחת היא לקרוא ביקורות או תיאור קצר מאתרים בחו'ל (כמו projector central). שים לב, למשל שהתיאור של המיצובישי הוא presentation/multimedia projector ולא Hometheater. עוד דרך מהירה יותר היא לחפש רזולוציה טבעית (!) שמתאימה למסך רחב. כלומר 854X480, 1280X720, 1920X1080. יש יוצאי דופן אבל באופן כללי זה אמור לעזור לך להבחין בין הסוגים.
3. האופטומה PK301 שייך לקטגוריה של מקרנים מאוד ניידים שמשתמשים במנגנון תאורה שמבוסס על מנורת לד. יש לזה יתרון מבחינת שעות מנורה אבל מבחינת בהירות ואיכות תמונה, לפחות עד כמה שידוע לי, הם לא ממש מתקרבים למקרני DLP, LCD ויותר משמשים כסוג של גימיק או פתרון לאנשים שבאמת זקוקים למשהו מאוד נייד. אני באופן אישי לא הייתי מתקרב לכאלו לצורך צפייה בסרטים.

אם יש אפשרות להגדיל את התקציב, ואני יודע שמדובר בהכפלה כמעט, אפשר בארץ לקנות את ה Optoma HD66 דרך אתר שמזמין מאמזון ישירות אלייך הבייתה במחיר של 3800 שקל. זה מקרן קולנוע ביתי עם רזולוציה של HD Ready, כלומר 1280X720, שמבחינת הגודל שלו אפשר לנייד אותו די בנוח, והוא נותן תמורה מעולה למחיר.
אם אין אפשרות כזו, אולי מישהו מחברי הפורום יוכל להמליץ לך על מקרן מצגות זול יותר שיתאים לך.

ביררת איזה דגם של אופטומה נמכר במודעה שהפניתי אותך אליה בלוח?

ido22
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 639
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #7 

אם זה לקולנוע ביתי, אל תקנה מקרן 800X600 (אל תשכח שזה ביחס 4:3, כך שהתמונה תחתך עוד יותר והרזולוציה תיהיה ממש נמוכה. עדיף כבר לוותר על מקרן. - חכה שתחסוך עוד קצת.

miNimi פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #8 

תודה רבה על התגובות, פורם באמת מקצועי.
לגבי האופטימה אני לא יודע איזה מקרן זה כי לא הצלחתי ליצור איתו קשר.

וויתרתי על המיצובישי המדובר כי הוא כבד (מאוד) וישן ונראה לי מסורבל, בייחוד שאני רוצה להזיז את המיקום שלו מדי פעם.

לאחר התלבטויות וקריאת תגובות וביקורות, החלטתי דווקא כן לקנות את הpk301 . שמעתי שהוא מקרין באיכות יפה מאוד, שמאפשרת צפייה בסרטי HD בהנאה. (אני מניח שאצטרך חושך לשם כך)
הסיבה הנוספת היא שקניתי אותו ב275$ כולל משלוח בEBAY. המצב שלו חדש לגמרי, הופעל 3 פעמים. ( חדש בארץ -2200, ואין יד שנייה)
אני מקווה שלא יקחו לי הרבה מיסים, אני הבנתי משהו על 30% מע"מ. נספוג את זה.

אדווח בהמשך :wink:

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”