מעבר דירה והתקנת תשתית, מספר שאלות
-
denis29
- חבר ותיק

- תגובות: 2759
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
יש 3 חדרים, רק בסלון יש שקע YES/הוט ושקע בזק, השאלה האם ללכת על תהלות בקירות? או תהלות פלסטיק מחוץ לקירות? מה יותר זול? בינתיים הזמנתי טכנאי יס ובזק כי זה יותר זול מקבלן, השאלה כמה הם טובים? נגיד למשוך תהלות בקיר או על קיר הם יכולים? ואני תכלס צריך שבכל חדר יהיה 3 נקודות ל בזק, YES ו LAN . תודה
אני קצר בכסף כי הדירה עוד בכמה שיפוצים קטנים, הדירה בבעלותי.
אני קצר בכסף כי הדירה עוד בכמה שיפוצים קטנים, הדירה בבעלותי.
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
- JEXY
- עוסק בתחום

- תגובות: 12241
- נתן תודות: 41 פעמים
- קיבל תודות: 625 פעמים
- יצירת קשר:
תעלות לא תהלות...denis29 כתב:יש 3 חדרים, רק בסלון יש שקע YES/הוט ושקע בזק, השאלה האם ללכת על תהלות בקירות? או תהלות פלסטיק מחוץ לקירות? מה יותר זול? בינתיים הזמנתי טכנאי יס ובזק כי זה יותר זול מקבלן, השאלה כמה הם טובים? נגיד למשוך תהלות בקיר או על קיר הם יכולים? ואני תכלס צריך שבכל חדר יהיה 3 נקודות ל בזק, YES ו LAN . תודה
אני קצר בכסף כי הדירה עוד בכמה שיפוצים קטנים, הדירה בבעלותי....
טכנאי כבלים או בזק לא מבצעים תשתית עבור רשת ביתית (LAN כפי שרשמת). תשתית רשת מבצעים אנשי מקצוע בתחום התשתיות תקשורת.
אם אתה צריך סה"כ 3 ויש אפשרות להשחיל שלושה כבלי רשת ממיקום הראוטר לחדרים זה יוזיל את העלויות, אם אין, שימוש בתשתית קיימת (דרך צינורות כבלים או בזק) + מיקום מתג בארון תקשורת וחיווט נקודות קצה (גוויס, בטיצ'ינו, על הטייח).
הכל עניין של תקציב...
-
denis29
- חבר ותיק

הביעה שאין תשתית YES/הוט או בזק החדרים הנוספים, בגלל שלבצע חציבה בקיר זה יותר מסובך ויקר מ צנורות פלסטיק על התקרה, חשבתי ללכת על הפתרון הזה. השאלה איך YES או בזק מבצעות את ההתקנה של נקודות נוספות, אם הם יכולים לבצע את זה דרך צנורות פלסטיק על רצפה או תקרה אני יכול אחרי זה כבר לבד להשחיל כבל רשת ולקנות את הראשים ולוחץ כבלים..אבל אין לי מושג מה הרמה של YES או בזק בתחום הזה.
בדירה הנוככית התשתית של בזק ו YES מותקנת בצורה מכוערת ביותר אם כבלים ממסומרים אם מחזיקי פלסטיק כאלו..
הפעם הדירה שלי אני לא רוצה את הכיעור הזה בבית
בדירה הנוככית התשתית של בזק ו YES מותקנת בצורה מכוערת ביותר אם כבלים ממסומרים אם מחזיקי פלסטיק כאלו..
הפעם הדירה שלי אני לא רוצה את הכיעור הזה בבית
" ... We can do nothing but to see the times go by in the path which God has chosen ... "
-
denis29
- חבר ותיק

אני יבהיר את עצמי, הדירה הנוככית בה אני מתגורר היא שכורה, הידרה עליה אני מדבר היא דירה שנרכשה לפני כ 4 חודשים ורק עכשיו מסיימים אם כל המסמכים ועוד כמה שיפוצים אחרונים שם, קליפסים אם מסמרים זאת עבודה מחורבנת, מצד שני אני יקבל כבלים ..אחרי זה כבר לא בעיה לתקן ע"י תעלות פלסטיק, ביקורת בחדרים הקטנים אין כלל תשתית, יש רק 2 שקעי חשמל, בסלון יש שקע בזק עגול
,גרו שם זוג זקנים פעם. אני פשוט לא רוצה להתעסק בתעלות פנימיות עקב המחיר וגם עקב זה שכבר חידשו שם שתית חשמל וכו', יש עולי למישהוא ניסיון אם תעלות פלסטיק? בסופו של דבר זה יותר זול ולדעתי אם עבודה טובה ,תהיה אותה תוצעה. ואתם בטוחים שי YES לא מתקינים רשת LAN? במה זה שונה מהוט? חוץ מזה שצריך 2 כבלים ל VOD..
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
בתשתית חשמל אסור להשתמש אלא רק לכבלי חשמל !!!
כפי שהזכירו כבר מעל, בהחלט אפשר לרשת את הבית בתעלות PVC דקות ולהרכיב קופסאות מודולאריות גם לחיבור כבלים וגם טלפון. לדעתי זה עדיף מכל מני קליפסים וקומבינות.
מה שכן רצוי להכין את התשתית לפני הגעת אנשי בזק וכבלים בכדי להראות להם את התוואי, או להכין כבלים ומחברים לפני הגעתם. (אך זה כבר תלוי בתקציב).
אכן סביב ה3אלף שח תוכל להכין את ביתך כראוי.
אם בא לך ויש לך את התקציב להכנס להרפתקה, תוכל להכין תשתית מתחת לרצפה לכיוון חדרים, לאחר הנחת הצנרת, תוכל לרצף מחדש את הבית או להניח פרקט, אך זה כבר הרבה הרבה הרבה מעל ל3 אלף...
החלטה בידיך, מה שכן שאתה חייבת להתיעץ עם אנשי מקצוע...
כפי שהזכירו כבר מעל, בהחלט אפשר לרשת את הבית בתעלות PVC דקות ולהרכיב קופסאות מודולאריות גם לחיבור כבלים וגם טלפון. לדעתי זה עדיף מכל מני קליפסים וקומבינות.
מה שכן רצוי להכין את התשתית לפני הגעת אנשי בזק וכבלים בכדי להראות להם את התוואי, או להכין כבלים ומחברים לפני הגעתם. (אך זה כבר תלוי בתקציב).
אכן סביב ה3אלף שח תוכל להכין את ביתך כראוי.
אם בא לך ויש לך את התקציב להכנס להרפתקה, תוכל להכין תשתית מתחת לרצפה לכיוון חדרים, לאחר הנחת הצנרת, תוכל לרצף מחדש את הבית או להניח פרקט, אך זה כבר הרבה הרבה הרבה מעל ל3 אלף...
החלטה בידיך, מה שכן שאתה חייבת להתיעץ עם אנשי מקצוע...
-
denis29
- חבר ותיק

חשבתי פשוט לבקש מטכנאי של יס ובזק שלא יחברו כלל את הכבל לקיר וימשכו באורך טוב לנקודות שהם יתקינו לי ומשם אני כבר יסתדר
- uriler
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
- נתן תודות: 190 פעמים
- קיבל תודות: 512 פעמים
- יצירת קשר:
מה זה "ימשכו באורך טוב"?
בשביל להצמיד לפינות (קירות, תקרה וכו') ולהשחיל בתעלות, אתה צריך הרבה יותר ממה שאתה חושב.
אם לא תהיה תשתית כלשהי מוכנה (למשל תעלות פלסטיק שכבר צמודות לקיר), אני בספק שהטכנאים יתחילו לנסות ולחשב, למדוד וכו'.
בשביל להצמיד לפינות (קירות, תקרה וכו') ולהשחיל בתעלות, אתה צריך הרבה יותר ממה שאתה חושב.
אם לא תהיה תשתית כלשהי מוכנה (למשל תעלות פלסטיק שכבר צמודות לקיר), אני בספק שהטכנאים יתחילו לנסות ולחשב, למדוד וכו'.
-
denis29
- חבר ותיק

זה כל העניין אני רוצה קודם לקבל את הכבלים והחיבורים, ורק אז לקנות תעלות פלסטיק, בכל זאת הדירה שלי והטכנאי חייב לעשות מה שאני מבקש,
אני יכול למדוד בעצמי כמה מטרים אני יצתרך ולהגיד לטכנאי. ז"א הלי לבצע שום קידוח בקיר ללא אישור שלי, פשוט למשוך לחדרים ויהיה כבל אם אורך ספייר שיתן לי חופש עבודה. יס אמרו שהממירים והטלויזיות צריכות להיות מחוברות פחח, בשביל מה? גם כך יתצרך לתקן אחריהם את העבודה, בזק אמור שעל נקודה שלישית יכחו כסף משום מה..
,או שאתם בעצם ממליצים להכין תעלות פלסטיק לפי הגעת הטכנאי.?
אני יכול למדוד בעצמי כמה מטרים אני יצתרך ולהגיד לטכנאי. ז"א הלי לבצע שום קידוח בקיר ללא אישור שלי, פשוט למשוך לחדרים ויהיה כבל אם אורך ספייר שיתן לי חופש עבודה. יס אמרו שהממירים והטלויזיות צריכות להיות מחוברות פחח, בשביל מה? גם כך יתצרך לתקן אחריהם את העבודה, בזק אמור שעל נקודה שלישית יכחו כסף משום מה..
- JEXY
- עוסק בתחום

- יצירת קשר:
אתה ממש ישראלי...denis29 כתב:זה כל העניין אני רוצה קודם לקבל את הכבלים והחיבורים, ורק אז לקנות תעלות פלסטיק, בכל זאת הדירה שלי והטכנאי חייב לעשות מה שאני מבקש,
אני יכול למדוד בעצמי כמה מטרים אני יצתרך ולהגיד לטכנאי. ז"א הלי לבצע שום קידוח בקיר ללא אישור שלי, פשוט למשוך לחדרים ויהיה כבל אם אורך ספייר שיתן לי חופש עבודה. יס אמרו שהממירים והטלויזיות צריכות להיות מחוברות פחח, בשביל מה? גם כך יתצרך לתקן אחריהם את העבודה, בזק אמור שעל נקודה שלישית יכחו כסף משום מה..,או שאתם בעצם ממליצים להכין תעלות פלסטיק לפי הגעת הטכנאי.?
...
תכין את התשתית לפני הגעת הטכנאים. מה שהם יכולים לעשות הם יעשו, אף אחד לא חייב לעשות מה שאתה מבקש או דורש...
אם המסכים לא יהיו מוכנים לפני הגעת טכנאי יס, הוא יכנס הביתה, יעשה פרסה ויגיד לך שיקבעו איתך למועד אחר...
-
denis29
- חבר ותיק

אבל מה הקשר למסכים לאזזל? מה אני יכול לעשות שהדירה עוד לא שופצה עד הסוף ?
ואיפו אני יכול לקנות תעלות פלסטיק בזול? ואיזה גודל אני צריך?
ואיפו אני יכול לקנות תעלות פלסטיק בזול? ואיזה גודל אני צריך?
-
denis29
- חבר ותיק

בסוף קניתי תעלות 30*17 ,5 של 2 מטר, אני יעבוד על זה מחר ומכווה שיספיק עד הגעת הטכנאי ביום למחורת
,
הוצעתי את כל הכבילה של יש מהדירה הישנה חח, על הדרך ביקשתי החלפה של 2 ממירים רגילים ל ממירי HD ללא הקלטה.
מה שנשער זה רק לקנות כבל CAT5E ולהעביר באותן התעלות,בנוסף לכבלים של בזק ו יס.
הוצעתי את כל הכבילה של יש מהדירה הישנה חח, על הדרך ביקשתי החלפה של 2 ממירים רגילים ל ממירי HD ללא הקלטה.
מה שנשער זה רק לקנות כבל CAT5E ולהעביר באותן התעלות,בנוסף לכבלים של בזק ו יס.
ערב טוב
אני עוסק בתחום ההתקנות כ 15 שנים באופן עצמאי הוט,יס והשאר.
ראשית כל יש לציין שהוט ובזק מתקינים אך ורק נקודה אחת בלבד של טלפון.בהוט מתקינים נקודת RF לטובת הטלפון שלהם שמוצא ממודם,הם לא לוקחים אחריות על שאר השקעים וזה נכון מ 1/10112.
כאשר אתם מתקינים תעלה קחו בחשבון שצורת היא מלבן תמיד היא תופסת צורה אחרת על הקי'ר(בעייני לא תמיד אסתתי),לכן במידה ואתה עובר/גר בדירה שהתשתית שלה היא חיצונית כלומר ללא צינורות פנימיים בתוך הקיר והצורך שלך הוא רק לתשתית טלויזיה אולי כדאי לך רק התקנה של כבלRF(כבל טלויזיה) עם קליפסים ,הכבל בצורה עגולה וניתן "להעלים "אותו בצביעה של גוון הקיר, את מודם האינטרנט למקם במקום אמצע ,לרכוש ראוטר אל חוטי וטלפון אלחוטי עם שלוחה או שתיים.
ככרה תוכל לחסוך את כל הבלגן והעלויות הכספיות.
כל קבלן או עובד של חברה מספק אחריות התקנה לחברה שהוא מייצג,לכן אף אחד לא חיייב לך שום דבר בהתקנה אתה בסך הכל לקוח שצריך לקבל שירות על פי תנאים ותקנות עבודה.
אף אחד לא חייב לך שום דבר מעבר לזה.
אני עוסק בתחום ההתקנות כ 15 שנים באופן עצמאי הוט,יס והשאר.
ראשית כל יש לציין שהוט ובזק מתקינים אך ורק נקודה אחת בלבד של טלפון.בהוט מתקינים נקודת RF לטובת הטלפון שלהם שמוצא ממודם,הם לא לוקחים אחריות על שאר השקעים וזה נכון מ 1/10112.
כאשר אתם מתקינים תעלה קחו בחשבון שצורת היא מלבן תמיד היא תופסת צורה אחרת על הקי'ר(בעייני לא תמיד אסתתי),לכן במידה ואתה עובר/גר בדירה שהתשתית שלה היא חיצונית כלומר ללא צינורות פנימיים בתוך הקיר והצורך שלך הוא רק לתשתית טלויזיה אולי כדאי לך רק התקנה של כבלRF(כבל טלויזיה) עם קליפסים ,הכבל בצורה עגולה וניתן "להעלים "אותו בצביעה של גוון הקיר, את מודם האינטרנט למקם במקום אמצע ,לרכוש ראוטר אל חוטי וטלפון אלחוטי עם שלוחה או שתיים.
ככרה תוכל לחסוך את כל הבלגן והעלויות הכספיות.
כל קבלן או עובד של חברה מספק אחריות התקנה לחברה שהוא מייצג,לכן אף אחד לא חיייב לך שום דבר בהתקנה אתה בסך הכל לקוח שצריך לקבל שירות על פי תנאים ותקנות עבודה.
אף אחד לא חייב לך שום דבר מעבר לזה.