התקנת עברית פרוצה בטלווזית סמסונג
קניתי לא מזמן טלוויזית ES8090 של סמסונג ביבוא מחו"ל דרך חנות פרטית. מן הסתם היא לא תומכת בעברית (ויכול להיות שבגלל זה היא לא קולטת עידן פלוס למרות שבמייל ששלחו לי מהתמיכה מגרמניה נאמר לי שהיא תומכת בסטנדרט הישראלי) שבוע הבא אמור לבוא אלי עובד מהחנות ולהתקין עברית פרוצה שתבטל לי את כניסת ה- SCART ויש לי שתי שלאות:
1) האם רק כניסת ה- SCART תחדל לעבוד לאחר התקנת העדכון קושחה
2) האם עברית שתותקן תשפיע באיזשהוא אופן על הקושחה (firmware) של הטלוויזיה בצורה תשמנע ממני לבצע עדכוני קושחה סטנדרטים מהאתר של סמסונג - כלומר האם העדכון משפיע באיזשהו אופן על הקושחה או שזו מין "תוכנה" נפרדת מהקושחה שלא תשפיעה על הטלוויזיה מעבר לביטול ה - SCART והוספת העברית. וגם: האם ניתן להסיר אחר כך את העברית הזאת - במידה ונגיד סמסונג תשיק תמיכה רשמית בעברית לטלוויזיה?
1) האם רק כניסת ה- SCART תחדל לעבוד לאחר התקנת העדכון קושחה
2) האם עברית שתותקן תשפיע באיזשהוא אופן על הקושחה (firmware) של הטלוויזיה בצורה תשמנע ממני לבצע עדכוני קושחה סטנדרטים מהאתר של סמסונג - כלומר האם העדכון משפיע באיזשהו אופן על הקושחה או שזו מין "תוכנה" נפרדת מהקושחה שלא תשפיעה על הטלוויזיה מעבר לביטול ה - SCART והוספת העברית. וגם: האם ניתן להסיר אחר כך את העברית הזאת - במידה ונגיד סמסונג תשיק תמיכה רשמית בעברית לטלוויזיה?
- bariko
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9325
- נתן תודות: 1557 פעמים
- קיבל תודות: 357 פעמים
שלום
לא בדיוק ברור מה הבעיה עם העברית.
נניח אתה צופה בערוץ מסויים שבו משדרים סרט זר, בליווי כתוביות בעברית.
זה תקין, או לא?
כי אם מדובר רק בניגון תכנים חיצוניים, אז אני מצטרף לדעתו של mp3lll
עדיף כבר סטרימר פשוט ולא להתעסק עם כל מיני התקנות ועדכוני קושחה, שרק יכולים יותר להזיק מאשר להועיל....
לא בדיוק ברור מה הבעיה עם העברית.
נניח אתה צופה בערוץ מסויים שבו משדרים סרט זר, בליווי כתוביות בעברית.
זה תקין, או לא?
כי אם מדובר רק בניגון תכנים חיצוניים, אז אני מצטרף לדעתו של mp3lll
עדיף כבר סטרימר פשוט ולא להתעסק עם כל מיני התקנות ועדכוני קושחה, שרק יכולים יותר להזיק מאשר להועיל....
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5348
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
mp3lll,
ניגון סרטים בסמסונג דרך USB מספק את רוב הלקוחות. ה- USB יודע לקבל את רוב הפרומטים הנפוצים MKV, DTS וכתוביות (בדגמים הישראלים) + 3D.
אין moving pictures, ולא ברור לגבי תמיכת blu ray,
darkar,
חשוב לשאול את החנות את השאלות האלהת בשביל האחריות.
תבקש גיבוי של התוכנה מהטכנאי במקרה והטלוויזיה תתעדכן בעתיד + תקרא קצת כיצד מתבצע התהליך.
ניגון סרטים בסמסונג דרך USB מספק את רוב הלקוחות. ה- USB יודע לקבל את רוב הפרומטים הנפוצים MKV, DTS וכתוביות (בדגמים הישראלים) + 3D.
אין moving pictures, ולא ברור לגבי תמיכת blu ray,
darkar,
חשוב לשאול את החנות את השאלות האלהת בשביל האחריות.
תבקש גיבוי של התוכנה מהטכנאי במקרה והטלוויזיה תתעדכן בעתיד + תקרא קצת כיצד מתבצע התהליך.
- oris74
- חבר במועדון HT

- תגובות: 9464
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 1147 פעמים
- קיבל תודות: 962 פעמים
לפי מה שזכור לי מפוסטים דומים, עדכון קושחה רשמי ידרוס לך את העדכון הלא רשמי אבל הכי טוב שתברר מול החנות שממנה רכשת
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5348
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
mp3lll,
לא מצאתי בעיות שקשורות ישירות למסך (חיפוש מהיר לא מעמיק).
אשמח ללמוד על מגבלות הדגמים.
בעבר שיחקתי עם כניסת ה- USB בדגם פשוט יחסית. כבר אז הוא תפקד מעבר למצופה.
בביקורת של עופר על ה- 55ES8000:
"ובסופו של דבר מדובר כאן בעצם על מסך חכם שהוא אחד היחידים שיכול להתחרות בכבוד עם מזרימדיות ממוצעות. לא מצאתי תקלות מיוחדות, כולל הזרמת תכנים תובעניים מהרשת (עד כ-30Mbps) כולל פורמטי MKV,WMV,MOV,AVI ואפילו M2TS של בלוריי (גמגם מהרשת)."
http://www.hometheater.co.il/p-1.article03974
לא מצאתי בעיות שקשורות ישירות למסך (חיפוש מהיר לא מעמיק).
אשמח ללמוד על מגבלות הדגמים.
בעבר שיחקתי עם כניסת ה- USB בדגם פשוט יחסית. כבר אז הוא תפקד מעבר למצופה.
בביקורת של עופר על ה- 55ES8000:
"ובסופו של דבר מדובר כאן בעצם על מסך חכם שהוא אחד היחידים שיכול להתחרות בכבוד עם מזרימדיות ממוצעות. לא מצאתי תקלות מיוחדות, כולל הזרמת תכנים תובעניים מהרשת (עד כ-30Mbps) כולל פורמטי MKV,WMV,MOV,AVI ואפילו M2TS של בלוריי (גמגם מהרשת)."
http://www.hometheater.co.il/p-1.article03974
הבהרה
למי שלא הבין מה הבעיה עם העברית - בגלל שהטלוויזיה מחו"ל אין לה עברית ולכן היא לא מציגה כתוביות של סרטים בעברית (שמתנגנים דרך usb או מוזרמים מהמחשב דרך DLNA). כמו כן, אולי זה מה שמונע ממנה לעבוד עם עידן פלוס - הממיר הפנימי שלה לא הצליח לקלוט אותו ואולי זה קשור לחוסר תמיכה בעברית.
אז מהשמעניין אותי זה האם התקנת עברית משמעותה התקנת firmware שונה או סתם תוכנה שלא משפיעה על ה- firmware ולא תמנע ממני להתקין בעתיד firmwares ושאני לא הצטרך לחזור על התהליך לאחר כל התקנת firmware חדשה.
כמו כן - האם זה מבטל לי רק את כניסת ה- SCART בטלוויזיה והאם אפשר לבטל את התהליך - למחוק את "התוספת" של העברית?
אז מהשמעניין אותי זה האם התקנת עברית משמעותה התקנת firmware שונה או סתם תוכנה שלא משפיעה על ה- firmware ולא תמנע ממני להתקין בעתיד firmwares ושאני לא הצטרך לחזור על התהליך לאחר כל התקנת firmware חדשה.
כמו כן - האם זה מבטל לי רק את כניסת ה- SCART בטלוויזיה והאם אפשר לבטל את התהליך - למחוק את "התוספת" של העברית?
שלום,
מתנצל להתפרץ כך אבל אני בצרות יותר גדולות.
קניתי דרך אתר ישראלי SAMSUNG UA46EH5306 LED Smart TV.
לאחר שקיבלתי והפעלתי הופתעתי לגלות שאין תמיכה בעברית (יש רק אנגלית או סינגפורית...) - הכל עובד מצויין רק לא בעברית וזה מאד מפריע לי.
פניתי לשירות הלקוחות של האתר והנציג "התנער" ממני וטען שלא פורסם שהמוצר תומך בעברית (מה שנכון, אך מבחינת ההגינות והיושרה היה צריך לציין שאין תמיכה בעברית). הם רמזו לי בעדינות שיש דרך להסב את המכשיר לעברית ושאפנה לפורומים באינטרנט.
הורדתי עדכון ל"מערכת ההפעלה" וזה גם לא עזר.
האם יש למישהו מושג איך יוצאים מהצרה הזאת?
תודה מראש וחג שמח!
מתנצל להתפרץ כך אבל אני בצרות יותר גדולות.
קניתי דרך אתר ישראלי SAMSUNG UA46EH5306 LED Smart TV.
לאחר שקיבלתי והפעלתי הופתעתי לגלות שאין תמיכה בעברית (יש רק אנגלית או סינגפורית...) - הכל עובד מצויין רק לא בעברית וזה מאד מפריע לי.
פניתי לשירות הלקוחות של האתר והנציג "התנער" ממני וטען שלא פורסם שהמוצר תומך בעברית (מה שנכון, אך מבחינת ההגינות והיושרה היה צריך לציין שאין תמיכה בעברית). הם רמזו לי בעדינות שיש דרך להסב את המכשיר לעברית ושאפנה לפורומים באינטרנט.
הורדתי עדכון ל"מערכת ההפעלה" וזה גם לא עזר.
האם יש למישהו מושג איך יוצאים מהצרה הזאת?
תודה מראש וחג שמח!
- jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 202 פעמים
זה דיי פשוט לאפשר את העברית במסך, זה לא דורש עדכון או שינוי תוכנה.
היה כאן הסבר מפורט:
http://www.hometheater.co.il/vp1500749. ... 7%A0%D7%92
אבל מנהלי האתר הסירו את הדיון.
אתה יכול לחפש בגוגל ולמצוא את המידע.
היה כאן הסבר מפורט:
http://www.hometheater.co.il/vp1500749. ... 7%A0%D7%92
אבל מנהלי האתר הסירו את הדיון.
אתה יכול לחפש בגוגל ולמצוא את המידע.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78932
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
ממליץ במקרה כזה לנצל את העובדה שיש לך 14 יום להחזיר את המוצר. תרכוש מיבוא מסודר ויהיה גם עברית וגם עידן+
Jpost
אנחנו לא יכולים להיות אחראים על פריצות תוכנה, קודים שעלולים לגרום לבעיות במסך (service menus) והחלפות קושחה. בפרט כשמדובר במוצר שנמכר באופן מסודר בארץ. זה חושף אותנו לתביעות במידה ומישהו גורם בעקבות זאת נזק למסך.
לתפיסתי זה אחריות של היבואן לדאוג לדברים כאלה, לא של לקוח.
Jpost
אנחנו לא יכולים להיות אחראים על פריצות תוכנה, קודים שעלולים לגרום לבעיות במסך (service menus) והחלפות קושחה. בפרט כשמדובר במוצר שנמכר באופן מסודר בארץ. זה חושף אותנו לתביעות במידה ומישהו גורם בעקבות זאת נזק למסך.
לתפיסתי זה אחריות של היבואן לדאוג לדברים כאלה, לא של לקוח.