שאלה למומחים שבינכם, DTS נשמע חלש לעומת dolby digital בסרטים
שלום לכולם וחג שמח,
יש לי בעיה שמאוד מעצבנת אותי שלא הצלחתי להבין למה זה קורה,
כאשר אני רואה סרטים שמקודדים ב dolby digital אני שומע חזק יותר, פתוח יותר ובאופן כללי טוב יותר משאני רואה סרטים שמקודדים ב DTS, למה?
יש לי בבית רסיבר RX-V3067 שמחובר לכרטיס מסך מסוג HD4850 באמצעות כבל HDMI.
ומותקן אצלי FFDSHOW + HLLI בלבד.
עוד שאלה קטנה, למה כאשר אני מגדיר במערכת ההפעלה WIN7 בתצורת הקול כ 5.1 אני לא יכול להעביר ברסיבר RX-V3067 מצבי קידוד שוניםת לדוגמא PRO LIGIC עוד כל הסוגים השונים?
תודה מראש לכל העוזרים.
יש לי בעיה שמאוד מעצבנת אותי שלא הצלחתי להבין למה זה קורה,
כאשר אני רואה סרטים שמקודדים ב dolby digital אני שומע חזק יותר, פתוח יותר ובאופן כללי טוב יותר משאני רואה סרטים שמקודדים ב DTS, למה?
יש לי בבית רסיבר RX-V3067 שמחובר לכרטיס מסך מסוג HD4850 באמצעות כבל HDMI.
ומותקן אצלי FFDSHOW + HLLI בלבד.
עוד שאלה קטנה, למה כאשר אני מגדיר במערכת ההפעלה WIN7 בתצורת הקול כ 5.1 אני לא יכול להעביר ברסיבר RX-V3067 מצבי קידוד שוניםת לדוגמא PRO LIGIC עוד כל הסוגים השונים?
תודה מראש לכל העוזרים.
- masteraudio
- חבר ותיק

- תגובות: 1471
- נתן תודות: 242 פעמים
- קיבל תודות: 322 פעמים
TRINNOV ALT-16
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
SVS ULTRA CENTER
SVS ULTRA PINNACLE
SVS SB3000 REVOLUTION X2
YAMAHA MX-A5000
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
אני דווקא לא חושב שזה דיון לפורום HTPC כי לי יש את אותה ההתנהגות גם עם HTPC וגם עם סטרימר בשני הרסיברים שהיו\יש לי, ימאהה 661 וימאהה 3067.
לא שמעתי את המצב הזה אצל חבר שיש לו פיוניר. לא ברור למה זה דווקא ככה בימאהה.
אני חושב שאפילו פתחתי על זה שירשור בעבר. לא זוכר שקיבלתי תשובה חד משמעית. בכל מקרה מה שהייתי עושה ב 661 זה מגביר את הסנטר בשני DB ופותר במעט את העיניין. ה 3067 עדיין חדש אצלי ואת הסנטר החדש עוד לא קיבלתי אז אני עדיין לא יודע מה אני אעשה איתו.
לא שמעתי את המצב הזה אצל חבר שיש לו פיוניר. לא ברור למה זה דווקא ככה בימאהה.
אני חושב שאפילו פתחתי על זה שירשור בעבר. לא זוכר שקיבלתי תשובה חד משמעית. בכל מקרה מה שהייתי עושה ב 661 זה מגביר את הסנטר בשני DB ופותר במעט את העיניין. ה 3067 עדיין חדש אצלי ואת הסנטר החדש עוד לא קיבלתי אז אני עדיין לא יודע מה אני אעשה איתו.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
iveleli,
למה שלא תגביר את ה- center ברסיבר עבור כניסת DTS?
הרסיבר אמור להיות מסוגל לזכור כיול שונה בהתאם לסוג האות שבכניסה (כך זה ברסיבר "העתיק" שברשותי).
אני לא מכיר את הרסיבר שלך אבל בד"כ Pro Logic רלוונטי רק אם פס הקול סטריאו ולא כאשר פס הקול ב- DTS או AC3.
האם אתה יכול להעביר ל- Pro Logic כאשר אתה מנגן MP3 והיציאה במחשב מקונפגת על 5.1?
הרסיבר אמור להיות מסוגל לזכור כיול שונה בהתאם לסוג האות שבכניסה (כך זה ברסיבר "העתיק" שברשותי).
אני לא מכיר את הרסיבר שלך אבל בד"כ Pro Logic רלוונטי רק אם פס הקול סטריאו ולא כאשר פס הקול ב- DTS או AC3.
האם אתה יכול להעביר ל- Pro Logic כאשר אתה מנגן MP3 והיציאה במחשב מקונפגת על 5.1?
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

לא בטוח שהבנתי. בלינק שבתגובה השלישית עושים השוואה בין DTS ל DD. איך זה פותר את העיניין? כפי שהזכרתי, לא שמעתי ברסיברים מחברות אחרות בהבדל בסאונד בין DTS ל DD.Moshe_L כתב:לא יודע על מה אתם ממשיכים לדבר.... ההודעה השלישית פה ענתה את התשובה....
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

לא ראיתי דבר כזה בשני הרסיברים שלי.yaronkle כתב:iveleli,
הרסיבר אמור להיות מסוגל לזכור כיול שונה בהתאם לסוג האות שבכניסה (כך זה ברסיבר "העתיק" שברשותי)....
- yaronkle
- חבר במועדון HT

לא הבנתי:
לא ראית אפשרות להגביר סנטר (חייבת להיות אפשרות כזו ברסיבר)
או
לא ראית אפשרות לשמור הגדרות רמקולים לפי סוג האות בכניסה?
האם הרסיבר מראה בתצוגה שלו את סוג השמע DD או DTS?
עדכון:
הורדתי את המדריך. ניתן להגדיר level לכל רמקול וגם dsp effect שיתאים לסוג הסרט.
לא מצאתי אפשרות להגדיר לפי סוג אות (אולי המומחים של Yamaha בפורום מכירים)
לא ראית אפשרות להגביר סנטר (חייבת להיות אפשרות כזו ברסיבר)
או
לא ראית אפשרות לשמור הגדרות רמקולים לפי סוג האות בכניסה?
האם הרסיבר מראה בתצוגה שלו את סוג השמע DD או DTS?
עדכון:
הורדתי את המדריך. ניתן להגדיר level לכל רמקול וגם dsp effect שיתאים לסוג הסרט.
לא מצאתי אפשרות להגדיר לפי סוג אות (אולי המומחים של Yamaha בפורום מכירים)
ככה הפורמטים אמורים להישמע, כל שינוי ששמעת או לא שמעת זה כבר תלוי במצב DSP של הרסיבר, או בכיוון ידני שעשו,kingikra כתב:לא בטוח שהבנתי. בלינק שבתגובה השלישית עושים השוואה בין DTS ל DD. איך זה פותר את העיניין? כפי שהזכרתי, לא שמעתי ברסיברים מחברות אחרות בהבדל בסאונד בין DTS ל DD.Moshe_L כתב:לא יודע על מה אתם ממשיכים לדבר.... ההודעה השלישית פה ענתה את התשובה.......
איכות הרמקולים, כמות ההגברה, גודל החלל ומרחק האזנה. ויש גם את המצב הזה שעוקף את כל מעגלי העיבוד של הרסיבר.
ידוע לך על איזה תוכנית DSP שמעת את הרסיברים? ניסית לשחק עם המצבים?
אגב איך מתקדמים אצלך העניינים עם הרמקולים? אני מחכה לעדכון
קראתי גם באיחור את הפוסטים האחרונים שלך. היה מעניין מאוד כל ההשוואות.
אני ממליץ לך לקרוא את החוברת הפעלה של הרסיבר, יש לך מוצר יקר ביד, חבל לא למצל אותו או לחלופין לפגוע בו.
תוכניות DSP אילו מצבים שמדמים כל מיני מצבי שמע מיוחדים לבחירה.
טוב אז אתה מבין שיש הרבה פרמטרים שצריכים לקחת בחשבון.
ובלי הבאת כל הנתונים, קשה לדעת מה הבעיה.
תוכניות DSP אילו מצבים שמדמים כל מיני מצבי שמע מיוחדים לבחירה.
טוב אז אתה מבין שיש הרבה פרמטרים שצריכים לקחת בחשבון.
ובלי הבאת כל הנתונים, קשה לדעת מה הבעיה.
kingikra- שמע זה שאתה כבר בטוח שבשירשור ההוא בתגובה השלישית שם נסגר הדיון זה בסדר אבל אל תסגור לי את הדיון. אני אוהב לקרוא עוד תגובות של החברים פה שאולי יעזרו לי להבין את הבעיה שלי.Moshe_L כתב:ככה הפורמטים אמורים להישמע, כל שינוי ששמעת או לא שמעת זה כבר תלוי במצב DSP של הרסיבר, או בכיוון ידני שעשו,kingikra כתב:לא בטוח שהבנתי. בלינק שבתגובה השלישית עושים השוואה בין DTS ל DD. איך זה פותר את העיניין? כפי שהזכרתי, לא שמעתי ברסיברים מחברות אחרות בהבדל בסאונד בין DTS ל DD.Moshe_L כתב:לא יודע על מה אתם ממשיכים לדבר.... ההודעה השלישית פה ענתה את התשובה.......
איכות הרמקולים, כמות ההגברה, גודל החלל ומרחק האזנה. ויש גם את המצב הזה שעוקף את כל מעגלי העיבוד של הרסיבר.
ידוע לך על איזה תוכנית DSP שמעת את הרסיברים? ניסית לשחק עם המצבים?
אגב איך מתקדמים אצלך העניינים עם הרמקולים? אני מחכה לעדכון![]()
קראתי גם באיחור את הפוסטים האחרונים שלך. היה מעניין מאוד כל ההשוואות....
Moshe_L- אצלי לא הפעלתי שום מצב DSP ולא משנה איזה סרט אני רואה תמיד יש הבדל בעוצמת השמע בין DD ל DTS. לא שמעתי סרטים ברסיברים אחרים אבל נראה לי שאם זה לא אמור להיות הבדל כל כך משמעותי בין DD ל DTS אז או שיש בעיה בכיוונים בכיול או הרסיבר ככה מוציא את הסאונד בין DD ל DTS.
אגב יכול להיות באמת שזה רק הסנטר שאני שומע יותר נמוך ל DTS ?
כדאי ללכת עם העיניין לחברה בטענה שזאת בעיה?
יש לי סנטר מאוד ישן של B&W מאד ישן, אולי הוא הבעיה?
למי יש את אותו סוג רסיבר כמו שלי RX-V3067 ששם לב לעיניין הזה?
- yaronkle
- חבר במועדון HT

האם הסנטר חלש בכל סרט שקודד ב- DTS או רק סרטים ספציפיים?
במידה וכך זה בכל הסרטים, ניתן להגביר את הסנטר רק עבור DTS בעזרת ffdshow audio decoder:
תסמן ב- V:
mixer, custom matrix.
תן הגברה 1.2 ל- Center.
אולי תזדקק להדליק בתפירט output את AC3 SPDIF encode mode.
במידה ואתה מרוצה צריך להגדיר פרופיל רק עבור DTS בתפירט preset autoload conditions אופציה on decoder match.
longshot אבל שווה לנסות.
במידה וכך זה בכל הסרטים, ניתן להגביר את הסנטר רק עבור DTS בעזרת ffdshow audio decoder:
תסמן ב- V:
mixer, custom matrix.
תן הגברה 1.2 ל- Center.
אולי תזדקק להדליק בתפירט output את AC3 SPDIF encode mode.
במידה ואתה מרוצה צריך להגדיר פרופיל רק עבור DTS בתפירט preset autoload conditions אופציה on decoder match.
longshot אבל שווה לנסות.