המלצה לסאב בסביבות ה300-350$
שלום לכולם,
תחילה אני אתאר את החדר והמערכת:
החדר בערך 3.5x3.5 מטר, והמערכת המחוברת היא Denon 1611, פרונטים של סוני ישנים, לא בטוח מה הדגם (משהו כמו 4"), ועוד 5 סטלייטים מהמערכת של Creative S750 (כל רמקול עם דרייבר 3", 70W RMS וטוויטר 0.75" טיטניום). הסאב הוא של מרנץ 10" ממערכת קולנוע ביתית בקופסה מה שנקרא, שהחליף את ה8" של קריאייטיב.
עכשיו אחרי שהסביבה הוגדרה, הגיע המקום לציין שאני די basshead, ואשתמש במערכת למוזיקה, סרטים ומשחקים, בערך באופן שווה ורוב הזמן לא בווליום גבוה מאוד.
אני חושב שאני אייבא סאב מחו"ל, וחשבתי על כמה, אך משום מה קשה לי מאוד למצוא ביקורות רלוונטיות באינטרנט.
ההתלבטות היא בין הדגמים הבאים (אפשר להמליץ על עוד, אלה פשוט הסאבים שעליהם חשבתי עד עכשיו):
1. Hsu Research STF-2
2. Klipsch RW-12D
3. BIC PL-200
4. Cerwin Vega CLS-12SX (שנמכר בארץ מעט מעל התקציב, ולא מצאתי עליו ביקורות).
5. Energy S10.3
יש לציין שהמחיר לאחר הזמנה יוצא כ2500 שקלים, הכוונה בכותרת היא למחיר הסאב בחנות בחו"ל כמו אמזון, וייבוא דרך buy2usa.
בנוסף אני כבר אנצל את הבמה, ואומר שחשבתי גם להחליף את הפרונטים לCerwin Vega VE-5M, שימלאו לי את התחום בין 60-110Hz שעכשיו קצת חסר מהרמקולים הנוכחיים.
אשמח לקבל את דעתכם וניסיונכם בעניין.
חג שמח ויום טוב!
תחילה אני אתאר את החדר והמערכת:
החדר בערך 3.5x3.5 מטר, והמערכת המחוברת היא Denon 1611, פרונטים של סוני ישנים, לא בטוח מה הדגם (משהו כמו 4"), ועוד 5 סטלייטים מהמערכת של Creative S750 (כל רמקול עם דרייבר 3", 70W RMS וטוויטר 0.75" טיטניום). הסאב הוא של מרנץ 10" ממערכת קולנוע ביתית בקופסה מה שנקרא, שהחליף את ה8" של קריאייטיב.
עכשיו אחרי שהסביבה הוגדרה, הגיע המקום לציין שאני די basshead, ואשתמש במערכת למוזיקה, סרטים ומשחקים, בערך באופן שווה ורוב הזמן לא בווליום גבוה מאוד.
אני חושב שאני אייבא סאב מחו"ל, וחשבתי על כמה, אך משום מה קשה לי מאוד למצוא ביקורות רלוונטיות באינטרנט.
ההתלבטות היא בין הדגמים הבאים (אפשר להמליץ על עוד, אלה פשוט הסאבים שעליהם חשבתי עד עכשיו):
1. Hsu Research STF-2
2. Klipsch RW-12D
3. BIC PL-200
4. Cerwin Vega CLS-12SX (שנמכר בארץ מעט מעל התקציב, ולא מצאתי עליו ביקורות).
5. Energy S10.3
יש לציין שהמחיר לאחר הזמנה יוצא כ2500 שקלים, הכוונה בכותרת היא למחיר הסאב בחנות בחו"ל כמו אמזון, וייבוא דרך buy2usa.
בנוסף אני כבר אנצל את הבמה, ואומר שחשבתי גם להחליף את הפרונטים לCerwin Vega VE-5M, שימלאו לי את התחום בין 60-110Hz שעכשיו קצת חסר מהרמקולים הנוכחיים.
אשמח לקבל את דעתכם וניסיונכם בעניין.
חג שמח ויום טוב!
אופציות 1/2/5 הן לדעתי המוצלחות יותר, הבעיה היא שכל הסאבים האלו לא נמכרים בארה"ב כ 220V, ולכן או שתצטרך לקוות שיש להם אותם בחו"ל עם המתח הרצוי, או שתצטרך להזמין דגם אחר, או שתרכוש בארץ. אופצייה נוספת בתקציב היא פשוט לבנות סאב בעצמך.
לגבי הרמקולים הקדמיים שציינת, מומלץ קודם לקפוץ לחדר תצוגה ולהאזין לרמקולים בתקציב שלך, לפני שאתה מחליט.
לגבי הרמקולים הקדמיים שציינת, מומלץ קודם לקפוץ לחדר תצוגה ולהאזין לרמקולים בתקציב שלך, לפני שאתה מחליט.
לגבי הHSU אני יודע שבהזמנה אתה יכול לבקש מהם לסדר את העניין עם המתח, לגבי האחרים אני לא בטוח באמת...
פרויקט של הרכבת סאב עצמאי זו אופציה, אבל אני לא בטוח שאוכל להגיע לתוצאה כמו של סאב ייעודי, עם התאמת התיבה לתדרים, חיבור מגבר מתאים, ועקרונית זה יהיה עם סאב של רכב שהוא פחות טוב לק"ב עד כמה שאני יודע.
לגבי הרמקולים אני אנסה להגיע לשמוע אותם בחשמלנטו איפשהו, הם היחידים שמצאתי שמוכרים אותם בארץ, יש המלצות אחרות עד איזור ה1000 שקלים לזוג?
תודה!
פרויקט של הרכבת סאב עצמאי זו אופציה, אבל אני לא בטוח שאוכל להגיע לתוצאה כמו של סאב ייעודי, עם התאמת התיבה לתדרים, חיבור מגבר מתאים, ועקרונית זה יהיה עם סאב של רכב שהוא פחות טוב לק"ב עד כמה שאני יודע.
לגבי הרמקולים אני אנסה להגיע לשמוע אותם בחשמלנטו איפשהו, הם היחידים שמצאתי שמוכרים אותם בארץ, יש המלצות אחרות עד איזור ה1000 שקלים לזוג?
תודה!
זו בהחלט אופצייה, זה מקרה דומה גם עם SVS. דגמים גבוהים יותר של HSU מגיעים עם מתג בחירה מאחורי המגבר.לגבי הHSU אני יודע שבהזמנה אתה יכול לבקש מהם לסדר את העניין עם המתח...
אתה תוכל להגיע לתוצאה יותר טובה משל כל סאב בתקציב שלך ואף מעבר לזה. לא משתמשים בציוד של מערכות לרכב, אלא רוכשים דרייבר מתאים, מגבר כמו שיש בסאבים ביתיים, ורק צריך לבנות תיבה - שזה עבודה בפני עצמה, אלא אם נותנים למישהו לבנות את זה (כמובן שזה הרבה יותר יקר ככה). אם בונים את התיבה לבד, ההוצאה הכללית צריכה להיות בערך כמו התקציב הסופי שציינת. ישנו מבחר של חלקים באתרים כגון Partsexpress.פרויקט של הרכבת סאב עצמאי זו אופציה, אבל אני לא בטוח שאוכל להגיע לתוצאה כמו של סאב ייעודי, עם התאמת התיבה לתדרים, חיבור מגבר מתאים, ועקרונית זה יהיה עם סאב של רכב שהוא פחות טוב לק"ב עד כמה שאני יודע....
מאיפה חשבת להזמין את HSU?
אפשרות נוספת היא הסאב הבא:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=815682
נמכר בדיוטי פריי ב200$
אפשרות נוספת היא הסאב הבא:
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=815682
נמכר בדיוטי פריי ב200$
יותר טוב מזה, פשוט נשתגע
את הHSU חשבתי להזמין ישירות מהאתר שלהם ולייבא דרך buy2usa, או כפי שהם נקראו בעבר ushops.
לגבי בניה עצמית אני לא בטוח שיש לי את הידע והזמן לפרויקט כזה, אני אשמור את זה כאפשרות אבל בינתיים אני חושב שאלך לכיוון של מוצר מוכן.
בין הKlipsch לHSU יש למישהו המלצות? לפי איך שזה נראה התגובה לתדר שלהם יחסית דומה, עם יתרון קל לקליפש בווליום לעומת באס הדוק יותר לHSU (והאמת שאני עוד לא ממש בטוח מה זה אומר הדוק, בהיר, ועוד כל מיני מונחים, ברגע שזה נוגע לרמקולים.)
בנוסף אם כבר אז אני אשאל האם יש המלצה בין הVE-5M לבין Wharfedale Diamond 9.1 או משהו דומה בסדרה הזו.
תודה ויום טוב!
לגבי בניה עצמית אני לא בטוח שיש לי את הידע והזמן לפרויקט כזה, אני אשמור את זה כאפשרות אבל בינתיים אני חושב שאלך לכיוון של מוצר מוכן.
בין הKlipsch לHSU יש למישהו המלצות? לפי איך שזה נראה התגובה לתדר שלהם יחסית דומה, עם יתרון קל לקליפש בווליום לעומת באס הדוק יותר לHSU (והאמת שאני עוד לא ממש בטוח מה זה אומר הדוק, בהיר, ועוד כל מיני מונחים, ברגע שזה נוגע לרמקולים.)
בנוסף אם כבר אז אני אשאל האם יש המלצה בין הVE-5M לבין Wharfedale Diamond 9.1 או משהו דומה בסדרה הזו.
תודה ויום טוב!
מאיפה אתה יודע את זה? ראית מדידות שלהם? האזנת להם? עד אז, הכל השערות, רשמים שונים ממקורות שונים.לפי איך שזה נראה התגובה לתדר שלהם יחסית דומה, עם יתרון קל לקליפש בווליום לעומת באס הדוק יותר לHSU (והאמת שאני עוד לא ממש בטוח מה זה אומר הדוק, בהיר, ועוד כל מיני מונחים, ברגע שזה נוגע לרמקולים.)...
לתקציב שניהם מתאימים, השאלה היא כמובן מה אתה מצפה לקבל.
מה שאני יודע זה מחיפושים ברשת, אני לא מכיר מקום בארץ שבו אוכל לשמוע ולהשוות את שניהם ולכן אני אאלץ להסתפק בזה.
אני לא צריך ווליום מאוד גבוה, אבל אני מצפה לאיכות צליל גבוהה ותדר כמה שיותר נמוך. (והאמת שהקליפש יותר מסתדר גיאומטרית כי הפורט שלו קדמי, והחדר לא כזה גדול אז אני מתכנן להצמיד את החלק האחורי של הסאב, מה שיהווה בעיה עם הHSU).
לגבי הרמקולים אני יחסית נעול על הCV, אבל עדיין אשמח לחוות דעת.
תודה.
אני לא צריך ווליום מאוד גבוה, אבל אני מצפה לאיכות צליל גבוהה ותדר כמה שיותר נמוך. (והאמת שהקליפש יותר מסתדר גיאומטרית כי הפורט שלו קדמי, והחדר לא כזה גדול אז אני מתכנן להצמיד את החלק האחורי של הסאב, מה שיהווה בעיה עם הHSU).
לגבי הרמקולים אני יחסית נעול על הCV, אבל עדיין אשמח לחוות דעת.
תודה.