ברור הרי שתירוצים לא יעזרו פה - מדובר בבעיה בתוכנה, שכרגע מהווה חסם בפני אנשים (אני מכיר כאלו שלא משדגים ל IOS 6 או שוקלים לקנות אייפון 5 בגלל זה) ומקור לתלונות רבות ברשת.
הוא יכול לנסות לייפות את המציאות - או להציע פתרון חלופי ולהסביר שעובדים על זה.
נכון, זה מפתיע, וסטיב ג'ובס כנראה היה עושה זאת אחרת, אבל עשו טעות, מן הראוי להודות בה...
אתם לא מבינים, זה לא המפות, זה הלווינים שלא מסונכרנים עם המכשיר.
אם הייתם קוראים את ההוראות כמו שצריך, הייתם מבינים שאם הייתם מחזיקים את המכשיר בגובה 20,000 רגל, הכל היה עובד כמו שצריך.
אבל טוב, נו, אם אתם מתעקשים לעבוד בדרך הלא נכונה, יש את waze, mapquest, bing ו-google שתומכים בגישה המוטעית.
AviBiton כתב:אתם לא מבינים, זה לא המפות, זה הלווינים שלא מסונכרנים עם המכשיר.
אם הייתם קוראים את ההוראות כמו שצריך, הייתם מבינים שאם הייתם מחזיקים את המכשיר בגובה 20,000 רגל, הכל היה עובד כמו שצריך.
אבל טוב, נו, אם אתם מתעקשים לעבוד בדרך הלא נכונה, יש את waze, mapquest, bing ו-google שתומכים בגישה המוטעית.
יש הרבה דוגמאות לפספוסים (לרוב בשל גאוות יתר) שקרו גם בזמנו של ג׳ובס. שתי דוגמאות מהזמן האחרון: רשת חברתית פינג (״זה רשת חברתית...עבור המוזיקה שלכם!״) ו mobile me.
גם iCloud לא היה כזה להיט בגרסא הראשונה שלו (עכשיו לפחות זה עושה משהו חוץ מלגבות את המכשירים).
oferlaor כתב:יש הרבה דוגמאות לפספוסים (לרוב בשל גאוות יתר) שקרו גם בזמנו של ג׳ובס. שתי דוגמאות מהזמן האחרון: רשת חברתית פינג (״זה רשת חברתית...עבור המוזיקה שלכם!״) ו mobile me.
גם iCloud לא היה כזה להיט בגרסא הראשונה שלו (עכשיו לפחות זה עושה משהו חוץ מלגבות את המכשירים).
...
עופר, נכון מאוד ויש עוד דוגמאות (מתחום החומרה) כמו האנטנה באייפון 4 או אם נלך רחוק יותר - אי המצאות צורב CD ב iMack הראשון.
אז זה היה קורה גם אצל סטיב ג׳ובס רק שהוא היה מפטר את האחראי על שירות המפות מול כל עובדי החברה ובטח לא ממליץ להשתמש בשירותים אחרים.
יש פה שתי שאלות גדולות שצריך לשאול כאן:
1. איך ייתכן שדווקא אפל לא הבינו עד כמה המפות שלהם בעייתיות?!
2. איך ייתכן שגוגל לא ניצלה הזדמנות זאת כדי להוציא אפליקצייה יעודית שתהיה אלטרנטיבה כמעט יחידה לשירותי מפה ב iOS?!
לטעמי מכל השמועות שיש ברשת זאת שהכי נשמעת הגיונית בעיני לגבי התשובה לשאלה הראשונה היא, שמפתחים הם לא לקוחות ולכן אפל לא הבינה עד כמה השירות החדש שלה הוא בעייתי. כידוע, כבר לפני מספר חודשים אפל שיחררה לציבור המפתחים גרסת ביטא ל iOS6, ומן הסתאם היא ציפתה לקבל פידבקים מהציבור הזה לגבי בעיות שיש ב OS החדש שלה. אבל, מתברר (ומאוד הגיוני) שמפתח לא חושב כמו לקוח ולא מחפש ושם לב לאותם הדברים שיציקו ללקוח (יעידו כל המפתחים כאן בפורום), ולכן אפל נפלה פה כי היא לא הבינה את גודל התקלה. כאן צריך לתת שאפו למיקרוסופט דווקא, שיודעים לשחרר גרסאות ניסוי גם לציבור הלקוחות ולא רק לציבור המפתחים, ככה הם מקבלים תמונה הרבה יותר מדוייקת על בעיות במערכות שלה.
הסיפור של גוגל מורכב לא פחות, לפני שאני שופך את דעתי כמה הנחות עבודה:
-הדבר היחיד שמעניין את גוגל הוא להריץ אפליקציות גוגליות על מסכים בעולם. לא מעניין אותם אם זה מסך של אייפון, מסך של סמסונג או צג שנמצא על טיל רוסי בליסטי שמכוון לארה"ב. את הכסף שלהם הם עושים מאינצ'ים מרובעים והרבה פחות חשוב להם המוצר עצמו. לכן ההשערה שגוגל עושה זאת כדי לייצר יתרון לאנדרואיד, לא תופס בעיני (זאת הייתה דווקא דעתי הראשונה)
-השערה אחרת היא שגם גוגל הודהמה מההחלטה ולכן לא הכינה מראש תוכנית גיבוי של יצירת אפליקצייה יעודית לאייפון: גם את זה אני ממש לא קונה מכיוון שמזה מספר חודשים יש דיבורים וציטוטים (גם על ידי אנשי גוגל עצמם) שהם מניחים בסבירות גבוה, שאפל תסיר את שירות המפות שלה מה iOS
-השערה אחרת, עם סבירות קצת יותר גבוה, קשורה לעובדה שגוגל עכשיו עובדים על איחוד אפליקציית המפות שלה עם אפליקציית ה Google Earth שלה (בין היתר האפליקציות היום משתמשות, בחלק מהמקומות, בבסיסי נתונים שונים), ולכן יצירת אפליקצייה ל iOS הופכת להיות משימה יותר מורכבת שתיקח יותר זמן
זה מביא אותי, לדעתי, לסיבה האמיתית, שקשורה לכך שאפל לא מוכנה לאשר לגוגל להשתמש במספר בשירותי מערכת שגוגל רוצה וצריכה על מנת להריץ את תוכנת המפות שלה באופן מלא על ה iOS. לא מזמן נודע לי שאפל חוסמת מאפליקציית הגוגל+ ב iOS להעלות תמונות לענן. משהו שהיא לדוגמא לא עושה עם אפליקציית פייסבוק ל iOS. די ברור שהיא עושה זאת במסגרת התחרות שלה עם גוגל ועם האנדרואיד ולכן מאוד הגיוני שאפל לא תיתן לגוגל את האינטגרצייה המלאה עם ה iOS לאפליקציית המפות, מכיוון שזה פשוט ינעל בעתיד את התחרות של אפל עצמה מול שירות המפות הבשל כל כך של גוגל. אני מניח שגוגל יכלו לשחרר גרסת מפות ל iOS אבל החליטו מכיוון שהחתול במקרה הזאת שומר קרוב מאוד על השמנת, הקרב הוא אבוד מראש.
אפל החליטו להוציא את גוגל מפס מהאפליקציות המובנות.
כל מי שמבין קצת בעולם התוכנה ובסיסי הנתונים יודע שלא ניתן להגיע לתוצאה הסופית בלי באגים וחוסר בתוכן בהתחלה.
לגוגל מפס יש נסיון והיא התפתחה והשתפרה עם השנים, כמו גם בסיס הנתונים שלה.
ברור לאפל שהיא לא יכולה להתחרות בזה.
היא מתחילה בשירות כושל, בידיעה, אבל יש עוד נתון שצריך להתייחס אליו.
השרות הכושל הזה הוא ברירת המחדל של המשתמשים ולכן הוא תמיד יהיה שם.
כשישפרו אותו אז ישתמשו בו.
ב-IOS 8 הוא כבר יהיה ברירת המחדל של כל משתמש אפל מצוי... מובטח.
אחת הבעיות איתן מתמודדת אפל היא התלות שלה בחברות אחרות (בין היתר tomtom ו - waze).
בעוד גוגל שולטת במרבית שרשרת האספקה של הנתונים לשירות שלה (כשה - street view האס), אפל לא יכולה להבטיח מתי השירות ישתפר.
עדיין (אני מסכים עם shlomiassaf), אפל ימצאו את הדרך והשירות שלהם יהיה מדוייק לא פחות משל יתר המתמודדות (bing, nokia, google).