האם יש קשר בין עובי טחינה לטעם?
טחנתי כעת קפה מאוד גס וחלטתי בבריקה. א) לקח לזה יותר זמן לפרוץ ב) תמיד בשלב ראשון מופיעה טיפה שחורה - הפעם היא היתה חומה ועכורה ג) נדמה לי שהטעם היה יותר מריר מתמיד.
מה דעת חברי המלומדים, האם לעובי הטחינה יש השלכה על התוצאה?
מה דעת חברי המלומדים, האם לעובי הטחינה יש השלכה על התוצאה?
מנסיוני- יש השלכה, בטח. אבל אצלי זה עובד הפוך- ככל שהטחינה גסה יותר ככה הקפה דלוח יותר(פחות טעם, פחות קרמה, וגם-לוקח י ו ת ר זמן לקפה לפרוץ)
לגבי הטיפה-לא הצלחתי למצוא את החוקיות, לי זה לא משנה כל כך.. גם לגבי המרירות ככלל אצלי זה הפוך (אא"כ המרירותאת מתארת נובעת מזה שהקפה חסר טעם)
לגבי הטיפה-לא הצלחתי למצוא את החוקיות, לי זה לא משנה כל כך.. גם לגבי המרירות ככלל אצלי זה הפוך (אא"כ המרירותאת מתארת נובעת מזה שהקפה חסר טעם)
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 216 פעמים
- קיבל תודות: 679 פעמים
נשמע בדיוק ההפך מהתהליך הנורמלי (שהוא כמו ש-bnaya_d מתאר).
אם טחנת גס יותר אז הקפה מפעיל פחות התנגדות מול המים --> הפריצה מהירה יותר והקפה דלוח יותר.
אותו כנ"ל לגבי מרירות וצבע.
אולי התבלבלת ובמקרה טחנת דק יותר?
אם טחנת גס יותר אז הקפה מפעיל פחות התנגדות מול המים --> הפריצה מהירה יותר והקפה דלוח יותר.
אולי התבלבלת ובמקרה טחנת דק יותר?
נערך לאחרונה על ידי moti_r ב 28/09/2012 7:43, נערך פעם 1 בסך הכל.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
על פניו נשמע נכון, אבל בטחינה גסה לוקח יותר זמן לבנות לחץ, ולכן כנראה זמן החליטה ארוך יותר- זו סתם השערה, כיוון שגם לי היה ברור שככל שהטחינה דקה יותר זמן החליטה ארוך יותר.moti_r כתב:נשמע בדיוק ההפך מהתהליך הנורמלי (שהוא כמו ש-bnaya_d מתאר).
אולי התבלבלת ובמקרה טחנת דק יותר?...
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2755
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 135 פעמים
- קיבל תודות: 97 פעמים
ההגיון אומר שככל שהטחינה גסה יותר יקח יותר זמן לבנות לחץ ואז החליטה תהיה בטמפרטורה גבוהה יותר.
המיצוי יהיה פחות טוב. התוצאה הצפויה היא קפה שרוף מר ודלוח.
המיצוי יהיה פחות טוב. התוצאה הצפויה היא קפה שרוף מר ודלוח.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא