מאז האשכול האחרון שפתחתי בנושא (מרחק צפייה עד 5 מטר, סלון מואר מאוד, איכות צפייה חשובה, תלת מימד לא קריטי) הסתבוננו בכמה חניות מהרשתות הגדולות והמסקנה העיקרית שהמסכים של פילפס, סמסונג וטושיבה נראו פחות או יותר באותה איכות כאשר צפינו ממרחק של חמש מטר. לא הבאתי עימי משהו לצפות בו, אבל ביקשתי מהמוכר לשים על ערוץ 2 ועל ערוץ הסרטים..
רוב המשפחה לא ראו שום הבדל בין החברות השונות, אני שמתי לב לבעיות בשחור ובבהירות בחלק מהן. אבל בגדול לא רואים שינוי משמעותי באיכות התמונה. (מדבר אחד עם CRT של סוני כבר כמה שנים טובות)..
קשה לראות הבדלים בין מסכים ממרחק של 5 מטר ,למרחק כזה אני מציע לך על מסך גדול יותר לפחות "60 אולי "70(אם התקציב יאפשר) היום "60 אתה מביא באותם סכומים של 55"
ב 60 ו 70 יש מסכי שארפ לא רעים בסכומים אטרקטיבים וגם אם על הנייר הן פחות טובות למרחק שלך זה לא משנה.
אם לא שמת לב להבדלי איכות בין מסכי 55 (מותגים מובילים) מ-5 מטר צפיה...זה די נורמאלי.
אם התקציב שלך מאפשר רק מסך בגודל 47....אז באמת לא משנה במה תבחר בינהם. ממרחק 5 מטר כולם יראו די דומים.
כאשר טכנולוגיות 4k, 8k, oled כבר נראות באופק, ההבדלים באיכות במסכים של הדור הנוכחי, לא כאלה משמעותיים.
חלק מהאנשים יבחינו בכך, חלק אחר- לגמרי לא.
על אחת כמה וכמה, כאשר מדובר במרחק צפייה של חמש מטר.
לו אני בסיטואציה דומה, הייתי בוחר במסך הגדול ביותר שהתקציב מאפשר.
DaTHE כתב:טלHD, לגבי השארפ לא כל-כך אהבתי את חדות התמונה שלו לעומת הפילפס.. האם הדגם בתצוגות של הרשתות הוא ה60 המדובר?
אפי, האם ראית גם טלוויזיות נוספות (סמסונג,טושיבה) שאתה בבטיחות מוחלטת הולך על הפילפס?
...
ראיתי הרבה מאוד מסכים לפני הקניה. בשרשור שפרסמתי בזמן הקניה סיפרתי שבתחילת הקניה התמקדתי בסמסונג ובכל האחרים חוץ מפיליפס. שמתי לב לאט לאט בבדיקות שלי בחנויות שמסכי פיליפס הציגו איכות מרשימה וברוב המקומות הם תלויים בצורה לא אטרקטיבית למכירה, בדרך כלל גבוה ולא מול הפנים. ההחלטה שלי היתה לקנות מסך כמה שיותר זול עם מקסימום איכות עקב כך שהגעתי למסקנה שהחלפת המסך תכופה בהרבה ממה שחשבתי לפני כשלוש שנים כשקניתי פלאזמה של פנסוניק בגודל 42.
בקיצור, אם אתה מאלו שמחליפים כל כמה שנים לא כדאי להשקיע יותר מדי. אם אתה מאלו שקונים ושוכחים לשנים רבות לך על מסך טוב שיתן לך איכות מקסימאלית, עזוב את הסמארט. היום כל סטרימר פשוט או דונגל אנדרואיד נותן את אותם דברים ויותר טוב.
ההמלצה שלי אליך במקרה של השקעה נמוכה היא הפיליפס במקרה של השקעה לטווח ארוך אין שום תחרות לפלאזמה של פנסוניק - VT50.
אם השיקול הוא עלות תועלת אני הייתי הולך על מסכי פנסוניק.
המחירים שלהם יחסית סבירים והם נותנים 5 שנים אחריות מלאה!
אני יכול לומר שבשבילי זה היווה שיקול רציני כי סחטתי את התקציב שלי עד השקל האחרון וקצת אחרי רק בשביל שבחמש שנים הקרובות יהיה לי שקט ולא רוצה אחרי שנתיים שלוש לגלות שהלך לי איזה כרטיס הזוי ולהצטרף לשרשורי "כבר לא שווה להשקיע במסך הזה אז צריך לקנות חדש ואני מתלבט מה לעשות..."
אני מאמין שעוד אפשר להשיג מסכים מהסדרה הקודמת 30 ובכלל לקבל מחיר טוב.
אגב, אחים שלי ואני קנינו להורים שלי מסך 50X30 יחסית בתחילת חייה של סדרה 30 בפחות מ 4K והם צופים ממרחק של 5-5.5 מטר.
במרחקים האלה אין משמעות ל FHD לעומת HDR, ואני יכול לומר לך שרואים טוב יותר ממסכי FHD בני שנתיים שלוש מבוגרים יותר.
חשוב לעשות את ההבחנה אם בכלל צופים ב FHD. הדבר היחיד שאצל ההורים שלי יהיה בו את צמד האותיות HD זה הערוצים של הוט שכל קשר ביניהם לבין FHD הוא מקרי בהחלט והחתונה שלי.
זה ממש לא משתלם בעליל!!!
לשלם 9800 ואפילו שבמיקוח ירדו ל 8000 שקל עדיין מדובר במסך שנמכר לפני כארבע-חמש שנים, אין לו אחריות כלל והטכנולוגיה מן הסתם התקדמה.
אני אמנם לא חובב ייבוא מקביל אבל כשאני שוקל יד שנייה ללא אחריות אני משווה אליהם - הפער מבחינתי מהווה את מה שאני מוכן לשלם על כך שהמוצר חדש (ולרוב גם מתקדם יותר טכנולוגית) ועל אחריות, שעל אף שמדובר ביבואן מקביל זה עדיין שווה יותר מללא אחריות כלל ביד שנייה.
ואגב, בסיבוב בחנויות מתמחות אם תהיה רציני לדעתי יתנו לך מחירים לא פחות טובים, ואם בכל זאת על מקביל אז אפשר למצוא גם יותר זול (במקרה ראיתי השבוע משהו אבל אני לא זוכר איפה ולא הצלחתי למצוא עכשיו)
הבעיה עם פלזמה זה שאני אראה השתקפיות. לא נשמע לי כל-כך הגיוני שכל פעם שאני ארצה לצפות בטלוויזיה אני אצטרך להחשיך את כל הבית. אם כך הדבר כבר עדיף לחשוב על כיוון של מקרן...
בוא לא ניסחף, לא צריך להחשיך את הבית בשביל לראות טלויזיה.
תלך לראות בחנויות ההשתקפויות תלויות בדגמים ובאיכות שכבת ה AR.
בעבר מסכים סבלו מזה יותר, היום זה כבר פחות קריטי.
אל תשכח שמנגד, ב LCD יש זוית צפיה נמוכה ביותר ולא קרובה אפילו לפלזמה.
למרות שבמחשבה שנייה, אם מסתכלים ממרחק של 5 מטרים לא יכולות להיווצר זויות רצינייות.